Şimdi Ara

Mazot aldım, mazot ışığı yandı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
15.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 2006 focus trend, depoda tamhini 10-20 tl lik mazot vardı, mazot ışığı yanmıyordu. 20 tl lik mazot aldım sonra yıkattım aracı hemen. Araçta çeyrek depoya yakın olmasına rağmen mazot ışığı yanmaya başladı. Yıkamadan sonra yanmaya başladı sanırım o zaman farkettim. Sebebi ne olabilir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5.5 litre mazot almışsınız hocam gayet normal yanması benim bildiğim 15 litrenin altında yanıyor sürekli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keljx

5.5 litre mazot almışsınız hocam gayet normal yanması benim bildiğim 15 litrenin altında yanıyor sürekli

Normalde iyice gösterge iyice dibe geldiğinde başlardı yanmaya, 20 tl mazot almadan önce yanmıyordu. Mazot aldım ışık yandı.
    Sensörde sorun var sanırım

• Bazen yapabilir, bir sorun olduğunu anlamak için tekrar aracı durdurup çalıştırın. Yine gitmezse kontrol edin daha sonraki alımlarınızda.
  • Şamandıra teklemiş ya da araç da tahmin ettiğinizden daha az yakıt kalmış olabilir.

• quote:

5.5 litre mazot almışsınız hocam gayet normal yanması benim bildiğim 15 litrenin altında yanıyor sürekli

15 litre değil 7 litre hocam.

• quote:

benim aracın depo 45 lt sizin hesaba göre 1/3 depoda ışık yanacak :D ve 15 lt ile 300 km yol yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 1 Eylül 2015; 2:54:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 20 tl gibi az mazot alindiginda bazi araclarda ibre kipirdamaz bile hatta sonrasinda hic mazot almamis gibi isik yanar.Fiste yakit akisi yapildigi gozukuyorsa 30 tl mazot alin ozaman onceki aldiginiz yakitida goruceksiniz.

• İçinde 20 liralık mazot varsa 5 litre mazot var demektir ama ışık yanmıyordu demişssin o nasıl iş ? 20 liralık aldım ışık yandı demişsin bence göstergen bozuk olabilir.
  • Benim eski aracım megane 3 idi, o yakıt ibresi yok mu kafayı yediriyordu bana. Dijital gösterge, dik yokuşta yakıt bir yere toplanınca 0'a düşüyordu, bir düştü mü bir daha asla toparlamıyordu. Zaten yol bilgisayarı da 140 km kalan yakıt bilgisinden sonra sapıtıyordu, herhangi bir bilgi göstermiyordu (bazen uzun yolda düz zeminde 80 falan görüyordum ama...). Yakıt 0'a düşünce 30 liralık yakıt koydurduğumda ibrenin hiç hareket etmemesi ile karşılaştım, zaten 20 liralık alımlarda çok sık ibrede artış olmuyordu. Bir de paranoyak gibi pompacıdan şüpheleniyor insan, acaba yakıt koydum diyor ama koymadı mı vs.

1-2 defa karşılaşmaktan sorun olmaz, durum sürekli olursa baktırırsınız zaten. Şimdilik içiniz rahat olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercanhcoban

Benim eski aracım megane 3 idi, o yakıt ibresi yok mu kafayı yediriyordu bana. Dijital gösterge, dik yokuşta yakıt bir yere toplanınca 0'a düşüyordu, bir düştü mü bir daha asla toparlamıyordu. Zaten yol bilgisayarı da 140 km kalan yakıt bilgisinden sonra sapıtıyordu, herhangi bir bilgi göstermiyordu (bazen uzun yolda düz zeminde 80 falan görüyordum ama...). Yakıt 0'a düşünce 30 liralık yakıt koydurduğumda ibrenin hiç hareket etmemesi ile karşılaştım, zaten 20 liralık alımlarda çok sık ibrede artış olmuyordu. Bir de paranoyak gibi pompacıdan şüpheleniyor insan, acaba yakıt koydum diyor ama koymadı mı vs.

1-2 defa karşılaşmaktan sorun olmaz, durum sürekli olursa baktırırsınız zaten. Şimdilik içiniz rahat olsun

Hocam aynen dediğin gibi, mazot aldığım yere geri döndüm. Pompacıya yanlışlıkla benzin mi koydun diyede sordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutck

20 tl gibi az mazot alindiginda bazi araclarda ibre kipirdamaz bile hatta sonrasinda hic mazot almamis gibi isik yanar.Fiste yakit akisi yapildigi gozukuyorsa 30 tl mazot alin ozaman onceki aldiginiz yakitida goruceksiniz.

Normalde 10 tl mazot alsam bile kıpırdardı ibre, sanırım depo şamandırasında sıkıntı var

• 20 liraya yakıtmı oluyorki sönsün bide konu açmış ,duyanda fullemiş sanacak .zamanında 5 liralık benzin alırdım taşana kadar dolardı o günler çok eskide kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 1 Eylül 2015; 16:17:08 >
  • öğrenci işi 20 liralık almak yerine nasılsa kullanacağını düşünüp en azından 50 liralık alırsan ışık söner merak etme
  • En guzeli fullemek az yakit mazot pompasina da zararli daha fazla zarara girersin az az alinca karda olmuyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

20 liraya yakıtmı oluyorki sönsün bide konu açmış ,duyanda fullemiş sanacak .zamanında 5 liralık benzin alırdım taşana kadar dolardı o günler çok eskide kaldı

20 tl ye ışık sönmedi değil.

Mazot alınca yanmayan mazot ışığı yanmaya başladı

• Benimde başıma geldi bir sefer isik yeni yanmisti mazot almak icin shell istasyonuna girdim aracima 20 tl yakit koydurdum ama isik sonmedi yol bilgisayarindada menzilde artis olmadi ayni gun 30 tl daha mazot doldurdum ve onceki yakitla beraber topam 50 tl yakit aldigimi yol bilgisayarina bakinca anladim.30 tl altinda yakit almadim daha sonrasinda.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

En guzeli fullemek az yakit mazot pompasina da zararli daha fazla zarara girersin az az alinca karda olmuyorsun

2 yil boyunca bizim Avensis yarim depoyu gecmedi.. :))

• Geçen gün 30 tl mazot alıp bu sorundan dolayı tamirciye gidecektim. Mazotu alınca araç düzeldi ışık sönüp gösterge doğruyu gösterdim :)
    Demekki 10 yada 20 üstü almak daha iyi, boş depo bırakmam daha

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.