Şimdi Ara

Mazlumu getirin bana - Yadigar ejder

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

•  Mazlumu getirin bana - Yadigar ejder

"Türk sinemasının dev adamı" olarak bilinen sanatçı, 100'ün üzerinde filmde yardımcı oyuncu olarak rol almıştır. Ev kirasını ödeyemediği için evinden çıkartılmış, geceyi geçirmek için gittiği Taksim parkında, bir bankın üzerinde donarak hayata veda etmiştir. Kemal Sunal'ın nerdeyse bütün filmlerinde rol almıştır.

kilyos'ta çok soğuk, karlı bir havada kemal sunal ile yağlı güreş sahnesi çekmektedirler,çekim uzadığından yadigar üşümektedir.aynı anlarda kemal sunal ise kaloriferleri yanmakta olan arabasının içinde viski içmektedir.yadigar ejder de arabaya binmek en azından ısınmak istemiştir.arabanın kirleneceği düşünülerek izin verilmemiştir.bu yadigar ejder'in çok ağrına gitmiş o gün sette yapımcıyla tartışmıştır ve yeşilçam mafyası tarafından bir daha alamama cezasına çarptırılmıştır ve bu sürecin sonu da malum sonla ,parkta ölümle bitmiştir.
    kemal sunal'ın yadigar'ın arabaya bindirilmemesi konusunda tavrı bilinmemektedir. günahını almayalım ama gerçekten bundan sonra yeşilçam emektarları benim gözümde yıldızların çok ilerisinde
    anı kaynak: sönmez yıkılmaz arka pencere dergisi sayı 5

Nur içinde yatsın

• Kendisine çocuk gibi adam diyorlarmış tipi ile ruhu çok farklıymış bu abimizin. Hatta gerçek ismi başka birşeyeğde unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onuncu Köyü Arıyorum -- 19 Şubat 2012; 1:34:00 >
  • yadigar kuzu

quote:

''18 yıl önce yarın bir adam donarak öldü.
    kutuplarda, buzullu coğrafyaların ortasında, karlı boranlı tepelerin, dağların kuytusunda olmadı ölümü. istanbul'da, taksim parkı'nda, ahşap bir bankın üzerinde üşüye titreye, donarak öldü adam.
    adı yadigâr ejder, memleketi sivas, yaşı 45, işi dayak yemekti.
    yeşilçam sineması öyle istedi, dev gibi cüssesine rağmen tıfıl jönler, çelimsiz yıldızlar tarafından biteviye dövülüp, yerden yere çarpıldı.
    senaryoların rol icabı ezdiği bu dev adam gerçek yaşamda da yoksulluğun sillesini yemişti. kirasını ödeyemediği için evinden kapı dışarı edildi, evsiz geçen ilk soğuk gecede o parka sığındı. sabah karanlığında çöpçüler buldu cesedini. kaskatı kesilmiş iri kıyım bedeni kırılgan bir cam heykel gibiydi. beyoğlu'nda "artist kahvelerinde" solgun, sararmış siyah beyaz fotoğrafları asılı duruyor şimdi. ocakçı resme takıldığımı görünce fısıldıyor kulağıma; "tipi azmandı ama kuzu gibi adamdı. zaten soyadı da kuzu'ydu. yapımcılar şekli şemaline bakıp 'ne kuzu'su kardeşim. sen ejderha gibi adamsın. soyadını ejder yaptık' demişlerdi." özledim seni koca adam. yattığın yer sıcacıktır umarım. sevgiler sana.'' savaş ay

sanki buraya bir şeyler yazmalıyım da biraz olsun bu güzel insana olan mahçubiyetimizi bir nebze de olsa azaltmalıyım diye geçiriyorum içimden. elden de başka bir şey gelememesidir asıl acı olan.

• Herkes yaptığının bedelini öder.

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Herkes yaptığının bedelini öder.

Nası yani ?

Dostum kafan çok güzelmiş, hayırlı olsun güle güle kullan

Ne olmuş ki hocam ?

sen başka bir dünyada yaşıyorsun heralde.

"eğer bu paragraf doğruysa "

Orijinalden alıntı: FreeRun

benim anlamadığım abi bu insanlar zamanında para kazandı nası bu hallere düüyorlar acaba merak ediyorum

Türkçede bir laf vardır hazıra dağ dayanmaz bunlarda çoğu insan gibi aynı hataya düşüp her zaman bu değirmen dönecek zannediyor tabi bunu yadigar ejder için söylemiyorum onlar figüran ama başroldekiler için bu böyle.. Ağustos böceği ve karınca hikayesi gibi.. Kumar masalarında kaybediyorlar borca girip sonrada televizyonlara çıkıp bana kimse iş vermiyor diye sızlanıyorlar.

• _____________________________
    ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.