Arkadaşlar Mazda2 almayı düşünüyorum. alıp kullanan ya da geniş bilgisi olan var mı araç hakkında.
bence sınıfının en iyi arabası hiç düşünme al derim yılın arabası seçildi World Car Of The Year-MAZDA 2 ve Mazda2 Euro NCAP çarpışma testlerinde yetişkin güvenliği alanında en yüksek değerlendirme olan 5 yıldız ile ödüllendirildi. Mazda2 ayrıca çocuk güvenliğinde 4 yıldız, yaya güvenliğinde ise 2 yıldız aldı. bu arada 1.5 al ozaman çok daha performans alırsın
Yaklaşık 1 hafta önce 1,3 olanını aldım. ama yılbaşından sonra teslim alacağım, özelliklerini incelediğimde, kullanmama göre ve çevremin tepkisine göre çok iyi bir tercihte bulunduğumu düşünüyorum. özellikle piyasaya yeni girdiği için bu tür özelliklere sahip başka bir marka arabadan çok daha ucuz olması artı bir avantaj. yıl sonu indirimleri de cabası. düşünüyorsanız indirimleri de varken kaçırmayın alın derim
Arkadaşlar bu Go versiyonunda 15" çelik jantlar, 185/55 R15 lastikler Standart diyor eski bi kaç yorumu okudugumda çelik jant olmadıgı yazıyordu bunları yenimi koymuşlar?
çelik jant derken normal siyah jant ve dışında bir kapak var. Ama kapak o kadar güzel ki alaşım jant gibi görünüyor..Anladığım kadarıyla kapağın kendisi alaşım gibi görünüyor.. High denen modelde ise 16 alaşım jant var.
fiyatlara bakınca gayet makul ama fiyat listesinde bi GO bide PLAY modeli var Play olan full donanimmı oluyor.bide mazda2 de otomatik yokmu bilen varsa yazarsa sevinirim
mazda 2 de ülkemizde otomatik vites ve dizel motor yok. ülkemizde sadece 1.3 ve 1.5 benzinli manüel araçlar var..
go model ismi sadece bizim ülkemizde kullanılıyor orta donanımı ifade ediyor ve mazdada uluslararası olarak mid seviyesinin karşılığı. play aynı şekilde üst donanımı ifade ediyor ve mazdada ulusarası olarak high seviyesinin karşılığı..
1.3 motoru hem mid hem high, 1.5 motoru sadece high ile alabiliyorusnuz. high da 1.3 ile 1.5 arası donanım farkı yok sadece motor farkı var.
high yani playde mid yani go ya göre fazladan şunlar var.
- manüel yerine digital klima - 185 55 15 kapak jant yerine 195 45 16 alaşım jant - kapılarda 2 hoparlör (tweeter) daha - koltuk döşeme farkı - Yol bilgisayarı
arkdaslar bu araba gercekten hosuma gitti.Ama mazdanın kendi sitesine girip modeller bolumune baktıgımda mazda 2 goremedim mazda 3 den baslıyo modeller benmi goremedim yoksa bunun üretimimi bitti. www.mazda.com.tr ye baktım incelemk için goremedim
bende dun itibariyle artik bi mazda 2 kullanicisiyim dunden beri 350 km yaptim araci balikesirden aldigimdan bugun istanbul a geldim. oncelikle sunu soolim bazi arkadaslar icinden memnun olmadigini surus pozisyonunu iyi olmadigini soolemisler ama bu herhalde tamamen yapiyla alakasi var bana da tam tersi cok rahat geldi oncelikle sunu soolim ilk 3 viteste aracin motorunun 1.3 olduguna inanamiyosunuz 4 ve 5. viteslerde fena degil ama ilk 3 vitesten sonra cok atak gelmiyo. tabii ben bu kiyaslamalari eski aracima gore yapiyorum eski kasa yaris kullanicisiydim.arabanin en sevdigim yani icindeyken c sinif bi arac kullandiginizi saniyonuz cok tatli yumusak ve sakin bi surusu var 115 120 lerde dahi motor sesi duyulmuyo. yol sesi ise yarisle ayni ozellikle puturlu asfaltta ama o da asiri derecede rahatsizlik verici duzeyde degil.gorus acisi yarise gore cok daha genis ve otobanda ozellikle tirlari ve otobusleri gecerken yakin gectim savrulcak mi diye cunku yariste ki en buyuk tedirginliklerimden biri oydu uzun yolda ancak bana misin demedi hic hissetmedim.tabii bu izlenimlerim beklentiyle alakali tabii ki bana yaristen sonra daha rahat daha performansli ve gorunus acisindan daha guzel geliyo ama dedigim gibi hersey beklentiyle alakali cok seyler bekleyen biri icin uygun olmayabilir ama ben simdilik son derece memnunum.eksik yanlarina gelirsek herkesin dedigi gibi ic dizayni biraz daha gosterisli olabilirdi ama tabii bu fiyata bu bile gayet iyi bi de kol dayama yeri olsa cok daha rahat olurdu ozellikle vites icin bu arada vites ilk bastan bana cok yuksekte gelmisti test surusu yaparken ancak bugun uzun yolda kullandiktan sonra yarisinkinden daha rahat oldugunu dusunuyorum ic isiklandirmasi cok iyi gozukuyor ama gostergeleri biraz daha buyuk (ozellikle motor devir) olabilirdi yakit acisindan simdilik bisey soylemek yanlis olur ama balikesirden beylikduzune yarim depo civariyla geldim yaklasik 385 km.simdilik pek eksiklik sayamiyorum ama dedigim gibi bu beklentiyle ilgili beni en cok etkileyen yanlari yol tutusu inanilmaz ic mekan ve ilk 3 vitesteki performansi almayi dusunen arkadaslar sorulari olursa elimden geldigince anlatmaya calisirim bu arada son bisey daha eklemek istiyorum ben 1.3 mid modelini aldim celik jantsiz olanini ancak o dahi (heralde benim arabam diye :)))) cok guzel gorunuyo die dusunuyorum ve yanaklar celik janttakinden daha kalin oldugundan cukurlarda yaristen daha kotu diyemem herkese kazasiz belasiz surusler.....
Hayırlı olsun. Fiyat daha uygun olduğu için mi Balıkesir'den alıp geldiniz? Mümkünse fiyatı paylaşabilir misiniz?
evet hem fiyat hem de istedigim renk balikesir deydi ayni zamanda da esim balikesirli ordan tanidik falan biraz onlariin da yardimi oldu daha fazla indirim icin :) bana ne kadara verdiklerini soolemiyeyim ama 23 e opak rengini veriyolar...
Peki arabayı bakım için hep Balıkesir'e mi götüreceksiniz?
Gerçi akraba vs. varsa ziyaret gibi olur.
yok yaa olur mu oole sey turkiye nin heryerinde istedigin serviste yaptirabilirsiniz bakimlarini
@usipkra resim koyabilir misiniz?
[simage][/simage]
ya bayadir ugrastim ama nasil resim ekliyoz bi ipucu veren olursa sevinirim
Hocam imageshack.us benzeri bir siteye resimleri yükleyip linkleri burada verseniz yeterli olur.