Şimdi Ara

Mazda 787B ve Wankel Motor Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
9
Favori
4.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu nasil gormemisim ellerinize saglik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.6 litre atmosferik.
    700 hp @ 9000 rpm (kısıtlanmış) 930 hp @ 10.300 rpm (gerçeği)
    607 Nm @ 6500 rpm.
    Teleskobik değişken emme manifoldu
    Seramik apex seal

"Wankel motorun ömrü kısa yaa" diyenlere inat, çoğu pistonlu motorun arızadan ötürü tamamlayamadığı le mans'ı kazanıyor. Kapak niteliğinde.

Normal koşullarda motor ömrü belki kısa gibi görünebilir ama asıl şu soruyu sormak lazım: "2.6 litre pistonlu motordan 700 hp güç çekildiğinde kaç km gidebiliyor pistin zorlu koşullarında ?" 1.3 240 hp wankel motora kullanım sırasında yağ yakıyor diyenlerin bazıları, 1.4 tsi 180 hp polo gti 'a periyodik olarak yağ eklemesi yaptılar.

Wankel motor, motorsporları için biçilmiş kaftandır. Boyutları küçük, ağırlığı az, döner parça sayısı az, ataleti düşük, çevirdiği devirler çok yüksek, motorun güç/ağırlık oranı çok yüksek vs. Fakat istemediler yarışmalarda. Çünkü çoğu firmanın motor ar-gesini çöpe attıracak nitelikte bir motordu. Ralliye yayılsa fiat abarth, ford cosworth leri, formulaya yayılsa ferrarileri silebilirdi. Buna izin veremezlerdi tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 11 Mayıs 2016; 23:39:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

Çok güzel bir konu olmuş hocam daha fazla çeviri bekliyoruz sizden elinize sağlık nasıl oldu da bu konu benim gözümden kaçmış.

Hocam mazot yakmıyoruz sonuçta, talep olursa çeviri yaparız sorun yok. Bir ara Group B Rally'yi anlatan bir konu hazırlamayı düşünüyordum, vazgeçtim sonrasında.
    Sizin özellikle merak ettiğiniz bir konu olursa yapılır bir şeyler.

Saygılar.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısınız. Hatta 55 numaralı turuncu yeşil aracın pilotuna yarış öncesinde, aracı olabildiğince zorla. Kısa bir yarışmışçasına sür, Le-mans gibi değil denmiş. Aracın yarış sonunda sadece bir tane far ampulü patlakmış. Onun dışında her şey yerli yerinde ve sağlammış.

Şimdi Wankel motor, motorsporları için iyi bir motor. Ancak bizim gibi Petrol kalitesi düşük olan ülkeler için aynısını söylemek zor. Geçen forumdan bir arkadaşa resmini atmıştım bir konunun altında, buraya da ekliyorum. Bizim burda bu kadar düşük oktanlı benzin bulmak zor. Zaten Rx-8 sahiplerinin bu kadar erken motor yemelerinin en büyük sebebi yakıt kalitesizliği.

Son olarak Wankel motorun artık mazda tarafından eskisi kadar kullanılmamasının en büyük sebebi ise: Yüksek emisyon değerleri. Bu sorunu özel bir katalitik ile felan çözmezlerse, gündelik araçlarda tekrar Wankel görmek yakın gelecekte zor.

Ya her şey bir yana şu son mesajımdaki videoyu bir izleyin o ses nedir öyle. Mp3 yapıp Ipod'a atacağım galiba

Saygılar.

Not: Hocam golf gti 1.4 180 yazdığınız yer galiba polo gti olacak. Polo Gti'ın ilk çıkan versiyonları öyleydi. Tek kelime ile efsane, iki zamanlı motora sahip 90 model vespa motorlar o kadar yağ yakamıyor, gerçekten büyük başarı istesen yapamazsın öyle motor.

Mazda 787B ve Wankel Motor Hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 11 Mayıs 2016; 9:47:23 >

• Emeğe saygı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Evet hocam haklısınız. Hatta 55 numaralı turuncu yeşil aracın pilotuna yarış öncesinde, aracı olabildiğince zorla. Kısa bir yarışmışçasına sür, Le-mans gibi değil denmiş. Aracın yarış sonunda sadece bir tane far ampulü patlakmış. Onun dışında her şey yerli yerinde ve sağlammış.

Şimdi Wankel motor, motorsporları için iyi bir motor. Ancak bizim gibi Petrol kalitesi düşük olan ülkeler için aynısını söylemek zor. Geçen forumdan bir arkadaşa resmini atmıştım bir konunun altında, buraya da ekliyorum. Bizim burda bu kadar düşük oktanlı benzin bulmak zor. Zaten Rx-8 sahiplerinin bu kadar erken motor yemelerinin en büyük sebebi yakıt kalitesizliği.

Son olarak Wankel motorun artık mazda tarafından eskisi kadar kullanılmamasının en büyük sebebi ise: Yüksek emisyon değerleri. Bu sorunu özel bir katalitik ile felan çözmezlerse, gündelik araçlarda tekrar Wankel görmek yakın gelecekte zor.

Ya her şey bir yana şu son mesajımdaki videoyu bir izleyin o ses nedir öyle. Mp3 yapıp Ipod'a atacağım galiba

Saygılar.

Not: Hocam golf gti 1.4 180 yazdığınız yer galiba polo gti olacak. Polo Gti'ın ilk çıkan versiyonları öyleydi. Tek kelime ile efsane, iki zamanlı motora sahip 90 model vespa motorlar o kadar yağ yakamıyor, gerçekten büyük başarı istesen yapamazsın öyle motor.

Düzeltme için sağolun polo diye düşünüp golf yazmışım Ben mp3 yapıp attım bile

• vaybe pilotun hastaneye kaldırılıcak duruma gelıpte yarısı bırakmama azmıne de hayran oldum ama bu yarışlar deyince helede f1 benim ikiz ruhum diyebiliceğim niki lauda üzerine pilot tanımam

ayrıca wankel motor harika bir teknoloji rx8 hastasıyım zaten ancak türkiye şartlarında çok özel ve yürütmesi f segment kadar maliyetli bir araç

her 3-15bin km arası yağ ve bilimum sıvılarının değiştirilmesi ve bunların oldukça pahalı oluşu ve sanıyorum yurt dışından getirtilmek zorunda kalınması (bulması zor) deniyor özellikle yağı ve soğutma suyu için

bu şekilde göz bebeği gibi bakılmış bir arac 300 bin km leri görebiliyor
    ,
    ama maliyeti gerek sık ve özenli yapılması gereken bakımı olsun rx8 gibi bir araç için türkiye şartlarında değer ruhu var 1.3 231 bg güç üretiyor özellikle güncellenmiş versiyonu daha harika

ahh ahh yurt dışında dönüp bakmıyorlar bile rx8 e ama benım turkıyede hastası oldugum araç benım olsa el bebek gül bebek bakar

nerdeyse izin günleri hariç dokunmaya kıyamam bakımını saat bile geçirmem ona şiirler yazarım deli çocuk

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Wankel iyi güzel hoş da, sanki Rx-7 daha güzel hocam Rx8 den ?
  • Üstad on numara yazı olmuş (biraz geç okudum kusura bakma) yeni yazılar da gelirse mutlu oluruz.
    Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelkeriş -- 12 Mayıs 2016; 19:20:54 >
  • kelkeriş K kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakacak bir durum yok

Talep olursa yazarız çizeriz, ama talep az. Olmazsa önümüzdeki günlerde bir group B yazısı yazabilirim.
  • Faydalı konu, ellerinize sağlık

• Legolas246 kullanıcısına yanıt
    daha çıtı pıtı bir görüntüsü var ve kabin bölümü sanki nedense amerikan arabalarını anımsatıyor bana japondan ziyade varsın rx7 miz olsun klasik görüntüsü bile karşısına geçip seyrettirir çok havalı rx serileri
  • Paylaşım için eline koluna vaktine sağlık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rx-7
  • Eve gelince okurum

• Elinize sağlık çok güzel olmuş.İmkan olursa yeni yazılar görmek isterim.
  • Mazda' yı seviyorum. Keşke ülkemizde daha iyi bir distribütör tarafından satılsa.
  • SmuraY S kullanıcısına yanıt
    İngilterede Mazda 3 zamanında Golf'ten de Astra'dan da daha ucuz iken, bizim distribitör daha pahalıya sattı. Ya da satmaya çalıştı desek daha doğru olur. Satamıyorlar çünkü

Mazda Tr Benim gözümde net MAL.

Son Mx-5 fiyatlandırmasında buna tam kanaatim geldi artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 13 Mayıs 2016; 19:43:58 >
  • Stumaster kullanıcısına yanıt
    Talep arttı hocam. Olmazsa bir yazı daha yazarız. Özel merak ettiğiniz bir konu varsa söyleyin . Yoksa benim aklımdan Group B rally hakkında bilgi vermek geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knn35

Paylaşım için eline koluna vaktine sağlık

afiyet olsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.