Şimdi Ara

Mazda 787B ve Wankel Motor Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
9
Favori
4.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim hatırladığım bir dönem 323 segmentinde en çok satan araçtı. Şimdi ki durum komik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda yı tebrik etmek gerek alışılmışın dışında kuralları standartları yıkmaya çalıştı ancak bazılarının işine gelmedi.Rx-7 ve 8 hakkında hep bir sempatim vardı hep farklı diğerlerinden ayrı gelmişti o araçlar.Sonra dan öğrendim ki farklılık motor bölümünde de devam ediyor sonra iyi kötü bir kaç şey öğrendim wankel motorlarla ilgili bu yazıda onların üstüne eklendi emeğine sağlık.
    ||Ryzen 5 3600X || MSI B450 Gaming Plus Max || 2x Corsair Vengeance 8gb 3000mhz || Gigabyte Geforce RTX 2070 Super || Xpg SX6000 Pro 1TB || Sandisk SSD Plus 480GB || James Donkey JD240 || Corsair RM750 80+ Gold ||
    Corsair Carbide Spec-05 || MSI MAG 241CR || Logitech G413 || Razer Deathadder Chroma || AKG K7XX Massdrop ||
  • Arkadaşlar yeni bir yazı gönderdim dileyen inceleyebilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_117078115//tm.htm
  • Eline sağlık.
    Subaru ve Boxer motor hakkında da yazı yazılabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bende VTEC ile ilgili açabilirim yakında, gaza geldim.

"Sokak köpeklerine selam vermek, adam olmaya çeyrek var demektir."
  • Ellerine sağlık,Keyifle okudum.Forumda da sıklıkla görmeyi arzuladığımız da tam da bu işte.

Chevrolet Yeni Aveo Sedan 1.3 Lt Dizel Saten Gri 2012,5 Model
  • Sağolunuz.

Group B ralli konusuna da göz atabilirsiniz dilerseniz. O bundan daha detaylı ve daha okunaklı oldu.

https://forum.donanimhaber.com/m_117078115/mpage_2//tm.htm#119593340

Saygılar.
  • iyi hoş da 150 bine kalmadan motor bitiyor

Orijinalden alıntı: Sleeper

iyi hoş da 150 bine kalmadan motor bitiyor

kücük hacim + yuksek güç : motorun çabuk bitmesi wankel sandık motor o kadar pahallı değil galiba

quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Şimdi Wankel motor, motorsporları için iyi bir motor. Ancak bizim gibi Petrol kalitesi düşük olan ülkeler için aynısını söylemek zor. Geçen forumdan bir arkadaşa resmini atmıştım bir konunun altında, buraya da ekliyorum. Bizim burda bu kadar düşük oktanlı benzin bulmak zor. Zaten Rx-8 sahiplerinin bu kadar erken motor yemelerinin en büyük sebebi yakıt kalitesizliği.

Son olarak Wankel motorun artık mazda tarafından eskisi kadar kullanılmamasının en büyük sebebi ise: Yüksek emisyon değerleri. Bu sorunu özel bir katalitik ile felan çözmezlerse, gündelik araçlarda tekrar Wankel görmek yakın gelecekte zor.

Saygılar.

Not: Hocam golf gti 1.4 180 yazdığınız yer galiba polo gti olacak. Polo Gti'ın ilk çıkan versiyonları öyleydi. Tek kelime ile efsane, iki zamanlı motora sahip 90 model vespa motorlar o kadar yağ yakamıyor, gerçekten büyük başarı istesen yapamazsın öyle motor.

Mazda 787B ve Wankel Motor Hakkında

• Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Yaşım 40.O yazıyı da okuyunca çocukluğuma,efsane ve çocukken adını ezberlediğimiz pilotlara götürüp(Colin macrea,Nazarımda en efsane olan Juha Kahkunen v.s)geçmişe çok güzel yolculuk yaptırdığın için ne kadar teşekkür etsem azdır.

Emeğin için tekrardan teşekkür eder,Böylesi hazinelerden,görmeyi her zaman arzu ettiğimiz paylaşımlarını sabırsızlıkla beklemekteyim.

Sığ ve çiğ trol konuların çokluğundan sonra,Böyle konular foruma ilaç niyetine gelmekte.

Chevrolet Yeni Aveo Sedan 1.3 Lt Dizel Saten Gri 2012,5 Model
  • dentul kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Eylül de yeni yazı gelebilir. Özellikle merak ettiğiniz bir konu varsa yazabilirsiniz
  • quote:

Teşekkürler.

Eylül de yeni yazı gelebilir. Özellikle merak ettiğiniz bir konu varsa yazabilirsiniz

Çok teşekkür ederim böyle konular hakkında yazdığınız için otomobil tarihinde her şeyi bilmediği mi kanıtlıyor yazılarınız ve daha çok bilgi edinmek için araştırıyorum bence siz bir kaç seçenek sunun biz seçelim

• Çok güzel anlatmışınız . Bence japonlar gerçekten motor konusundada çok iyi . Wankel motor günümüzde bile çok sorunlu, bildiğim kadarı ile halen geliştiriyorlar ve bir gün sorunsuz olduğunu göreceğime inanıyorum .

Arabanın seside muhteşem gerçekten .

Çok mantıklı hocam öyle yapalım. Alfa, Lotus, Sebastien Loeb, Schumacher vs. yazayım yakın zamanda sizlere soraym

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.