Merhaba.. Yıllarca birçok yeni - eski arabayı kullanmış, eskitmiş ve tecrübe etmiş birisi olarakHiçbir zaman satmayı düşünmediğim herzaman elimde yedek araba olarak duran mazda 626 91 otomatik sedan bir aracım var fiziki olarak çok düzgün bir araç, döşemesi de mükemmel, geçen ay geçiriğim kazandan sonra farlar stoplar tampon kaput çamurluklar hep yenilendi ve aracım zaten düzgünken şimdi maaşallah ip gibi oldu görenler arabaya atlıyor hemen.. bense bu aracı Asla satmayı istemiyorum.. buna yazın suriye ye gidince klima taktırıp , arka plakanın olduğu reflektörü, bide kazada değişmeyen sağ stop u değiştireceğim inşallah daha önce bu araçla 2 defa gitmiştim vaktim olmadığı için taktıramadım orda klima 150$ montaj dahil çıkması. Arka stopları geçen hafta Gittiğimde sordum sanırım 30 civarında (busefer bayilik görüşmeleri için gittiğimden dolayı megan ile gittim Yoksa kesin klima taktırırdım). SOnuç olarak bu araba benim hobi aracım olduğu için harcadıklarım çok gözüme gelmiyor.. ama nedense yakıt geliyor ve beni üzüyor.. LPG de 30 YKR yakıyor.. Bu aracın 2.0 dizel versiyonununda olduğu öğrendim türkiye de bir kaç tane 85 model var.. onlardan birini alıp hurdaya çıkartsam ama 2.0 motor sanırım deymez.. çünkü 1.9 partner 250- 260 yakıyor.. Ben aracıma Renault'un 1.5 DCi motorunu uydurmak istiyorum veya bu şekilde Küçük silindir hacminde Common Rail Yakıt sistemli Turbo Beslemeli intercoolerli Bir motor uydurmak istiyorum ama bunu nasıl yapacağım konusunda bana akıl verecek birisi yokmu??? Ben otomatik şanzumandan çok memnunum değiştirmek istemiyorum.. anı şanzumanı öyle bir motor uydurursam kullanabilirmiyim?
Benim jeep manyağı bir müşterim var adam kolleksiyon yapıyor Kendine günlük kullanmak için 96 bir Gran Chroke almıştı ona renaultun 1,9 DCi motorunu uydurmuştu baya verimli kullanıyordu.. bu konuda bilgi verecek birileri olursa sevinirim