Şimdi Ara

Mazda 6 2013 IIHS Moderate Overlap Test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kapısı kopan arabalar mı görmedik, kabine kafasını vuran mankenler mi görmedik. Bir de mazda 6 dan izleyelim testi

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Kapısı kopan arabalar mı görmedik, kabine kafasını vuran mankenler mi görmedik. Bir de mazda 6 dan izleyelim testi

O dediklerin small overlap testinde oldu.2 test farklı.BU testte birçok araç euroncap testindeki sonuçlara paralel sonuç alıyorlar zaten.

İlginçtir o dediğin kapı uçması vs mazda 6da da olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

Kapısı kopan arabalar mı görmedik, kabine kafasını vuran mankenler mi görmedik. Bir de mazda 6 dan izleyelim testi

O dediklerin small overlap testinde oldu.2 test farklı.BU testte birçok araç euroncap testindeki sonuçlara paralel sonuç alıyorlar zaten.

ne güldüm gece gece

• quote:

quote:

Gösterilen araç 2012 yeni kasasınıda koyarsanız yanlış bilgilendirme olmasın
    Saygılar....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BUda yeni mazda 6.Yeni bir araç olmasına rağmen çok parlak değerleri yok.KAfa vurması yaşamış kobay manken bunda da
  • hadi kabul et bir heyecanla açmıştın konuyu
  • quote:

quote:

Fail olmuş resmen.

Kapı kopmuş, perde hava yastıkları açılmamış, sürücü hava yastığı işlevini yerine getirememiş. Kısaca başarılı bir test çıkartamamış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEST: Toyota Prius
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

•  Mazda 6 2013 IIHS Moderate Overlap Test
  • 2012 modelininkini arkadaşın karşılaştırdığı araçların eski olması dolayısıyla koydum yanlış anlaşılma olmasın.

Ayrıca arkadaş moderate overlap testini small overlap testi zannetmiş.Olabilir karıştırılabilir insanlar.

Forumda aynı testler değil diye bas bas bağırdık fakat nafile.Euroncap ile small overlap testine bakıp euroncapı rüşvet yer hale bile getirdiler.Aynı sonuçları nasıl verememişmiş?NAsıl euroncapta bu kadar iyiyken small overlapta kötüymüş.Farklı test olduğunu bile bilmeden konuşanlar çok oldu.Fakat durum bu.

Small overlap testinde araçların dezavantajı darbe yüzeyinin,aracın darbe sönümlemesini gerçekleştirdiği şasi barlarına temas etmemesi ve bu yüzden sıkıntı yaşamaları.BUndan sonra bu kaza senaryosuna görede bazı değişiklikler olacaktır.

Not:Fail yakalama yada buna benzer bir amacım yoktu bu arada.Beni bilen bilir zaten forumda.Sadece bir hatayı düzeltmek istedim.SAygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 30 Mayıs 2013; 1:03:31 >

• quote:

BUda yeni mazda 6.Yeni bir araç olmasına rağmen çok parlak değerleri yok.KAfa vurması yaşamış kobay manken bunda da

Emin misiniz? Tüm boya hava yastığında..

• quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

quote:

BUda yeni mazda 6.Yeni bir araç olmasına rağmen çok parlak değerleri yok.KAfa vurması yaşamış kobay manken bunda da

Hava yastığında da hava yastığı kafanın sert bölgeye temasını engelleyemiyor.Vİdeodan bakabilirsiniz.Yukarıda açıkladım zaten açıklamayı.O yüzden dahada yazmak isteiyorum

• Maalesef Subarunun sahip olduğu algıya Mazda sahip değil.Skyactive ile çok hafif ve ender görülen dayanıma sahip çelikten üretiliyor, bilmem kaç milyar dolar yatırım yapıldı diye reklamı yapılan modeller bu testlerde ortalamayı zor tutturuyor.Sadece Mazda için değil tüm otomobiller için ,lansmandan önce önce yapılan yeniliklerin bahsedildiği abartılı içerikler pekte dolu olmuyor.
  • quote:

quote:

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=1768&seriesid=266

Bu arada sizin fotoda mazda 6 nın sonuçları yüksek görülüyor fakat sitede farklı boyutta.

Zaten sonuç sizinki gibi olsa Good alırdı.Fakat Acceptable almış

• quote:

quote:

quote:

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=1768&seriesid=266

Bu arada sizin fotoda mazda 6 nın sonuçları yüksek görülüyor fakat sitede farklı boyutta.

Zaten sonuç sizinki gibi olsa Good alırdı.Fakat Acceptable almış

Bilgilendirme için teşekkürler her seye rağmen rakiplerine göre çok çok hafif bir kasa ile bunu başarması kayda deger. Mazda gözümde hep farklı bir yerde.
    Saygılar.

• Şaka gibi 2012 modelini koymuşlar fail diyorlar. Hatta bulabilirseniz 2000 model 626 nın falan testini koyun sonu hepbirlikte fail diyelim eğlenelim

Bu da small overlap testi acceptable yani geçerli oy almış ki en yüksek oyun bir düşüğü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losangelos -- 30 Mayıs 2013; 1:28:04 >
  • 2012 mazda 6 ciddi anlamda fail olmus.Hatta saniyorum herkesin dalga gectigi cc den daha kotu gozukuyor.Gerci test notunu goremiyorum ama video da gordugum kadariyla cc den kotu.

2014 modeline gelince evet gelisme var yan hava yastiklari acilmis az da olsa airbag e isabet ediyor dummy nin kafasi.Ancak yine tatmin edici degil.Test notunu yine bilmiyorum yanlis olmasin video dan gordugum kadariyla yorumladim.

Benim asil merak ettigim ise, bu small overlap testini ne zaman c hb segmentine uyguluycaklar.Sonuclarin iyi cikmasini beklemiyorum ama cok merak ediyorum.V40 disinda iyi bi sonuc cikaricak arac olmiyacak bence.Belki 1 serisi ve a seriside iyi olabilir.Gerisi benim aracimda dahil olmak uzere, ucan kapilar,firlayan direksiyonlar ve patlayan tekerlekler den olusucak

• quote:

Orijinalden alıntı: Creepinq Death

2012 mazda 6 ciddi anlamda fail olmus.Hatta saniyorum herkesin dalga gectigi cc den daha kotu gozukuyor.Gerci test notunu goremiyorum ama video da gordugum kadariyla cc den kotu.

2014 modeline gelince evet gelisme var yan hava yastiklari acilmis az da olsa airbag e isabet ediyor dummy nin kafasi.Ancak yine tatmin edici degil.Test notunu yine bilmiyorum yanlis olmasin video dan gordugum kadariyla yorumladim.

Benim asil merak ettigim ise, bu small overlap testini ne zaman c hb segmentine uyguluycaklar.Sonuclarin iyi cikmasini beklemiyorum ama cok merak ediyorum.V40 disinda iyi bi sonuc cikaricak arac olmiyacak bence.Belki 1 serisi ve a seriside iyi olabilir.Gerisi benim aracimda dahil olmak uzere, ucan kapilar,firlayan direksiyonlar ve patlayan tekerlekler den olusucak

Yeni civic testten tam puanla geçti. Sedan böyle olduğuna göre hb de aynı puani alıcaktır.

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=1764&seriesid=300

C180 ve A4 pert olduğuna , 3 serisi ortalama bir puan aldığına göre a serisi ve a3 belki iyimser tahminle avarage olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca hep volvo öne çıkıyor ancak accord da s60 ile birlikte ilk açıklanan tam skor alan araçlar arasındaydı. Birde beyenmezler hondayı. Toyota reklam yapiyor çocuk, güvenlik üstünden. Vw de alman zaten çok sağlam. Gördük hepsini...

• ben mi yanlış gördüm...kopan parça kapı değil..kapı sacı.. 2013 mazda duvara vurmuyor...çarpışmayı absorve eden malzemeye çarpıyor...2012 sinde duvara çarpıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtıl -- 30 Mayıs 2013; 1:37:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Orijinalden alıntı: Creepinq Death

2012 mazda 6 ciddi anlamda fail olmus.Hatta saniyorum herkesin dalga gectigi cc den daha kotu gozukuyor.Gerci test notunu goremiyorum ama video da gordugum kadariyla cc den kotu.

Yeni civic testten tam puanla geçti. Sedan böyle olduğuna göre hb de aynı puani alıcaktır.

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=1764&seriesid=300

C180 ve A4 pert olduğuna , 3 serisi ortalama bir puan aldığına göre a serisi ve a3 belki iyimser tahminle avarage olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca hep volvo öne çıkıyor ancak accord da s60 ile birlikte ilk açıklanan tam skor alan araçlar arasındaydı. Birde beyenmezler hondayı. Toyota reklam yapiyor çocuk, güvenlik üstünden. Vw de alman zaten çok sağlam. Gördük hepsini...

Evet civic ve accord cok iyi sonuclar cikarmis.Ancak hb ler icin suan varsayimdan baska yapabilecegimiz bisey yok.Sonucta her nekadar hangi modelin sedani olursa olsun aralarinda hb modeli ile agirlik vs farklar var.Yani sonuclar cok farklida olabilir aynida cikabilir bilemeyiz.

Umarim bizi c segmenti hb araclarin small overlap testinden mahrum birakmazlar.

• quote:

quote:

Tam kapının kopması çok vahim bir durum diyecektim ki videoya bir daha baktım.

Kapının dışındaki saç çıkıyor darbe emici barlar ve kapı yerinde daha dikkatli izleyelim lütfen. Zaten videoda da kabul edilebilir yazıyor sonunda karalama yapmayalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.