Şimdi Ara

Mazda 3 sedan neden tutulmuyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
12.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Skyactiv motor diye çok övüyorlardı, tırt mı çıktı
  • Mazda'nın 2.0 160bg motoru yakıt verimliliği ve performans verilerinde, şu anda piyasa da olan atmosferik araçlar içerisinde en iyisidir. Ülkedeki vergilendirme sorunu yüzünden 1.5 litre hacminde motor geldi. 2 litrelik motorun yakıt tüketimi 1.5 litrelik motorun yakıt tüketimden çok fazla değil. Yurt dışında satılan motor seçenekleri 2.0, 2.5 litrelik benzinli ve 2.2 litrelik dizel motoru yakıt tüketimi ve performans yönünden skyactive teknolojisini tam anlamıyla gösteriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=76xUE9T3fOM

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Yukarıda ki arkadaşlar yazmış zaten ama birde bizim ülke için en önemli olay ön yargıları yıkamamak . 100 bine alıp sonra satarken rakiplerine zorlayacak . Eş dost diyecek bu araç alınır mı o paraya gider passat alırsın diyecekler .

Abartmaya gerek yok. Mazda 3 sadece bizde değil avrupada da tutmuyor. Vasat bir araç o kadar etmez

BEn buna cevap yazarim. Mazda nin Avrupa'da tutmadığını nerden çıkardın. Biraz araştır istersen. 1 ay önce almanya da dayım 2.2 motor 4 çeker 175 ps Mazda cx5 aldı. Buralar Mazda ile kaynıyor dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiğido__58 -- 9 Mayıs 2016; 10:32:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yiğido__58

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Yukarıda ki arkadaşlar yazmış zaten ama birde bizim ülke için en önemli olay ön yargıları yıkamamak . 100 bine alıp sonra satarken rakiplerine zorlayacak . Eş dost diyecek bu araç alınır mı o paraya gider passat alırsın diyecekler .

Abartmaya gerek yok. Mazda 3 sadece bizde değil avrupada da tutmuyor. Vasat bir araç o kadar etmez

BEn buna cevap yazarim. Mazda nin Avrupa'da tutmadığını nerden çıkardın. Biraz araştır istersen. 1 ay önce almanya da dayım 2.2 motor 4 çeker 175 ps Mazda cx5 aldı. Buralar Mazda ile kaynıyor dedi

dayının izlenimleri yerine rakamlarla konuşalım:

almanya'da mazda satışları %1,8 ile 14. sırada:

http://www.best-selling-cars.com/germany/2015-full-year-germany-best-selling-car-brands/

modeller bazı ilk 30'da tek bir mazda modeli yok:

http://www.best-selling-cars.com/germany/2015-full-year-germany-30-best-selling-car-models/

Fransa'da ortada bile yok:

http://www.best-selling-cars.com/france/2015-full-year-france-best-selling-car-manufacturers-and-brands/

ingiltere'de marka olarak 20. sırada:

http://www.best-selling-cars.com/britain-uk/2015-full-year-britain-best-selling-car-brands/

model olarak ortalıkta yok:

http://www.best-selling-cars.com/britain-uk/2015-full-year-britain-best-selling-car-models/

• HB versiyon da tutulmuyor.

Geçen Mazda'nın Türkiye Genel Müdürü vardı MX-5 tanıtımında.

O kafadaki birini bırak Mazda'yı, normal sıradan bir şirket Genel Müdür yapmaz.

Maalesef birileri haketmediği yerlere torpille falan geliyor, sonra da kafasına göre markayı heder ediyor.

Her ilde bayisi olsa, yıllık 50000 adet araç kotası açıp, Avrupa'da olduğu gibi Seat Leon parasına araçlarını satsalar, adamlara halkımız teveccüh gösterir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Savundugum benim aracim degil, kalitesiz dayaniksiz kotu motor gibi ithamlariniza karsi skyactiv.

Gelgelelim 22 kurus meselesine, siz o araca LPG ile 22 kurus yakiyorsunuz bir suru ek masraf yapip hic bir guvenlik onlemi olmadan sanayi isi lpg ile biniyorsunuz hadi diyelim ki sky
    activ ile 32 kurus yakacaktiniz 200 km de bir tupcu aramayacak can guvenliginizden odun vermemeyecektiniz kapali otoparka girmek dert olmayacak feribotlara binebilecektiniz,

LPG kiti taktiripta benim motorum daha performansli demenizde manidar olmus.Sizin kafanizda sadece LPG varsa dizelden baskasi kesmez.
    Kusura bakmayin alin bir ikinci el turbo dizel ben atmosferikciyim diye de kendinizi yormayin.

LPG ile skyactiv kiyaslayip bu ithamlarda bulunani da ilk defa goruyorum

Motora kalitesiz kötü dayanıksız demedim, motorun rakiplerine göre hiçbir üstünlüğü yok dedim. Teknolojiye harcanmış para da eğer son kullanıcının işine yaramayacaksa pekbir önemi yok.
    Yakıta gelince ben sert kullanan birisiyim, ortalama 10 lt civarı benzin yakarım ve buda Lpg de 11,5-12 litre demek. Gazı uzun süredir 1.90 dan alıyorum buda km başına 22 kuruş demek. Benim kullanın tarzımla mazdadan en az 8-9 litre yakar, hesaba gelince 38 kuruşa denk gelir. Aradaki fark az bir fark değil.
    LPG kısmına gelirsek merdiven altı montajlar bitti artık Lpg eskisi gibi güvensiz değil. Otoparka gelince zaten bizim burda açık otoparklar dolu oluyor zorla kapalıya alıyorlar. Zaten yakında yasada çıkar. Menzile gelince şimdiye kadar hiç 200 km de gaz almadım. Ortalama 400-500 km gidiyor.
    Hiçbir yerde benim Lpg li aracım daha performanslı demedim. Walvematik motor daha performanslı dedim.
    Hala neyi tartışıyoruz anlamadım.
    Skyactive motor her anlamda gereksiz bir motor. Mazda 3 de güncel bir sıradan atmosferik olsa daha çok satardı.

Haklisiniz, ben yanlis anlamisim, kusura bakmayin.

• Aslında mazda 3 kötü araç değilde 2. eli yok. Araç alan adam mutlaka 2. elinide düşünür. Para havadan yağmıyor sonuçta.

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

Savundugum benim aracim degil, kalitesiz dayaniksiz kotu motor gibi ithamlariniza karsi skyactiv.

Gelgelelim 22 kurus meselesine, siz o araca LPG ile 22 kurus yakiyorsunuz bir suru ek masraf yapip hic bir guvenlik onlemi olmadan sanayi isi lpg ile biniyorsunuz hadi diyelim ki sky
    activ ile 32 kurus yakacaktiniz 200 km de bir tupcu aramayacak can guvenliginizden odun vermemeyecektiniz kapali otoparka girmek dert olmayacak feribotlara binebilecektiniz,

LPG kiti taktiripta benim motorum daha performansli demenizde manidar olmus.Sizin kafanizda sadece LPG varsa dizelden baskasi kesmez.
    Kusura bakmayin alin bir ikinci el turbo dizel ben atmosferikciyim diye de kendinizi yormayin.

LPG ile skyactiv kiyaslayip bu ithamlarda bulunani da ilk defa goruyorum

Motora kalitesiz kötü dayanıksız demedim, motorun rakiplerine göre hiçbir üstünlüğü yok dedim. Teknolojiye harcanmış para da eğer son kullanıcının işine yaramayacaksa pekbir önemi yok.
    Yakıta gelince ben sert kullanan birisiyim, ortalama 10 lt civarı benzin yakarım ve buda Lpg de 11,5-12 litre demek. Gazı uzun süredir 1.90 dan alıyorum buda km başına 22 kuruş demek. Benim kullanın tarzımla mazdadan en az 8-9 litre yakar, hesaba gelince 38 kuruşa denk gelir. Aradaki fark az bir fark değil.
    LPG kısmına gelirsek merdiven altı montajlar bitti artık Lpg eskisi gibi güvensiz değil. Otoparka gelince zaten bizim burda açık otoparklar dolu oluyor zorla kapalıya alıyorlar. Zaten yakında yasada çıkar. Menzile gelince şimdiye kadar hiç 200 km de gaz almadım. Ortalama 400-500 km gidiyor.
    Hiçbir yerde benim Lpg li aracım daha performanslı demedim. Walvematik motor daha performanslı dedim.
    Hala neyi tartışıyoruz anlamadım.
    Skyactive motor her anlamda gereksiz bir motor. Mazda 3 de güncel bir sıradan atmosferik olsa daha çok satardı.

Haklisiniz, ben yanlis anlamisim, kusura bakmayin.

Sende kusura bakma ufak tefek görüş ayrılıkları her zaman olur. Ben 2 kez mazda 3 Power alma eşiğinden döndüm, belkide kızgınlığım bundan. Harika tasarım, çok iyi donanım ama gerisi yok. Kendimce almak için sebepler aradım, tasarım dışında bulamadım. Ucuzmu değil, iç hacim ve bagaj büyükmü, değil, motor güçlümü, değil (güçsüzde diyemeyiz ama o paraya değil) Lpg uyumlumu, değil, bakım senede 1 mi, değil, ikinci eli iyimi, değil, parçası bol ve ucuzmu, değil. Bunu uzatmakta mümkün, tabi herkesin ihtiyaçları farklı ama en başından beri iç hacim ve yakıt benim kriterlerime uymadı. İşin en kötü yanıda mazdayı bu hale getiren distribütör. Ne yazıkki markaya yazık ediyorlar.

Türküm Türkçe imza atarım....

• 2011 model mazda 3 ile yaklaşık 3 bin kilometre yapmışlığım var. Sorunlu bir araba olup olmadığını bilmem ama performans hiç beklemeyin. Duyduğum kadarıyla servis ücretleride pahalıymış
    He he he he tamam ruhtur
    Monster Abra 17.3 GTX 1650 i7 9750h

iPhone 11

BMW E38 740i
  • En iyisi ikinci el alıp binip yine ikinci el olarak satmak. Zarar minimuma iner o zaman.

Mazda 2012 yılına kadar Türkiye'de (ismini yazmıyorum) bir aile tarafından ihraç edilip pazarlanıyordu. Bu aile markayı gerçekten çok zoru duruma düşürdü, servis ağını yeterince kurmadılar zira dönemin mazdaları (323, 626 vb.) genel olarak sorunsuz araçlardı, parça ihtiyacı olanlar da yalnızca bu aile tarafından temin edilen parçaları almak zorundaydılar ve parça fiyatları o dönemde oldukça yüksekti.

2012 yılında Mazda Türkiye'deki 35 bayisini kapatarak bu aileden ihracatı aldı ve Türkiye'de 2012 yılından itibaren yeniden yapılanmaya geçti. Aslında bilinenin aksine 2000, 2012 yılları arasındaki pek çok markanın motorları Mazda tarafından yapılmıştır, isim vermek doğru olmayacağından yazmıyorum ama bilgileri basit bir kaç google araştırması ile edinebilirsiniz. Farketti iseniz Mazda sanki Türkiye'de yeni kurulmuş gibi pek çok markaya göre servisi ağı çok dar, internet sitesi dahi yeni yapılanıyor. Ancak tüm bunlara kıyasla Mazda gelmiş geçmiş en iyi araç üreten markalardan birisidir.

Konunun dışına sapmamak için çok fazla detaya girmiyorum ama ben size Mercedes BMW AUDİ arasındaki farkları da yazar ve bu markalar için de pek çok şey söylerdim, bu bilgileri ise ikinci ağız olarak yazıyorum ilk ağız bu markalarda çalışmış arkadaşlarımdır. Elbette amacım bir markayı karalamak bir diğerini göklere çıkarmak değil ama Mazda araca binerseniz sanıyorum burada olumsuz bir yorum yazamayacaksınız.

Motor konusunda Mazda zaten efsanedir ve SKYACTIVE motoru ve şanzuman özelliklerini araştırmanızı tavsiye ederim. Benim bu motorun yanına koyabileceğim tek motor tiptronik AUDİ Quadro dur o da zaten sınıf farkına giriyor.

Yani mevzu uzun konuşulacak çok şey var ama uzatmamak lazım, sanırım Mazda'nın Türkiye'de bir 5 yıla daha ihtiyacı var ama Fiyat Performans aracından bahsettiğimizi unutmayalım. Zira Mazda baz modelinde bile çift yönlü digital clima gibi pek çok özelliği standart olarak sunuyor (VW de bir USB girişi için bile extra paket almak durumunda kalındığı düşünülürse). Tutmaması Türkiye'de araç alınırken popülerite kültürünün etkisinde kalınması, bu sebeple fazla araştırma yapılmadan araç alınmasıdır. Örneğin DSG şanzıma bir sürü para vererek binlerce insan hiç şikayet etmeden alıyor, (DSG şanzumanların temel sıkıntısı ise hangi araçta sorun çıkacağının kestirilememesi) sonrada bir ton para ödeyerek servise gebe kalıyor ama bugün kime sorsak VW der başka bir şey demez. VW için de birsürü şey yazardım ama yerinde değiliz. Mazda eğer bu bahsettiğim zamanı iyi kullanabilirse rakiplerin önüne geçer ve Türkiye'de 2015 in ilk 3 marka sıralaması olan VW, Renoult, Ford markalarının arasına rahatlıkla girer.

Not: Bu yorumu bir FORD kullanıcı olarak yazıyorum, bende geçen yıl servis ağı yetersizliğinden dolayı Mazda yerine Focus aldım, çok da memnunum ama yine de bir Mazda sahibi olma hevesine sahibim.

• quote:

Orijinalden alıntı: banshigo

Sanırım biraz araştırma ile bu sorunun net cevabı verilecektir;

Mazda 2012 yılına kadar Türkiye'de (ismini yazmıyorum) bir aile tarafından ihraç edilip pazarlanıyordu. Bu aile markayı gerçekten çok zoru duruma düşürdü, servis ağını yeterince kurmadılar zira dönemin mazdaları (323, 626 vb.) genel olarak sorunsuz araçlardı, parça ihtiyacı olanlar da yalnızca bu aile tarafından temin edilen parçaları almak zorundaydılar ve parça fiyatları o dönemde oldukça yüksekti.

2012 yılında Mazda Türkiye'deki 35 bayisini kapatarak bu aileden ihracatı aldı ve Türkiye'de 2012 yılından itibaren yeniden yapılanmaya geçti. Aslında bilinenin aksine 2000, 2012 yılları arasındaki pek çok markanın motorları Mazda tarafından yapılmıştır, isim vermek doğru olmayacağından yazmıyorum ama bilgileri basit bir kaç google araştırması ile edinebilirsiniz. Farketti iseniz Mazda sanki Türkiye'de yeni kurulmuş gibi pek çok markaya göre servisi ağı çok dar, internet sitesi dahi yeni yapılanıyor. Ancak tüm bunlara kıyasla Mazda gelmiş geçmiş en iyi araç üreten markalardan birisidir.

Konunun dışına sapmamak için çok fazla detaya girmiyorum ama ben size Mercedes BMW AUDİ arasındaki farkları da yazar ve bu markalar için de pek çok şey söylerdim, bu bilgileri ise ikinci ağız olarak yazıyorum ilk ağız bu markalarda çalışmış arkadaşlarımdır. Elbette amacım bir markayı karalamak bir diğerini göklere çıkarmak değil ama Mazda araca binerseniz sanıyorum burada olumsuz bir yorum yazamayacaksınız.

Motor konusunda Mazda zaten efsanedir ve SKYACTIVE motoru ve şanzuman özelliklerini araştırmanızı tavsiye ederim. Benim bu motorun yanına koyabileceğim tek motor tiptronik AUDİ Quadro dur o da zaten sınıf farkına giriyor.

Yani mevzu uzun konuşulacak çok şey var ama uzatmamak lazım, sanırım Mazda'nın Türkiye'de bir 5 yıla daha ihtiyacı var ama Fiyat Performans aracından bahsettiğimizi unutmayalım. Zira Mazda baz modelinde bile çift yönlü digital clima gibi pek çok özelliği standart olarak sunuyor (VW de bir USB girişi için bile extra paket almak durumunda kalındığı düşünülürse). Tutmaması Türkiye'de araç alınırken popülerite kültürünün etkisinde kalınması, bu sebeple fazla araştırma yapılmadan araç alınmasıdır. Örneğin DSG şanzıma bir sürü para vererek binlerce insan hiç şikayet etmeden alıyor, (DSG şanzumanların temel sıkıntısı ise hangi araçta sorun çıkacağının kestirilememesi) sonrada bir ton para ödeyerek servise gebe kalıyor ama bugün kime sorsak VW der başka bir şey demez. VW için de birsürü şey yazardım ama yerinde değiliz. Mazda eğer bu bahsettiğim zamanı iyi kullanabilirse rakiplerin önüne geçer ve Türkiye'de 2015 in ilk 3 marka sıralaması olan VW, Renoult, Ford markalarının arasına rahatlıkla girer.

Not: Bu yorumu bir FORD kullanıcı olarak yazıyorum, bende geçen yıl servis ağı yetersizliğinden dolayı Mazda yerine Focus aldım, çok da memnunum ama yine de bir Mazda sahibi olma hevesine sahibim.

Arkadaşım çok özür dileyerek söylüyorum boş konuşuyorsunuz. Mazda şöyle güzel, böyle güzel diyeceğinize, 6 ayda bir bakıma girmesinin mantığını bize bir açıklasanız??? Allah aşkına 6 ayda bir bakıma giren bir arabayı hem de böyle bir fiyata kim alır??? Anca marka fanatikleri

• quote:

Orijinalden alıntı: tu1907

Hangi Mazda ne Zaman tutuldu ki? 😀

1990-1993 yılllarında Türkiye'de ithal otomobil satış rakamları sıralaması;
    1. Mazda
    2.Lada
    3......
    4.......
    Bir zamanlar Türkiyede en çok satılan araçtı.
    Bilmeden sallamamak lazım.

Orijinalden alıntı: ukubat

quote:

Orijinalden alıntı: tu1907

Hangi Mazda ne Zaman tutuldu ki? 😀

1990-1993 yılllarında Türkiye'de ithal otomobil satış rakamları sıralaması;
    1. Mazda
    2.Lada
    3......
    4.......
    Bir zamanlar Türkiyede en çok satılan araçtı.
    Bilmeden sallamamak lazım.

Sizin bilgiler bayağı geride kalmış 25 sene önce tutulan mazdaların çoğu şimdi hurda oldu, bak hurda değil atma diye 90 model Mazda resmi eklemezsiniz inşallah, günümüzdeki otomobil piyasası o zamana göre çok daha rekabetçi artık en büyük rakibi Toros ve kuş serisi değil. Sadece cevap vermiş olmak için 25 sene öncesini örnek veren bilmem kaçıncı kişisiniz, tamam Mazda 3 şık bir araç farklı zevklere hitap ediyor ama o kadar işte dahası yok ve bu şartlarda piyasada şansı yok bırak test aracını satılık arabası yok adamların showroomda.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.