Şimdi Ara

Mazda 3 krank keçesi yağ akıtma (acil yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, internetten bi araç buldum farklı bir şehirde. Bir tanıdık vasıtasıyla yetkili servise gösterdik. Arka krank keçesi yağ akıtıyor değişecek yazmışlar. Galiba işçilikle beraber 400-450 TL masrafı var demişler. Durum böyleyse sıkıntı yok. Araç kazasız güzel bir araç otomatik vites 2009 model fiyatıda normal.

Benim çekincem ise krank keçesi değilde başka biryerden yağ akıtma durumu olabilir mi ya da bu yağ akıtma başka sorunlara yol açabilir mi ona göre bugün yola çıkıcam ama ne yapsam bilemedim. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Ayrıca 2009 arabada (araba 87.000 km) bu tür bir sorun normal midir? Şanzıman inecekmiş değişim için bu bir sıknıtı yaratır mı? Son olarak bir usta türbine kaçmış olabilir dedi böyle bir şey olabilir mi?

• Bu araç dizel mi.
    Dizel olduğunu varsayarak. Focus Mazda Pejo aynı motorları kullanıyorlar.
    Ve böyle bir kronik sorun var.
    Özellikle focuslarda.bunu focus forumu takipçileri bilirler.
    Ve bildiğim kadarı ile değişmeside tam mana ile çözüm değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • attci kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam ara benzinli
  • kullanılan yağ çeşiti uygun değildir neden keçeden yağ akıtsın. bir de 2009 araç. fazla yağ koyulmuşsa bu keçeler patlıyor diye okudum. yanaşmayın bence bu arabaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuri37781 -- 9 Mayıs 2015; 13:54:03 >
  • Krank keçesi durduk yere yağ sızdırmaz şanzıman keçesi yağ kaçırıyor olmasın çünkü dıştan bakıp söylemiş olabilirler ikisinin birbirine bağlı olduğu yerde yağ var diye söylenmiş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediğin gibi yağ birikmiş bir yerde ondan dolayı söylemişler, kaldırmışlar arabayı muhtemelen dıştan bakmışlardır. Tam anlaşılması için şanzımanın mı inmesi gerekiyor acaba? Nuri hocam benim de içime sinmedi aslında.
  • Şimdi krankın ön kısmında da krank keçesi vardır arka kısmındada. Benim söylediğim durum arka krank keçesi için. Eğer arka krank keçesi ise şanzıman inecek ondan sonra şanzıman mı yoksa motordan mı kaçıyo ona bakılır. Dışarıdan belli olmaz çünkü iki tarafta olsa aynı yerde yağ birikir. Ön tarafında ise daha kolay halledilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahkehkah

Hocam dediğin gibi yağ birikmiş bir yerde ondan dolayı söylemişler, kaldırmışlar arabayı muhtemelen dıştan bakmışlardır. Tam anlaşılması için şanzımanın mı inmesi gerekiyor acaba? Nuri hocam benim de içime sinmedi aslında.

hocam sana şöyle bişey diyim. zor durumda bile olsa insan o yağ kaçırma problemini gidermesi lazımdı. arabanın bakımsız olduğu belli. bilinçsizce kullanıyorlar belki de o yağ aka aka az kaldı içerisinde şanzıman için düşünürsek az seviyede yağla dişliler çalışmıştır. 2009 2010 arabanın bu seviyede olmaması gerekli bence sonuçda doğan şahin değil. Fren disk balatası vs gibi şeyler eskimiş olsa neyse ama şanzıman, yağ kaçakları motorda sorunları bunların hemen giderilmesi gerekli.
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    yok hocam arkadaymış, motordan yağ kaçırması daha mı sakat olur? Birde yetkili servis direk krank keçesi diye yazmış parantez içinde de şanzıman inecek yazmışlar raporda. Dışarıdan bakılamaz mı yani nerden olduğu anlaşılamaz mı ki bunlar böyle yazmış acaba?
  • nuri37781 N kullanıcısına yanıt
    Adam da ustalar deyince fark etmiş. Araçta hiç yağ aktığını görmedim diyor.
  • Şanzıman inecek diyosa o zaman arka krank keçesi yağ kaçırıyodur veya şanzıman keçesi yağ kaçırıyordur bu ikisi olabilir. Arka keçe ise şanzıman inecek baskı balata volant sökülecek daha sonra keçe sökülüp yenisi takılacak ama krank keçesi ise.
    Anladım hocam, başka bir masrafta çıkabilir diye içime sinmiyor pek gidip almak.
  • Servise masrafını sorsaydınız. Çok masraflı değilse aracı begendiyseniz alınabilir. Adamdan masrafını düşersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahkehkah

Adam da ustalar deyince fark etmiş. Araçta hiç yağ aktığını görmedim diyor.

başka alternatif yok mu araba için? bu araç fiyatı uygun mu yada masrafı karşılıyor mu satıcı? başka yağ kaçakları da mevcut mu? keçenin neden sızdırma yaptığı bilinmeli tekrar başınıza gelebilir. böyle bir kronik arıza var mı onu da ben bilmiyorum.
    Hocam servis 430 TL dedi. Ancak benim aklıma takılan başka bir şey de olabilir yani başka biryerden de yağ kaçırıyo olabilir. Sonuçta şanzımanı indirmediler ve araba başka şehirde. Sahibi güvenilir birine benziyor araba kazasız filan ama işte içime sinmedi ve biraz kararsız kaldım
  • nuri37781 N kullanıcısına yanıt
    Evet hocam mazdanın bu tür bir kronik arızasını duymadım ama içime sinmedi zaten. Çok sevinmiştim sonunda buldum diye ama nasip işte :)
  • Yağ kaçağı için araçtan vaz geçilirmi Hocam, park yerlerine bakın nerdeyse piyasada yağ kaçırmayan araba yok, 500 lira daha masraf için pazarlık yapın alın bence, krank keçesiyse de şanzıman keçesiyse de yaptırırsınız.
  • Hocam bilmediğimden karar veremiyorum. Otomatik vites daha fazla bir sorun çıkar mı acaba şanzıman inince diye aklıma takıldı.
  • kahkehkah K kullanıcısına yanıt
    Benim şansımamıdır bilmiyorum ama hayatım da 3 araba aldım üçünde de yağ kaçağı vardı, birincisi 72 bindeydi 5 yaşındaydı karter contasından kaçırıyordu, yapıldı 4 sene bindim hiç tekrarlamadı, ikincisi 21 bindeydi, 5 yaşındaydı filtre kapağından kaçırıyordu değişti 1.5 yıl sorunsuz bindim. Şimdiki de ön 4 yaşında 52 binde ön krank keçesinden kaçırıyor 6 aydır öyle biniyorum daha 200 ml yağ eksiltmedi kasımda bakım zamanı yaptıracağım. Servisten ziyade tanıdık bi ustaya sorun bence, usta yağ kaçağının ne kadar önemli olduğunu bilir.
  • Mazda 3 arıza verirmiymiş hayret arıza yapmaz diyorlar hep forumda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.