Şimdi Ara

Maxwell II Bios Tweaker ve Nibitor kullanımı hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2 tane ROG GTX 980 Posidon alacağım ve custom soğutma ile birlikte iyi bir OC etmek istiyorum. Bunun için de custom bios şart bildiğiniz üzere. Biraz araştırdım ve Maxwell II Bios Tweaker ve Nibitor isimli iki program buldum. Bunlar default bios'u değiştirmeye yarıyormuş ama daha önce hiç kullanmadım bu programları. Daha önce kullanan veya bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilir mi bana?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

Merhaba arkadaşlar, 2 tane ROG GTX 980 Posidon alacağım ve custom soğutma ile birlikte iyi bir OC etmek istiyorum. Bunun için de custom bios şart bildiğiniz üzere. Biraz araştırdım ve Maxwell II Bios Tweaker ve Nibitor isimli iki program buldum. Bunlar default bios'u değiştirmeye yarıyormuş ama daha önce hiç kullanmadım bu programları. Daha önce kullanan veya bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilir mi bana?

aynı kartın 780 olanı var ama bios mod ile kartın power limitini açamıyorsunuz , illa hotwire ı unlock etmek için lehim yapılan bir nokta var kartın arkasında onu lehimlemek gerekiyor, kendi kartım olmadığı için ben 780 poseidon a yapmadım ama siz iyi bir oc istiyorsanız o lehimi yapmak durumunda kalıyorsunuz.
  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    Yabancı birkaç forumda limitin 275W'e kadar çekilebildiği yazıyor custom bios ile ama bahsettiğiniz lehim olayını gtx 980'de anlatan birisine de rastladım. Resimli olarak anlatıyordu ama lehim yapmıyordu. İlgili bileşenin üstüne sıvı metal sıkıyordu. Linki de şu:http://overclocking.guide/increase-the-nvidia-power-limit-all-cards/
    Dediğiniz olay bu mu? Uygulaması gayet basit gibi göründü bana. Yapabilirim hatta kaputu açmışken Gpu'yu da kaliteli bir Termal macun sürebilirim ama garanti konusunda aklımda soru işareti kalıyor. Soğutucuyu çıkarsam garanti bozulur mu?

• quote:

Yabancı birkaç forumda limitin 275W'e kadar çekilebildiği yazıyor custom bios ile ama bahsettiğiniz lehim olayını gtx 980'de anlatan birisine de rastladım. Resimli olarak anlatıyordu ama lehim yapmıyordu. İlgili bileşenin üstüne sıvı metal sıkıyordu. Linki de şu:http://overclocking.guide/increase-the-nvidia-power-limit-all-cards/
    Dediğiniz olay bu mu? Uygulaması gayet basit gibi göründü bana. Yapabilirim hatta kaputu açmışken Gpu'yu da kaliteli bir Termal macun sürebilirim ama garanti konusunda aklımda soru işareti kalıyor. Soğutucuyu çıkarsam garanti bozulur mu?

Biosdan 300w da yaparsiniz ama o sadece gorselde kalir kartda hard lock var belirlenen guce geldigi an hiz kesmeye basliyor biosdan istediginizi yapin bunun onune gecilmiyor. Zaten iyi bir oc dusunceniz varsa bu mod voltaj vermek icin sart. Kartin sogutmasini sokup mx4 surseniz iyi olur

Ayrica bahsettigim nokta link attigiz yer degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 15 Nisan 2015; 17:09:39 >

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    Anladım, ama sadece lehimleyip bios'daki TDP değerini yükseltmesek bu sefer de yazılımsal bir kısıtlamayla karşılaşacağımı sanıyorum. Ikisini de yapmakta fayda var. Pcb'deki yer olarak adam oraları yapmış ve TDP limidini kaldırmış. Sizin Bahsettiğiniz yer neresi tam olarak? Ayrıca Ekran kartının soğutucusunu çıkartmak garanti dışı bırakır mı kartı?

• quote:

Anladım, ama sadece lehimleyip bios'daki TDP değerini yükseltmesek bu sefer de yazılımsal bir kısıtlamayla karşılaşacağımı sanıyorum. Ikisini de yapmakta fayda var. Pcb'deki yer olarak adam oraları yapmış ve TDP limidini kaldırmış. Sizin Bahsettiğiniz yer neresi tam olarak? Ayrıca Ekran kartının soğutucusunu çıkartmak garanti dışı bırakır mı kartı?

soğutucu vidalarının üstünde etiket varsa garanti dışı kalacaktır, rog matrix de orayı lehimlemek yazılımsal bir müdahale yapmadan direkt power targetin önünü açıyor ama rog poseidonda durum ne bilmiyorum belki gpu tweak ile nvidia limitlerine takılmadan daha yüksek voltaj vermenize olanak sağlayabilir, belkide power limitin sadece donanımsal kısmını kaldırır yazılımsal kısmını ise biosla açlanız gerekebilir.

Maxwell II Bios Tweaker ve Nibitor kullanımı hakkında yardım

bu resimde OVL yazan yerin sağ çaprazındaki iki bakır noktayı birbirine lehimleyeceksiniz.

birde PGR100 direnci var oda kartın arka yüzünde backplatenin özel olarak açık bırakıldığı alanda onu da DİRECTCUII da kaldırmak gerekiyordu bunda durum nedir bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 15 Nisan 2015; 19:50:00 >

• Yapmayın etmeyin şöyle şeylerlehim vs. hocam. Yazıktır 120 Fps alırken OC ile zaten 140 alacaksınız, 145 e 150 ye ne gerek var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Yapmayın etmeyin şöyle şeylerlehim vs. hocam. Yazıktır 120 Fps alırken OC ile zaten 140 alacaksınız, 145 e 150 ye ne gerek var

Bende aynı şekilde düşünüyorum, zaten power limiti aşacak olsan bile yeni çıkan oyunların hepsinde, mantle destekleyen oyunlarda, dx12'de ve 4k'da amd'den tokat yiyeceksin. Dış kulvardan gelen bir r290'a geçileceksin değer mi?

en güzeli kartları elden çıkarmak ve amd ile 4k'da akıcı oyun keyfine varmak olsa gerek..

• quote:

Yapmayın etmeyin şöyle şeylerlehim vs. hocam. Yazıktır 120 Fps alırken OC ile zaten 140 alacaksınız, 145 e 150 ye ne gerek var

Hocam bu OC işi biraz hastalık aslında. Normal modelin üstüne 100 dolar fazla verip artı 1.000-1200 dolara da custom sıvı soğutma kurduktan sonra OC yapmak istemek benim en doğal hakkım :D ama Dediğiniz gibi gerekli olup olmadığı tartışılır. 1700Mhz'e çıkartabilirsem tahmini olarak titan X'e çok yakın bir performansa ulaşacağımı düşünüyorum mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

Bende aynı şekilde düşünüyorum, zaten power limiti aşacak olsan bile yeni çıkan oyunların hepsinde, mantle destekleyen oyunlarda, dx12'de ve 4k'da amd'den tokat yiyeceksin. Dış kulvardan gelen bir r290'a geçileceksin değer mi?

en güzeli kartları elden çıkarmak ve amd ile 4k'da akıcı oyun keyfine varmak olsa gerek..

Yıl oldu 2015. Hala bu kafada olan, bu Kafayı yaşamakta direnenler AMD fanboy'ları var. Hocam ben kendim oyun geliştiricisiyim. Dolayısıyla bu işin donanım kısmından ayrı olarak yazılım kısmına da hakimim. Dx12'yi çıkınca yaşanacak performans artışının ne kadar olacağını da biliyorum. Siz hala r9 290'lardan bahsediyorsunuz. Güldürmeyin beni. Daha öncede çeşitli konularda aynı şeyleri zırvalayarak yemişsiniz zaten -'leri.

• alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    oyun geliştiricisiyim diyorsun ama yaklaşık olarak windows üzerinden 3-4sn süren bios değiştirme işlemini bilmiyorsun?

daha da acısı bunun için konu açman, yardım beklemen. Az biraz ingilizcesi olan birisi yazar google'a takur tukur öğrenir zaten yazman gereken 1 satır kod.

Yine de hak veririm sana ama kimse çıkıpta türk oyun sektörü gelişmiyor demesin şu saatten sonra.

dx 12 ile aMD'nin önündeki engeller kalkacak ve min %300 performans artışı olacak kimse merak etmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 16 Nisan 2015; 10:08:30 >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Bios atmayı biliyorum, fark ettiysen sorduğum şey bu değil. Konuyu açma sebebim bu bios edit programlarının içindeki ayarlamalar hakkında bilgi almak ergen kardeşim.
    Ayrıca Türk oyun Sektöründe gayet iyi bir de konumum var ve senin gibi ergen Kafasından çıkamamış birinin bir laf söylemeye hiçbir hakkı yok.
    Şu %'lerle konuşmayı çok seviyorsun ama hiçbirşeyden anladığın yok. Allah bilir AMD kullanıyorsundur ve kendini tatmin edip dandik kartının biraz daha iyi Olmasını Ümit ediyorsun dx12'de. Ama şimdiden söyleyeyim 300%'lük bir artışın Olmasını bekleme fanboy kardeşim. Alacağın maksimum performans fps artışı 25-30% olacak. Ben Windows 10'un teknik inceleme sürümünü R9 295X2 ile test ettim. Unreal 4'ü editleyip dx12'deki performans artışını analiz etmeye çalışan yabancı arkadaşlarımdan da sürümlerini rica ettim. Gönderdiler sağolsunlar. R9 295X2 ile aldığım performans artışı 15-20% arasında oldu. Yani diyeceğim şu ki sağda solda gördüğün birkaç sentetik teste bakıp da burada birşeyleri gerçekten bilenler karşısında boş boş konuşma ergen kardeşim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.