Şimdi Ara

MAXIMUS VI EXTREME HAKKINDA BİLGİYE İHTİYACIM VAR..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar bu anakartı almam için 3570K+ASUS P8Z77 VLX+Belli miktar paraya ihtiyacım var.Tanıdığım birinden ikinci el olarak alacağım.İlerde bi iki ay sonrada 4770K alacağım.Bu anakart bana kaç yıl gider?Oc potansiyeli piyasadaki z87 lerden çok mu üstün?
    Bana bu anakart hakkında bilgi lazım.Yani kaç fazdır gibi teknik özelliklerini özetlerseniz ve hangi özelliğin ne bakımından iyi olduğunu açıklarsanız sevinirim.İnternette TÜRKÇE video incelemesi olsa bu konuyu açmayacağım bile ama bulamadım.Neyse lafı uzatmaya gerek yok yardımlarınızı bekliyorum

YARDIM OLAN VE OLACAK HERKESE ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..

İyi Forumlar...

MAXIMUS VI EXTREME HAKKINDA BİLGİYE İHTİYACIM VAR..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 7 Kasım 2013; 8:18:34 >

• trktlh kullanıcısına yanıt
    performans olarak anakartların nerdeyse hiç etkisi yok sistem üzerine. ancak kullanılan malzemeler daha kaliteli olur, dolayısıyla overclock esnasında zarar görme şansı azalır, bir de fazladan 1-2 çıkış/port/pcie slot fln vardır.

dolayısıyla aradaki fiyat farkını ben abartı buluyorum. bence değmez ama güzel karttır...
  • Karta kalite olarak diyecek yok fakat gereksiz bir kart, illada rog serisi istiyorsan hero her türlü yetecektir, maximus v serisinde en uygunu olan Gene kart almıştım iyikide almışım, küçük olmasına rağmen performans ve oc de hiçbir fark yok canavar gibi sadece slot sayısı ve özellik farklı, bence extrem maliyet olarak gereksiz bir kart, aradaki fiyat farkını ekran kartına ayırsan daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErKaN-23 -- 7 Kasım 2013; 9:17:03 >
  • 3-4 Way Sli,CrossFireX yapmayacaksaniz,overclockda uclarda dolasmayacaksaniz hic gerek yok Msi g45 alin cok daha mantikli,kaldi ki Z87 sokette 4670k'ye mi gececeksiniz oyleyse pek gerek yok gibi ama yine de siz bilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Degmez bence bir sistemde etkisi en az olay şey anakrttır ve bu kadar bütçe anakarta ayırmak gereksiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karl_marx -- 7 Kasım 2013; 10:06:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Dostlar bu anakartı almam için 3570K+ASUS P8Z77 VLX+Belli miktar paraya ihtiyacım var.Tanıdığım birinden ikinci el olarak alacağım.İlerde bi iki ay sonrada 4770K alacağım.Bu anakart bana kaç yıl gider?Oc potansiyeli piyasadaki z87 lerden çok mu üstün?
    Bana bu anakart hakkında bilgi lazım.Yani kaç fazdır gibi teknik özelliklerini özetlerseniz ve hangi özelliğin ne bakımından iyi olduğunu açıklarsanız sevinirim.İnternette TÜRKÇE video incelemesi olsa bu konuyu açmayacağım bile ama bulamadım.Neyse lafı uzatmaya gerek yok yardımlarınızı bekliyorum

YARDIM OLAN VE OLACAK HERKESE ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..

İyi Forumlar...

Ben kısa konuşacağım.. bu karta verilecek paraya acırım.. Piyasadaki en yüksek performanslı ekran kartları ile aynı fiyata sahip neredeyse, ancak bu bir ekran kartı değil, sadece anakart.. 2. el bile olsa arkadaşın sana 850 - 900 liradan aşağı satmayacaktır yine de.. 530 liraya aşağıdaki harika kartı almak varken bu karta boşa para verme derim..

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-z87-gd65-gaming-z87-gd65-gaming-intel-z87-soket-1150-ddr3-3000mhz%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66520

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelmax -- 7 Kasım 2013; 10:11:36 >

• Msi z87 gd65 varken bunu alanin aklina sasayim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben aldim daha yeni. Sahsen oc de fark varmi sanmıyorum. Fakat gereksiz diye dusunuyorum. Helede oc panel bana hic gerekli biseymis gibi gelmedi.
    Bir hafta falan oc deniycem. 4.5 4.4 bulamazsam iade edicem.
    4930k ve rampage iv extreme black edition alicam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para ziyanlığı.

İlla ROG kullanmak isteyen varsa Hero alsın.

Veya gidin MSI MPower alın.
    Alırsan ne ala alamazsan önemi yok gerçekten.

• Hocalarım işlemci olarak 4770K alacağım ve SLI yapacağım.Aklımda 3way 760 slı yapmak bile var.Ama şimdilik iki tane yeter.OC potansiyeli ve anakart koruması olarak en iyi bildiğim anakart bu.Yani bu anakartı alıpta 4670K almayacağım.4770K ile kullanıcam.SLI benim için çok önemli..Ve bu anakart ikinci el olduğu için tercihim.Aklımda sıfır mpower max almak vardı fakat aynı fiyata neredeyse hiç kullanılmamış 6 extreme tercih ettim.İkinci el olarak mpower max bulsaydım alırdım.Fakat bunu buldum bunu almayı düşünüyorum.Son olarakda bu anakart ile 4770K ve diğer bileşenleri toparladıktan sonra en önemliside ekran kartını aldıktan sonra uzun süre upgrade yapmayacağım.Oyunlarda sistem yetersiz kalıyorsa bi ekran kartı daha takarım işlemciyi oc eder kullanırım..
    Bu anakartı seçmemin önemli noktalarından biride oc olsun diğer şeyler olsun.Koruması muhteşem....
    @n1ghtr4v3n @ErKaN-23 @inuh @ask_olcer @Angelmax @R.Sambora @_Dominic_Toretto_ @Lightning_Warrior

z87 ile ancak 2x SLI yaparsınız. 3-way veya 4-way SLI mümkün değil zaten, z87 chipset ve buna karşılık i5-i7 işlemcilerin maksimum desteği 8x-8x'dir... yani toplam 16x'lik veriyolu kullanımı vardır. eğer 3. kartı takarsanız 8x-4x-4x çalışmaya mahkum edersiniz, o zaman da inanılmaz performans düşüşü olur... 3. kartı takmanın esprisi kalmaz. hatta bildiğim kadarıyla 3. kartın takılması mümkün değil z87'ye...

3'lü veya 4'li kullanım düşünüyorsanız (ki bence gerek yok tamamen amaçsız) 2011 soketten başka alternatifiniz yok. veriyolu desteği 40X'e kadar destekliyor. yani 8x-8x-8x-8x kullanabilirsiniz. 3. veya 4. kartı takınca 16x kullanmanız mümkün olmuyor malesef.

eğer illa ki 4770k alıcam derseniz
    benim tavsiyem 4770K + Gigabyte Z87X-ud3h veya MSI z87-gd45 gaming veya Asus z87a veya plus ve üzeri kartlar ile en fazla SLI yapmanız olacaktır.
    veya
    daha yüksek SLI/Crossfire performansı düşünüyorsanız
    4820K ile MSI x79a-gd45 plus vb. bir anakart ile 760-4GB SLI yapabilirsiniz. en yüksek performansı bundan alırsınız. (ya da bütçeniz varsa tabi ki 770 veya 280x fln olabilir)
    (ki kısa zaman içerisinde benim yapacağım sistem bu)

böyleyken böyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 7 Kasım 2013; 17:29:53 >

• n1ghtr4v3n kullanıcısına yanıt
    Hocam 4820K 4770K dan oc potansiyeli olarak üstünmü?
    Hocam şimdi bu seçtiğim anakartı hiç bir şekilde bana önermiyormusunuz?Sistem güzel olsun diyoruz.Bidaha hiç değiştirmeyeceğim.Belki yeni sistem kurarım ilerde...

O zaman ben i5 3570K ile Asus p8z77 vlx anakartımı satayım,soket 2011 kurayım...Aklım hala vı extreme de kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 7 Kasım 2013; 17:38:03 >
    MSI Z87-GD65 bunun üstü anakart almak ziyandır başka bişi demiyorum ve 760 sli yapmak hiç mantıklı gelmiyor bana 770 tek kart yeterlidir yetmezse 770 sli zamanı gelince kralı tutamaz
  • Bende bunu alıcaktım ama maxımus vı formulaya karar verdım onada bak bence
    http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_VI_FORMULA/

google translate ıle cevırsen turkce olarak tum ozlelıklerını okuyabılırsın hemde anlaşılır sekılde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 7 Kasım 2013; 21:41:51 >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Maximus 6 extreme ikinci el olduğu için ondan ucuz oluyor hocam.
    daha ucuza gelıyorsa bence alın bellıkı almak ıstıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 7 Kasım 2013; 22:24:05 >
    Hemde nasıl...Hocam bu formula hem zırhlı hemde sıvı soğutma destekli,nasıl extremeden ucuz oluyor extremenin ne fazlalığı var?
    Fazla anlamıyorum ama onda fazladan portlar var oc panelı fılan var ondan olabılır, formula çok şık duruyor ama
    ikinci el olarak formula bulsaydım alırdım hocam.gerçekten çok hış sabertooth zırhını kullanmışlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.