Şimdi Ara

Mavibilgisayar ve ürün iadesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mavi bilgisayardan ürün alıp da 7 gün içerisinde iade eden oldu mu acaba?

Ekran kartı olabilir veya başka bir pc parçası.

Merak ettiğim iade etme prosedürü nedir? Ürünü aynen alındığı gibi kutusuyla faturasıyla alındığı şubeye geri götürünce direk iade alıyorlar mı? Zorluk çıkarıyorlar mı?

Daha önce hiç iade durumu yaşamadığım için bilgi edinmek istiyorum.

Önce sizlerden bilgi alırsam, kendileri ile temasa geçeceğim zaten.

Diğer firmalarla da ürün iadesi yapan varsa, nasıl olduğunu anlatabilirse o da iyi olur...

• bu bilgileri nasıl kullanacaksın?

(yoksa 8800 lerden bi tane alıp bir hafta oyun oynayıp gerimi vereceksin )
  • Ambalajı açmazsan yırtmazsan geri iade alırlar. Yok kullandım beğenmedim dersen zorluk çıkarırlar. Bozuk mozuk dersen direk servise girer. Hadi bir şekilde kabul ettiler diyelim iadeyi o zaman da paranı vermeyip ya kupon verirler yada aynı paraya başka bir ürün yada ürünler almanı isterler.
  • Sorgusuz ürünü sağlam bir şekilde 1 hafta içinde iade edebilirsin ama bunu pratikte bilgisayarcılarda kullanmadım fakat alış veriş merkezlerinde çok başıma geldi ve fişi götürmem yetti iade için.
  • Cevaplar ve espri için teşekkürler.

Yırtılacak türde bir ambalajı yok ürünün. Hatta ürün bir teşhir ürünüydü ve oldukça uzun bir zamandır görmekteydim kendisini.

Yarın götüreceğim, sonucu yazarım buradan. Umarım kötü bir tavırla karşılanmam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Storm Bringer

Cevaplar ve espri için teşekkürler.

Yırtılacak türde bir ambalajı yok ürünün. Hatta ürün bir teşhir ürünüydü ve oldukça uzun bir zamandır görmekteydim kendisini.

Yarın götüreceğim, sonucu yazarım buradan. Umarım kötü bir tavırla karşılanmam.

Kötü bir tavırla karşılaşacağını sanmıyorum, gönül rahatlığıyla gidebilirsin. Çünkü türkiye çapında bir firma mavibilgisayar, zaten çalışanlarınında kelime söyleyecek durumları yok belki iade işlemleri iptal falan üşengeçlik yapabilir o da aşılır

• Ben tv kartı ve bir kaç parça daha iade etmiştim hiç sorun yaşamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bozuk ürünleri gönderirken ve sonucunda yeni gelecek ürün için kargo ücretini hiç ödemek taraftarı değiller.
  • maviden kesinlikle uzak durmanı öneriyorum benim başıma geldi ürünü iade etmeyi bırak ben ordan aldıgım ürün arızalanınca servise götürdüm adamlar nerdeyse beni dükkandan kovacaktı
  • İki kere iade sorunum oldu Mavi ile, ikisinde de bir ton laf etmem gerekti iade almalarını sağlamak için. Sonunda aldılar ikisinde de, ama tamamen bir zaman kaybı.

Bir kere de laptop alırken hatalı bilgi verdiler, ama değiştirdiler hemen. Dediğiniz gibi hediye çeki veriyorlar. Geri para iadesinden bu kadar tırsan bir kuruluş görmedim hiç.

Yine de Mavi'den alış veriş yapıyor muyum? Evet. Çünkü Türkiye'de her yer aynı. Kanunlar böyleyken daha iyisini beklemek zor.

Kanada'da bazı firmalar 6 ay değiştirme garantisi veriyorlar, soru sorma hakları da yok. Laptop alıp, sonra 6 ay sonra geri götürüp iade edebiliyorsunuz. Tamam, bu uygulama da biraz abartılı, ama aradaki fark inanılmaz.
  • yakın zamanda benim iadem oldu. istanbul yolu mazasına
    asus hd3870 almıştım 4-5 gün sonra götürdüm 8800gt iile değiştirdim. hiçbir problemle karşılaşmadım (ilk aşamada asus 8800gt yoktu çek aldım 1 hafta sonrada kart gelince aldım)
  • ben problem çok yaşadım mavibilgisayar ile 10-20 lira daha fazla verin mahallenizdeki bilgisayarcınız kazansın zengin kazansa ne olur kazanmasa ne olur aynı gün sorunlu anakartımı almadılar adamlardan wireless pci kart istiyorum bana usb wireless getiriyorlar kredi kartıylada bişey almayın hem daha pahalıya geliyor hemde faiz var maaşınızdan 100-200 kesin biriktirin 4-5 ay idare edin
  • Cevaplar için sağolun arkadaşlar.

Daha önceden mavi ile "ilgi ve bilgi" konusunda benim de sıkıntılarım oldu fakat bir firmanın asıl yüzü böyle bir durumda ortaya çıkar. Bu iade konusu sonuçlanınca notunu alacak benden.

Bügün ürünü almış olduğum demirtepe şubesine uğradım. Malesef iade edemedim çünkü prosedür şöyleymiş;
    Önce teknik servis kontrol ediyormuş, onaylanırsa iade formu, sonra iade. Teknik servis de pazar günü kapalıymış.

Sabırla, yarın yine gidiyorum bakalım ne olacak.
    Ürünü nakit almıştım. Artık hediye çeki mi verirler yoksa para iadesi yaparlar mı onu bilemiyorum.
  • ben sanalmarketim.com dan alışveriş yaptım. yaklaşık 750 ytl lik parça aldım ve 150 ytl lik anakartı geri iade ettim. paketi açmıştım ama sonra kutulayıp geri gönderdim eksiksiz. önce teknik servise gönderip kontrol ettiler sonra geri aldılar kargoyla yeni faturamı gönderdiler. ürünü gönderirken para ödedim fatura geldiğinde ödemedim(kargoya). ancak ürünü kredi kartıyla taksitle aldım onlarda paramı taksitle bana geri ödüyolar bana göre bu taksitle paramı geri vermeleri saçma bunla uğraşmayı düşünüyorum. durum bu
  • Bugün ürünü tekrar götürdüm.
    Kutusunda, kullanılmamış, tertemiz ve eksiksiz olarak teslim ettim teknik servise.
    Kontrol ettiler ve hemen onayladılar. Sadece iade sebebini sordular ve verdiğim bilgileri de dikkate alarak bir iade formu doldurdular.

Yerine başka bir ürün aldım. Geri kalan işlemlerde kasada halledildi.

Kısacası hiç bir zorluk çıkarmadılar. Hiç bir kötü muamele de görmedim. İşim de hemen sonuçlandı.

Çok memnun kaldım.
    Teşekkür ediyorum mavibilgisayara.

Konuya katılarak bilgilerini paylaşan herkese de tekrar teşekkürler.
  • Nerden alırsanız alın gigatekten almayın.Adamlar kesinlikle iade almıyor.Arkadaşlarınızı da bu konuda uyarın.GİGATEK SUCKS!
  • quote:

Orjinalden alıntı: barisdragon

Nerden alırsanız alın gigatekten almayın.Adamlar kesinlikle iade almıyor.Arkadaşlarınızı da bu konuda uyarın.GİGATEK SUCKS!

aynen katılıyorum.. iade lafını duyunca çok bozuluyolar sanki ailei efratlarına kötü bi söz sölemişin gibi tepki veriyolar...
  • Gigatek mi kabatek mi ordan 260 ytlye ekran kartı almıştım performansı kesmeyince verip üzerine para ekleyip monitör alayım dedim 2 gün filan olmuştu.Daha önce binlerde dolar alışveriş yapmıştım.Hepsi birden laf saldırısına geçti.Hele bir şişko var çok kaba.Sanki bulunmaz hint kumaşı satıyo adamlar öyle havaları var.Uğraşmadım 200 liraya arkadaşa verdim gitti.Küçük firma küçük olarak da kalacak bu gidişle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisdragon -- 15 Ocak 2008; 11:18:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Storm Bringer

Mavi bilgisayardan ürün alıp da 7 gün içerisinde iade eden oldu mu acaba?

Ekran kartı olabilir veya başka bir pc parçası.

Merak ettiğim iade etme prosedürü nedir? Ürünü aynen alındığı gibi kutusuyla faturasıyla alındığı şubeye geri götürünce direk iade alıyorlar mı? Zorluk çıkarıyorlar mı?

Daha önce hiç iade durumu yaşamadığım için bilgi edinmek istiyorum.

Önce sizlerden bilgi alırsam, kendileri ile temasa geçeceğim zaten.

Diğer firmalarla da ürün iadesi yapan varsa, nasıl olduğunu anlatabilirse o da iyi olur...

Arkadaş 1 hafta kullanıp memnun olmadığı bir ürünleri(monitör-dvd yazıcı ve kasayı) değişitmişti.

• prosedür söyle mağzadan ürünü alırsın sorgusuz sualsiz 1 hafta içinde kutu içeriğine kadar tam olmak üzere (ister kullan ister kulanma fark etmes) sağlam olarak mağzalar geri almaya mecburdurlar. ben1 ay önce falan palit 1 gb 8600 ddr2 ekran kartı aldım performansını beğenmedim gittim dedimki bunun belleği düşük bana gelmez daha iyi ile değiştirecem 256 mb ddr3 gtsonic kartı istedim adam dedi bunun ramı düşük bu daha kötü ben dedimki ben bunu istiorum değiştirmek zorundasınız faturanızdada aynı kanun yazır 1 hafta olmamıs ve adamın değişiyle daha kötü olan palit 256 ddr3 le değiştik ama 1 gbden kat kat daha performanslı birkart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.