Şimdi Ara

Mavi Ekran Sorunu Neden Kaynaklı?(1e-4a)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Sorunu başlık açmadan önce yabancı kaynaklar,dh,diğer forumlar da araştırmama rağmen elle tutulur bir şey bulamadım sadece yeni işletim sistemlerine geçmelerini tavsiye etmişler(w7ultimate 64 bit kullanıyorum) ama pc'de 1 aylık olmasına rağmen 1 TB HDD'nin %60 'a yakın bir bölümü dolu o yüzden format atmak istemiyorum imzam'da olan donanımlar mevcut ekran kartı,ana kart,bios en son güncelleştirmeleri mevcut ama sistemin yazılımsal bir hatamı yoksa donanımsal bir hatadan mı kaynaklandığını hala bulabilmiş değilim beni bu konuda yönlendirirseniz çok sevinirim.

mavi ekrandan sonra windows açıldığında gelen hata kodları genelde 1e-4a bazı durumlarda 1a

Sorunun olay görüntüleyicisindeki açıklaması;

Kaynak:WMI
    Olay Kimliği:10

Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

GÖZE ÇARPAN DİĞER BİR HATA İSE BU The TransactionManager (TmId={87da224d-d212-11e2-8af3-806e6f6e6963}, LogPath=\SystemRoot\System32\Config\TxR\{42b5093-d212-11e-97ef-97d19a43a3f}.TM) has failed to advance its log tail, due to the transaction (UOW={87da2269-d212-11e2-8af3-008723500a98}, Description='') being unresolved for some time. The transaction must be forced to resolve in order for the TransactionManager to continue to provide transactional services. Forcing the incorrect outcome may cause data corruption in any subordinate ResourceManagers or Transactionmanagers. ama WMI'ın buna sebep olduğunu düşünüyorum yani ilk sorunu çözersem bir şey kalmayacaktır bu konuda

benim bulabildiğim çözüm yolları ve denediğim yolları;

1-)w7'ni bellek testi 0 hata
    2-)Harddisklerde 0 bad sector
    3-)
    *Start -> Right-click on "Computer" -> Manage
    *Double click "Services and Applications"
    *Right-click on "WMI Control" and select "Properties" -> select "Security" at the top
    *Select the CIMV2 directory in the root tree and click on "Security" at the bottom
    *Again ensure that your user account has full administrative rights
    *Select your user account and click on "Advanced"
    *On the permissions tab again select your user account and click "Edit"
    *At the top here you'll see your network path as "Name" and underneath you'll see "Apply to:" -> Set this to "This namespace and subnamespaces"
    4-)Güvenli modda açıp ekran kartı driverlarını silip tekrar internet bağlantılı bir güveli modla girip veya önceden indirilmiş bir setup ile kurup yeniden başlatmak

Denemediğim yollar herhangi bir yazılımsal müdahale yapmak istemediğim için şunlar;

(denenemez değil ama hareket etmek için sizden cevap bekleyeceğim)
    1-)Format

EDİT: Problemi çözmeye çalışırken sürekli oyun oynuyordum acaba düzeldi mi diye sistemi yük altına sokuyorum ama birazcıkta nette gezineyim dedim youtube'da falan bir video açıldığında chrome ya da flash çöküyor hangsinin çöktüğünü anlamaya vaktim kalmıyor çünkü mavi ekranı hemen yiyorum

EDİT2:Dostlar durum kötüye gitmekte sistemi yük altına bile sokmadan bazen mavi ekran alıyorum acil bir şeyler denemem gerekiyor biraz daha geniş çaplı araştırmaya giriştim de olmassa yapacaklarım mecburen sırasıyla şöyle olacak sanırım

1-)C ye format
    2-)Bios güncellemiştim 1.5 hafta önce kadar eğer bios pilini ayarlardan sıfırlaya biliyorsam versiyonu öyle düşürücem ama olmadı donanımdan bios pilini çıkar tak yapacağım kart GA XA 990-UD3
    3-)Ramlerin ve anakartın birbiriyle uyum sorunu falan olabileceğini düşünmeye başladım belki bir ram sipariş etmek durumunda kalırım
    benim adım hıdır elimden gelen budur daha bir şey yapamam siz dostlar yardım etmeseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodyberry -- 11 Haziran 2013; 10:57:32 >

• Ekran kartının son sürümünü bul ve kur.Kendin indir.Ardından DirectX'ide yükle.Hallolacaktır.Bende aldığım gün ve 3 gün sonrasına kadar saçma sapan ekran hataları aldım.Hemde mavi değil,değişik renklerde.Hani tv'de bazı kanallar gider ya.Değişik renkler çıkar ortaya.Onun gibi Ekran kartımı güncelledim.Directx kurdum ve daş gibi.
  • zaten bu işlemler 1 aylık bir bilgisayar için yapılmaz ise ayıp tabii ki de bu dediklerin mevcut yazarken de belirtmiştim ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodyberry -- 11 Haziran 2013; 5:05:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodyberry

zaten bu işlemler 1 aylık bir bilgisayar için yapılmaz ise ayıp tabii ki de bu dediklerin mevcut yazarken de belirtmiştim ama

yeni aldığın bilgisayardamı oluyor bu olay git direk götür pc yi nerden aldıysan böyle işmi olur. uğraşmaya ne gerek var.
  • uyumsuz parçalar, ram, aşırı ısınma, virüs vb
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

zaten bu işlemler 1 aylık bir bilgisayar için yapılmaz ise ayıp tabii ki de bu dediklerin mevcut yazarken de belirtmiştim ama

yeni aldığın bilgisayardamı oluyor bu olay git direk götür pc yi nerden aldıysan böyle işmi olur. uğraşmaya ne gerek var.

toplama pc için böyle bir olay mevcut mu? mevcut olsa bile gideceü, yer vatanın teknik servisi parça uyumsuzluğu falansa sorun yok diyip geri gönderecekler onuna yerine sıkıntılı olan parçayı veya yazılımı sizin yardımınızla tespit edip değiştirmek,silmek veya kaldırmak istiyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

toplama pc için böyle bir olay mevcut mu? mevcut olsa bile gideceü, yer vatanın teknik servisi parça uyumsuzluğu falansa sorun yok diyip geri gönderecekler onuna yerine sıkıntılı olan parçayı veya yazılımı sizin yardımınızla tespit edip değiştirmek,silmek veya kaldırmak istiyorum

daha yeni almışsın böyle birşey olmaması gerekiyor götür gereğini yapsınlar onlar bulsunlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam Ekran Sorunu (Çözüldü)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anladım peki donanımsal ise sıkıntı 1 ay hiç bir şey olmadıktan sonra bir anda böyle bir şeyin ortaya çıkmasını normal mi karışılamalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodyberry -- 11 Haziran 2013; 20:44:39 >
  • Cye format atmayı denerken mavi ekran verdi ve windowsa ulaşılamaz oldu sanırım donanıma dokunursam da işte 4 slot ramden 3 slotu çıkartıp tek slotla format denemek gibi vatan bunu bana karşı kullanacaktır kullanıcı hatası vs. diye en iyisi böyle göndermek olacak sanırım ne yapılması gerekiyorsa yapacağız mecburen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodyberry -- 11 Haziran 2013; 22:07:46 >
  • quote:

Cye format atmayı denerken mavi ekran verdi ve windowsa ulaşılamaz oldu sanırım donanıma dokunursam da işte 4 slot ramden 3 slotu çıkartıp tek slotla format denemek gibi vatan bunu bana karşı kullanacaktır kullanıcı hatası vs. diye en iyisi böyle göndermek olacak sanırım ne yapılması gerekiyorsa yapacağız mecburen

sana uğraşma dedim gene tecrübe konuştu inş sıkıntı olmaz.
  • donanımlarda herhangi bir arıza olduğunu düşünmüyorum sadece uyum sıkıntıları var bu sıkıntı da ana kart ile ram için geçerli sanırım bunu siz daha iyi bilirsiniz zaten garanti kapsamına da girmese bile bellekler,ana kartım ile uyumlu yeni bir bellek almam gerekecektir tahmin ettiğim gibiyse sadece vatan personelinin birazcık insafa gelip ramleri kutu içerği ile tamamen alıp farkını vererek yeni bir ram almak istiyorum o kadar. gerçi ramler memtestte daha 5 saniyeden sıkıntı gösterdi ama onun da ya memtestin hep dual kitlere veya single kitlere özgü bir tarama yaptığını,benim ramlerim ise quad kit olduğu için böyle bir sorun çıkardığını düşündüm ya da ne bileyim zaten ana kartta ile başarılı çalışamadığından yoksa ramler de bir arıza olduğunu sanmıyorum eğer varsa da arıza olarak değiştirmelerini talep ederim zaten yinede bundan sonra tecrübenin sözünü ikiletmeyeceğim :D birde sizden son bir bilgi isteyeyim @bjk_murat imzadaki ana kartta ile uyumlu hangi minimum 8 olmak üzere performanslı soğutculu bir rami tavsiye edersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodyberry -- 12 Haziran 2013; 1:28:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.