Şimdi Ara

Mavi ekran hatası alıyorum (her şeyi denedim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaklaşık 10 gün önce parçalarını ayrı yerlerden alıp topladığım yeni bilgisayarımda mavi ekran hataları almaya başladım. İşin garip tarafı Forza, BF 5 gibi oyunları saatlerce oynamama rağmen hiç mavi ekran vermedi ancak OBS üzerinden ders kaydı almaya çalıştığımda ve Discord'tan arkadaşlarla Among Us oynarken mavi ekran yiyorum. Bazen de PC boştayken mavi veriyor. Memtest86 ile RAM'leri kontrol ettim sıkıntı yok, SSD testi yaptım onunda sıkıntısı yok. Aklıma gelen tüm driverlerı güncelledim. BIOS güncel. Xmp açık/kapalı olsa dahi arada mavi ekran veriyor. Win 10'u sildim tekrar kurdum ama hala arada mavi veriyor. Lütfen sorunun kaynağını bulmama yardımcı olun.


    Minidump dosyam:

    https://drive.google.com/drive/folders/1Z91JKnBQtwYBk1WiLcuN56EyBCq9nqAR








  • Hocam işlemci ile alakalı bir şey olabilir mi? Bir kontrol edin. Kasa içinde de çok fazla kablo varsa anakartın altından geçirmeyi bir deneyin. Kolay gelsin.
    Benim bilgisayarda da aynı sorun var. Çok eski bir bilgisayar o yüzden takmıyorum. CS oynarken birden mavi ekran veriyor. Saçmalık resmen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Profes124

    Hocam işlemci ile alakalı bir şey olabilir mi? Bir kontrol edin. Kasa içinde de çok fazla kablo varsa anakartın altından geçirmeyi bir deneyin. Kolay gelsin.
    Benim bilgisayarda da aynı sorun var. Çok eski bir bilgisayar o yüzden takmıyorum. CS oynarken birden mavi ekran veriyor. Saçmalık resmen.

    Kablolamada bir sıkıntı yok hepsi arkadan geliyor. İşlemciden de çok şüphelenmiyorum. Ama tam olarak ne sebep oluyor onu da bilemiyorum. Saçma sapan bir durum

  • Negneor kullanıcısına yanıt
    Umarım kısa sürede çözersiniz. Anakart ne durumda?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ram kaynaklı gibi geliyor. Ram odaklı bir hata tespiti yapın. Slotları değiştirin, frekans ve voltajın fabrika verilerine uyup uymadığını kontrol edin. Anakartın desteklediği değerlere bir bakın. XMP'yi biraz kurcalayın. PSU voltaj değerlerini biostan kontrol edin. Aklıma bunlar geldi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.