Şimdi Ara

Pc Hicbir Şekilde Açılmıyor Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc hic bir sekilde acilmiyor format atilmiyor guvenli mod acilmiyor mavi ekran geliyor neden olabilir
    Pc Hicbir Şekilde Açılmıyor Mavi Ekran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoşo -- 28 Ocak 2017; 13:59:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Updullah

• Selamlar,

Öncelikle başlığı değiştirmenizde fayda var yardım? Neyin yardımı insanlar böyle başlıklardan uzak dururlar çünkü sorununu ne olduğu yazmaz ve sorunu çözebilecek kişileri de konunuzdan uzaklaştırırsınız.

Mavi ekranda yazdığına göre disk alanını kontrol edin diyor hdd de problem olmuş olabilir oda değilse ekran kartını kontrol edin diyor. Eğer bunlar bir işlemden dolayı olduysa güvenli modda çalıştırıp gerekli bileşeni kaldırmanızı söylüyor.

Yukarıda yazdıklarımı test edebilirsiniz. Mavi ekran hatalarında veriler dump dosyasına kaydedilir buna ulaşmadan çözümü sunmak oldukça zor.

Kolay Gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Selamlar,

Öncelikle başlığı değiştirmenizde fayda var yardım? Neyin yardımı insanlar böyle başlıklardan uzak dururlar çünkü sorununu ne olduğu yazmaz ve sorunu çözebilecek kişileri de konunuzdan uzaklaştırırsınız.

Mavi ekranda yazdığına göre disk alanını kontrol edin diyor hdd de problem olmuş olabilir oda değilse ekran kartını kontrol edin diyor. Eğer bunlar bir işlemden dolayı olduysa güvenli modda çalıştırıp gerekli bileşeni kaldırmanızı söylüyor.

Yukarıda yazdıklarımı test edebilirsiniz. Mavi ekran hatalarında veriler dump dosyasına kaydedilir buna ulaşmadan çözümü sunmak oldukça zor.

Kolay Gelsin..

Aslında bu tür baslık ile konu acmazdım fakat bu biraz acil artık eskisi gibi degil forumda fazla takılmıyorlar sanırım, windows onarmada bile mavi ekran format dahi atılmıyor windows açılmıyor remden diye tahmin ediyoruz

• şoşo kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Bakılmamasının sebebi az kişi olmasından değil başlığın acil, yardım, help gibi olmasından kaynaklı bir çok insan bu başlıklara bakmadan geçer. Yoksa forumda bir azalma yok.

Benim burada öncelikli olarak kontrol edeceğim şey şahsen ram slotları olurdu. Ramden önce slottan şüpelenmekte fayda var slot bozulmuş olabilir rami diğer boştaki slota takmak problemi yok edebilir. Eğer işe yaramaz ise ve 2 ram var ise tek tek denene bilir böylece ramde arza varsa hangisinde arza olup olmadığı anlaşılabilir.

Daha sonrasında incelenecek ekran kartı kalıyor bunu denemeniz için kötü de olsa başka bir ekran kartına sahip olmanız gerekmekte. Eğer başka kartla çalışmasındada sıkıntı varsa ve aynı hata geliyorsa hdd çıkartılıp herhangi bir hdd takılarak denenmeli hdd kablosu yada hdd de sıkıntı çıktığı için bu sorunu verebilir. Hepsinden başarısız olursanız sorun anakrtınızdadır.

Bunları sırasıyla deneyerek bulmanız gerekli diğer yönden dump dosyasına ulaşmadan spesifik bir sonuç elde etmeniz mümkün görünmüyor.

Kolay Gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Selamlar,

Bakılmamasının sebebi az kişi olmasından değil başlığın acil, yardım, help gibi olmasından kaynaklı bir çok insan bu başlıklara bakmadan geçer. Yoksa forumda bir azalma yok.

Benim burada öncelikli olarak kontrol edeceğim şey şahsen ram slotları olurdu. Ramden önce slottan şüpelenmekte fayda var slot bozulmuş olabilir rami diğer boştaki slota takmak problemi yok edebilir. Eğer işe yaramaz ise ve 2 ram var ise tek tek denene bilir böylece ramde arza varsa hangisinde arza olup olmadığı anlaşılabilir.

Daha sonrasında incelenecek ekran kartı kalıyor bunu denemeniz için kötü de olsa başka bir ekran kartına sahip olmanız gerekmekte. Eğer başka kartla çalışmasındada sıkıntı varsa ve aynı hata geliyorsa hdd çıkartılıp herhangi bir hdd takılarak denenmeli hdd kablosu yada hdd de sıkıntı çıktığı için bu sorunu verebilir. Hepsinden başarısız olursanız sorun anakrtınızdadır.

Bunları sırasıyla deneyerek bulmanız gerekli diğer yönden dump dosyasına ulaşmadan spesifik bir sonuç elde etmeniz mümkün görünmüyor.

Kolay Gelsin..

Eskisine nazaran azalma var hocam uzun sureden beri forumda takılıyorum hissedilir bir sekilde var önceden canlı idi herneyse, sistemde 4+2 olarak 1333 ram kullanmaktaydım 3 4 aydır pc kullanılmıyor yani o zamanlar bi problem yoktu suan 4gb 1600 taktık sorun cıktı, onboard ile goruntu alıyoruz ilk olarak remi degistirecegiz.

• 4gb 1600 taktık dedin ya anakartın belki 1600 mhz desteklemiyordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren3326

4gb 1600 taktık dedin ya anakartın belki 1600 mhz desteklemiyordur.

1600(oc) ile var

• Islemci i3 540 siteden baktım 1066/1333e kadar destekliyomus sorun buyuk ihtimal ram.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.