Şimdi Ara

MATEMATİKÇİLER SİZE BİR SORUM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyelim ki A noktasından B noktasına kadar 10 metre olan doğrusal bir yol var.Biz her defasında kalan yolun yarısı kadar yol yürüyoruz.Yani ilk seferde 5 metre sonra 2,5 metre daha sonra 1,25 metre ....Böyle devam ediyor.Size sorum bu şekilde giderek A noktasından B noktasına ulaşabilir miyiz(ben olmadığını düşünüyorum çünkü her defasında kalan yolun yarısı kadar yürüyoruz,bu nedenle hep bir parça yol kalıyor).Bu sorunun yanıtını mantıklı bir açıklamayla söyleyebilecek var mı?

• bu bir paradoks
  • hesap makinesiyle yaptım 0 değerini verdi ama bence e olnaz diyelim 0.000001 metre olsun bununda yarısı vardır o da 0.0000005 dir

değişik bişey yaw ama 0.0000005m yol yürüsen nolur yürümesen nolur
  • quote:

Orjinalden alıntı: SpyWar

bu bir paradoks

arkadasında dediği gibi bu bir paradoks. Her zaman gidilmemiş bir kalan yoluh yarısı olacaktır
  • kafam karıştı yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlbusNoX

quote:

bu bir paradoks

arkadasında dediği gibi bu bir paradoks. Her zaman gidilmemiş bir kalan yoluh yarısı olacaktır

ne paradoksu yaa, paradoks nedir biliyomusunuz sanki. atıyorum cevabı hem evet hem hayır olan paradokstur veya kalemle birbirini çizen eller paradokstur hatta merdivenle yukarı çıkıyorken kendini aşağıda bulmak paradokstur. bilmediğiniz kelimeleri kullanmayın.

konuyu açan arkadaş çok doğru düşünüyor. her seferinde yarısı kadar yol gidilirse hiçbir zaman varış noktasına ulaşılamaz. soruyu formüle edip bir fonksiyon yaparsanız ve bu fonksiyonu grafiğe dökerseniz bir parabol ortaya çıkar. A'dan B'ye uzaklığı bulmak için ise limit işlemi yapmalısınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

quote:

quote:

bu bir paradoks

ne paradoksu yaa, paradoks nedir biliyomusunuz sanki. atıyorum cevabı hem evet hem hayır olan paradokstur veya kalemle birbirini çizen eller paradokstur hatta merdivenle yukarı çıkıyorken kendini aşağıda bulmak paradokstur. bilmediğiniz kelimeleri kullanmayın.

konuyu açan arkadaş çok doğru düşünüyor. her seferinde yarısı kadar yol gidilirse hiçbir zaman varış noktasına ulaşılamaz. soruyu formüle edip bir fonksiyon yaparsanız ve bu fonksiyonu grafiğe dökerseniz bir parabol ortaya çıkar. A'dan B'ye uzaklığı bulmak için ise limit işlemi yapmalısınız.

arkadaşım sende bilmeden konuşma bu paradoksdur kendin demişin "her seferinde yarısı kadar yol gidilirse hiçbir zaman varış noktasına ulaşılamaz." diye araştırda öğren.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu radyoaktivitedeki yarı omre benzio asla bitmez
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

quote:

quote:

bu bir paradoks

arkadaşım sende bilmeden konuşma bu paradoksdur kendin demişin "her seferinde yarısı kadar yol gidilirse hiçbir zaman varış noktasına ulaşılamaz." diye araştırda öğren.

bi araştır bakalım ondan sonra yaz. DİCHOTOMY PARADOKSU arattır... Paradoks değil haaa

• quote:

bi araştır bakalım ondan sonra yaz. DİCHOTOMY PARADOKSU arattır... Paradoks değil haaa

ben mi aratcam ya ben biliyom zaten paradoks değil diyen arkadaş aratsın
  • Ben sana soylemedim
  • quote:

Dichotomy paradoksu: Hareket yoktur. Çünkü bir hareketin olabilmesi için belirli bir zaman diliminde belirli bir mesafenin yapılmış olması gerekir. Bunun için de istenilen mesafenin önce yarısı, sonar kalan mesafenin yarısı, daha sonra kalanın yarısı vb…gidilmesi gerekir. Ancak herzaman gidilmemiş bir “kalan yolun yarısı” olacaktır. Dolayısıyla hareket hiç başlamamıştır.

dichotomy paradoksu kendi içinde çelişkilidir hatırlatırım. olay tamamen matematiktir.
  • buna benzer bi olayı ünide matematik hocası söylemişti kendide paradoks dedi sen kalmış olay matematiktir diyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 5 Mart 2006; 22:38:50 >
  • quote:

buna benzer bi olayı ünide matematik hocası söylemişti kendide paradoks dedi sen kalmış olay matematiktir diyon

bir soruyu sorma şekli de çok önemlidir. zamanın en küçük birimi olan "an" ile ilgili sorular çok önemlidir. duruma göre bir tavşan kendisinden ilerdeki bir kaplumbağayı yakalayabilir de yakalayamayabilir de. olay tamamen sorunun sorula şekline de bağlıdır ve cevabın bir paradox olup olmamasını belirler.

"ok paradoksuna" da dikkatinizi çekerim
  • yürüdüğün düşünülürse. en az ilerlediğin mesafe ayağının ölüçüsü kadar olur. onu da 25 cm olarak alsak. bölüne bölüne küçülür ve 25 cmden küçük olduğunda bir adım daha atmaz hale glirsin. ve yol biter.
    ama sonuçta bu bir paradoks. her zaman bir yarı kalacaktır çünkü
  • 1/2+1/4+1/8+1/16+...+1/2^n

Bu dizinin terimleri toplamı hiç bir zaman 1 etmeyeceği için asla 1 tam yol gidemeyecek. Limit problemi. Ancak sonsuzda B noktasına varacak ama sonsuza kadar yaşayacağı da meçhul.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

1/2+1/4+1/8+1/16+...+1/2^n

Bu dizinin terimleri toplamı hiç bir zaman 1 etmeyeceği için asla 1 tam yol gidemeyecek. Limit problemi. Ancak sonsuzda B noktasına varacak ama sonsuza kadar yaşayacağı da meçhul.

yani parad...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 5 Mart 2006; 23:22:11 >
  • B noktasına asla varılamayacağı için cevap kesin hayırdır yani paradox ile alaksı yoktur
  • PARABADOKS
  • Bkz. Seriler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.