Şimdi Ara

Matematik sorusu. Limit bilenler Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşağıdaki limit sorusunu çözebilirmisiniz. Çözüm yolunu yazarsanız iyi olur. Teşekkürler.

Matematik sorusu. Limit bilenler Yardım.

• 0 mi cevabi ?
  • Hocam öss hazırlık öğrencisi isen hiç kasma bu soruda çünkü öss de bu konu müfredat dışıdır.
  • bence scevabı sonsuz
  • Cevabı 0...

Çözüm;

x^n(1-1/x^n)
    =---------------
    x^n(x-1)

1-1/x^n
    =-----------
    x-1

1
    = --------
    sonsuz

=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 1 Ağustos 2008; 10:11:06 >
  • ben 1 buldum..

konuyu bilmiyom ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 1 Ağustos 2008; 10:09:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mİhail_Gorbacov

Hocam öss hazırlık öğrencisi isen hiç kasma bu soruda çünkü öss de bu konu müfredat dışıdır.

"Dizilerde limit" müfredat dışı oldu. Normal limit konusu değil.

Dizilerde limiti okulda işlemedik. Dershanede hoca lazım olur, göz aşinalığı olsun diye biraz anlattı ama dinlememiştim bile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1/(X-1) buldum ben de
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emre

1/(X-1) buldum ben de

1/(x-1)'i de sonsuza götürürsen 0 sonucunu bulursun
  • soruda eksik var gibi x ne ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

Orjinalden alıntı: Emre

1/(X-1) buldum ben de

1/(x-1)'i de sonsuza götürürsen 0 sonucunu bulursun

dogru çözmüş arkadaş 1/sayı çıkıyor sayıda sonsuza gittigi için cevab sayı bölü sonsuz oda 0cvb
  • quote:

Cevabı 0...

Çözüm;

x^n(1-1/x^n)
    =---------------
    x^n(x-1)

1-1/x^n
    =-----------
    x-1

1
    = --------
    sonsuz

=0

Öncelikle uğraştığın için teşekkürler. Diğer arkadaşlarada teşekkür ederim.

Burada X'i sonsuza götüremezsin. Çünkü burada limite göre sonsuza gitmesi gereken sadece n için verilmiş.

Ayrıca 1/x^n kısmında, X eğer 1/4 gibi kesirli sayıysa sonsuza gitmez sıfıra gider.

Yanlış hatırlamıyorsam bunun kuralı olması lazım. L' hospital vs. tarzında. Ama tam hatırlamıyorum.

Öss aşamasını geçeli çok oldu ama EA lık gibi bir bölümde olunca matematik özürlü oluyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 1 Ağustos 2008; 16:37:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Cem

quote:

Cevabı 0...

Çözüm;

x^n(1-1/x^n)
    =---------------
    x^n(x-1)

1-1/x^n
    =-----------
    x-1

1
    = --------
    sonsuz

=0

Burada X'i sonsuza götüremezsin. Çünkü burada limite göre sonsuza gitmesi gereken sadece n için verilmiş.

Ayrıca 1/x^n kısmında, X eğer 1/4 gibi kesirli sayıysa sonsuza gitmez sıfıra gider.

Yanlış hatırlamıyorsam bunun kuralı olması lazım. L' hospital vs. tarzında. Ama tam hatırlamıyorum.

Öss aşamasını geçeli çok oldu ama EA lık gibi bir bölümde olunca matematik özürlü oluyor insan.

Arkadaşım x üzeri n zaten sonsuza gider, rakam bölü sonsuz sıfıra eşittir. Yani cevap doğru sıfır "0".

• eğer x^n parantezine alırsak paydada x^n kalır;orayada sonsuza sağdan yada soldan yaklaşırsak 1bölü sonsuzdan 0 kalır
  • ben de diğer arkadaşlar gibi cevabı "0" buldum. Aşağı kısmı x^n parantezine alıp sadeleştirmeyi yapınca 1/x^n kalıyor. Aşağısı sonsuz olduğu için 1/sonsuz= 0 diye buldum ben...
  • bir bölü iks mi cevap

ya össye girdik sonra tüm bilgiler gitti tabi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cem

Hocam çok doğru söylüyorsun..Özür dilerim şimdi biraz daha uğraşayım...

Ekleme:Soruda sanki eksiklik var...X'in belli bir aralığı verilmesi lazımdı...1'den küçük olma durumuda var 1'den büyük olma durumuda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 1 Ağustos 2008; 17:18:24 >

• cevap 0 beyler
  • 1/X-1 değilmi yav..?
  • arkadaşlar paydanın derecesi paydan daha büyük bakın soruya cevab 0 olur yani
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.