Arkadaşlar uzun zamandır sormayı düşünüyordum ama karnede matematik zayıf gelince yazmaya karar verdim.11.Sınıf Anadolu Teknik.Eh bilirsiniz sayısal işte.Ama ben buraya girerken yeteneklerimin farkında değildim ama sonuçta geldim.Ben daha çok yabancı dil/sözel üzerine başarılıyım.Ailem mükemmel olmamı bekliyor ve bugün benimli uzun ve sıkıcı bir konuşma yaptılar.Yok matematik şöyledir hayatında lazımdır falan.Onlarla fazla muhattap olmak istemiyorum bu konuda çünkü beni suçlu çıkarmada uzmanlar.Herneyse benim matematiğim 7.sınıftan beri berbat.Kopyayla bu döneme kadar geldim.Ama nereye kadar.Üniversiteye giriş sınavlarında (adını bile bilmiyorum sınavların) kopya çekçek halim yok.Sonuçta ben matematik yapamıyorum.Bir insandan dört dörtlük olmasını bekleyemezsiniz.Olmuyor.Belki de benim başıboşluğumdan bunu bilemem ama benim ülkemizin eğitim sistemi hakkında düşüncelerim kesinlikle - yönde.Kısaca anlatayım:
Öğrencileri birer robot yapıyorlar.O kadar sıkıyorlar ki okul seni dersaneye yönlendiriyor.Dersanede size iyice giriyor.Kusura bakmayın ama doğru.Okul-dersane-ev 3'lüsü arasında sersemliyorsunuz.Ben dersaneden yana birisi değilim.Ben öğrenci yeteneklerini keşfetmeye dayalı bir sistem olmasından yanayım.Mesela adam bilgisayar mühendisi olmak istiyor, herşeyi tamam , bilgisayardan çok anlıyor ama fizik, kimya yüzünden geçemiyor.Bu adamın günahı ne.Türk olması mı?Herkes yeteneklerine göre eğitilse daha ilerleriz diye düşünüyorum.Ama bu sefer de kim belediyede çalışmak ister, kim simitçi olmak ister ki diye düşünüyorum.Bu konuda kafam gerçekten karışık.Türkiye'yi seviyorum ama bu Türkiye'yi sevemiyorum.
Arkadaşlar bu üniversite sınavının ilk aşamasına kasıp, dil konusunda birazcık daha kendimi geliştirsem, önümdeki seçenekler neler olur?Beni aydınlatabilir misiniz?Grafik Animasyon Öğretmeni , Web Tasarım Öğretmeni veya Dille ilgili bir meslek edinebilir miyim? Yoksa çaresiz miyim? Kafamda çok soru işareti var , sistem (küfür etmediğim gün yok) yüzünden beklentilerimi düşük tutmayı öğrendim.Yorum atarsanız sevirim.
eğitimdeki sorun yönlendirme eksiği değil, etiket merakının yaygın olmasıdır. anadolu teknik lisesine sayısal yönü yüksek öğrencilerin gelmesi gerekirken, başında anadolu yazdığı için kayıt ettirenler oluyor. sonrada anadolı teknik lise öğrencisinin başarısı, teknik lise öğrencisinin altında oluyor. aynı şey üniversite tercihlerinde de yaşanıyor. bunu buradaki başlıklarda da görebilirsiniz. mağazada elbise seçer gibi bölüm tavsiyesi isteniyor.
senin durumuna gelirsek, sözel ağırlıklı seçim yapacağın için matematik puanına ihtiyacın düşük olacaktır. ama eksikliklerini gidermek için özel ders alman daha iyi olur. çünkü dershanelerde öğretmeninin seninle birebir ilgilenmesi zor olacaktır. sana matematiği sevdirebilecek ve kolay taraflarını gösterecek bir öğretmen lazım. ama en önemlisi, kopya çekme. kopya çekmek notlarını yükseltebilir, ama senin öğrenmenide engeller. kendin söyledin, lys ve lgs'de kopya çektirmiyorlar. kolay yolllara alışman bu sınavlarda senin aleyhine olacaktır.
Lise değiştirme imkanın varsa bir anadolu lisesinde(teknik değil) yabancı dil bölümünü seçebilirsin.Aynı sınava gireceksin fakat yabancı dil sınavında daha iyi olur