Şimdi Ara

Mat Ekran mı Parlak Ekran mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
18.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok kişi bu konuda kararsızlık yaşıyor. Mat ve parlak ekranı deneme şansı olanlar sizce hangisi daha kullanışlı? Tabi monsterin gönderdiği ekranlardan bahsediyorum. Başka markalarda farklılıklar olabilir onları dahil etmeyelim. Monster genelde oyun için alındığından oyunlardaki performansı daha önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ikisini de kullandım. Eski emektar laptobum dv-6500 parlak ekranlıydı. 2-3 saat bilgisayrın başında kalsam hemen gözlerim kanlanıyordu. Ekran sürekli yansıma yapıyordu çünkü. Şu an n55sl kullanıyorum ve mat ekranla bu laptopta tanışmıştım ilk. Parlak ekrandan hiçbir farkı yok ve avantajı olarak yansıma oluşmuyor, bu sayede saatlerce pc başında olabiliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: harold

Birçok kişi bu konuda kararsızlık yaşıyor. Mat ve parlak ekranı deneme şansı olanlar sizce hangisi daha kullanışlı? Tabi monsterin gönderdiği ekranlardan bahsediyorum. Başka markalarda farklılıklar olabilir onları dahil etmeyelim. Monster genelde oyun için alındığından oyunlardaki performansı daha önemli

bana göre oyun için parlak daha iyidir, örn mohw da ışıksız bir ortama fln giriyorsun az da olsa görmen lazım bişiler ama mat ile görünmez kanımca.. zaten oyunu günde 5-6 saat ve ev dışında oynamassın.. mat ekran gözü yormamak için ve ekranda kendini görmemen için iyidir.. en olmadı dışarıdan mat filtre alır takarsın hoşuna gitmesse..
    not:mat deneyimim başka markalarladır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 6 Ocak 2013; 16:50:07 >
  • Daha önce parlak kullandım uzun süre ama matla da birçok oyun oynadım mohw dahil öyle bi eksik hissetmedim renkler soluk falan diye, parlaklığı en sona dayayınca gayet parlak oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Daha önce parlak kullandım uzun süre ama matla da birçok oyun oynadım mohw dahil öyle bi eksik hissetmedim renkler soluk falan diye, parlaklığı en sona dayayınca gayet parlak oluyor

ozamanda (pil ile kullanımda film vs izlerken) pili çok kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Daha önce parlak kullandım uzun süre ama matla da birçok oyun oynadım mohw dahil öyle bi eksik hissetmedim renkler soluk falan diye, parlaklığı en sona dayayınca gayet parlak oluyor

ozamanda (pil ile kullanımda film vs izlerken) pili çok kullanıyor.

Sonuna kadar açarsan zaten karanlık ortamda gözü yorar. Ben parlak ekranda gece son seviyede kullanırdım ama matta çok geliyor. Ekranın parlaklığı modele göre değişir ama parlak ekranlarda beyaz renk hep sarımsı, matta ise gerçek beyaza daha yakındır.

ben parlak ekran cihazımı minimum ışıkta kullanıyorum sürekli, dengeli pil kullanımının ışığı bile fazla geliyor ama nadir de olsa bazen oyun oynarken yada film izlerken ışığı bayağı açma ihtiyacı duyuyorum sahnelerden ötürü.

• ikisini de P170HM üzerinde kullandım. Bence mat..
    Mat deyince aklınıza eski yüzeyi tırtıklı ekran gelmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodycik -- 7 Ocak 2013; 11:02:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mat mı parlak mı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle mat
  • şöyle söylim matta %100 parlaklığın vereceği ışığı parlakta %70-80 lerde alabiliriz(değerler sallamadır) %70kullanım ile %100 kullanım bir pil tüketmiyor.

• Bu kadar tartışmaya gerek yok. Sonuçta taşınabilir bir cihaz ve sürekli evde kullanmayacağız. Dışarıda gündüz ekranda kendini görmeyi kim ister? Buna rağmen parlak ekran alanlara hiçbirşey demek istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

Bu kadar tartışmaya gerek yok. Sonuçta taşınabilir bir cihaz ve sürekli evde kullanmayacağız. Dışarıda gündüz ekranda kendini görmeyi kim ister? Buna rağmen parlak ekran alanlara hiçbirşey demek istemiyorum

canavarımız malesef pek taşınabilir değil hele 17 inc ler

• quote:

quote:

Bu kadar tartışmaya gerek yok. Sonuçta taşınabilir bir cihaz ve sürekli evde kullanmayacağız. Dışarıda gündüz ekranda kendini görmeyi kim ister? Buna rağmen parlak ekran alanlara hiçbirşey demek istemiyorum

Tabiki değil... Biz al laptobu sırtına, beyoğlu'nu turla demiyoruz. Ama sonuçta dışarı çıkaracaksın, o canavarı millet görsün bir

• quote:

quote:

quote:

Tabiki değil... Biz al laptobu sırtına, beyoğlu'nu turla demiyoruz. Ama sonuçta dışarı çıkaracaksın, o canavarı millet görsün bir

nazar değiyo hoca yaa 2 kere bios update yaparken çökerttim cihazı masaüstü resmini nazar boncuğu yapcam

• aslında farkları önündeki ekran koruyucular.. içindeki panel yaklaşık aynı. bizim mat ekran dediğimiz şey orjinalde yansımasız ekran (anti reflective), bunun sebebi de parlak ekranlarda olduğu gibi, önlerindeki koruyucu tabakanın farklı olması. parlak ekranlara mat film yapıştırılarak da, yansımasız görüntü elde edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telekomum -- 30 Mart 2013; 11:05:26 >
  • Teknolojiye ayak uydurmak lazım bence mat ekranda renkler daha çekici
  • şu an iki laptop kullanıyorum birisi mat diğeri, parlak ekran.. yansıma açısından mat ekranın avantajı var ama gözü çok yoruyor. parlak ekrana saatlerce baksam da sorun olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: telekomum

mat ekranın avantajı var ama gözü çok yoruyor. parlak ekrana saatlerce baksam da sorun olmuyor.

Tam tersi olması lazım
  • Mat ekrani en iyisi, ozellikle uzun sure kullananlar icin
  • mat ekran ama yok ışıklı ortamda gözlerim yorulsun ayna niyetine kullanmak istiyorsan parlak ekran
  • ben mat ekran kullanıyorum 10 numero 5 yıldız
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.