Şimdi Ara

mat denemesi 4 soru yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• arkadaşlar son soruyu kısmi integrasyondan çözdüm.
  • ilk soru pi/3 olması lazım eminmisin pi/5 olduğuna?
  • ben böyle yaptım hocam doğrumu?http://resim.donanimhaber.com/registration.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComputerScientist -- 13 Haziran 2011; 15:28:51 >
  • 2.soruda kök içindeki ifadeyi y ye eşitle. her iki tarafın karesini al merkezin koordinaatları (2,0) yarıçapı 2 olan bi çember olur. 0 dan 4 e kadar. oluşan yarım çemberin alanı da 4pi bölü 2 den 2pi olur
  • hocam 2. ve 4.soruları yaptım ama nasıl anlatıcam hiç bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylant09

ilk soru pi/3 olması lazım eminmisin pi/5 olduğuna?

yanlış yazmışım evet cevap pi/3 kusura bakmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Problemli Mat 1 Sorusu
    3 hafta önce açıldı
    Yardım. Mat 2
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam 2. ve 4.soruları yaptım ama nasıl anlatıcam hiç bilmiyorum :)

hocam ben 4 ü kısmi integrasyondan yaptım buraya yazdıktan sonra fakat eğer öyle değilse çözümü anlatırsan sevinirim.
    2 yi de yukarıda arkadaş açıklamış aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wors

quote:

hocam ben 4 ü kısmi integrasyondan yaptım buraya yazdıktan sonra fakat eğer öyle değilse çözümü anlatırsan sevinirim.

evet kısmıden geliyor 4.soru.

2.soruda aynen arkadaşın anlattığı gibi.. zaten integralde çok eksik değilsen anlamışsındır arkadaşın anlattğını;)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wors

quote:

evet kısmıden geliyor 4.soru.

2.soruda aynen arkadaşın anlattığı gibi.. zaten integralde çok eksik değilsen anlamışsındır arkadaşın anlattğını;)

eksiğim yok da ben dönüşümden falan yaparım dedim ama denemede vakit kaybı olur diye boş geçtim. ama arkadaşın çözüm gerçekten çok güzel.

son bi soru kaldı

• arkadaşlar sadece şu 3. soru kaldı
  • 3.soru

x=0 olsaydı mutlak y 0 dan 19 a kadar bütün sayılar olurdu 0 ve 1 den 19a olanlar için eksilisi de olabilir yani (19*2)+1 ( 0 değeri) = 39
    x=1 olsaydı mutlak y 0 dan 18 e kadar bütün sayılar olurdu eksililieri de var (18*2)+1 = 37 olur ama x in eksilisi de olabilir yani x burda -1 de olabilirdi o yüzden 37*2=74
    x=2 olsaydı mutlak y 0 dan 17 ye kadar bütün sayılar olurdu eksililer de var (17*2)+1= 35 olur yukardaki durum sebebiyle 35*2 = 70

böyle 74 70 66 62 .................. 2 ye kadar gider ( x=19 veya -19 olursa y sadece 0 olabilir yani 2 farklı durum) bunların toplamının bi formülü var biliyosundur burdan 722 gelir.
    en baştaki 39la toplarsan 722+39=761

ilk başta uzun gibi gözüküyıo ama 1 buçuk dakikanı falan alır böyle daha kısası var mıdır bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okldoc -- 13 Haziran 2011; 16:33:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.