Şimdi Ara

Marmaris, İçmeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Ağustos gibi marmaris, içmelere gideceğim.
    Acaba orayı bilen var mı?
    Neler yapılır, nereler gezilebilir, oraya yakın güzel başka yerler var mıdır?

• Kaliteli tatil için şehrin merkezinde 4 yıldızlı Anemon Hotel var.1000 tl yaklaşık.
    Denizin 1 km uzağında Club İlayda diye biryer var.Orası çok hoşuma gidiyor.Fiyatı hakkında bir bilgim yok.1 km uzağında dediğim gözünüzü korkutmasın çünkü yolda sürekli insanlar var yürürken nasıl denize geldiğinizi anlamıyorsunuz bile.
    Ayrıca Club İlayda'nın yakınında Kipa gibi büyük marketler de bulunuyor.
    Alışveriş olarak çok fazla alternatif yok aslında.Yani tam anlamıyla AVM denilecek bir AVM'si yok.Yine şehir merkezinde LC Waikiki'nin kendi binası var.Az ötesinde pasajlar vardır. (Bedesten)

Eğer en güzel denize girilecek yeri arıyorsanız Bozburun diyebilirim,Marmaris'ten arabayla mesafesi var ancak oraya vardığınızda şehir merkezinden uzak gerçekten keyifli vakit geçirilecek biryer olduğunu göreceksiniz.
    Sedir Adası içinde yer alan Kleopatra Plajı'na da gitmenizi tavsiye ederim.Marmaris'e gelipte Kleopatra'yı görmeyen Marmaris'e geldim dememeli bence.
    Plajın kumlarını zamanında Kleopatra Mısır'dan getirmiştir diye bir söylentisi vardır.Ancak tabii ki bunlar turistlerin ilgisini çekmek amacıyla hazırlanmış şeylerdir.Üniversitelerin araştırmaları sonucunda kumun bir özelliği olmadığı söylenmiştir.
    Fakat gittiğinizde kendiniz de göreceksiniz ki oradaki kum diğer denizlerde ki kumlardan farklıdır.Altın sarısı bir rengi vardır ve plajın çoğu kısmı görevliler tarafından korunmaktadır.Kumdan bir parça alıp götürmek bile yasaktır.
    Kumlubük'teki denize de gitmenizi tavsiye ederim.Kalabalıktan uzak ve tertemiz bir deniz.Arabayla bayağı uzaktır sanırım çünkü Turunç beldesinden sonra geliyor.Turunç'un yolları en son bildiğim kadarıyla karman çorman.O yüzden eğer buraya gitme niyetiniz varsa tekne turları ile gitmenizi tavsiye ederim.
    Son olarak Kızkumu plajını söylemek isterim.Marmaris'ten yaklaşık 25-30 km uzaklığı vardır.Denizin ortasında kumlar vardır ve dalgalar bu kumları aşındırmaya yetmez.Bulunduğunuz kıyıdan karşı kıyıya kadar yürümeniz mevcut.Yine turistlerin ilgisini çekmek için bir hikayesi vardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dalaman Havalimanı-Marmaris
    14 yıl önce açıldı
    Armutlu tatil köyü
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler bilgiler için...
  • 11 haziran 2013 - 20 haziran 2013 içmelerdeydim.Tatilim dolu dolu gecti heryerini gezdim bitirdim ama tek kelime ile doga ile iç içe tam kafa dinlemelik biryer. Bidahaki sene gitmeyi dusunmuyorum cunku gezilebilecek heryerini gezdigim icin gorulecek bisey kalmadi marmariste :)..!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sonra tekne turuna çıkın hatırladığım kadarıyla 2 tane alternatifi vardı..

ayrıca bir gününüzüde datçaya ayırabilirsiniz. doğa güzellikleri bakımından datça güzel yerdir.

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Tarihi olarak şehir merkezinde Marmaris Kalesi ve müzesi bulunur.Muğla yoluna giderken Halıcı Ahmet Urkay Müzesi vardır.
    Alışveriş olarak çok fazla alternatif yok aslında.Yani tam anlamıyla AVM denilecek bir AVM'si yok.Yine şehir merkezinde LC Waikiki'nin kendi binası var.Az ötesinde pasajlar vardır. (Bedesten)

Eğer en güzel denize girilecek yeri arıyorsanız Bozburun diyebilirim,Marmaris'ten arabayla mesafesi var ancak oraya vardığınızda şehir merkezinden uzak gerçekten keyifli vakit geçirilecek biryer olduğunu göreceksiniz.
    Sedir Adası içinde yer alan Kleopatra Plajı'na da gitmenizi tavsiye ederim.Marmaris'e gelipte Kleopatra'yı görmeyen Marmaris'e geldim dememeli bence.
    Plajın kumlarını zamanında Kleopatra Mısır'dan getirmiştir diye bir söylentisi vardır.Ancak tabii ki bunlar turistlerin ilgisini çekmek amacıyla hazırlanmış şeylerdir.Üniversitelerin araştırmaları sonucunda kumun bir özelliği olmadığı söylenmiştir.
    Fakat gittiğinizde kendiniz de göreceksiniz ki oradaki kum diğer denizlerde ki kumlardan farklıdır.Altın sarısı bir rengi vardır ve plajın çoğu kısmı görevliler tarafından korunmaktadır.Kumdan bir parça alıp götürmek bile yasaktır.
    Kumlubük'teki denize de gitmenizi tavsiye ederim.Kalabalıktan uzak ve tertemiz bir deniz.Arabayla bayağı uzaktır sanırım çünkü Turunç beldesinden sonra geliyor.Turunç'un yolları en son bildiğim kadarıyla karman çorman.O yüzden eğer buraya gitme niyetiniz varsa tekne turları ile gitmenizi tavsiye ederim.
    Son olarak Kızkumu plajını söylemek isterim.Marmaris'ten yaklaşık 25-30 km uzaklığı vardır.Denizin ortasında kumlar vardır ve dalgalar bu kumları aşındırmaya yetmez.Bulunduğunuz kıyıdan karşı kıyıya kadar yürümeniz mevcut.Yine turistlerin ilgisini çekmek için bir hikayesi vardır.

Arkadaşa katılıyorum.Marmaris'e defalarca gittim bu yazılan yerlere kesinlikle gidin.Ek olarakta Çiftlik koyuna gidin.Tur tekneleri uğruyor gerçi ama arabayla gidip bir gününüzü orada geçirmenizi tavsiye ederim.Denizi çok güzeldir.Ayrıca araçla giderken Bayırköy diye bir yerden geçiyorsunuz.Orada mola verip asırlık çınarın altında kahvaltı yapmanızı ya da balkon tarafına geçip mükemmel manzara eşliğinde çay içmenizi tavsiye ediyorum.Her gittiğimde mutlaka uğrarım.Yemekleri de çok güzeldir.

• içmelerin plajı güzel denizi kirlidir (yosun)

''Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür. O halde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür".
  • 2010'da gitmiştim, Marmaris merkeze göre daha iyi bir havası vardır. Denizi çabuk derinleşmekle birlikte manzarası ve suyunun sıcaklığı gayet güzeldir. Marmaris merkezdeki kordonda yürüyebilir, mekanlarda oturabilirsiniz. Dalyan ve tekne turlarını önerebilirim. Ayrıca Datça yolunda Kız Kumu'na gidip orada denize girmelisiniz. Vaktiniz varsa bol virajlı ve daha da bol oksijenli Datça'yı görebilir biraz daha gidip da Palamutbükü'nde denize girebilirsiniz.

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."
  • Muhteşemsiniz arkadaşlar, çok güzel tavsiyeler bunlar, teşekkür ederim, yapabileceklerimizi yapacağız...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.