Şimdi Ara

Marksizm - leninizm ile ilgili kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
7.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • marksizm veya leninizm ile ilgili araştırma amaçlı güzel bir kaynak veya bilindik okunması gereken bir kitap önerirmisiniz. şimdiden tesekkürler

• Bende arıyorum böyle bir kitap. Takipteyim. Özellikle Lenin'in kitaplarından tavsiye edeceğiniz varsa çok iyi olur.
  • Komünist Manifesto - Marx
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Harezmi

Komünist Manifesto - Marx

Tavsiye edebileceğiniz bir yayınevi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Nihilus -- 5 Ekim 2011; 22:56:02 >
  • Yordam Kitap tarafından yayınlanan Komünist Manifesto çevirisi beklentilerinizi karşılayabilir. Zira, manifestonun basılışının 160. yılı sebebiyle içerisinde Rasih Nuri İleri'nin de yazdığı önsöz ile birlikte ilk dağıtımından bu yana yazılmış tüm önsözler, manifestonun siyasal tarihteki yerini konu edinen Paul Sweezy, Aijaz Ahmad, Irfan Habib, Prakash Karat, Ellen Meiksins Wood, Parabhat Patnaik, Anwar Shaikh, Metin Çulhaoğlu, Ertuğrul Kürkçü ve Sungur Savran imzalı yazılar ve manifestonun Osmanlıca çevirisi de ciltli basılan bu kitap içerisinde yer alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SVGA

Yordam Kitap tarafından yayınlanan Komünist Manifesto çevirisi beklentilerinizi karşılayabilir. Zira, manifestonun basılışının 160. yılı sebebiyle içerisinde Rasih Nuri İleri'nin de yazdığı önsöz ile birlikte ilk dağıtımından bu yana yazılmış tüm önsözler, manifestonun siyasal tarihteki yerini konu edinen Paul Sweezy, Aijaz Ahmad, Irfan Habib, Prakash Karat, Ellen Meiksins Wood, Parabhat Patnaik, Anwar Shaikh, Metin Çulhaoğlu, Ertuğrul Kürkçü ve Sungur Savran imzalı yazılar ve manifestonun Osmanlıca çevirisi de ciltli basılan bu kitap içerisinde yer alıyor.

Teşekkür ederim. Kitabevinde incelemiştim biraz, kaliteli bir basıma benziyordu.
  • Evet, özel basım olması sebebiyle oldukça hoş bir tasarıma sahip.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vikingler hakkında kitap önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yararlı konu.Çizik attım
  • başlangıç için hafif kitaplar arayın bence.
    manifestonun yanına sosyalizmin alfabesi gibi ince ve hafif kitaplar olabilir.
    tabi kitapla aranız çok iyidir veya donanımınız sağlamdır o ayrı
  • Sosyalizm ve Savaş -Lenin'in yazmış olduğu Lenin'in görüşlerini ve sosyalizm'in savaşa bakışını anlatan bir kitap.176 sayfalık bir kitap,okunabilir....
  • nur harmanı - necip fazıl
  • Tek okuduğum kitabı "işçi sınıfı ve köylülük" idi.
    Sınıf kavgası, burjuva, proleterya, köylülük üzerine yazdıkları ve eski rusya yı ilgi çekici bulanlar okuyabilir. Ama bana göre okunmasa da olur, çünkü hayata geçmeyecek ve kitaplarda kalacak şeylerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

Sosyalizm ve Savaş -Lenin'in yazmış olduğu Lenin'in görüşlerini ve sosyalizm'in savaşa bakışını anlatan bir kitap.176 sayfalık bir kitap,okunabilir....

hocam daha çok sizin dediğiniz türden kitaplar arıyorum. hayatı, görüşleri, savaşa bakışları v.s

''chakra ''

dediklerine katılıyorum hocam ama amaç sadece bu konular hakkında bilgi sahibi olmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwert4 -- 8 Ekim 2011; 20:31:39 >
  • Biraz geç kalsam da Marx'ın manifestosunu, Leninizmin Temelleri'ni İlkel Köleci Feodal Toplum'u Ütopik Sosyalizm ve Bilimsel Sosyalizm'i ve son olarak da Sosyalizmin Alfabesi'ni öneririm.
  • herşeyin teorisinden başlamak gerektiğini düşünüyorum pratiğe geçmeden önce. felsefenin temel ilkeleri, sol yayınları, georges politzer tavsiye ediyorum. felsefenin tanımı, incelenmesi, tarihi - diyalektiğin ","," - materyalizmin ","," - ailenin, özel mülkiyetin, devletin kökeni - sosyalizm, komünizm, sosyalizmden komünizme geçiş, köleci ve feodal toplumlar, toplumun kökeni, evrim teorisi, maymundan insana geçişte emeğin rolü, devlet, ulus vs vs ortalama 540 sayfalık büyük bilgi kaynağı. nasıl o kadar sığdırmışlar hayret ediyorum bende lakin 2-3 kere okuyunca benim bile kafama sığdı =) (konyalılıktan olsa gerek kıt'ımdır).

almayacağına eminim çoğu kişi korkuyor aslında az bile sayfası ama, içindeki bilgiler her türlü senin tatmin eder. yok kardeşim sağolasın dersen, en azından hatrım için ( okadar yazmışım ) kitapçıya gittiğinde şööyle bir bak içine 5 dk.

ekleme; belki ilgini çeker diye diyeyim dedim; 80 darbesinde ilk yasaklanan kitaptır(inanmazsan 8. ile 9. baskı arasındaki yıllara bak), kıpkırmızı kapağı var, arkası kıpkırmızı ve bomboş, faşistlerin korkulu rüyası, tam bir silah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nofetio -- 9 Ocak 2012; 0:47:39 >

• markszim leninizm ve materyalizmle ilgili kitapları harunyahya. org dan ücretsiz indirebilirsiniz
  • eğer sadece leninizm vs gibi konuları değilde felsefi hemen hemen bütün konuları ele alan sofie nin dünyası adlı kitabı okumanı tavsiye ederim daha objektif bakarsın dili hafiftir ama felsefe tarihini baştan sonra tren halinde anlatır.590+ sayfa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 2 Mart 2012; 0:24:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: icarus06

markszim leninizm ve materyalizmle ilgili kitapları harunyahya. org dan ücretsiz indirebilirsiniz

clup müzikleri de indirebiliyoruz sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: momechikafute

quote:

Orijinalden alıntı: icarus06

markszim leninizm ve materyalizmle ilgili kitapları harunyahya. org dan ücretsiz indirebilirsiniz

clup müzikleri de indirebiliyoruz sanırım.

evet her türlü müzik var
  • ek olarak Troçki nin kitapları olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.