Şimdi Ara

Markette naylon poşet yasaklanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye Perakendeciler Federasyonu Mustafa Altunbilek, 1 Ocak 2018'den itibaren mağaza ve marketlerde naylon poşet kullanımının yasaklanacağını söyledi.

Önümüzdeki yıldan itibaren mağaza ve marketlerde köklü değişikliğe gidilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetmeliği kapsamında naylon poşetler marketlerin yanısıra giyim ve ayakkabı gibi tüm mağazalarda yasaklanacak.
    Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, düzenlediği basın toplantısıyla, atık yönetmeliğine ilişkin Çevre Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk’ü ziyaret ettiklerini ve son gelişmeleri değerlendirdiklerini açıkladı.

Altunbilek, doğada çözülmesi yüzyıllar süren, hem milletin geleceğini hem insan sağlığını tehdit eden naylon poşet kullanımının satış noktalarında ücretli olması yönünde yasal düzenlemenin 2018’in başında hayata geçeceğini kaydederek, bu konudaki düzenlemenin ABD ve birçok Avrupa ülkesinde uygulandığını vurguladı.

‘BEZ VE KARTON TORBALAR HEDİYE EDECEĞİZ’
    Türkiye’de hayata geçecek düzenleme için çalışma yapacaklarını, naylon poşetlerin doğaya ve insan sağlığına verdiği zararları halka anlatacaklarını belirten Altunbilek, yerel marketler olarak müşterilerine her türlü kolaylığı sağlayacaklarını ifade etti.
    Altunbilek, “Alışverişlerde müşterilerimizi file, bez torba kullanımına yönlendireceğiz. Geçiş sürecinde karton veya bez alışveriş torbası hediye edeceğiz. Avrupa’da yasak olduğu için müşteriler alışverişe gelirken alacakları ürünleri koyacakları file veya kaplarla geliyor” diye konuştu.

METROPOLLERDE BAŞLAYACAK
    Uygulamayı ilk olarak metropollerde başlatacaklarını dile getiren Altunbilek, “Yıl başından itibaren naylon poşetlerin az kullanılması veya kullanılmaması için belki direkt paralı diyemeyiz ama mutlaka zararlarını anlatmalıyız, anlatacağız. Bu bilinci müşteriye aşılayacağız” ifadelerini kullandı.
    (HABER MERKEZİ)

• kötü oldu maliyet artacak zam gelecek herseye. fazla poset isteyemiicez
  • Geç kalındı ama güzel uygulama.Muhakkak naylon poşetlerin paralı olması gerekir, öyle neden olduğunu anlatmaya gerek uok.Bizim toplum anlatmak ile anlamaz , direk ceplerini etkilerse anlarlar bazı şeyleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çöp poşetine para öderiz

• Çok güzel olmuş ben hep kendi küçük çantalarımla gidip onlara koyuyorum,ama poşeti çöp poşeti yapıyoduk onuda artık parayla alıcaz demekki.
  • Doğaya verdiği zarar ortada.
    Doğaya karışımıda uzun yıllar almakta.
    Elde etmek için harcanan enerji cepte kalacak.
    Yerini alan kağıt ise sürekli devir daimde olacak.
    Bunun meyveleri birkaç sene sonra alınacak
    Doğru bir uygulama..
    Fransadan sonra biz..
    ----------------------------------------
    Kaynak bulamıyorsan harcamayı kıs
    Alternatif üret prensibi.
  • nylon poşetlerin çözünmesi gereken 100 yıllık süre artık 100yıl değil, nylon poşetler bir kaç yıl içinde kendiliğinden parçalanıyor bu iş cambaza bak meselesine benziyor, ortamlarda çevre dostuyuz diyip marketler için gider kalemi olan poşetleri yasaklayacaklar. kazanan marketler olurken kaybeden kim olur acaba ?
    bugunden yazıyım yasak başlarsa marketlerde "bizim suçumuz yok bakanlık yasakladı." derler. market sahipleri lobi yapıp poşetleri yasaklattı demezler.

petrol fiyatları nedeniyle nylon fiyatları malum yüksek, geçmişte kese kağıdından daha ucuz olduğu için kullanılan nylon torbalar, günümüzde kese kağıdından daha pahalı yani poşet vermeyeceğiz doğa için kese kağıdı vereceğiz deseler bile işin içinde kar vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Bu yazılanlar hep araç, asıl amaç siyah poşetin içinde satılan birayı yasaklamak. O market yönetmeliği değiştiği gün forumdan bir arkadaş yazmıştı dersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok guzel bir uygulama. Dedikleri gibi Avrupa'da da bu sekilde isliyor ama yasak falan degil, orasini totosundan uydurmus. Avrupa'da tum posetler parali oyle bir dipnot geceyim. Amaci gereksiz yere poset tuketimi yapilmasini onlemek. Insanlar alisverise cikarken yanlarinda kendi torba ve posetlerini getiriyorlar. Sadece ekmek, unlu mamuller ve et urunlerindeki posetler parasiz.
  • çöp poşeti satışları artacak vaziyet alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

nylon poşetlerin çözünmesi gereken 100 yıllık süre artık 100yıl değil, nylon poşetler bir kaç yıl içinde kendiliğinden parçalanıyor bu iş cambaza bak meselesine benziyor, ortamlarda çevre dostuyuz diyip marketler için gider kalemi olan poşetleri yasaklayacaklar. kazanan marketler olurken kaybeden kim olur acaba ?
    bugunden yazıyım yasak başlarsa marketlerde "bizim suçumuz yok bakanlık yasakladı." derler. market sahipleri lobi yapıp poşetleri yasaklattı demezler.

petrol fiyatları nedeniyle nylon fiyatları malum yüksek, geçmişte kese kağıdından daha ucuz olduğu için kullanılan nylon torbalar, günümüzde kese kağıdından daha pahalı yani poşet vermeyeceğiz doğa için kese kağıdı vereceğiz deseler bile işin içinde kar vardır.

Evet artik dogada cozunur poset veriyorlar. Hatta cekmecede unuttugum market poseti 1 yil olmadan dagiliyor

• marketçilerin dandik poşetleri yüzünden kaç kere dometeslerim döküldü yere çok kavga ettim ve sonunda hergün 10 poşet alıyorum marketlerden
    hele biri market vardı boyası dökülüyordu ekmeklere bulamıştı hemen zabıtaya bir telefon zattttttt diye cezayı kesti kimsenin sesi çıkmıyor illaha ben yapacam mahallemde herşeyii
  • Ali Cengiz

• Bence çok güzel uygulama. Ama bizde nasıl işler bilemeyiz.

• Marketleri bilmiyorum da giyim mağazaları bez torbalar verebilir. Gayet güzel olur.

• Tamam da insanın ne zaman alışveriş yapacağı belli olmuyor. Çarşıda gezerken bazen aklıma bir şey almak geliyor. Migrosa giriyorum alıyorum.

Ben cebimde sürekli poşetlemi gezicem kıro gibi?

Kağıt poşet verilecek deniliyor. Peki onları nasıl taşıyacağız? Kağıt poşetlerin tutacak yeri yokki.

Birden fazla ürün aldık diyelim. Hepsini kucakta mı taşıyacaz?

• Gitmeyiz marketlere olur biter, bakkallar eve servis başlatsın bak gör hiper miper kalıyormu ortada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atlet poşetin kilosu 10-15 TL'den aşağı değil. Kağıt ve bez olursa hepten karaborsa olur artık.
    Metro 35 kuruştan satıyor zaten. Beze kağıda dönünce tişört fiyatı olur.
  • fredydexter kullanıcısına yanıt
    YAV HE HE
  • Eğer amaç doğayı korumakta parayla satmak yerine tamamen yasaklasınlar ve ücretsiz bez poşet vermek zorunlu olsun. İnsanlar mecburen yine naylon poşet alacak ve tek kazanan marketler olacak. Doğaya hiçbir faydası yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.