Şimdi Ara

Markafoni.com'daki ürünler sahte mi gerçek mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
49.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bence mantık çok basit.

Bir site var ve diyor ki ben marka ürün satıyorum. Ondan sonra Barbour ayakkabı satmaya başlıyor.

Şimdi ben, Bir ingiliz üreticinin, üretim politikasını araştırıp, ayakkabı üretip üretmediğini araştırmak zorunda mıyım? Tabiki, barbour un ayakabısı diye düşünür ve alırım.

Birisi çıksa, toyota marka motosiklet satıyorum dese, aklıma hiç Japonya' yı arayıp siz motor üretiyormusunz diye sormak gelmez.

İşte bu sitelerin üç kağıtçılığı burada. Toyota marka motosiklet satıyor. Yersen diyor ve kazıklıyor.

Bende çok ürün aldım bu sitelerden, ama artık almadan önce çok araştırıyorum. Yalanı satış politikası yapmışlar.
  • Collezione marka alışverişim oldu 22'sinde hala hazırlanıyor ürünlerim...Genelde ayakkabı ve giyside indirimler güzel oluyor ama bindirimden sonra indirim genelde cekim felan olursa alıyorum.
  • nedense fiyatlar bana hiç cazip gelmiyor
    piyasa fiyatı ile aynı
  • Barbour kampanyasından aldığım botlar 10.03.2011 tarihinde elime geçti. Gelen ürün Barbour marka botun çok kötü, kalitesiz bir taklidi idi. Benim ihmalimden dolayı 21 iş günü geçtikten sonra ürünü iade etmek istedim. Gelen cevap tabii ki olumsuzdu.
    Birkaç müşteri temsilcisi ve iade sorumlusu ile görüştüm. Müşteri temsilcisi Markafoni firmasının “BİLE BİLE” sahte Barbour marka ürünler sattığını itiraf etti fakat 7 iş gününü geçmesinden dolayı ürünü geri alamayacaklarını bildirdi. İade sorumlusu ise ürünün sahte olmadığını kanıtlayan bir belge göndereceğini söyledi fakat patent veya ithalatla ilgili boyle bir belge mevcut olamayacağı için gelen herhangi bir belge yok.

İşporta tezgahlarında gördüğümüz taklit ürünleri malesef Markafoni'nin sayfasında da bolca görüyoruz.
    İnsanların marka zaafından yararlanılarak bir çok ünlü markanın ayakkabı, çanta, parfüm, saat vs. gibi ürünlerinin taklitleri Markafoni tarafından satılıp haksız kazanç elde edilmekte.

Taklit olduğunu duyduğum / gördüğüm diğer bazı ürünler:
    Puma ayakkabı ve spor çantası
    UGG ayakkabı
    CK Euphoria parfüm
    Orient saat
    Tommy Hilfiger saat
    Elle ayakkabı
    Pierre Cardin ayakkabı

• quote:

Orijinalden alıntı: kingo_disco

nedense fiyatlar bana hiç cazip gelmiyor
    piyasa fiyatı ile aynı

aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARAKAYA

quote:

piyasa fiyatı ile aynı

aynen

Calvin Klein marka parfüm.. aldım.. paketi heyecanla açtım.. kutusunuda attım.. tabi markafoniye güvenerek.. bir iki sefer sıktım üzerime.. ilk sıkmamda şüphelendim ertesi gün kullanmaya devam ettim.. 10 dk. koku üzerimde kalmıyo.. tester alsaydım keşke :) yazıklar olsun böyle sitelere insanları kandırıyorlar.. bundan sonra görmeden ellemeden asla para vermem.. müşteri temsilcisinin bana cevabı.. hiç kullanmasaydınız.. tekrar satılabilir durumda olsaydı iade alabilirdim.. dedi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TURGAY1000

quote:

Orijinalden alıntı: KARAKAYA

quote:

piyasa fiyatı ile aynı

aynen

Calvin Klein marka parfüm.. aldım.. paketi heyecanla açtım.. kutusunuda attım.. tabi markafoniye güvenerek.. bir iki sefer sıktım üzerime.. ilk sıkmamda şüphelendim ertesi gün kullanmaya devam ettim.. 10 dk. koku üzerimde kalmıyo.. tester alsaydım keşke :) yazıklar olsun böyle sitelere insanları kandırıyorlar.. bundan sonra görmeden ellemeden asla para vermem.. müşteri temsilcisinin bana cevabı.. hiç kullanmasaydınız.. tekrar satılabilir durumda olsaydı iade alabilirdim.. dedi :)

öyle birşey olamaz sizde hakkınızı aramalısınız ne olursa olsun 1 hafta koşulsuz şartsız tek bir kelime etmeden bile iade edip paranızı geri alabilirdiniz tabi 1 kaç fıs sıkmış olun pek birşey anlaşılmasın yarısı boşalana kadarda kullanmışsanız kabul etmişsinizdir kokuyu

• arkadaş u.s polo ayakkabı aldı dün eline gecikmeli ulaştı ve eline alır almaz hayal kırıklığına uğradı çünkü ayakkabı katışıksız çakmaydı . sakın ha almayın
  • Millete bu çakmaları satıp cebini dolduran adamı Saw un yeni filminde izlemeyi çok isterdim.
  • Direkten dönmüsüm,esime dogum günü hediyesi almayi planliyordum bu sahtekarlardan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zackill

arkadaş u.s polo ayakkabı aldı dün eline gecikmeli ulaştı ve eline alır almaz hayal kırıklığına uğradı çünkü ayakkabı katışıksız çakmaydı . sakın ha almayın

mesajlarınızı görmem iyi oldu arkaşlar 69. Tl ye u.s polo bot alıyordum az daha iyiki yazdınız hepnize tşklerr..
  • online alisveristen uzak durmak lazim fakat 1v1y yi oneririm
  • Markafonideki ayakkabıların sahte oldugunun kanıtı malesef..

http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/996356/g/Markafonicom+Ayakkabim+Kisa+Surede+Yiprandi!

http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/972613/g/Markafonicom+++Aldigim+Urun+Yikanmadan+Genisledi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magancı -- 16 Kasım 2011; 14:09:30 >

• Arkadaşlar BAZI markaların orjinalde bu tarz ürünleri yok zaten. Misal; Barbour ayakkabılar bir Türk firması tarafından üretiliyor ve marka hakkı ile satılıyor. %99 Polo'nun da orjinalde botu yoktur ve başka bir firma üretim yapıyordur.

Bir çok defa Adidas ayakkabı ve bilimum t-shirt vs aldım heposi orjinaldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: web_tur

SICAK FIRSATLAR kısmına aşağıdaki mesajı yazmıştım. Ve hemen bir kaç kişi markofonyi korur cevap yazdı ve konu 3 saat içinde silindi. Okuyun ve siz karar verin bu yazı sıcak fırsatlardan silinmelimiy di?

İyigünler,

Markafoni ürünlerine bakarken hep aklımda, bunlar gerçekten var olan markalarmıdır diye düşünürüm. Bazılarını hayatımda hiç duymadım.

Dün ise şöyle bir gerçeği farkettim ve sizlerle paylaşmaya karar verdim. BARBOUR marka ayakkabılar satılıyor. İnternet' de araştırdım ve 100 yıllık bir İngiliz Outdoor markası. Türkiye dağıtımcısını buldum ve sordum. Meğersem BARBOUR ayakkabı üretmiyormuş. Bizim uyanık ayakkabı üreticilerinden birisi bu ismin marka tescilini almış. Ama bunlarda mahkeme kararıyla, markayı durdurmuşlar ve üretimin durmuş olması gerekirmiş.

MARKAFONİ' nin bu bilmeyerek yapması imkansız. Benim harcadığım 5dk kayı harcayıp bu markanın çakma olduğunu anlayabilirlerdi. Aslında kanun önünde çakma değil, çünkü logo farklı, ve ayakkabıcı üretirken elinde marka tescili varmış. Fakat yazı ile yazarsanız İngiliz markası ile aynı, grafik olarak koyarsanız farklı.

AMA bana göre çakma.

http://www.barbourbymail.co.uk/Mens-Barbour/Mens-Footwear.cat

Markafoniye üyeyim fakat hiç alışverişim olmadı.Kısıtlı aramanızla karalamayın adamları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KFK -- 29 Kasım 2011; 11:58:35 >

• Markafoniden cüzdan, ayakkabı aldım. cüzdanı kendime aldım polo gayet kaliteli bir cüzdan. ayakkabıyı anneme aldım converse bariz orijinaldi resimdekinden daha iyi çıktı
  • uzun suredir defalarca alışveriş yaptım hemte converse polo mavi vb... markalardan alışverişim oldu hep orjinal gönderdiler memnunum yani
  • Bende toplamda 4 adet asics marka ayakkabı aldım 2 si hediye diğer ikisi kendime.Ürünler orjinal ama bazı arkadaşlar beverlys polo'galiba öyle bi markada aldığı ayakkabının sahte geldiğini söylüyorlar...
  • merhaba.bende markafoni den pierre cardin ayakkabı istedim. Ayakkabı kısa sürede elime ulaştı. Evet üzerinde marka logo falan var. Allah için kalitelide görünüyor. 00 tl ödedim.

Meraktandır alt tabanına baktım tabanında farklı bir marka yazıyordu olabilir diye düşündüm taban başka bir yerden alınmıştır dedim. Meraktan normal bir mağazaya gidip herhangi bir pierre cardin ayakkabının altına baktım başka bir marka değil yine ''pierre cardin'' yazıyordu.

şİmdi kararsız kaldım. Acaba ürün orjinal ürün mü yoksa çakma bir ürünmü. Deneyip görecem.

BAna kalırsa çakma bir üründür. Ancak zaten 100 tl'lik bir ayakkabı çok kalitesiz olmaz. Tabi marka yinede önemlidir.
  • uzaktan satış sözleşmesine aykırı satış yapamazlar.zira bu sözleşmeler kanuna göre hazırlanıyor.orijinal ürün satmazlarsa sattıkları marka tarafından dava edilip siteyi kapatmaya kadar gidilebilir..yani öyle bahsedildiği gibi basit değil olay..ki markafoni limango trendyol dediğimiz siteler milyon dolarlık bütçeye sahip siteler.sizce 100 liraya tenezzül ederler mi kanuni suç işleyip de???
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.