Şimdi Ara

marea hlx performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar aracim 1998 model marea hlx aracim zor bela 160 km hiza ulasiyor bu hizi gecmiyor karsisina boyle sorun cikan varmi yardimci olur iseniz cok memnun kalirim birde konyada hlx araclara bakan usta yani bu isin ehli varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle aracı bilgisayara bağlattırın. Muhtemelen sorununun ne olduğu ortaya çıkacaktır.

• Ya KONYA da bu arabaya bakacak ne usta var nede bilgisayar dun kime gittiysem servis de dahil kimse bakmak istemiyor. Yani araca uyan bilgisayar da bulamadim belki 20 yeri gezdin herkes basindan savdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galipdemircan

Ya KONYA da bu arabaya bakacak ne usta var nede bilgisayar dun kime gittiysem servis de dahil kimse bakmak istemiyor. Yani araca uyan bilgisayar da bulamadim belki 20 yeri gezdin herkes basindan savdi

Nasil ya?Koyuncu ya gittin ve bakmadilar mi?

Konfiat a da bir ugra,gerci onlar genelde ticariden anlarlar ama yinede bir ugra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    yok kardeş konfiat bile bakmadı önce gel diyor sonra kovarcasına gönderiyor. iyi niyetli usta kalmamış. bu arabanın motoru kalabalık rahat çalışacak yeri olmayınca sallıyor insanlık ölmüş. hele ustanın biri demez mi ben bu arabayla uğraşacağıma başka 2 araba yaparım keyfime bakarım neden uğraşayım diyor

marea araçta parça sıkıntısı var diyorlar ya aslında yok öyle bişi. arızayı tesbit edecek usta yok parçayı getirsen de takacak usta yok marea dan soğuttular işin açıkcası nasıl hevesle almıştım bu arabayı

bu arada koyuncuyu da fiat türkiyeye şikayet ettim onlarda ilgilenmezler ise onlarıda italy şikayet edecem
  • Galipdemircan G kullanıcısına yanıt
    Umarim sikayetten bir sonuc cikar dostum.

Koyuncu Mehmet Usta vardi,esasen o 1.6 103 luk Marea dan anlardi baya.Gerci sizinki Hlx,biraz nadir getirilen bir motor oldugundan sanirim oyle davrandilar ama buna haklari yok.Sonucta arac Fiat mi Fiat.Bitti.30 yasinda aracta gelse bakmalari lazim

• Dayimin ogluna aldik hevesle hlx cocuk ustalar yizunden arabadan sogudu motoru goren kovarcasina yolluyor.Bi manifold contasini degistiremedi kac aydir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E46 3.16İ Rolanti problemi..
    11 yıl önce açıldı
    fiat marea hareret sorunu??
    16 yıl önce açıldı
    Corolla rolanti sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • seven_7343 kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla Hlx ten pek anlayan yok.Çünkü yukardaki arkadaşın dediği servisler 1.6 Marea lara bakıyorlar
    Motor cok iyi efsane motor ama fiat bu motoru sadece hlx te kullandi o yuzden pek bilindik bi motor degil cunku hlx in ulkemizde vergiler yuzunden satisida oldukca az oldugu icin motor p..c gibi ortada kalmis oluyor.

Maalesef.

Bu motor Marea Hlx,Bravo Hgt ve Fiat Coupe de var ve bunların sayıları da 1.6 lara kıyasla oldukça az.Genelde bu motorların da önceki kullanıcıları canını çıkartmış oluyor,o yüzden iyi ve anlayan usta şart.Ama yetkili servisin bakmaması garip
  • sorun ustaların motordan anlamamaları değil 4 silindir olsun 5 silindir olsun 6 silindir olsun aslında mantık aynı sadece donanım farkı var ustaların yapamadıklarından değil uğraşmak istemediklerinden kaynaklı çünkü bu arabalarda kaputun altında yatan makina büyük çalışma alanı da dar çalışırken zorlanacak. Ustalar daki düşünce artık iş görmek değil, insanları memnun etmek değil nasıl kolay para kazanırım onun peşindeler 2 vida sıkıp 50 kağıt alma peşinde olmuşlar. Çünkü her meslekte belirli taşlar vardır bunlar değişmez ne gelirse gelsin hangi model gelirse gelsin taşlar aynıdır. Tek sorun bazı işler vakit alıyor. O yüzden yapmak istemiyorlar.
    Gezdiğim ustalardan biri şöyle dedi ben bu arabayı yaparım sonuçta motor motordur. ama zaman ben senin arabana harcayacağım zaman ile belki 3 araba yaparım dedi ve hlx lere kesinlikle bakmam dedi.
    Dediğim gibi artık kolay para peşinde insanlar
    kardeş ben sitede yeniyim senin mesajı yalnışlıkla beğenilmeyenlere attım değiştiremedim beğenmediğimden değil yalnış tuşa bastığımdan kusura bakma arkadaşım
    evet haklisniz bravoyu unutmusun coupe yi saymaya gerek yok.arkadasin dedigide olumsuz bi etken gercekten calisma alani cok dar triger setini degistirmek icin bile motor inmesi gerekiyormus

• Galipdemircan G kullanıcısına yanıt
    Yok hocam.Eksi arti mevzusu hic onemli bir olay degil,neticede herhangi bir seye de etki etmiyor:)

Hocam 1.3 Multijet findik motorlara bakim yapmak kolaylarina gidiyor.Ama dedigim gibi yetkili servisin bakmamasini anladim.Ozel servis bakmayabilir,neticede esnaf zihniyeti var.

Ki ben KonFiat ta Alfa Romeo lara bile bakim yapildigina sahit olmustum,hatta parca degisimine de.Sanirim biraz fazla yogunluk var,yerleri de biraz dar

Zaten gorduyseniz genelde Doblo,Fiorino ve Linea grubundan olusuyor musterileri.

Ooovvv iste bu gercekten sikintiymis.Anladim biraz bakmayiz demelerini.

Ama yetkili servisin bunu demeye hakki yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Yok hocam.Eksi arti mevzusu hic onemli bir olay degil,neticede herhangi bir seye de etki etmiyor:)

Hocam 1.3 Multijet findik motorlara bakim yapmak kolaylarina gidiyor.Ama dedigim gibi yetkili servisin bakmamasini anladim.Ozel servis bakmayabilir,neticede esnaf zihniyeti var.

Ki ben KonFiat ta Alfa Romeo lara bile bakim yapildigina sahit olmustum,hatta parca degisimine de.Sanirim biraz fazla yogunluk var,yerleri de biraz dar

Zaten gorduyseniz genelde Doblo,Fiorino ve Linea grubundan olusuyor musterileri.

Hocam alfa romeolar hlx ten daha avantajli sonucta cogunda tvink spark motor var ve anladiktan sonra bakim yapmasi cok kolay bi motor.kendim 2.0 156 kullaniyorum herhangi bi sikinti yasamadim.keske 156 falan baksaydiniz bende 156 almadan once hlx le cok ilgilenmistim ama iyikide almamisim diorum

Hocam bende Marea 1.6 Exclusive var.Konu sahibinde hlx mevcut.Sanirim biraz karisti ortalik:)

Ben zaten konu sahibi icin demistim hocam ona bildirim gidiyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seven_7343 -- 29 Nisan 2015; 16:50:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seven_7343

Ben zaten konu sahibi icin demistim hocam ona bildirim gidiyor zaten

Hocam beni alintilamissiniz ama.O yuzden bana hlx almasaydiniz keske diyorsunuz gibi geldi

alfa yıda düşünmüştüm ama yedek parça sıkıntısı çekerim diye elemiştim.hayırlısı bakalım tecrübe ediniyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galipdemircan -- 29 Nisan 2015; 16:59:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.