Şimdi Ara

Corolla rolanti sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2001 model coralla 1.6 vvt-i (zze-112) aracım var. ve araçta yaklaşık 6 aydır atiker sıralı sistem lpg kiti mevcut. araç lpg ile çok mükemmel çalışıyor. fakat bir kaç haftadır sabahları ilk çalıştırmada ki motor soğuk olduğu için otomatik olarak benzinle çalışıyor, rolantide iken gaz pedalına hemen cevap veriyor fakat aracı hareket ettirir ettirmez bir kaç saniye süren bir gaz yememe durumu oluşuyor. Araç hareketine stop etmeden devam ediyor ama o bir kaç saniye içinde hiç gaz yemiyor. daha sonra düzeliyor.

ikinci problemim ise yine çok soğuk havalarda sabah ilk çalıştırmada motor ısınıncaya kadar 1200 devirde ısındıkça da 600 devre kadar düşmesi gereken rölanti devri çalıştırır çalıştırmaz motor hiç ısınmadan 600 devre düşüyor. dolayısıyla motor titreme yapıyor.

Bu iki problemim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

• lpg donusumu basligina bakarsan bu konuda cokca bilgiye ulasabilirsin.
    genel olarak lpg ayarsizligindan benzin ayarlarin bozuluyo diyebilirim.
  • İlk olarak aracı benzinde çalıştırın. Aynı sorun devam ederse kelebeği temizletmek gerekebilir. Yine düzelmezse benim araçtaki gibi motor arıza ışığı yanıyor ve rolanti düzensizse rolanti valfini yenilemen gerekebilir. Motor arıza ışığı yanmıyor ve çok ciddi sorun oluşturmuyorsa bence kafana takma.
    Benim araç ilk çalışmada 1500 civarında rolanti. Sonra motor ısındıkça 600 civarına düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeync -- 10 Aralık 2007; 14:58:03 >
  • Araçta her nekadar sıralı sistem lpg varsa da zaten sistem gereği soğuk havalarda motor ısısı 30 dereci çıkıncaya kadar benzinle çalışıyor.
    Motor, soğuk hava da ilk çalıştırma hava soğuk olduğu için benzinde çalışmalı, motor ısısı bir miktar yükselinceye kadar rolanti devri 1500 de çalışmaya devam etmeli, biraz daha ısınınca 600 devire düşüp biraz daha ısınınca da lpg ye geçerek lpg de çalışmasına devam etmesi lazım.
    benim problemim ilk çalıştırmada, zaten araç benzinle çalışıyor ve devir 600 de kalıyor oysa ısınıncaya kadar 1200-1500 arası çalışması lazım.

Bu hatayı sürekli yapmadığı için pislik ve benzeri olasılıkları daha düşük tutuyorum. Motoru oynatmadan önce kesin bir araştırma yapmam lazım.
    Motor lpg ile ayar yapılırken benzinle birebir ayar yaptırdım fakat gözlemlerim şu şekilde.

Araç benzinde iken sabit hızda 5.5 lt yakıyordu. Yine aynı şartlarda lpg de iken lpg olarak 6.5 lt yakıyor fakat yol bilgisayarı ekranda ortalama 5.0 gösteriyor. Bu demek oluyor ki otomobilin lpg çarpanları yüksek. otomobilin kendi mikro ilşlemcisi kendini lpg ye göre adapte edip benzinle ilk çalışmada hata yapıyor olabilir mi acaba şeklinde aklıma bir fikir geliyor. Bu konuda fikrinizi almak isterim.

• 2002 model carolla vvt-i 1.6 110 hp aracım motor soğuk iken rolantide çalışmıyor.pedal gaz ayarını rolanti ayarında 1-2 dk çalıştırdan sonra normal rolanti ayarında çalışıyor.stop edip tekrar çalıştırdığımda normal rolantide çalışıyor.sorun ilk çalıştığında stop etmesi.CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    focus rolanti sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Sportage Balata Sorunu
    7 ay önce açıldı
    OPEL HARARET SORUNU
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.