Şimdi Ara

Manuel Vites neden kullanılır? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
265
Cevap
4
Favori
9.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acemilik bitipte usta şoför olunca kullanılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parasızlıktan manueli savunuyorsunuz varya başka bişey değil ulaşamadım çamur atıyım hesabı yok 5den 4e çekiyimmiş 0-100 müş ya bi bırakın 1.6 atmosferik renonla yapıyosun dimi bunları paranız olunca bi tane tsi dsg kullanın manuel vites üretilmesine karşı çıkarsınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragonath

parasızlıktan manueli savunuyorsunuz varya başka bişey değil ulaşamadım çamur atıyım hesabı yok 5den 4e çekiyimmiş 0-100 müş ya bi bırakın 1.6 atmosferik renonla yapıyosun dimi bunları paranız olunca bi tane tsi dsg kullanın manuel vites üretilmesine karşı çıkarsınız..

Düşünceme tercüman olmuşsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

2 den 3'e 4 ten 3'e almak isteyen arkadaşlar manuel moda geçebilen vitesi bilmiyorlar mı acaba?
    debriyaja basmaktan sol bacağım ronaldo kası yaptı :)

şu yorumlara da hayranım, hiç mi ömrünüzde düz vites araç kullanmadınız, hiç mi düz viteste dip gaz vites küçültmediniz, otomatik aracın manuel modunda vites küçültmekle düz vites araçta vites küçültmek bir olur mu...

herşeyi avantajlı olabilir otomatik yarı otomatik tiptronik zarttronik araçların ama performanslı kullanımda ya da ani hareketlenmede tepkimeleri değil
  • Şahsen bence en güzeli direksiyon arkasından müdahale edilebilen yarı otomatikler. Manuel araçlar hammallık gibi geliyor bana. Debriyaj can sıkıcı.
  • Ferrari manuel vites araba üretmeyecek diye duymuştum. Acaba yanlış mı duymuşum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

2 den 3'e 4 ten 3'e almak isteyen arkadaşlar manuel moda geçebilen vitesi bilmiyorlar mı acaba?

şu yorumlara da hayranım, hiç mi ömrünüzde düz vites araç kullanmadınız, hiç mi düz viteste dip gaz vites küçültmediniz, otomatik aracın manuel modunda vites küçültmekle düz vites araçta vites küçültmek bir olur mu...

herşeyi avantajlı olabilir otomatik yarı otomatik tiptronik zarttronik araçların ama performanslı kullanımda ya da ani hareketlenmede tepkimeleri değil

Şuan kullandığım araç manuel vites. Eğer merak ediyorsan uzun bir süre de honda civic kullandım otomatik vites. manuel vitesi sadece fiyat avantajı için tercih ederim. Onun haricinde otomatik vites de kat be kat fazla konfor ve rahatlık var.
    Bu arada yorum yaparken lütfen standart kullanıcıları düşünerek yapın. sizi gören de sabah akşam rally yapıyor sanacak (araba sahibi olmayan ergenlerin yorumlarını hiç umursamıyorum bile haberiniz olsun)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

1-Alırken ucuz.
    2-Arıza çıkarma olasılığı ve tamir masrafı az.
    3.Yakıt tasarrufu sağlıyor.
    4-Kişilerin arabaya daha hakim olmasını sağlıyor.(Bence)

Aynen. 5,6 yıl otomatik araba kullandım (yaşlı bi 230 E), yıllardır da düz vites kullanıyorum. fiyat farkı olmasa, yakıt farkı olmasa, arıza ihtimali olmasa bile daha keyifli olduğu için düz vites tercih edilebilir.
  • Tamamen DUYGUSAL
    Tabi güçsüz bir arkadan itişli araba olur en azından U dönerken keyif alıyım diye manuel tercih edilebilir sıkıştırırsın arkasını atar. Otomatik güçsüz bir arkadan itişliyle bunu yapamazsın.
  • 2013 jetta kullanıyorum.Arabayı yeni aldılar bana. vw nin şanzıman sıkıntısı var biliyorsunuzdur ö yüzden dsg nin sıkıntılarını bildiğim için en başta ben tercih etmedim.
    Babamda 320d var şanzımanı çok güzel fakat adam 62 yaşında o yaşta manuel kullanarak eziyet çekmeye gerek yok bence.
    Hill holder var zaten arabada o yüzden yokuşlardada sıkıntı yok.
  • motorun şahlanışını delirişini görmek için manuel otomatik vites kullanan hiç kullanmasın daha iyi manuel zevktir
  • motoru bagirtmak bile fazlasiyla yeterli

• vitesi 3ten 2ye çektiğinde çıkan devir sesi ve aragazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.A.A.

Bir şöför manuel vitestten nasıl zevk alabilir yada teknolojinin nimeti otomatik-triptonik vitesleri neden kullanmaktan haz etmez, bana manuel vites araba kullanmak daktiloda yazı yazmak gibi geliyor, bilgisayar ile yazabilecekken. Bilgisayar daha pahalı diye daktilo ile yazı yazan gördünüz mü?

Sorum ciddidir, yanlış anlaşılmasın, 1 litre benzin için bu kadar efor harcamanın, yorulmanın ne gereği var? İstanbul trafiğinde bi kere manuel sürdüm daha da kolay kolay sürmem, belki şuan binsem bile süremem ama bazıları ciddi zevk alıyor manuel vitesten o arkadaşlar muhakkak burda da vardır, nesi hoşunuza gidiyor? Yada performans falan mı artıyor bilmediğim benim.

BOMBA KURULDU

Otomatik vites kullanıyorum ve manuel vitesi çok özledim. Herşey rahatlık değil, arabadan haz almak benim için daha önemli, şöyle örnek vereyim; bisiklet kullanmak ile elektrikli bisiklet kullanmak arasındaki farka benziyor.

Rahatlık ile Zevk almak arasında tercih meselesi bu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

Şuan kullandığım araç manuel vites. Eğer merak ediyorsan uzun bir süre de honda civic kullandım otomatik vites. manuel vitesi sadece fiyat avantajı için tercih ederim. Onun haricinde otomatik vites de kat be kat fazla konfor ve rahatlık var.
    Bu arada yorum yaparken lütfen standart kullanıcıları düşünerek yapın. sizi gören de sabah akşam rally yapıyor sanacak (araba sahibi olmayan ergenlerin yorumlarını hiç umursamıyorum bile haberiniz olsun)

herşeyi avantajlı olabilir ama performanslı kullanımda ya da ani tepkimeleri değildire cevap olarak konfor ve rahatlık var demek çok saçma olmuş açıkçası, ben zaten çıkıp da düz vites konforlu ve rahattır demedim, yarı otomatik bir araçta manuel kullanımla normal düz vitesli bir aracın kullanımını bir tutmanızın alakasız olduğunu söyledim, o aracın tepkimesindeki 1 saniyelik gecikme ya da debriyajla verilebilecek ekstra ivmelenme sadece ralli yaparken değil acil bir durumda kazadan kaçınma gibi anlarda çok şey değiştirir, düz vitese yeni geçtiniz galiba ondan dolayı vites geçişleriniz uzun sürüyor olabilir ama hakim bir kullanıcı hiç gaz kesmeden debriyajla yüksek devirde aracı tutarak vitesi düşürüp aracı çok seri hızlandırabilir, neyse 1-2 kez baskı balata bitirir alışırsınız sonunda...

• yaa o değilde premium arabaların paso otomatik vites araba çıkarmalarına ne demeli arkadaşlar, anladığım kadarıyla benim gibi sapına kadar manuelci arkadaş çok , peki benim canım püskevit yemek istediğinde,, pardon karıştı, peki benim canım bmw ye binmek istediğinde otomatik işkencesini çekmek zorundamıyım, niye manuel getirmiyorlar ,, diyeceksinki özel siparişle getirtirsin ama ben sıfır araç kazığı yemek istemiyom belki

• Otomatik vites bana kalirsa arabaya eklenebilen en buyuk konfor ogesi. 2 yil 4 ileri otomatik corolla kullandim cok yakmasi disinda hic bir sorun yasamadim sadece 1 defa uzun yolda sabuncubeli dag yolunda duz vites olsaymis keske dedim, gerci yeni otomatiklerde de manuel moda gecersin biter... Ama istanbulda yasayan bir izmirli olarak otomatik vitese ihtiyacim yoktu cunku istanbulda da hep trafikten kacip sahil yollarindan falan gidiyorum. Simdiki arabam duz vites istanbulda kullaniyorum trafige girdigimde otomatigi ariyorum yalan yok ama fiyat farkini vermem. Ne zaman basa bas olur duz vites ile otomatik vites ya da cok az fark olur birinci tercihim otomatik olur 5-6 bin oynuyorsa hayatta almam.

Hakimiyet, 5 den 3 e atmak bos isler bunlar hepimiz 1.6 motor aile arabasi olarak satilan arabalari kullaniyoruz neyin atari bunlar anlamiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Otomatik vitesli arac kullandigimda hakimiyeti tamamen kendimde hissetmiyorum. Manuel vites candir çek 4ten 3e hzlanmak istediğinde yapıştır devam et. Otomatik viteste oyle degil ayagini gazdan cek tekrar dipgaz yapta falan filan. Manuel candir. Premium bir arac almadigim surece otomatik vitesli araca asla binmem.

ayagı gazdan cekmıyosun dip gaz yapıyosun vites dusuruo
  • Daktilo-bilgisayar örneği tam bir facia.

Sen paranın ön planda olduğunu düşünüyorsun ama çok açık iddia ediyorum manuel kullananların %90'ından fazlasının ilk nedeni para değil sürüş zevkidir.

• Eskiden otomatik vitesler kadin isi olarak gorulurdu sozum ona ustasoforler tarafindan. Istanbul trafiginin gittikce yogunlasti gunlerde artik bi ihtiysc haline geldi...

Ben sahsen manuel arabsyi seviyorum otomatik kullsnirken vutesi hep maniel modda kullanmistirim zevk meselesi... debriyaj gaz ve vitesle oynamak guzel

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.