Şimdi Ara

Manuel Vites neden kullanılır? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
4
Favori
9.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben kendi adıma söyleyeyim kullanmayı bilmiyorlar ön yargısı yok bende. Konu sahibi bilmiyormuş gibi hissettim. Ama şöyle birşey var araba almak istiyor ne direksiyonu var ne araç kullanmayı otomobil alır kullanırım diyor insanlar. Acemi için yasak olması lazım bence. Çok tehlikeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andreoni

Benim kullandığım otomatik araçlar era ve focus tu. Bide kıbrıs ta karavan kullandım. Bu araçlar dizel otomatikti. Sollamaya çıktığımda (kıbrıs ta sağlama oluyo) geçmek istediğim araçla 1-2 sn yan yana gidiyodum sonra geçiyodum. Araca göre değişebilir tabi mercedes bmw ler böyle değildir. Hatta aklıma geldi 7.40 a bindim triptonik vites. Aracın sahibi gaza dokundu koltuktan geri çıkıcaktım nerdeyse. O koltuğa yapışma hissini unutamıyorum :))

Aynen öyle. Aslında otomatik araba alınacaksa sizin dediğiniz gibi kaliteli olacak Mercedes Bmw gibi arabalar çok atik oluyor. Şimdi diğer arabalara laf etmiş gibi olmak istemem ama 70 bin liradan ucuz adam akıllı otomatik araç yok bence.

• Bana katılmayanlar olabilir ama bizde 5 araç var. 2 si manuel 3 ü otomatik. Otomatiğin zevki ayrı manuelin zevki ayrı. Fakat herkes manuel ile daha iyi makas atılıyor yazmış acaba otomatik arabalarda denemişler mi ? Bmw 1.16 i sport model var valla çok güzel makas atıyorum.

Hele bir de dinamik+ modda sür.Tadından yenmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazador1453 -- 22 Mart 2014; 22:40:43 >
  • sadece daktilo alacak paran varsa bilgisayar istediği kadar hızlı konforlu falan filan olsun
  • alpk A kullanıcısına yanıt
    Araç kullanmayı öğrenmekten korkmayın. Motorun sesini duyarak araç kullanmıyoruz ki. Çok saçma olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: cazador1453

quote:

Benim kullandığım otomatik araçlar era ve focus tu. Bide kıbrıs ta karavan kullandım. Bu araçlar dizel otomatikti. Sollamaya çıktığımda (kıbrıs ta sağlama oluyo) geçmek istediğim araçla 1-2 sn yan yana gidiyodum sonra geçiyodum. Araca göre değişebilir tabi mercedes bmw ler böyle değildir. Hatta aklıma geldi 7.40 a bindim triptonik vites. Aracın sahibi gaza dokundu koltuktan geri çıkıcaktım nerdeyse. O koltuğa yapışma hissini unutamıyorum :))

Aynen öyle. Aslında otomatik araba alınacaksa sizin dediğiniz gibi kaliteli olacak Mercedes Bmw gibi arabalar çok atik oluyor. Şimdi diğer arabalara laf etmiş gibi olmak istemem ama 70 bin liradan ucuz adam akıllı otomatik araç yok bence.

Gerçekler acıtır yapacak bişey yok. Astra otomatik kullanan var mı acaba merak ettim benim aracın otomatiği nasıl hızlanmalarda :)

• quote:

Ben kendi adıma söyleyeyim kullanmayı bilmiyorlar ön yargısı yok bende. Konu sahibi bilmiyormuş gibi hissettim. Ama şöyle birşey var araba almak istiyor ne direksiyonu var ne araç kullanmayı otomobil alır kullanırım diyor insanlar. Acemi için yasak olması lazım bence. Çok tehlikeli.

Ben sizinle aynı fikirde değilim, tam tersini düşünüyorum.

Otomatik vitesli araçların, arabayı yeni kullanmaya başlayanların trafiğe daha kolay adapte olmalarını sağladığını düşünüyorum.
    Zaten bir çekingenlik, korkma var. diğer araçlar, trafik lambaları, yayalar gibi etkenlerin yanına vites+debriyaj ikilisini eklemek alışma sürecini zorlaştırıyor.

Devamlı söylediğim birşey vardır. Acemi sürücülerin yaptığı kazalar genelde kaportacılara para kazandırır. Ama usta olduğunu düşünen şöförlerin yaptığı kazalarda canlar gidiyor.

Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle mantık mı olur?
  • quote:

Araç kullanmayı öğrenmekten korkmayın. Motorun sesini duyarak araç kullanmıyoruz ki. Çok saçma olmuş.

Hıza göre alışkanlık mı oluyor? Bilmiyorum ki hiç düşünmedim ne zaman vites atsam acaba diye.

Sadece mmt kullanmanın incelikleri var yokuşlarda inişlerde falan müdahale etmek gerekiyor manuele alıp onun haricinde 50 ye gelince 5.vitese atıyor kendi bile unutuyor sonra vites atmayı.

Ayrıca evde manuel araba yok kiralama şirketleri de 5 yıllık ehliyet istiyorlar mümkün olmuyor yani manuel kullanmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Otomatik vitesli araçların, arabayı yeni kullanmaya başlayanların trafiğe daha kolay adapte olmalarını sağladığını düşünüyorum.
    Zaten bir çekingenlik, korkma var. diğer araçlar, trafik lambaları, yayalar gibi etkenlerin yanına vites+debriyaj ikilisini eklemek alışma sürecini zorlaştırıyor.

Devamlı söylediğim birşey vardır. Acemi sürücülerin yaptığı kazalar genelde kaportacılara para kazandırır. Ama usta olduğunu düşünen şöförlerin yaptığı kazalarda canlar gidiyor.

Selamlar

Ben ustayım demiyorum. 14 senelik şöförüm. 1 kazam var oda sağlamdı. Polonun önü komple değişmişti nerdeyse. Başka bir araç sıkıştırmıştı gerçi kendi hatam değildi. Zaten acemi adam gidecek önce boş bi yerde öğrenecek trafiğe çıkacak duruma gelecek ondan sonra yollara vuracak kendini. Araba kullanmak trafikte öğrenilmez. Ve size katılıyorum kazalar en çok tamam ya kaptım bu işi artık usta şöförüm dendiği zaman oluyor ve zararı da bi o kadar fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpk

quote:

Hıza göre alışkanlık mı oluyor? Bilmiyorum ki hiç düşünmedim ne zaman vites atsam acaba diye.

Sadece mmt kullanmanın incelikleri var yokuşlarda inişlerde falan müdahale etmek gerekiyor manuele alıp onun haricinde 50 ye gelince 5.vitese atıyor kendi bile unutuyor sonra vites atmayı.

Ayrıca evde manuel araba yok kiralama şirketleri de 5 yıllık ehliyet istiyorlar mümkün olmuyor yani manuel kullanmak

İlk başlarda motorun sesine göre hatta olmadı devir saatine bakarsınız atıyorum 2.000 devirde vites değiştirirsiniz. Zamanla ne motor sesi ne devir saati ile işiniz olmuyor. Aracın yoldaki durumuna göre değiştiriyorsunuz. Araç sizin bir parçanız gibi oluyor. Yolda yürümek gibi bişey. Araç kiralanabilir fırsat yaratmak için ama ekstra masraf olacak o ayrı. Manuel araç bulursanız da kullanabilen biriyle boş bi yere gidip pratik yapmak iyi olacaktır. Yokuşta aracı kaldırırken arkaya kaydırma endişesini yaşamanız da iyi olabilir.şöyle düşünün araç kullanıyorsunuz ve acil birşey oldu aracınız orda yok. Mevcut araçta manuel. Ne diyeceksiniz? Araç kullanıyorum ama bu otomatik değil mi. Öğrenmekte fayda var. Az biliyorsanız da geliştirmekte.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Selamlar

Ben ustayım demiyorum. 14 senelik şöförüm. 1 kazam var oda sağlamdı. Polonun önü komple değişmişti nerdeyse. Başka bir araç sıkıştırmıştı gerçi kendi hatam değildi. Zaten acemi adam gidecek önce boş bi yerde öğrenecek trafiğe çıkacak duruma gelecek ondan sonra yollara vuracak kendini. Araba kullanmak trafikte öğrenilmez. Ve size katılıyorum kazalar en çok tamam ya kaptım bu işi artık usta şöförüm dendiği zaman oluyor ve zararı da bi o kadar fazla.

Ben sizin şöförlüğünüzle ilgili yorum yapmak istemedim, yanlış anlaşılmak istemem.

Ülkemizdeki sürücü kurslarındaki pratik eğitimin seviyesi ne yazık ki bildiğiniz gibi berbat.
    İnsanlara yüzme öğretirken denize bırakır gibi ellerine belgeyi verip gönderiyorlar.
    Sonra da trafiğe girince sudan çıkmış balık gibi oluyorlar.

Eski eşime araba aldığımda profesyonel bir eğitmenden 20 saat kadar da ders aldırtmıştım.
    Ondan sonra, eğitmen trafiğe çıkabileceğine onay verdiğinde tek başına araba kullanmaya başlamıştı.
    Ve eminim ki, otomatik olmayan bir araba alsaydım, bu alışma süreci çok daha uzun sürecekti.

Ama herkes bunu yapmıyor, 50.000'e araba alıyor ama 1500-2000 tl derse vermek zor geliyor.

Selamlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bal974 B kullanıcısına yanıt
    Ben eşime kendim öğretiyorum :) hiç direksiyona geçmemişti. Kendi aracımızla 3 saat çalıştık bakırköy adliyesinin arkasındaki otoparkta. En son tur atıyoduk. 4 defa stop etti sadece. Tek söylenmesi gereken ters giden bişey varsa önce debriyaja sonra frene bas :) dediğiniz gibi eğitim maalesef zayıf ben öğretebileceklerine inanmıyorum. Ben ehliyeti aldığımda aracı götüremiyordum. Bu arada yanlış anlamadım okuyan olursa 14 sene aktif araç kullanan ustayım demiyo kendime çeki düzen vereyim diyen çıkar belki diye yazmıştım.

• quote:

quote:

quote:

İlk başlarda motorun sesine göre hatta olmadı devir saatine bakarsınız atıyorum 2.000 devirde vites değiştirirsiniz. Zamanla ne motor sesi ne devir saati ile işiniz olmuyor. Aracın yoldaki durumuna göre değiştiriyorsunuz. Araç sizin bir parçanız gibi oluyor. Yolda yürümek gibi bişey. Araç kiralanabilir fırsat yaratmak için ama ekstra masraf olacak o ayrı. Manuel araç bulursanız da kullanabilen biriyle boş bi yere gidip pratik yapmak iyi olacaktır. Yokuşta aracı kaldırırken arkaya kaydırma endişesini yaşamanız da iyi olabilir.şöyle düşünün araç kullanıyorsunuz ve acil birşey oldu aracınız orda yok. Mevcut araçta manuel. Ne diyeceksiniz? Araç kullanıyorum ama bu otomatik değil mi. Öğrenmekte fayda var. Az biliyorsanız da geliştirmekte.

Doğru haklısınız. Yokuşta şu an da kaydırıyorum sol ayağımla frene basmazsam. Yokuş kalkış destek sistemi sol ayağım. Otomatik viteste iki ayak kullanan ender insanlardanım sanırım.

Çok patinaj çekiyordum kurstayken, sınavda daha dengeli bastım nasıl olduysa. En son o zaman kullanmıştım işte. Bir daha da kimbilir ne zaman denk gelir. Ben de isterim ona da hakim olmayı tabii

• alpk A kullanıcısına yanıt
    Sol ayakla fren mi evet ender insanlardansın. Bu alışkanlık manuelde olsa yanlarsın aracı sölim :) bence sol ayağını daya sol tarafa sağ ayak ile gaz fren yap ayağın alışır. Hem yorucu olur otomatiğin bi anlamı kalmaz öyle yaws.

• quote:

Orijinalden alıntı: gorko15

Aslında çok basit durumun varsa otomatik alırsın yoksa manuel. En basit eşitlik budur. Birazda gelir param var ama yinede manuel aldım diyenler. Ha bi diğer yanıda daha az yakıyor ve bazen vitesle uğraşmak hoş oluyor Son olarakta sorun çıkartırsa manuel genel olarak daha ucuza yaptırılır. Otomatik öyle abartıldığı gibi cart-curt hata vermez bu forumda bazı şeyler çok abartılıyor. Bakımını yap bin git. 1lt-1,5 lt az yakıcam diye sol bacağımın ağırmasını veya sürekli vitesle uğraşıp kolumu yormak istemem. Bu arada otomatik vites arabayı parkederken ne gibi bi sıkıntı yaşadınız tam anlayamadım.

Spor araç otomatik olmaz diyenler zaten spor bi otomatik kullanmadığından bunları yazıyorlar herhalde. Yoksa koskoca firmalar üst düzey spor araçlarını otomatik çıkarmaz.

Manuel erkek işi diyenler zaten kaçın onlardan onlar gelişmemiş bi toplumun modernize görünen insanları. İşi gırgırından yazanlara bi şey demiyorum gerçekten böyle düşünenler var sözüm onlara. Manuel kullananlara saygım sonsuzda böyle işkembeden sallayanlarada karnım tok.

Şunuda unutmayalım otomatik demek DSG demek değildir!

Otomatik aracı parkederken olan sıkıntı d ile r geçişi. Çoğu kişi vitese bakar. Gerçi ben onu ezberlemiştim bakmadan alıyordum r ye.

• Boğaz köprüsü trafiğinde geri kaysam dokunacak kadar dibime giriyor arkamdaki.

O vericilerin ordaki Çamlıca rampasında böyle kullanmam gerekiyor mecburen sonra normale geçiyorum. Manuelde el freniyle yapılanı ben böyle yapıyorum.
    Tam otomatik değil araba tek kavramalı robotize mmt. Freni bırakıp kavrayıncaya kadar bayağı kayıyor.
  • quote:

Boğaz köprüsü trafiğinde geri kaysam dokunacak kadar dibime giriyor arkamdaki.

O vericilerin ordaki Çamlıca rampasında böyle kullanmam gerekiyor mecburen sonra normale geçiyorum. Manuelde el freniyle yapılanı ben böyle yapıyorum.
    Tam otomatik değil araba tek kavramalı robotize mmt. Freni bırakıp kavrayıncaya kadar bayağı kayıyor.

Anladım. Manuel kullananların da el freni kullanarak araç kaldırmasını da anlamıyorum. Neyse ayak alışır dediğim oydu aslında gaz fren çalışması çok işe yarayacaktır. Sag ayak frenden gaza geçerken serilik kazanınca el frenine ihtiyaç yok. Hiç öyle kullanmadım. Şimdi aracımda yokuş kalkış var. 5 sn tutuyor aracı. Unutucam diye hala seri bi şekilde kullanıyarum. Bu özellik olmayan araçta tedirgin olacağım kesin.

• quote:

quote:

Boğaz köprüsü trafiğinde geri kaysam dokunacak kadar dibime giriyor arkamdaki.

Anladım. Manuel kullananların da el freni kullanarak araç kaldırmasını da anlamıyorum. Neyse ayak alışır dediğim oydu aslında gaz fren çalışması çok işe yarayacaktır. Sag ayak frenden gaza geçerken serilik kazanınca el frenine ihtiyaç yok. Hiç öyle kullanmadım. Şimdi aracımda yokuş kalkış var. 5 sn tutuyor aracı. Unutucam diye hala seri bi şekilde kullanıyarum. Bu özellik olmayan araçta tedirgin olacağım kesin.

ESP bile yokken yokuş kalkışı beklemiyorum ben zaten. Bana yetişmedi onlar

• Hocam yok ya bundan sıkıntı çeken kişi sayısı çok yoktur herhalde. Yada ben sıkıntı çekmiyorum milletide öyle sanıyorum.
    @andreoni

Bu arada İTÜ mühendislik mi okuyorsunuz yoksa mezunu musunuz ?
    @alpk
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.