Şimdi Ara

MANUEL OLARAK EN FAZLA KAÇ VİTES OTOMOBİL VAR? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
25.385
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Orijinalden alıntı: Turkiye34BJK

quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

BMW de şu yerleşimin patentini almak için başvuruda bulunmuş sanırım.
     MANUEL OLARAK EN FAZLA KAÇ VİTES OTOMOBİL VAR?

çok değişik geldi. 7 ye geçerken rahat geçer mi ki? tabi alıştıktan sonra sorun olmaz

sanarim ya topuza basarok yada cekerek geri ve 7. vitese gecis olacaktir yoksa bilmiyorum bayaa tuhaf duruyor tabi kullanilinca alisilir

belki tahmin ettiğimizden daha kolaydır kullanması. ama 7. vites 5in yanında geri vites te 6 nın yanında olsa nolurdu ki?

Adamlar kendilerine özgü bir sey olsun diye bu tasarima gitmis olabilirler hem patentini alacaklarmis galiba sadece vitese bakip anlayabiliriz arabanin markasi. Bence patent almakla iyi yapmislar kendilerini ayri bir konuma koyuyorlar biz farkliyiz anlamina getirmeye calisiyorlar, herkes kalasik vites kullanacak bilmiyorum ama yakinda audi'de bir tasarim yapar böyle rekabet iyidir.

• 6 iyidir iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n
    Aracın ses yalıtımı başarılı Allahtan 1.4 ecotec motorun da sessiz olması önemli bir rol oynuyor fakat 4.000 devirden sonra izolasyon felan bir yere kadar ister istemez motor sesi duyuluyor.

Hocam merakımdan soruyorum sizin 1.2 tsi aracınız 120 km/h süratte kaç devir çeviriyor ?

Benim 1,6 HDi 120 ile giderken 2500'e yakın oluyor, kabinde duyulan motor sesi henüz hafif bir mırıldanma aşamasında oluyor.

90-100 ile giderken 1800-2000 civarı, bu devirde zaten hiç motor sesi duymuyorsunuz.

3000 devirde hız 150'ye yakın oluyor. 3000 devirin üzerine çıkınca biraz bağırmaya başlıyor artık.

Fakat 150'ye kadar olan hızlarda kafa şişirmeden uzun yol yapmak mümkün.

Atmosferik benzinlilerde konfor için 6. vites bence de şart. Ya da çok iyi ses izolasyonu lazım.
    Aynı durum şirkette kullandığımız 1,6 benzinli Fluence'lerde de mevcut çünkü. Hız daha 90'a gelmişken motor devri 3000'leri buluyor, bir süre sonra uzun yolda kafa ütülemeye başlıyor.
    Sizin araç yine bundan iyiymiş 120'de 3200 çeviriyorsa.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

1.4 motor ve üstündeki bütün araçlar bence 6 ileri olmalı

120 kmh hızda 3200 çeviriyorum 6. vites olsaydı ekonominin dibine vururdum çok mu zor birşey yahu.

Araç Yeni Aveo sedan 1.4 benzinli

İşte atmosferik araçların en büyük sıkıntısı.
    Şehir içinde tamam 100 km. de 2800-3000 devir çeviriyorlar. Ama otoyolda biraz sürat istediğin zaman 3000 devir bandını aştıktan sonra motor bağırması kafa ütülüyor.

Aracın ses yalıtımı başarılı Allahtan 1.4 ecotec motorun da sessiz olması önemli bir rol oynuyor fakat 4.000 devirden sonra izolasyon felan bir yere kadar ister istemez motor sesi duyuluyor.

Hocam merakımdan soruyorum sizin 1.2 tsi aracınız 120 km/h süratte kaç devir çeviriyor ?

2400 devir hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobbdeep

Aslinda manuel vites sacmalik. Yil 2012 olmus hersey elektronige geçmiş. Volvo direksiyonu kendi yoneten,şeridi takip edeb araçlari uretti, yakinda herşey otomasyon olacak..hala garc gurc mekanik sistemleri biz mi yönetcez arkadas. Tum araclar otomatiğe gecmeli illa vitesle oynamak isteyenler icinde f1 vites olmali.

+684168684164

aynen katılıyorum hocam
  • TRangulity kullanıcısına yanıt
    16 vites tir kullandim manuel 24 agir sanayi tirlarinda olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana kalırsa 4 vites olsun son viteste 2000 devirde 120 yapsın ne öyle 6-7 vites...

otomatikte 8 iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.