Şimdi Ara

Manuel Araçlar Artık Zor Satılıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
1
Favori
16.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gün önce 2.0 tdi caddy aldık manuel yemin ederim vitesleri kaymak gibi akıyordu ondan önce jetta dsg sürmüştüm ama hiçbiri manuelin tırnağı olamaz manuel vites candır cannn...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim insanimiz şöyle bir mantik var.

Yapiyormus,ediyormus,soyluyormus, gibi kendini lanse etmek.

Makinalar neden icat edildi.insanlarin hayatıni kolaylastirsin diye.

Simdi cikipta 100 bg arabayla vitesi cat suna taktim,motoru dinledim,sesi gürledim gibi is yapiyormus ,usta soformus izlenimi vermenize gerek.

Bas gaza gitsin bas frene dursun. Gerisi hikaye

• ZF abartılsa da gayet iyi bir sanzimandir, hem hızlıdir hem de saglam. Tork konventorlu olduğu için tabii ki bir dsg kadar keskin tepkiler vermeyebilir ama bu genel durumu değiştirmiyor. Benim aracım manuel , bilgisayarım da Windows 10, geri kafalı mı oluyorum anlamadım? Ayrıca otomatik kullananların savunması da (ki savunma nedir, bunun savunulacak bir tarafi yoktur, insan tercih eder. Doğrusu yanlısı yok.) sol ayağınıza kramp girer, sol ayakkabiniz aşınır, manuel geri kafaliliktir, manuel kullananlar adam ameledir vs. Bunlar çok mu normal tepkiler? Bir insan zaten hep trafikteyse, beceremiyorsa gider otomatik alır, hepsini geçtim canı istiyorsa alır. Kim ne diyebilir ki? Benim anlamadığım otomatik kullananlar hep vites tartışmalarında bir agresif oluyor. Bırak adam zevk alıyorum diyorsa aliyordur. Sanane adamın 1.4 motorundan. İmkanımız vardı da biz mı 5.0 motor almadık? Sol ayağına kramp mı giriyor? Koltuğunu iyi ayarla, debriyaja basmayı iyice öğren. Bu konudan çok rahatsizsan değiştirirsin zaten arabanı. Büyütülecek bir durum yok. Haa, ama manuel ameleliktir, o ne öyle ya debriyaj falan. Herkes salak, bir otomatik kullanan akıllı. Manuelciler otomatiğe önyargılı, otomatikciler çok objektif. Aynen bu kafayla devam.

Şahsi düşüncem de manuel bir baskadir. Ama otomatigin keyfi de yok değildir. Sikisik trafikte yorgun vaktinde kafa rahat gitmeye kim zevksiz diyebilir ki? (Burada manuel 1.2 Albea ile otomatik BMW 540 i karsilastirmiyoruz. Muadiline göre her şey hocam)

Uzun lafın kısası böyle hocam durum. Savunmak diye bir şey de gereksiz. Savunulacak bir şey yok çünkü . İsteyen istediğini alir, basit yani. Kimseyi kırmaya gerek yok diye düşünmekteyim. İyi forumlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çalışan kadınların en büyük hayali b sınıfı otomatik kırmızı bir araba almak olunca satışları çok artıyor.Manuelciler için iyi.İkinci elde ucuza manuel araç kapatmak daha rahat artık.

• Arabaların gerçek fiyatı;

UYARI: Fiyat karşılaştırması yaparken yanılmamak için Euro'yu Türk Lirasına çevirmeyiniz. 100 EUR olan bir ürünün Türkiye de 100 TL'ye satılıp satılamayacağını düşünün. Hesabı bu şekilde yapın. Aksi taktirde yanılırsınız.

-

Almanya'nın iki popüler otomobil ilan sitesi (Almanya'nın sahibinden com u)

Arabaların gerçek fiyatına bakabilirsiniz. (Türkiye de prestij, statü göstergesi olan araba aslında son derece değersiz bir taşıt.)

http://www.mobile.de/tr/

www.autoscout24.com.tr
    Avrupanin Sahibinden Satilik Ikinci El ve yeni oto pazari - AutoScout24
    https://www.autoscout24.com.tr/?genlnk=foot&genlnkorigin=de-all-all-home

İki otomobil sitesinde de Türkçe dil desteği mevcut. Menü simgesine basınca dil değiştirme seçeneği gözüküyor.

Para birimi dönüşümü kesinlikle yapmayın. 1 EUR = 1 TL, €100 = ₺100 olarak düşünün.

• Bu tarz genelleme yapmak yanlış bence neye göre satılmıyor?

ihtiyaç durumuna göre değişir tercih sebebi. Istanbul, Ankara vb gibi trafiğin yoğun olduğu ve tafikte çok kilometrenin yapıldığı yerde otomatik tercih sebebidir. Ben de bu gibi yerlerde yaşasam otomatik kullanmak isterim.

Öte yandan, Aracımla aylık 500 km yapıyorum ve bulunduğum ilde trafik yok denecek kadar az, hatta yok diyebiliriz. Şimdi ben otomatik vites aracı ne yapayım?

Bizim burada da otomatik satılmıyor, bu durumdan yola çıkarak ; şimdi otomatik bitti mi demeliyim?

Üsttede bahsetiğim gibi, tamamen ihtiyaca ve yaşanılan şehre göre değişen bir tercih

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alks -- 29 Ocak 2017; 21:48:43 >

• otomatik araba cok dur kalk yapan hep sehir ici kullanan icin tam bir keyif ve rahatlik.Manuel arac bu sartlarda araba surmekten nefret ettirdigi gibi bir de trafikte insanin daha cok gerilmesine sinirlenmesine ve kufretmesine sebep okuyor.

• 20 senelik ehliyetim var. Sanıyorum 300.000-400.000 km arası rahat yapmışımdır. 2012'den beri corolla ile ve yaklaşık bir senedir c serisi ile otomatik kullanıyorum. Ondan önce tercihim hep manuel olmuştur. Bir daha manuele dönüş yapabileceğimi sanmıyorum. Nedeni ise trafik. Dur kalk yapmayan bir güzergahta hillholderlı manuel ile çok rahat gidilir gelinir. Ama İstanbul trafiğinde kafayı yememek için otomatik diyorum.

• Benim aracım manuel ben gayet memnunum. Trafiğin olmadığı yerlerde sürmek gerçekten haz verici manuel araçta. Çok hoşuma giyor. Performanslı kullanımda da kontrol daha çok sende olduğu için avantaj sağlıyor. Ha neresi kötü? İstanbul'da yaşıyorum trafiki aşırı sıkışık olduğu zamanlarda tabiki pek zevkli olmuyo. 5 saat trafikte kaldığın zamanlarda. Herkes amelelik nasıl sürüyorsun falan diyolar ben memnunum. Otomatik araba bi yerden sonra sıkar diye düşünüyorum.
  • Boyle genellemeler cok anlamsiz ve sacma. Ben sahsen performans ve devir hissini otomotikte alamiyor ve bu yuzden sevmiyorsam buna kimse kalkip amelelik diyerek agzini sallayamaz. Manuelin alicisi her zaman olacaktir

• quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

ZF abartılsa da gayet iyi bir sanzimandir, hem hızlıdir hem de saglam. Tork konventorlu olduğu için tabii ki bir dsg kadar keskin tepkiler vermeyebilir ama bu genel durumu değiştirmiyor. Benim aracım manuel , bilgisayarım da Windows 10, geri kafalı mı oluyorum anlamadım? Ayrıca otomatik kullananların savunması da (ki savunma nedir, bunun savunulacak bir tarafi yoktur, insan tercih eder. Doğrusu yanlısı yok.) sol ayağınıza kramp girer, sol ayakkabiniz aşınır, manuel geri kafaliliktir, manuel kullananlar adam ameledir vs. Bunlar çok mu normal tepkiler? Bir insan zaten hep trafikteyse, beceremiyorsa gider otomatik alır, hepsini geçtim canı istiyorsa alır. Kim ne diyebilir ki? Benim anlamadığım otomatik kullananlar hep vites tartışmalarında bir agresif oluyor. Bırak adam zevk alıyorum diyorsa aliyordur. Sanane adamın 1.4 motorundan. İmkanımız vardı da biz mı 5.0 motor almadık? Sol ayağına kramp mı giriyor? Koltuğunu iyi ayarla, debriyaja basmayı iyice öğren. Bu konudan çok rahatsizsan değiştirirsin zaten arabanı. Büyütülecek bir durum yok. Haa, ama manuel ameleliktir, o ne öyle ya debriyaj falan. Herkes salak, bir otomatik kullanan akıllı. Manuelciler otomatiğe önyargılı, otomatikciler çok objektif. Aynen bu kafayla devam.

Şahsi düşüncem de manuel bir baskadir. Ama otomatigin keyfi de yok değildir. Sikisik trafikte yorgun vaktinde kafa rahat gitmeye kim zevksiz diyebilir ki? (Burada manuel 1.2 Albea ile otomatik BMW 540 i karsilastirmiyoruz. Muadiline göre her şey hocam)

Uzun lafın kısası böyle hocam durum. Savunmak diye bir şey de gereksiz. Savunulacak bir şey yok çünkü . İsteyen istediğini alir, basit yani. Kimseyi kırmaya gerek yok diye düşünmekteyim. İyi forumlar...

Ben kesinlikle her manuel araca binene geri kafalı demedim orada yanlışın var şimdi. Ben sadece savunan, zevkli diyen, otomatiğe karı arabası diyenlere dedim. Tabiki isteyen istediğini alır, burada tartışma sebebimiz illa otomatik alınsın veya illa manuel alınsın değil. Ancak vites tartışması da bir yana. Böyle sürekli eskiyi savunan, yeniliğe açık olmayan insanları görünce dayanamıyorum. Gerçek anlamda bu bahsettiğim eski seviciliği sendromunun çoğu insanda var olduğuna inanıyorum. Bu arada manuel vites de tamamen kaldırılsın demiyorum. Pist için evet olmalı. Zaten o yüzden piste çıkarılacak araçlar manuel oluyor veya bu araçlarda manuel aranıyor. Çünkü pistte en önemli unsur sürücüdür. Güvenlik harici hiçbir zaman, sürücünün önüne geçme ihtimali olan bir parça kullanmak istemezsin. Ancak işine gidip gelmek için kullandığın herhangi bir aracın, ister 5.0 motor olsun ister 1.0, manuel olmasını istemek ben asansöre güvenmiyorum, zevk almıyorum deyip merdivenlerden yürümek gibi birşeydir. Manuel almak için sadece iki tane bahane vardır. Birincisi otomatiğe paran yetmez gider manuel alırsın, diyecek hiçbir şey yoktur. İkincisi aracı günlük kullanımdan ziyade, haftasonları piste çıkarmak ya da orada burada gazlamak için alacaksan o zaman da eyvallah. Ancak günlük kullanacağı aracı manuel alıp bir de "ben çok zevk alıyom, manuel araba erkek arabasıdır o ne öyle karı gibi otomatik" diyen insan inanarak söylüyorsa geri kafalıdır, inanmadan söylüyorsa zaten kendini avutuyordur.

• Yıl oldu 2017 hala manuel otomobili savunanların olduğunu görmek çok ilginç.. Hele ki 1.4 1.6 manuel arabalarla "manuelin keyfi otm. De yok agaaa" diyenler çok ayrı bir dünya.. 100-150 hp lik 1.6 manuel arabalarıyla nasıl bir zevk yaşıyolar çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 29 Ocak 2017; 22:28:52 >
  • İşin keyif kısmını geçiyorum . Zaten aile arabası kullanıyoruz çoğumuz .

Ama kasaba gibi yerlerde yaşayıp da " Manuel hamalliktir " diyenleri de anlamıyorum . Sanki evde malt viski yudumluyor akşamları .

Üç kuruş tasarruf için kırk takla atan , 90'a sabitleyen adam araç alırken , otomatiğe bir ton para gömüyor .

Ben vites değiştirmekten zevk falan almıyorum . Hatta vitesi düşünmüyorum bile ...

Kendimiz otomatik olduk artık . Sadece Bursa trafiğinde bazen arıyorum otomatiği .

• Otomatik iyidir ancak şöyle de bir durum var.

Porsche ve Chevrolet gibi spor araç üreten üreticiler Manuel'e ağırlık vermeye başladı. Çünkü o motorlarda otomatik gerçekten arabayı öldürüyor.

Porsche 911 GTS'de 7 ileri manuel var.

Yeni kasa Camaroda da manuel seçeneği var. Yani Amerikalılar bile bu tarz araçlarda klasik manuel vitesi tercih edebiliyor.

• Haklısınız hocam isteyen istediğini kullansin her votesin de avantajlari ve dezavantajları var ben de manuel tercig ediyorum arabanin kontrolu bende olmasi daha guvende hissettiriyor görüyoruz bir anda gaza basip ortaligi dagitanlari,yakit avantaji var,otomatik gibi hep yarim debriyaj yapip deli etmiyor bakim masrafi yok kronik sorun yok her gun belli bir saat arac bazinda olmadiktan so ra otomatik ben de mantikli gelmiyor bana ha istanbul da otomatik daha iyi diyorlar ama o otomatik araclar dur kalk da yaptigi ikide bir vites degisimlerden dolayi manuellerden daha cok araba asiniyor

• 1.5 dizel motorun zevki bir baska benzinli de haklisiniz araba kalkmiyor bile

• MANUEL VITES AMELELİKTİR NET.

• Peki, yanlış anlaşılma olmuş o kısımda kusura bakmayın. Ama işine gitmek için kullanacağı arabanın manuel olmasını isteyen insan asansörü kullanabilir. Gayet doğal bir durum. Kimse asansör varken merdivenden çıkmak istemez. Mantık böyle burada. Ama bu örneği bir arabaya uyarlamaya çalıştığımızda pek de sağlıklı olmuyor. Çünkü isin içine bir sürü kriter girebilir bir araba alırken. Ancak asansör mantığına göre kimsenin manuel almaması gerekiyor. Bilmiyorum hocam, manuel kullanmak zor ve uğraşılmaz bir iş gibi gelmiyor bana. Benim gibi düşünenler için en büyük dert trafikse ayak alışmış zaten. Aklımdan geçmiyor bir trafikte manuel vitesin bana zorluk çıkartacağı. Ayrıca günümüzde otomatik oldukça hayatımizin içine girmiş bir şey olduğu için eskisi gibi manuel erkek, otomatik kari arabasidir diyen kalmamıştır sanıyorum. Belki yaşım ilerledikçe düşüncelerim değişir ama içimde hep manuel ve güçlü bir arabaya sahip olma isteği vardı. Ama yukarıda da bir arkadaş yazmış, manuel vites karmakarışık trafiklerde asabiligi arttiyor. Buna katılıyorum. Aynı trafiğe otomatik vitesle gören insan daha sakin kalabilir.
    Açıklamalarınıniz için teşekkür ediyorum hocam
    @Lova

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oh Long Johnson -- 29 Ocak 2017; 23:5:40 >

• Bende bütçem yetiyorsa otomatik vites tercih ediyorum.Belki psikolojiktir kendimi daha güvende hissediyorum, kontrolü daha kolay geliyor. Ayrıca Geçen hafta otomatik vites i20 aracımı siteye koydum, bir gün sonra satıldı.

• Bu dolar kurunda birde luks mu ariyorsunuz? Azicik sesiniz bu duruma getirenlere ciksa keske.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.