Şimdi Ara

Mantık Sorusu(Bakalım Kim Bilecek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
10.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4 arkadaş bir binanın 5. katındaki bir arkadaşlarının evine ziyarete gidiyor. Dördü okey oynamaya başlıyor. Bu esnada kalan biri balkona çıkıyor ve aşağıya düşüyor. Aşağıdan tesadüfen geçmekte olan polisler durumu görüp, soruşturma yapıyorlar. Düşen kişi “Beni Mustafa itti” diyor. Polisler yukarı çıkıp kim olduğunu sormadan Mustafa’yı tutukluyor. Nasıl?

Orijinalden alıntı: Pre-clinic

vay anasını bu tip şeylerde küçük bir ipucu oluyor fakat bulamadım bi türlü düşen kişi ev sahibi herhalde ama
    Mustafa erkek ismi olduğundan diğer herkes kızdı, bildim mi?

vay anasını bu tip şeylerde küçük bir ipucu oluyor fakat bulamadım bi türlü düşen kişi ev sahibi herhalde ama
    onu bilmem bildiğim tek şey bu konu hakkında
    alakasız ip uçsuz bişeyse iyi sövcem

3 kişi kız sadecxe 1 erkek var bence :)

adam 5.kattan düşüyo ve beni mustafa itti diyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kim bu, kim kim?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tangmuch

Alıntıları Göster
    eğer cevap oysa saymam çünkü bazı aileler kızlarına erkek ismi veriyor nereden bilebilirler o kızlardan birinin mustafa olmadığını

Alıntıları Göster
    5. kattan düşen biri nasıl yaşıyor ?
  • Şimdi bu konu çok karmaşık olabilir yani çok şeye bağlı değişken bir konu anlatabiliyor muyum büyük okazyonlar büyük posibilitis var bu işin içinde cevabı aramaya başlayacak olursak her insanın bir ismi vardır isimsiz insan olmaz önce onu hepimiz kabul edelim bunu kabul ettikten sonra aslında çok saçma bir yola girdiğimizi hepimiz anlayabiliyoruz ama yapacak bir şey yok soru açık ve net devam ediyoruz bu polisler ne ara geldi ne ara sordu bilinmez işleri güçleri yok belli neyse bu adam 5. kattan aşağı düşüyor ama hiçbir şey olmuyor maşallah polisleri bekleyip beni mustafa itti diyor oda güzel poliste şimdi işi bu tabi adam natın çıkıp bakacak napıyolar diye neyse diyelim bunlar çıksın oraya baktı 4 kişi okey oynuyor şmdi işe okey yönünden bakmak gerekirse okey basit bir oyundur aslen engelliler için yapılmıştır önce bu insanların niye okey oynadığını inceleyelim çünkü brdan yola çıkmak daha kolay olabilir bu soruda bilmemiz gereken bir kaç şey daha var şimdi farkettim okey oynuyorlarsa kim kazanıyor kim yeniliyor okey biten var mı ben diyorum ki çifte gidip okey biten varsa bu onu görüp kendini atmış sonrada ftira atmış olabilir ama kim uğraşır ona yani beyin bedava niye yapsın öyle bir şey bunu geçtik diyelim en büyük olasılık bu adam 4 kişi içinde yer bulamadığı için kendini atmış ve dikkat çekmeye çlışmış olabilitesi çok yüksek bunlardanda yola çıkıp devam edersek polis nasıl bildi bu mustafayı o konu biraz garışık işte değişik düşünme stilleri gerekiyor mesela polis tam girerken biri mustafaya mustafa senin .... .. gibi bir küfür etmiş olabilir muhtemeldir veya bu olasılıklar içerisinde polisin tanıdığı biri de olabilir mustafa nitekim çok mustafa var hayatta 1 tane değil sizde takdir edersiniz ki hadi bu da olmazsa belki polis bunu arıyordur mustafa diye görünce direk mazeret gösterip içeri atmış olabilir yani gördüğümüz üzere soru bir çok cevaba sahip doğru yanıtı yok

ben hayır diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hacinaber

Tebrikler, iki saat düşündüm aklıma gelmedi, aslında kolay.

eğer cevap oysa saymam çünkü bazı aileler kızlarına erkek ismi veriyor nereden bilebilirler o kızlardan birinin mustafa olmadığını

Alıntıları Göster
    çünkü mustafanın evinde okey oynuyorlar mustafayada yallah diyo atıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: koorn

Şimdi bu konu çok karmaşık olabilir yani çok şeye bağlı değişken bir konu anlatabiliyor muyum büyük okazyonlar büyük posibilitis var bu işin içinde cevabı aramaya başlayacak olursak her insanın bir ismi vardır isimsiz insan olmaz önce onu hepimiz kabul edelim bunu kabul ettikten sonra aslında çok saçma bir yola girdiğimizi hepimiz anlayabiliyoruz ama yapacak bir şey yok soru açık ve net devam ediyoruz bu polisler ne ara geldi ne ara sordu bilinmez işleri güçleri yok belli neyse bu adam 5. kattan aşağı düşüyor ama hiçbir şey olmuyor maşallah polisleri bekleyip beni mustafa itti diyor oda güzel poliste şimdi işi bu tabi adam natın çıkıp bakacak napıyolar diye neyse diyelim bunlar çıksın oraya baktı 4 kişi okey oynuyor şmdi işe okey yönünden bakmak gerekirse okey basit bir oyundur aslen engelliler için yapılmıştır önce bu insanların niye okey oynadığını inceleyelim çünkü brdan yola çıkmak daha kolay olabilir bu soruda bilmemiz gereken bir kaç şey daha var şimdi farkettim okey oynuyorlarsa kim kazanıyor kim yeniliyor okey biten var mı ben diyorum ki çifte gidip okey biten varsa bu onu görüp kendini atmış sonrada ftira atmış olabilir ama kim uğraşır ona yani beyin bedava niye yapsın öyle bir şey bunu geçtik diyelim en büyük olasılık bu adam 4 kişi içinde yer bulamadığı için kendini atmış ve dikkat çekmeye çlışmış olabilitesi çok yüksek bunlardanda yola çıkıp devam edersek polis nasıl bildi bu mustafayı o konu biraz garışık işte değişik düşünme stilleri gerekiyor mesela polis tam girerken biri mustafaya mustafa senin .... .. gibi bir küfür etmiş olabilir muhtemeldir veya bu olasılıklar içerisinde polisin tanıdığı biri de olabilir mustafa nitekim çok mustafa var hayatta 1 tane değil sizde takdir edersiniz ki hadi bu da olmazsa belki polis bunu arıyordur mustafa diye görünce direk mazeret gösterip içeri atmış olabilir yani gördüğümüz üzere soru bir çok cevaba sahip doğru yanıtı yok

ben hayır diyorum.

okumadım ama haklısın

• quote:

Orijinalden alıntı: Eka01

quote:

5.kattan düşen adam lak diye kalkıyor. Sonra oradan tesadüfen geçen polislere "Beni mustafa itti." diyor? Mantık sorusu demeseydiniz keşke buna.

Alıntıları Göster
    offf
    aynştayn mode on:
    5.kattan düşen biri nasıl yaşar ölmüştr ve kimin ittiğini söyliyemez
    aynştayn mode offfff

Orijinalden alıntı: Kingdom_of_Salvation

adam 5.kattan düşüyo ve beni mustafa itti diyo

Orijinalden alıntı: mertgold11

quote:

Orijinalden alıntı: koorn

Şimdi bu konu çok karmaşık olabilir yani çok şeye bağlı değişken bir konu anlatabiliyor muyum büyük okazyonlar büyük posibilitis var bu işin içinde cevabı aramaya başlayacak olursak her insanın bir ismi vardır isimsiz insan olmaz önce onu hepimiz kabul edelim bunu kabul ettikten sonra aslında çok saçma bir yola girdiğimizi hepimiz anlayabiliyoruz ama yapacak bir şey yok soru açık ve net devam ediyoruz bu polisler ne ara geldi ne ara sordu bilinmez işleri güçleri yok belli neyse bu adam 5. kattan aşağı düşüyor ama hiçbir şey olmuyor maşallah polisleri bekleyip beni mustafa itti diyor oda güzel poliste şimdi işi bu tabi adam natın çıkıp bakacak napıyolar diye neyse diyelim bunlar çıksın oraya baktı 4 kişi okey oynuyor şmdi işe okey yönünden bakmak gerekirse okey basit bir oyundur aslen engelliler için yapılmıştır önce bu insanların niye okey oynadığını inceleyelim çünkü brdan yola çıkmak daha kolay olabilir bu soruda bilmemiz gereken bir kaç şey daha var şimdi farkettim okey oynuyorlarsa kim kazanıyor kim yeniliyor okey biten var mı ben diyorum ki çifte gidip okey biten varsa bu onu görüp kendini atmış sonrada ftira atmış olabilir ama kim uğraşır ona yani beyin bedava niye yapsın öyle bir şey bunu geçtik diyelim en büyük olasılık bu adam 4 kişi içinde yer bulamadığı için kendini atmış ve dikkat çekmeye çlışmış olabilitesi çok yüksek bunlardanda yola çıkıp devam edersek polis nasıl bildi bu mustafayı o konu biraz garışık işte değişik düşünme stilleri gerekiyor mesela polis tam girerken biri mustafaya mustafa senin .... .. gibi bir küfür etmiş olabilir muhtemeldir veya bu olasılıklar içerisinde polisin tanıdığı biri de olabilir mustafa nitekim çok mustafa var hayatta 1 tane değil sizde takdir edersiniz ki hadi bu da olmazsa belki polis bunu arıyordur mustafa diye görünce direk mazeret gösterip içeri atmış olabilir yani gördüğümüz üzere soru bir çok cevaba sahip doğru yanıtı yok

ben hayır diyorum.

okumadım ama haklısın

bende okumadım özet geçebilirmisin? ne dediğini merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: sihnizinir

quote:

Alıntıları Göster
    Bir soru daha;

Çeşitli yaşlardan 4 arkadaş, bir gece vakti bir köprüden geçecekler.

1.10 dakikada geçer 2. 5 dakikada geçer 3. 2 dakikada geçer 4. 1 dakikada geçer

Ellerinde sadece bir fener var ve köprüden aynı anda en fazla 2 kişi geçebilir.

Bu arkadaşları köprüden geçirin ancak sadece 17 dakikada....

• quote:

Orijinalden alıntı: Drake Ramoray

quote:

quote:

5.kattan düşen adam lak diye kalkıyor. Sonra oradan tesadüfen geçen polislere "Beni mustafa itti." diyor? Mantık sorusu demeseydiniz keşke buna.

Alıntıları Göster
    evde 4 kız 1 erkek var
    kızlardan biri balkona çıkıyor ve geri kalan 3 kız 1 erkek okey oynamaya başlıyor. bu sırada 3 kızdan biri hamile olup çocuğunu oracıkta doğuruyor ve çocuğu okeyin başına koyuyor. bu şekilde okey oynayan 4 kişi oluyor kızda çocuğu doğurduktan sonra gidip balkondakini aşağı itiyor. polislerde evde tek erkek olduğundan mustafa kim diye sormalarına gerek kalmıyor

gerçek işini kolaylaştırır

düşenin dostu ol

• quote:

Bir soru daha;

Çeşitli yaşlardan 4 arkadaş, bir gece vakti bir köprüden geçecekler.

1.10 dakikada geçer 2. 5 dakikada geçer 3. 2 dakikada geçer 4. 1 dakikada geçer

Ellerinde sadece bir fener var ve köprüden aynı anda en fazla 2 kişi geçebilir.

Bu arkadaşları köprüden geçirin ancak sadece 17 dakikada....

ilk birinci geçer=10dk
    sonra ikinci geçer=5dk
    sonra 3ve4birlikte geçer=2dk
    =17dk
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.