Şimdi Ara

Mantık Sorusu(Bakalım Kim Bilecek) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
9.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Eka01

Bir soru daha;

Çeşitli yaşlardan 4 arkadaş, bir gece vakti bir köprüden geçecekler.

1.10 dakikada geçer 2. 5 dakikada geçer 3. 2 dakikada geçer 4. 1 dakikada geçer

Ellerinde sadece bir fener var ve köprüden aynı anda en fazla 2 kişi geçebilir.

Bu arkadaşları köprüden geçirin ancak sadece 17 dakikada....

matematikte her türlü olasılık hesaplamalarını 0 ve 1 üzerinden yapmama rağmen olmadı imkansız. Sayıların sıralamaları toplama işleminde hiçbirşey ifade etmez sonuç daima 18dir, eğer birini aşağı atarsak sorun çözülmüş olur.
    edit: @Kingdom_of_Salvation 3 ve 4 aynı anda geçseler bile 3 yine uyuşuk olduğu için yine 2dk sürer, 4ünkü 1 dakika sürer bunlar birbirinin hızına etki edemez?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tomaya Su Sıkan Sikörtıl -- 30 Eylül 2011; 21:58:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kingdom_of_Salvation

quote:

Bir soru daha;

ilk birinci geçer=10dk
    sonra ikinci geçer=5dk
    sonra 3ve4birlikte geçer=2dk
    =17dk

Ellerinde tek fener var ve birinci geçtiğinde fener orada kalıyor. Birisinin geri götürmesi gerekiyor feneri. Soruyu ben de yapamadım.

• quote:

Bir soru daha;

evet çok güzel ve mantık dolu dahiyane bir soruyla daha karşı karşıyayız ama aslında tamamen yalan söylüyorum saçpa sapan aptalca bir soru bu yani gel kabul et bi köprüden aynı anda niye sadece 2 kişi geçebilsin bunun mütahhiti salak mı afedersin çok saçma yani aşırı saçma önünü alamadık senin bu sorularının ama yine elimden geldiğince açıklamak istiyorum anladığım kadarıyla 4.1 dakkada geçen adam topal tahminim bu 5. kattan düşmüş 1.10 dk da gidense mustafa nereden biliyorum çok araştırma yaptım öğrendim polisten kaçarken yusuf yusuf tabi fırlayıp gidiyor kerata neyse biz köprüye dönelim şimdi çok mantıksız bir köprü bu tekrar söylüyorum hiçbir belediyeye yakışmayan bir çalışma çok kınadım şu an hadi onu geçtim lan ışıkta mı yok bu nasıl bir olaydır gece vakti diyor ışık yok la hadi geç ışığı tamam ona da bişi demiyom da 2 kişi anca geçcek diyon o afedersin *öt kadar köprüden geçerken fenere mi ihtiyaç duyacan ne yapacak 5 e mi ayrılacak yol dümdüz gitceksin işte tövbe ya bide 17 dakka sonra geçmiş olmaları lazım öyle mi yani ne saçma iş bu madem geç kalacaklar niye erken gelmiyorlar ben dakik adamı severim böyle labalilik olmaz anlatabiliyor muyum ayıp yani bekleyen adama neyse konudan çıkmamaya özen göstermeme rağmen zorluyor beni bu soru çeşitli yaşlardan demişsin ordan başlayalım önce bence bunların yaşı pek yaşlı değil çok yaşlı olsa o saatte o saçma sapan köprünün başında olmaz aslında kimse o köprünün başında olmaz demek ki bu insanlar 20 yaş civarında sarhoş tipler buna açıklık getirelim bunu hallettiğimize göre devam edebiliriz şimdi şöyle bir şey var köprüden 2 kişi geçebilirse 1 kişi de geçebilir en hızlı en öne geçsin çekiş kuvveti yaratmak için diğerleride tutunsun ona tren misali çok rahat giderler imzamı atarım yani o derece tahmini 4 dakkada geçerler saçmalığa lüzum yok buda olmamış

üzülerek hayır diyorum

• Mustafanın ok kib bye oynayan tek erkek olması mantıklı.
    Şunu da ekleyebiliriz:
    Polisler kapı numarasına bakıyor ve 5. Katta oturan kişinin mustafa olduğunu görüyorlar. O kata çıkıp kapıyı çalıyor ve mantıken ev sahibi kapıyı açacağı için mustafayı yani kapıyı açanı götürüyorlar.
    Tabi bu tür soruların genelde basit cevapları vardır ve benim cevabım biraz karışık...
  • quote:

quote:

Bir soru daha;

ilk birinci geçer=10dk
    sonra ikinci geçer=5dk
    =17dk

Sanırım 1 tane fener var ve birisinin bunu geri getirmesi lazım

• quote:

quote:

quote:

Bir soru daha;

ilk birinci geçer=10dk
    sonra ikinci geçer=5dk
    =17dk

Ellerinde tek fener var ve birinci geçtiğinde fener orada kalıyor. Birisinin geri götürmesi gerekiyor feneri. Soruyu ben de yapamadım.

ha onu baştan desene, ozaman beraber gittiklerinde en hızlı gidenin hızında gidiyorlar? eğer öyleyse ilk önce 4 ve 1 geçer, 1dk oldu, 4 geri döner ve yanına 2yi alır gider, 3 dk oldu, geri dönüp kalanı alır gider 5 dk oldu? soruyu tam vermiyorsunku çözelim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tomaya Su Sıkan Sikörtıl -- 30 Eylül 2011; 22:03:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EmWaTs

quote:

quote:

Bir soru daha;

ilk birinci geçer=10dk
    sonra ikinci geçer=5dk
    =17dk

Sanırım 1 tane fener var ve birisinin bunu geri getirmesi lazım

o şekilde düşündüm ama 2kişiyi taşıdığına göre imkan yok.
    çünkü 1ve4 birlikte geçse 10dk
    4geri dönse 11dk
    4ve2geçse 16dk
    4geri dönse 17dk
    4ve3geçse 19dk
    oluyor.

edit:4geri dönerken yolu aydıtlatıp diğerlerinin yürümeye başlaması lazım ancak böyle mümkün olabilir.

o zaman 1ve4geçer.=10dk
    4geri dönerken 2yürümeye başlar karşılaşıp beraber geçerler=15dk
    4geri dönerken 3yürümeye başlar=17dk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingdom of Salvation -- 30 Eylül 2011; 22:08:10 >

• Fener sorusunun cevabını buldum.

5 dakikada geçen ile 2 dakikada geçen köprüye girerler.Fener 5 dakikada geçenin elindedir.Sonra 2 dakikada geçen geçer.O geçtikten sonra 1 dakikada geçen geçer.Sonra 5 dakikada geçenin geçmesi ile birlikte toplam 5 dakika geçmiş olur.

1 dakikada geçen geri götürür feneri ve eder 6 dakika.
    10 dakika ile geçen ile birlikte giderler sonra ve eder 16 dakika :D
  • quote:

Bir soru daha;

öyle bir geçer zaman ki
  • Fener sadece elinde olanın ve direk yanındakinin yolunu aydınlatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir*

offf
    aynştayn mode on:
    5.kattan düşen biri nasıl yaşar ölmüştr ve kimin ittiğini söyliyemez
    aynştayn mode offfff

5. kattan düşen her insan ölmüyor,
    /block aynştayn mode of emir*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 30 Eylül 2011; 22:14:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertgold11

quote:

Orijinalden alıntı: koorn

Şimdi bu konu çok karmaşık olabilir yani çok şeye bağlı değişken bir konu anlatabiliyor muyum büyük okazyonlar büyük posibilitis var bu işin içinde cevabı aramaya başlayacak olursak her insanın bir ismi vardır isimsiz insan olmaz önce onu hepimiz kabul edelim bunu kabul ettikten sonra aslında çok saçma bir yola girdiğimizi hepimiz anlayabiliyoruz ama yapacak bir şey yok soru açık ve net devam ediyoruz bu polisler ne ara geldi ne ara sordu bilinmez işleri güçleri yok belli neyse bu adam 5. kattan aşağı düşüyor ama hiçbir şey olmuyor maşallah polisleri bekleyip beni mustafa itti diyor oda güzel poliste şimdi işi bu tabi adam natın çıkıp bakacak napıyolar diye neyse diyelim bunlar çıksın oraya baktı 4 kişi okey oynuyor şmdi işe okey yönünden bakmak gerekirse okey basit bir oyundur aslen engelliler için yapılmıştır önce bu insanların niye okey oynadığını inceleyelim çünkü brdan yola çıkmak daha kolay olabilir bu soruda bilmemiz gereken bir kaç şey daha var şimdi farkettim okey oynuyorlarsa kim kazanıyor kim yeniliyor okey biten var mı ben diyorum ki çifte gidip okey biten varsa bu onu görüp kendini atmış sonrada ftira atmış olabilir ama kim uğraşır ona yani beyin bedava niye yapsın öyle bir şey bunu geçtik diyelim en büyük olasılık bu adam 4 kişi içinde yer bulamadığı için kendini atmış ve dikkat çekmeye çlışmış olabilitesi çok yüksek bunlardanda yola çıkıp devam edersek polis nasıl bildi bu mustafayı o konu biraz garışık işte değişik düşünme stilleri gerekiyor mesela polis tam girerken biri mustafaya mustafa senin .... .. gibi bir küfür etmiş olabilir muhtemeldir veya bu olasılıklar içerisinde polisin tanıdığı biri de olabilir mustafa nitekim çok mustafa var hayatta 1 tane değil sizde takdir edersiniz ki hadi bu da olmazsa belki polis bunu arıyordur mustafa diye görünce direk mazeret gösterip içeri atmış olabilir yani gördüğümüz üzere soru bir çok cevaba sahip doğru yanıtı yok

ben hayır diyorum.

okumadım ama haklısın

SS Alındı

• Cevabı vereyim;
    4. Ve 3. Adam geçer =2 dak
    4.Adam geri döner =1 dak
    2. ve 1. Adam geçer =10 dak
    3.Adam geri döner =2 dak
    3. Ve 4. Adam geçer =2 dak Toplam 17 dakika

İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sihnizinir -- 30 Eylül 2011; 22:28:22 >
  • 4 kişi okey oynuyorsa, biri düşüyorsa ve bunu biri ittiyse evde en az 6 kişi vardı. Okey oynamayan iki kişiden biri düştüğünden bir tane kaldı. O okey oynamayanı da polis aldı götürdü

Oha nasıl düşündüm la ben bunu
  • Hadi bakalım bir soru da benden, ama soruyu sormaktan korkuyorum. Cevabı birisi bilir ve açıklarsa çok memnun olacağım, ama eğer ben açıklamak zorunda kalırsam, liselileri geçtim üniversitelilere bile anlatamayacağım sonra anlamayan arkadaşlar soru saçma falan diyecekler, neyse ben yinede sorumu sorayım.

Bir manastır var ve burada rahipler var, rahiplerin sayısına "n" diyelim siz buna herhangi bir sayı diyebilirsiniz. Bir gün baş rahip bunları topluyor ve bu gün öğle ayininden sonra bazılarınız alnında bir işaret ortaya çıkacak, alnında işaret olanlar alınlarında işaret olduğunu anladığı günün ertesi sabahı ölmüş olacaklar. Biz burada alınlarında işaret çıkan rahip sayısınada "m" diyelim. Baş rahip sonra bunlara şu bilgileri veriyor.

- En az biriniz ölecek, yani en az bir rahibin alnında işaret ortaya çıkacak.
    - Rahipler kendi alınlarındaki işareti hiç bir şekilde göremiyor, sadece diğerlerininkini görebiliyor.
    - Ayna da, bir su birikintisinde de göremiyor, hiç bir şekilde göremiyor.
    - Birbirlerine de söyleyemiyorlar.
    - Birbirlerine herhangi bir işaret, imada da bulunamıyorlar.

Bu rahipler kaç gün sonra ölür, ne zaman ölür?

Tahminde bulunacak arkadaşlar için sorunun cevabını hemen verebilirim, önemli olan çözümü açıklamak, hatta daha önemlisi çözümü anlamak. Soruyu kolaylaştırmak için "n" ve "m" rakamları için sırasıyla 30 ve 10 diyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrikaayarlari -- 30 Eylül 2011; 22:48:37 >

• Mantık sorusu mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrikaayarlari

Hadi bakalım bir soru da benden, ama soruyu sormaktan korkuyorum. Cevabı birisi bilir ve açıklarsa çok memnun olacağım, ama eğer ben açıklamak zorunda kalırsam, liselileri geçtim üniversitelilere bile anlatamayacağım sonra anlamayan arkadaşlar soru saçma falan diyecekler, neyse ben yinede sorumu sorayım.

Bir manastır var ve burada rahipler var, rahiplerin sayısına "n" diyelim siz buna herhangi bir sayı diyebilirsiniz. Bir gün baş rahip bunları topluyor ve bu gün öğle ayininden sonra bazılarınız alnında bir işaret ortaya çıkacak, alnında işaret olanlar alınlarında işaret olduğunu anladığı günün ertesi sabahı ölmüş olacaklar. Biz burada alınlarında işaret çıkan rahip sayısınada "m" diyelim. Baş rahip sonra bunlara şu bilgileri veriyor.

- Rahipler kendi alınlarındaki işareti hiç bir şekilde göremiyor, sadece diğerlerininkini görebiliyor.

Tahminde bulunacak arkadaşlar için sorunun cevabını hemen verebilirim, önemli olan çözümü açıklamak, hatta daha önemlisi çözümü anlamak. Soruyu kolaylaştırmak için "n" ve "m" rakamları için sırasıyla 30 ve 10 diyebilirsiniz.

aha ben buna kitap yazarım be

• www.akademi.itu.edu.tr/celebid/DosyaGetir/60923/1_Giriş.pdf

arkadşaın sorduğu sorular var içinde ama cevaplar yok
  • quote:

Hadi bakalım bir soru da benden, ama soruyu sormaktan korkuyorum. Cevabı birisi bilir ve açıklarsa çok memnun olacağım, ama eğer ben açıklamak zorunda kalırsam, liselileri geçtim üniversitelilere bile anlatamayacağım sonra anlamayan arkadaşlar soru saçma falan diyecekler, neyse ben yinede sorumu sorayım.

açık söyleyim soruyu tam olarak anlamadım

ama şöyle açıklayım şimdi 30tane rahipten biriyim ben de ve 10tane rahibin kafasında işaret olacağını biliyorum.ben etrafımda gördüğüm işaretli rahipleri sayıyorum 10tane demek ki bende işaret yok diyorum.işaret olmadığını anlıyorum.
    aynı şekilde çevremdekilerin işaretlerini sayıyorum 9tane demek ki ben de işaretliyim diyorum.işaretli olduğumu anlıyorum.

ama bu kadar basit olacağını sanmam.o yüzden biraz daha açıklar mısın soruyu?

• quote:

quote:

açık söyleyim soruyu tam olarak anlamadım

ama şöyle açıklayım şimdi 30tane rahipten biriyim ben de ve 10tane rahibin kafasında işaret olacağını biliyorum.ben etrafımda gördüğüm işaretli rahipleri sayıyorum 10tane demek ki bende işaret yok diyorum.işaret olmadığını anlıyorum.
    aynı şekilde çevremdekilerin işaretlerini sayıyorum 9tane demek ki ben de işaretliyim diyorum.işaretli olduğumu anlıyorum.

ama bu kadar basit olacağını sanmam.o yüzden biraz daha açıklar mısın soruyu?

Ben sayıları sadece işi biraz somutlaştırmak için verdim, ama rahiplere hiç bir şekilde kaç tanesinin alnında işaret olacağına dair bir bilgi verilmiyor, zaten 10 kişinin alnında işaret olacak deseler senin dediğin gibi olurdu ama çözüme yaklaştın.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.