Şimdi Ara

Mantık gerektiren sorular :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belki birkaç yerde görmüşsünüzdür ama ben yinede paylaşayım dedim

Ahmetin oğlu benim oğlumun babasıdır diyen bir adam. Ahmetin nesi olur ?
    Şıklar , A) AMCA , B)DEDE C)KENDİSİ D)OĞLU

2."Topkapı ya giderken yolda yedi karısı olan bir adamla tanıştım. Her kadın yedi çanta taşıyordu. Her çantada da yedi kedi vardı. Her kedinin de yedi yavrusu vardı. Kedi yavruları, kediler, çantalar, kadınlar - Toplam kaç kişi Topkapı ya gidiyordur ?"

3. 3 cocuğum var.Birincisi benim yaşımın ilk rakamı yasındadır.İkincisi benim yaşımın ikinci rakamı yasındadır. Üçüncüsü bu iki rakamın toplamı yaşındadır. Hiçbirinin yaşı aynı olmadığına göre ve hepimizin yaşları toplamı 45 ise benim yaşım kaçtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecnique -- 6 Ocak 2013; 1:14:45 >

• soru 1: kendisi adam demeseydi karısıydı

soru 2 : 7 kadın 1 erkek 8
    7 kadının cantasında 7x7=49 kedi toplam kedi sayısı
    ancak cantaların herbirinde sadece 7 kedi oldugundan yavrular dağılmış olabilir..
    bunlardan herbiride dişi veya erkek valla sarpa sardı baya varyasyon var...

soru 3 : senin yaşın ya 27 dir ya da 33 fakat 33 olamaz cunkı yaşlar bırbırınden farklı olcak cevap 27
  • İkinci sorunun çakallığı "hacı ben de Topkapı'ya gidiyordum ya" durumu. Yani o abuk subuk işlemlerin sonuna +1 koyarsak sonucu buluruz. Şimdi hesaplamaya üşendim

Diğerlerinin doğru cevabı verilmiş zaten.
  • 1-)oğlu
    2-)7 kadın x 7 çanta x 7 yavruları 343 kedi yavrusu + 49 kedi + 7 kadın + adam = 400 Kişi (emin değilim)
    3-)27
  • 2. soruda kişi dediğine göre kedilerin bir aldatmaca olduğunu düşünüyorum.

Benim cevabım 9 olurdu ama emin değilim
  • 1) kendisi
    2) sen, 7 kadin ve kadinlarin kocasi= 9 kisi
    3) 27
    27+2+7+9=45

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-oglu (ahmet yerine babanızı koyun cevap kolayca görülecektir)
    2-burda bir kelime oyunu oldugunu düşünüyorum,saf matematikten ibaret olsa cevap çok basit olurdu.kediler kadınlar çantalar vs hedef şaşırtmaca için kullanılmış "Topkapı ya giderken yolda yedi karısı olan bir adamla tanıştım.." yani topkapıya giden sadece biziz
    digerleri ile yolda karşılaştık
    3-27
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soru yazmak için yapay zeka
    3 ay önce açıldı
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazuya58

2-burda bir kelime oyunu oldugunu düşünüyorum,saf matematikten ibaret olsa cevap çok basit olurdu.kediler kadınlar çantalar vs hedef şaşırtmaca için kullanılmış "Topkapı ya giderken yolda yedi karısı olan bir adamla tanıştım.." yani topkapıya giden sadece biziz

Aynen doğru cevap bu olmalı sanırım..
  • sorular güzel. takip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbkaya -- 10 Ocak 2013; 19:31:48 >
  • 2. soru Zor Ölüm filminde Bruce Willis e sorulmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

* Oğlu
    * 1
    * 27

• quote:

Orijinalden alıntı: cevaba123

soru 1: kendisi adam demeseydi karısıydı

soru 2 : 7 kadın 1 erkek 8
    7 kadının cantasında 7x7=49 kedi toplam kedi sayısı
    ancak cantaların herbirinde sadece 7 kedi oldugundan yavrular dağılmış olabilir..
    bunlardan herbiride dişi veya erkek valla sarpa sardı baya varyasyon var...

soru 3 : senin yaşın ya 27 dir ya da 33 fakat 33 olamaz cunkı yaşlar bırbırınden farklı olcak cevap 27

Dostum2. soruda kelime yanıltması var topkapıya giden kaç kişidir sadece ben gidiyorum topkapıya bunun için sonuç 1 :)
  • ilk soruyu kimse bilememiş neredeyse ahmetin kendisi olamaz ahmetin oğlu kimin babası benim oğlumun babası x şahsının babası demek ki x şahsıyla ahmetin oğlu karı koca cevap ahmetin oğludur.soruyu tersten düşünelim benim oğlumun babası ahmetin oğludur demek ki bunu söyleyen ahmetin gelini gelinin oğlunun babası ahmetin oğluymuş olay budur diğer sorularda zaten bir şey yok.herkes yanlış cevap vermiş aman ha!ayrıca soruda yanlışlık var diyen bir adam olamaz diyen bir kişi olması lazım diyen bir adam olduğunda bunu kimse diyemez.anlamadığınız yer olursa yardım ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cattivo-gmr

ilk soruyu kimse bilememiş neredeyse ahmetin kendisi olamaz ahmetin oğlu kimin babası benim oğlumun babası x şahsının babası demek ki x şahsıyla ahmetin oğlu karı koca cevap ahmetin oğludur.soruyu tersten düşünelim benim oğlumun babası ahmetin oğludur demek ki bunu söyleyen ahmetin gelini gelinin oğlunun babası ahmetin oğluymuş olay budur diğer sorularda zaten bir şey yok.herkes yanlış cevap vermiş aman ha!ayrıca soruda yanlışlık var diyen bir adam olamaz diyen bir kişi olması lazım diyen bir adam olduğunda bunu kimse diyemez.anlamadığınız yer olursa yardım ederim.

Bir iki noktalama işareti koyarsanız dediğinizi anlayabiliriz :) Okudum fakat, ne söylediğinizi anladım, ne de cevabı..
  • Topkapıya kaç kişi gidiyor diye sorulan soruda neden kedileri de sayıyorsunuz? Kediler kişi mi?
  • 1-) Cevap:Oğlu (Ahmet'in oğlu-->Oğul | Benim oğlumun babasıdır=Kendisi--> Ahmet'in oğlu)
    2-) Cevap:1 (Topkapıya giden soruyu soran)
    3-) Cevap:27 (2+7+9=18 | 45-18=27)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

quote:

Orijinalden alıntı: Cattivo-gmr

ilk soruyu kimse bilememiş neredeyse ahmetin kendisi olamaz ahmetin oğlu kimin babası benim oğlumun babası x şahsının babası demek ki x şahsıyla ahmetin oğlu karı koca cevap ahmetin oğludur.soruyu tersten düşünelim benim oğlumun babası ahmetin oğludur demek ki bunu söyleyen ahmetin gelini gelinin oğlunun babası ahmetin oğluymuş olay budur diğer sorularda zaten bir şey yok.herkes yanlış cevap vermiş aman ha!ayrıca soruda yanlışlık var diyen bir adam olamaz diyen bir kişi olması lazım diyen bir adam olduğunda bunu kimse diyemez.anlamadığınız yer olursa yardım ederim.

Bir iki noktalama işareti koyarsanız dediğinizi anlayabiliriz :) Okudum fakat, ne söylediğinizi anladım, ne de cevabı..

İlk soruyu neredeyse kimse bilememiş.Ahmet'in kendisi olamaz çünkü Ahmet'in oğlu bir şahsın oğlunun babası.Demek ki burada baba olan kişi ahmetin oğlu oluyor.Daha da açarsak bir Ahmet düşünün altına oğlunu çizin oğlunun yanına karısını çizin -ahmetin oğlunun karısı- ve sonra ahmetin oğlunun ve karısının da altına bir çocuk çizin -Ahmetin torunu-.Şimdi de söyleyin gelinin oğlunun babası ahmetin oğlu değil mi?(o zaman bunu gelin söylemiş oluyor ancak bizden bunu söyleyen adam kimdir dediği için bu tam doğru cevap değil).Bunu söyleyen adam kimdir dediği için şöyle düşüneceğiz gelini sileceğiz ve ahmetin torununun babası ki bu ahmetin oğlu oluyor.Ahmetin oğlunun şöyle dediğini düşünün:benim oğlumun babası benim kendim, soruda tersten gidecek olursak ben ahmetin oğluyum oluyor benim oğlumun babası bensem ve sorunun başında ahmetin oğlu benim oğlumun babasıysa burada baba ahmet'in oğludur.inşallah çok karışmamıştır.sağlıklı bir şekilde anlatılacak bir şey olsa neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightyeaR -- 13 Ocak 2013; 2:05:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.