Şimdi Ara

mantık devreleri hakkında temel bir bilgi isteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    lojik devreler konusuna yoğunlaşmak istiyorum aslında konularını anlıyorum ancak lojiğin temel anlamda çalışma mantığını bilmiyorum belki komik gelecek ama bu 0 1 lerden oluştuğunu bildiğimiz mantık devrelerini 0 ve 1 olmasını sağlayan bir mekaniksel mekanızma mıdır yoksa kimyasal bir bileşenmidir açıkça söylemek gerekirse bir and yada nand kapısının alıp içini açmak istediğimizde karşılaşacağımız görüntü nedir tam olarak sormak istediğim şey budur bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.



  • mhmmtuslu M kullanıcısına yanıt
    standart mantık:

    1 : elektrik var
    0 : elektrik yok

    (ayrıca birde bulanık mantık var)

    lojik kapıların içerisinde yariletkenler var.her kapı bu diyot-transistör kullanılarak oluşturuluyor.

    örneğin; bir start, bir stop butonuna sahip bir devre olsun.bu devrede iki butonada aynı anda basılınca(ikiside 1 olunca) uyarı versin (çıkış 1 olsun) veya sistemi korumaya alsın.diğer durumlarda uyarı vermesin (çıkış 0 olsun).bu fonksiyonu sağlayan kapı; AND kapısıdır.

    kısaca bu ve bunun gibi (hatta daha karmaşık) problemleri çözümlemek için kullanılır.amaç kontrol devresi tasarlamaktır.kontrol devresi güç devresine bağlanarak problem çözümlenmiş olur.
  • stresstest kullanıcısına yanıt
    öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim cevabın için. benim için bu cevap gayet yeterli bi açıklama olduğunu söylmek isterim.

    Sizin için baya basit olabilir ama amacım mantık dersinin mantığını oturtmak olduğu için bişey daha sormak istiyorum

    biz bu lojik devreleri ikilik sayı sisteminde aldığımız sonuçları rastgele yazıyorum 0110111000010101 şeklinde bir sonuç yada çıktı alıp bu çıktıyı okuyacak programı geliştirerek bir sonuç almak yada bir şeyler yapmak veya birşeyler yaptırmak mekaniksel olarak veya bir ekran çıktısı alarak sonuç işlemek için kullandığımızı söylemek böyle bi genelleme yapmak doğru olurmu lojiğin kullanım amacı tam olarak budur diyebilirmiyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.