Şimdi Ara

Mangal Yakma (Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • lisedeyim arkadaşlar piknik var sınıfça mangal yapıcaz mangalı nasıl yakıcam şu jelle kolay oluyor diyolar küp bişeyler varmış eti ne zaman koymam gerek vesaire vesaire ustası varsa anlatırsa iyi olur kızlara rezil olmayalım



  • Bak kolay bir mangal yakma taktiği vereyim sana.

    Yumurta kartonlarından al bulabildiğin kadar. İçlerine kömürü koy, eğer kırık yada küp küp değilse kömür yumurta boyu civarında parçalara böl ve yumurta kartonuna diz. Üzerine ufak kağıt-gazete parçaları koyabilirsin daha hızlı tutuşturması için.
    Marketten yada kasaplardan mangal çırası al. (1 paket değil, 2-3 paket al)
    Çıralarıda üzerine dök ve ver aşağıdan ateşe. 3-4 farklı yerden ateşe ver. Hertaraf tutuşup kömür yanmaya başlayınca yelle biraz.

    Ortada yanmamış odun çıra kalmayıncaya kadar ateşi kendi haline bırak, 2-3 dkda bir biraz yelle. Yellemedeki amacın ateşe yön vermek ve kömürün yanmayan taraflarına ateşi ittirmek.
    Kömürün bir tarafı yanmış bir tarafı yanmamış olmasın, zehirlenenler var bu yüzden. Kömür tam yansın, eğer yellemeyle tam yakamamışsan kömürü, hala siyah siyah görünüyorsa maşayla ters çevir.

    Bu arada kömürü de bol alın sınıfça gidecekseniz. 4-5 paket olsun yanınızda, eğer et yapacaksanız kolay pişmez, mangaldada yeniysen kömürsüz kalırsınız. 2-3 parti mangal yakmanız gerekebilir.
    Mangalda yeniysen et falan değilde sucuk ve köfte işine girebilirsin. Pişmesi kolay, çakmak ateşiyle bile köfte pişiren var :)


    Bol şans genç kardeşim bizde geçtik o yollardan.

    Üstadlar yanlışım varsa affola ben böyle yakıyorum mangalı.
  • Alta gazete, çıra vs doldur kömürü üste koy. Kömürü üste koy kömürün iyice yelle közlenmiş olsun. Şu benzin tarzı sıvılardan da kullanabilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen rahat ol öyle ortamda mangalcı çok olur herkes bilir en güzeli karışmamak bırak pişirsinler kızlar salata yapsın sofra kursun ye gez yeşillikte sigaranı yak çayını iç keyfine bak yorma kendini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi öz çekimim ve anlatımımla sunayım. Geçen sene piknikte çekmiştik .



  • Bak kolay bir mangal yakma taktiği vereyim sana.

    Yumurta kartonlarından al bulabildiğin kadar. İçlerine kömürü koy, eğer kırık yada küp küp değilse kömür yumurta boyu civarında parçalara böl ve yumurta kartonuna diz. Üzerine ufak kağıt-gazete parçaları koyabilirsin daha hızlı tutuşturması için.
    Marketten yada kasaplardan mangal çırası al. (1 paket değil, 2-3 paket al)
    Çıralarıda üzerine dök ve ver aşağıdan ateşe. 3-4 farklı yerden ateşe ver. Hertaraf tutuşup kömür yanmaya başlayınca yelle biraz.

    Ortada yanmamış odun çıra kalmayıncaya kadar ateşi kendi haline bırak, 2-3 dkda bir biraz yelle. Yellemedeki amacın ateşe yön vermek ve kömürün yanmayan taraflarına ateşi ittirmek.
    Kömürün bir tarafı yanmış bir tarafı yanmamış olmasın, zehirlenenler var bu yüzden. Kömür tam yansın, eğer yellemeyle tam yakamamışsan kömürü, hala siyah siyah görünüyorsa maşayla ters çevir.

    Bu arada kömürü de bol alın sınıfça gidecekseniz. 4-5 paket olsun yanınızda, eğer et yapacaksanız kolay pişmez, mangaldada yeniysen kömürsüz kalırsınız. 2-3 parti mangal yakmanız gerekebilir.
    Mangalda yeniysen et falan değilde sucuk ve köfte işine girebilirsin. Pişmesi kolay, çakmak ateşiyle bile köfte pişiren var :)


    Bol şans genç kardeşim bizde geçtik o yollardan.

    Üstadlar yanlışım varsa affola ben böyle yakıyorum mangalı.




  • Kare piramit seklinde odunlari diz ver alttan ateşi komurlerini piramitin icine zulala.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aga şu etleri ne zaman koyacam ya kömür tamamen közlenip siyah olmaktan çıkınca mı bir de zaten et derken et yapmıyacağız tavuk köfte sucuk felan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MANGAL TAVSİYESİ
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle mangal alttan değil üstten yakılır. Nasıl yakıldığına gelirsek ilk önce kömürü mangala boşalt ve boşalttıklarını ortaya topla. Sonra kömürün üstüne kuru çalı çırpı dal koyacaksınız biraz fazla olacak koyun bunlardan. Sonra çalı çırpıyı gazeteyle ateşe verin ve kömürün iyice yanmasını bekleyin.
  • Usta bide şu jeller le küp şeylerden var onları nasıl halledicem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustizmir

    Kendi öz çekimim ve anlatımımla sunayım. Geçen sene piknikte çekmiştik .






    Hürmetler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen


    quote:

    Orijinalden alıntı: mustizmir

    Kendi öz çekimim ve anlatımımla sunayım. Geçen sene piknikte çekmiştik .






    Hürmetler hocam





  • Yukaridaki videodaki gibi gazeteye abanmayin gazete oksijeni engelleyip yanmayi zorlastirabilir yada ustunuz basiniz gazete kulu olur ruzgar cikarsa.

    Kesinlikle saglam bir cakmak al yanina. Birde ne olur ne olmaz kibriti.

    İmkan varsa (imkandan kasit keskin bir av bicagi) featherstick yaparsin

     Mangal Yakma (Acil)

    Bu o dedigin çıralar gibi yanar aninda alev alir bunlardan alta koyarsin (yada ot cali cirpi).

    Ustune biraz daha buyuk cakmakla yakamayacsgin fakat atesin yakabilecegi seyleri koyarsin. Kozalaktir ince odunlar vs. Eger yanmazsa 3-4 cips at yaninizda varsa. Cips yag oldugundan guzel yakittir.

    Onlarda yanmaya basladiginda komurleri ustune birakip yellenmeye abanirsinki komuru yakacak isiya ulasasin. Komurler gri- beyazlasip gozle gorunur ates olmazsa pisirmeye baslarsin.

    Et ustundeyken cok yelleme hatta hic yelleme ete kul ucar.

    Sucuk falan yapacaksaniz damlayan yag atesi costurur sucuklari yakarsin o yuzden hemen atesten alip biraz tuz atarsan ates kendine gelir.


    Sinifca gidiyorsan ben isi bilirim diyen varsa cekil kenara izle illa ben yapacam dersen 2-3 kisiden fazla olmayin ates basinda her kafadan bir ses cikar bir sry yapamazsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • erkeklerden hiçbiri ben ellemem keyfime bakarım dediği için bende baba sporunu devam ettiriyim dedim yani hocam bide şu featherstick için biraz aydınlatır mısın ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porogami -- 26 Nisan 2016; 23:33:38 >
  • Kardeş bu işte yanicilik sirasi onemli en alta gazete ya da kartonu burusturup koy. Uzerine kamp atesi yakar gibi cira-odunlari diz. Inceler alta kalinlar uste olacak sekilde. Atacagin komurun miktarina gore odun koy. Alttan gazeteyi yak hafif ufle diger taraflari da alev alsin. Bir sure sonra ciralar da tutusmaya baslar zaten o sirada yelleyebilirsin. Odunlar iyice alevlendikten sonra birazcik bekle sonra komurleri uzerine at. Kucuk olanlari ilk basta koy kolay yanar. Buyuk olanlari da uste koy. Komurleri de guzelce dizdikten sonra kuvvetli bir sekilde yelle. Zaten komur alttan atesi aldi mi yanmaya baslar. Komurler guzelce kendi kendine yanmaya basladiktan sonra yellemeyi birak. Koz dusmesini bekle. Arada yelleyebilirsin fakar fazla yelleme komur cabuk biter. Duruma gore komur eklemesi yap. Artik komurler de kizarip renk degistirmeye baslayinca buyuk olan komurleri kir kozu bi duzenle her tarafa esit sekilde dagit. Sonra bi daha guzelce yelle. Sonrasi artik komurlerin kozu dusunce yani hepsi grilesince mangalimiz hazir koy uzerine izgarayi pisir. Bir de ates alttan yakilir. Yakacagin seyin uzerine gazete vs. Koyup yakmaya calisirsan bir halta yaramaz. Unutma yanicili derecesine gore alttan yukariya dogru yakacan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustizmir

    Kendi öz çekimim ve anlatımımla sunayım. Geçen sene piknikte çekmiştik .






    kanalin




  • Dört senelik uzmanlık gerektiren bir durumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odunları piramit şeklinde diz altında çalı çırpı olsun bakkaldan marketten jel isporto al dök üstüne iyice ver ateşi odunlar tutuşsun biraz yansın at kömürü üstüne kömürlerde hiç siyah yer kalmayıncaya kadar yansın sonra pişir olay bu ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/ScwwdStLaec

    Ben hiç uğraşmıyorum yakma işi hep zor gelir bana işin kolayına kaçıyorum en fazla 5 dakikada kömürler tamamen tutuşup korlanıyor evde balkonda yapsan tavsiye ederdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen turbolıne a benzıyorsun
  • jel mel kullanmayın hocam zararlı kimyasallar et pişecek üstünde onun. 5 6 parça çırayla yakamıyorsanız uğraşmayın bir zahmmet bi ton malzeme diyen olmuş alta, hele odun kömürü ise kullandıkları burda yazanlar boşa uğraşıyor mangal diye dünyaları yakmadıkları kalmış.

    Gazete veya ufak talaştır çubuktur bir şeyi tutuşturun, 5 6 parça çırayı kamp ateşi gibi dizin ufaktan yandıkça yaklaştırın etrafını hava alabilecek şekilde kömürle kaplamaya başlayın. Sonra yelpazeyle harlayın ateşi, odun kömürü ise zaten hızlıca yanacaktır diğer kömürleri de yaklaştırarak pişirin, gerekirse bir iki parça daha çırayı alttan sokuşturabilirsiniz ateşe, hepsi beyazlaşıp kor olunca yayın kömürü 5 10 cm üzerine de eti koyun. Pek yellememeye özen gösterin közden sonra.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.