Şimdi Ara

MANCİNİ'DEN MÜTHİŞ TAKTİKSEL HAMLE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
0
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu güzel hamleleri uzun süredir göremediğimiz için inanın başlık açmaya değer buldum.

mancini diyor ki,
    elimde sneijder burak drogba umut engin melo aydın, sabri gibi hücum özellikli oyuncular var ama ilk 11 de ama yedekte... yani her türlü hücum silahı sokabilirim oyuna, bir bruma'ya bağlıysa takım yandık...

ama diyor ki defansım yok.. bir tane defans sakatlansa,,, bu 4 lüden biri sakatlansa alternatifi yok...

bugün hiçbir takım gidip de, ya koysan oynar diye alternatif sokmaz takıma hele bu defans ise. defans adamların has stoper özelllikli olacaklar, hele ki rakibin hızlı çıkan rakibi kontralarla bitiren ve lua lua gibi hantal oyuncuları 2 sn de ekarte eden bir adam varsa hele...

en zekicesini yaptı, bruma'nın olmayışına bende çok üzüldüm ama taktik zeka diye buna derler. eleştirileceğini bile bile korkusuzca bu hamleyi yaptı dany'yi yedek soyundurdu.

ama adam o kadar güzel ve zekice düşünmüş ki alkışlamak geldi. bence bu taktik dehalıktır amaa kimisi içinde eleştiri konusu işte. geniş düşünmek lazım.

----

Eğer bugün dany kadro dışı bruma yedek olsaydı kimse bu hamlenin farkında olmazdı, aslında çok kritik bir hamleyi korkusuzca yaptı, önce defans gelir her zaman....

----

terim'in mantığında ise, o defans oynar bu defans oynar, sorsan herkes defans oynar, ama defansımız hep delik deşik.

----

stoper özellikli olmak ile stoper olmak farklı şeyler. bir takımın en kritik yeridir defans. o zaman niye yedek defans sokuyoruz takıma? nasıl olsa hepsi stoper özellikliymiş...

BUGÜN HANTAL YAPISI OLAN VE DE SÜREKLİ KONTRA YEDİĞİMİZ BİR MAÇTA, YANINDAN ATIP KOLAYCA EKART EDEBİLECEĞİN CEYHUN, HAKAN BALTA'YA GÜVENİP DEFANS YAPMAK TEK KELİMEYLE AHMAKLIKTIR.

DANY'Yİ BU YÜZDEN YEDEĞE KOYMASI TAKİKSEL BAŞARIDIR. BU TAKTİKSEL BAŞARIYI DAHA DA GÜZEL KILAN ŞEY, EĞER BU HAMLEYİ YAPMASAYDI KİMSENİN RUHU DUYMAZ AKLINA GELMEZDİ, YANİ BUNU ÖZELLİKLE DÜŞÜNMÜŞ....

• En azından sol açığı, bakın sol kanat bile demiyorum, sol açığı sol bek yapmaya çalışmadı. Gitti Hakan sakatlanınca Dany'i aldı oyuna.. Hiçte absürd olmadı.. Sadece tedbiri elden bırakmadı o kadar.. İyi bir profesyonel olduğunu da gösterdi tabii.
  • cok abartmissin bu hamleyi ama suna katiliyorum ftnin herkes defans oynar dusuncesi heralde eskiden stoper olmasindan geliyor hatta bulent korkmazda cok ofansif oynatirdi takimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArtLeSs

En azından sol açığı, bakın sol kanat bile demiyorum, sol açığı sol bek yapmaya çalışmadı. Gitti Hakan sakatlanınca Dany'i aldı oyuna.. Hiçte absürd olmadı.. Sadece tedbiri elden bırakmadı o kadar.. İyi bir profesyonel olduğunu da gösterdi tabii.

Sağ açık diye bir şey yok ki hocam bizde. 3 tane merkez orta saha ile maça başladık.

• Ya Allah bismillah hücum dönemi artık kapandı.Gayet mantıklı oynuyoruz.Şampiyonlar liginde de aynı oyunla Kopenhag'ı yenmemiz garanti.4 atarız diyerek yola çıkıp yenilmeyiz.Young Boys da bir ara cümbür cemaat hücuma kalkıyordu,hücum taktiği uygulamak zordur ve başarılıdır diye bir kural yok.Patos'un da dediği gibi en kritik bölge defanstır,önce oraya önlem alacaksın.
  • Muthis bir taktiksel hamle gercekten. Takim dogru duzgun pozisyona giremiyor. Bruma, Riera, Amrabat tribunde oturuyor. Hakan Balta ve Sabri ile kanat organizasyonu yapmaya calisiyoruz.

Neymis, stoper sakatlanirsa bla bla...Ne oldu sonunda? Hakan Balta sakatlandi. Yedek sol bekin nerede? Tribunde.

Eee ne fark etti? Takim gol ararken gittin, butun sol kanadi "sag ayakli stoper" Dany'e emanet ettin.

Tam bir skor taraftarinin acacagi konu. Sansimiz yerindeydi, bir gol atip galip geldik ya, Mancini'yi goklere cikarin. Yarin ilk puan kaybinda yine tek forvet oynatmiyor diye aglayacaksin. 10 tane konu acip , buyuk harflerle 2 sayfa spam yazacaksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atilla35-1905

cok abartmissin bu hamleyi ama suna katiliyorum ftnin herkes defans oynar dusuncesi heralde eskiden stoper olmasindan geliyor hatta bulent korkmazda cok ofansif oynatirdi takimi

çok abarttın deme bence.

evet, görünüşte çok basit geliyor, neden mi? stoper sakatmış gelmiş stoper yedek olmadığından stoper koymuş, standart bir hamle gibi.... ama bruma'yı kesip dany'yi koyması çok önemli.

eleştirildi mi bu konuda? evet... bunu göze aldı mı? evet.

bir de ne yazdım, bu hamleyi ypamasını daha önemli kılan şey,,, yapmasaydı kimsenin ruhu duymazdı, eleştiri konusu dahii olmazdı

AMA BURASI ÖNEMLİ.... ACISINI NASIL ÇEKERDİK? MİSAL SEMİH CEYA CHEDJOU SAKATLANDI, STOPERE GEÇTİ CEYHUN...BU RAKİP LUA LUA VE DİĞER OYUNCULARIYLA İYİ KONTRA YAPIYOR, LUA LUA 3 KİŞİNİN ARASINDAN ÇIKAN ADAM HANTAL OYUNCULARI MAÇI İZLEDİNİZ, ÇOK KOLAY EKARTE EDİYOR, BÖYLE GOL YESEYDİK NE OLACAKTI?

bunun önlemini aldı mı? evet.. benim için yeterli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tranquillity

quote:

En azından sol açığı, bakın sol kanat bile demiyorum, sol açığı sol bek yapmaya çalışmadı. Gitti Hakan sakatlanınca Dany'i aldı oyuna.. Hiçte absürd olmadı.. Sadece tedbiri elden bırakmadı o kadar.. İyi bir profesyonel olduğunu da gösterdi tabii.

Sağ açık diye bir şey yok ki hocam bizde. 3 tane merkez orta saha ile maça başladık.

Sol açık diye yazacakken sağ yazmışım. Fark etmez ikisi de yok.

• Dannyden bir bek yaratilabilirmi acaba hizindan ve bazen calisan oyun zekasindan ciddi hizli cunku..

• quote:

Orijinalden alıntı: Tranquillity

quote:

Riera ve onun sol bek yapılmaya çalışılmasına atıfta bulundum hocam.. Mancini en azından Hakan sakatlanınca saklı tuttuğu Dany kozunu doğru kullandı diyorum.. F.T olsa aynı taktikle başlar yedeklere de Bruma'yı alırdı. Hakan sakatlanıncada ya Melo'yu oraya kaydırırdı ya da alırdı Bruma'yı sol bek oynatırdı yahut başkasını işte.. Önemli olan ileri görüşlü olabilmek. Her mevkiden en az bir yedek olmak zorunda o yedek kulübesinde. Boşuna 7 kişilik kontenjan yok orda.

• Kardeş sen çok güzel kompozisyon yazarsın. Ciddi söylüyorum bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: patos64

quote:

cok abartmissin bu hamleyi ama suna katiliyorum ftnin herkes defans oynar dusuncesi heralde eskiden stoper olmasindan geliyor hatta bulent korkmazda cok ofansif oynatirdi takimi

çok abarttın deme bence.

evet, görünüşte çok basit geliyor, neden mi? stoper sakatmış gelmiş stoper yedek olmadığından stoper koymuş, standart bir hamle gibi.... ama bruma'yı kesip dany'yi koyması çok önemli.

bir de ne yazdım, bu hamleyi ypamasını daha önemli kılan şey,,, yapmasaydı kimsenin ruhu duymazdı, eleştiri konusu dahii olmazdı

AMA BURASI ÖNEMLİ.... ACISINI NASIL ÇEKERDİK? MİSAL SEMİH CEYA CHEDJOU SAKATLANDI, STOPERE GEÇTİ CEYHUN...BU RAKİP LUA LUA VE DİĞER OYUNCULARIYLA İYİ KONTRA YAPIYOR, LUA LUA 3 KİŞİNİN ARASINDAN ÇIKAN ADAM HANTAL OYUNCULARI MAÇI İZLEDİNİZ, ÇOK KOLAY EKARTE EDİYOR, BÖYLE GOL YESEYDİK NE OLACAKTI?

meloyu falan cekersin bi sekilde halledersin bence rakip karabuk tamam tehlikeli bi kac oyuncusu var ama real madrid juve falanda degil rakip bi sekilde bruma olmaliydi. sinonun sut girmeseydi nolacakti iyice kopardik zirveden

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Muthis bir taktiksel hamle gercekten. Takim dogru duzgun pozisyona giremiyor. Bruma, Riera, Amrabat tribunde oturuyor. Hakan Balta ve Sabri ile kanat organizasyonu yapmaya calisiyoruz.

Neymis, stoper sakatlanirsa bla bla...Ne oldu sonunda? Hakan Balta sakatlandi. Yedek sol bekin nerede? Tribunde.

Eee ne fark etti? Takim gol ararken gittin, butun sol kanadi "sag ayakli stoper" Dany'e emanet ettin.

Tam bir skor taraftarinin acacagi konu. Sansimiz yerindeydi, bir gol atip galip geldik ya, Mancini'yi goklere cikarin. Yarin ilk puan kaybinda yine tek forvet oynatmiyor diye aglayacaksin. 10 tane konu acip , buyuk harflerle 2 sayfa spam yazacaksin.

bugün gollere bile sevinmedim.
    45 dakikada saçlarım beyazladı.
    3 puan umrumda bile değil.
    boş cevaplarını sırf cevap vermek için verdiğin cevapları bu saatten sonra çekemem.

dany DEFANS mı? defans bitti gitti. ötesi var mı?

geçen hafta çift forvete geçemedi melo ve selçuk yok diye. bu hafta yedek stoper olmadığından bruma'yı alamadığından geçemediğini düşnüüyorum. ek olarak yeni hoca olduğundan burak'ı küstürmek istemiyor, gayet mantıklı bizim için işkence olsa da onun için mantıklı.

---

skor taraftarı diye insanları eleştiren kişilere o kadar kıl kapıyorum ki :D bırakın artık bunları ya, bugün rezillere oynadık, hala da söylüyorum nedeni kanat yok ve çift forvet...

geç neverlate sizin devriniz bitti.:)

• quote:

quote:

quote:

çok abarttın deme bence.

meloyu falan cekersin bi sekilde halledersin bence rakip karabuk tamam tehlikeli bi kac oyuncusu var ama real madrid juve falanda degil rakip bi sekilde bruma olmaliydi. sinonun sut girmeseydi nolacakti iyice kopardik zirveden

usta bu hallere bu yüzden düştük? bunu neden unutmuyorsunuz, bu kafa işte bizde var, başkasında yok... o adamın yetişmesi, gördüğü maçlardan çıkardığı sonuçlar tecrübeler bunlardır.

ben eeee ne var ya koy geç x i derim, o der ki riske edemem gol atılır ama yememem lazım der...

karabuk dalga geçiyorsun geçen sene 3 ledi herkesi... bugünde üçleyebilirdi belli mi olur?

ben ne diyorum, bu hamleyi değerlendirecek durum tam olmadı iyi ki olmadı önlemini aldı mı? evet...

yahu hep defansımızı eleştirip, şimdi de defansımızı umursamasına kızmamız abesle iştigal.

• Brumayı taktiksel dehadan ya da müthiş taktiksel hamleden dolayı değil milli takımdan yeni döndüğü ve antreman eksiğinden ötürü yorgun bir şekilde oynatmamak için yedek soyundurdu. Yani kopenhag maçına diri tutmak istiyor. Sen taktiksel hamleyi yanlış anlamışsın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

çok abarttın deme bence.

usta bu hallere bu yüzden düştük? bunu neden unutmuyorsunuz, bu kafa işte bizde var, başkasında yok... o adamın yetişmesi, gördüğü maçlardan çıkardığı sonuçlar tecrübeler bunlardır.

ben eeee ne var ya koy geç x i derim, o der ki riske edemem gol atılır ama yememem lazım der...

karabuk dalga geçiyorsun geçen sene 3 ledi herkesi... bugünde üçleyebilirdi belli mi olur?

ben ne diyorum, bu hamleyi değerlendirecek durum tam olmadı iyi ki olmadı önlemini aldı mı? evet...

yahu hep defansımızı eleştirip, şimdi de defansımızı umursamasına kızmamız abesle iştigal.

biz nasil oynarsak oynayalim bu orta sahayla gol yeriz. yav baklava orta saha var diyoruz her mac gol yiyoz. 90 dk savunma yapiyoz juveden 2 gol yiyoz. orta sahamiz cok yumusak. selcuk sadece kalabalik olsun diye savunmaya bazen geliyor melo sert ama ani yakalaninca gec donuyo defansa diger orta sahada hergun degisiyor ve bi katkisi olmuyor. 4-3-1-2 oynayacaksak cok iyu bi orta saha lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: Marjinalyus

Brumayı taktiksel dehadan ya da müthiş taktiksel hamleden dolayı değil milli takımdan yeni döndüğü ve antreman eksiğinden ötürü yorgun bir şekilde oynatmamak için yedek soyundurdu. Yani kopenhag maçına diri tutmak istiyor. Sen taktiksel hamleyi yanlış anlamışsın.

bugün spor yazarları tv dekiler bu hamleyi eleştirdi mi? evet.
    zaten yedek olacak. kritik bir hamle olarak bir silah gibi sokabilirdi.70 80 gibi.
    o da onun için bahane olarak kullandı milli takımı. zaten kopenhaga saklıyor orası zaten doğru.
    bruma orada maç bile oynamadı. orada da burada da antremansız gibi bir durumu yoktu.
    yorgun olması tamamen medyaya atılan bir yem.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Muthis bir taktiksel hamle gercekten. Takim dogru duzgun pozisyona giremiyor. Bruma, Riera, Amrabat tribunde oturuyor. Hakan Balta ve Sabri ile kanat organizasyonu yapmaya calisiyoruz.

dany DEFANS mı? defans bitti gitti. ötesi var mı?

Sabri de DEFANS. Koyalim stopere oynasin o zaman Adam daha "stoper" ve "bek" mevkilerinin ayrimini yapmaktan aciz. Cikiyor sayfalarca destan yaziyor. Neyse patos bak:

"Stoper" ve "sol bek" farkli mevkilerdir. Aynen "on libero" ve "stoper" gibi. Tek basina "defans" diye bir mevki yoktur. Sol bek oyuncusu da on libero oyuncusu da defans yapmakla mukelleftir.

Ceyhun'un ikinci pozisyonu stoperdir. Bu sezon hazirlik maclarinda ve Eskisehirspor macinda gayet basarili stoper oynadi. Bu Dany'nin sol bek/kanat oynamasindan daha mantikli. Adam bir kere sag ayakli.

Neyse bu kadar ders yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marjinalyus

Brumayı taktiksel dehadan ya da müthiş taktiksel hamleden dolayı değil milli takımdan yeni döndüğü ve antreman eksiğinden ötürü yorgun bir şekilde oynatmamak için yedek soyundurdu. Yani kopenhag maçına diri tutmak istiyor. Sen taktiksel hamleyi yanlış anlamışsın.

Bruma'yı neden oynatmadı (LİNK)
  • Ohh beee.. Reisin yorumunu bekledim tüm gece artık rahat uyuyabilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.