Şimdi Ara

´´ Manavgat Şelalesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canım sıkıldı atladık arabaya gezintiye çıktık.
    Side vs. gezdikten sonra Manavgat Şelalesi'ne girelim dedik.

Aracımızı otoparka bırakalım dedim 2 lira ücret aldılar. Uygundu, şaşırdım.
    Girişte 2,5 lira kişi başı bilet kestiler. Öğrenci ve öğretmen indirimi yokmuş. Bu noktada şaşırdım. Özellikle tekrar sordum yok dediler. Demek ki Turizm ve Kültür Bakanlığı'na falan bağlı değil.

Çantamızı açarak aramak istediler. Bu da ilginç geldi. Dedektör yoktu ellerinde.

İçeride gözleme 5 liraydı.
    Hemen önümüzde çay ve ayran alan bir kişi 6 lira hesap ödediği için itiraz ediyor patronla görüşmek istediğini haykırıyordu. Bu izlenim daha girişte fiyat konusunda bizi uyardı.

Şelale etrafındaki masaların neredeyse tamamı boştu. Bir de Pazar günüydü hem de sezonda.

Önümden bir turist geçerken Türk İskender Kebabı çok seviyorum ama burada çok pahalı diyordu.

Gezdik dolaştık ve çıktık.

Aklımda bir çok soru işareti kaldı.
    Park ücreti uygun, tuvaletler ücretsiz ancak hediyelik eşyalar ve lokantalar pahalı.

Amaç turist geliri elde etmekse tamamında aynı fiyat politikası izlenmeli, öte yandan ihale usulü verilmiş olunsa teftişi yapılır kontrolleri yapılır sanırım.

İlginç geldi.
    Gider miyim bir daha? Sanmıyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 6 Temmuz 2009; 20:25:27 >

• dünyanın en güzel yerlerinden birini ihale 2kuruş fazla verdi diye kim bilir kimlere emanet ederlerse öyle olur tabi.ha bizim yüce hükümetimizin işletmesi olsa nasıl olurdu oda ayrı bi muamma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aböRjin -- 6 Temmuz 2009; 20:27:49 >
  • Bir tek bizim ülkemizde mi böyle yoksa her ülkede turistleri söğüşlüyorlar mı? Yurt dışına gitme fırsatım olmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragonborn -- 6 Temmuz 2009; 20:27:08 >
  • Evet Bu tip olaylar antalya şelalerindede gerçekleşiyor.Gördüysen zaten gelmene gerek yok bi daha
    Yani biz alıştık burda çok oyunlar donuyor boyle iyi para getirisi olan yerlerde malesef
  • Hocam sorma ya çoğu yerde rastladım. Baktın yabancı mı hemen 1 liralık şey oluyo 5 lira..

Yabancı ülkelerde de böylemidir yoksa sadece bizim Türkiye'ye ait bişey mi acaba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zeen

Evet Bu tip olaylar antalya şelalerindede gerçekleşiyor.Gördüysen zaten gelmene gerek yok bi daha
    Yani biz alıştık burda çok oyunlar donuyor boyle iyi para getirisi olan yerlerde malesef

Alanya'da da evimiz var. Ben 2 ayımı burada geçiriyorum.
    Düden Şelalesi'nde vs. buna benzer bir durumla karşılaşmamıştım.

Bugün berberde dikkatimi bir şey çekti.
    Saç tıraşı 5 lira yazmış. Altına da turist için 5 €. :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 6 Temmuz 2009; 20:30:37 >
  • Durum bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gölcük - İznik Yolu
    6 yıl önce açıldı
    Kastamonu Bungalov Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

quote:

Orjinalden alıntı: Zeen

Evet Bu tip olaylar antalya şelalerindede gerçekleşiyor.Gördüysen zaten gelmene gerek yok bi daha

Alanya'da da evimiz var. Ben 2 ayımı burada geçiriyorum.
    Düden Şelalesi'nde vs. buna benzer bir durumla karşılaşmamıştım.

Bugün berberde dikkatimi bir şey çekti.
    Saç tıraşı 5 lira yazmış. Altına da turist için 5 €. :))

çok hoşmuş bu

• ya ben manavgatta oturuyorum yabancıya kitliyorlar bu dogru ama mesela bot turları var eglenceli ve ucuz gitmen lazım yanı işi bilcen sideye gidipde turuist tin girdigi magzaya girmicen yoksa hiç paran gitmez yanı sende hata biraz
  • para kazandığı insanlardan (aç karnını onlar sayesinde doyuranlar) türkçe bilmiyor diye küfür eden fazla para alan şerefsizler acaba her ülkede varmıdır?

buna şahit oldum çünkü.. bu onursuzluktur.. eğitim şart.. otoparkcısıda olsa eğitim almalı bunun başka yolu yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: i Am Not Dead

ya ben manavgatta oturuyorum yabancıya kitliyorlar bu dogru ama mesela bot turları var eglenceli ve ucuz gitmen lazım yanı işi bilcen sideye gidipde turuist tin girdigi magzaya girmicen yoksa hiç paran gitmez yanı sende hata biraz

Side'de turistin girdiği mağazaya girmedim ki...
    Öyle bir şey de yazmadım. Okumadınız sanırım.

Manavgat Şelalesi'nde yaşadığım olayı anlattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 7 Temmuz 2009; 0:18:02 >
  • Tesbihimi düşürmüştüm manavgata
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: i Am Not Dead

ya ben manavgatta oturuyorum yabancıya kitliyorlar bu dogru ama mesela bot turları var eglenceli ve ucuz gitmen lazım yanı işi bilcen sideye gidipde turuist tin girdigi magzaya girmicen yoksa hiç paran gitmez yanı sende hata biraz

Side'de turistin girdiği mağazaya girmedim ki...
    Öyle bir şey de yazmadım. Okumadınız sanırım.

Manavgat Şelalesi'nde yaşadığım olayı anlattım.

ya bende biraz göz attımda sankı bıraz paranın çok gittigini anlatmaya çalışmıssın gibi olmuş
    bak bugun ayakkabı alıyorduk arkadaşa turiste geldi adam 125 dolara markasız bi ayakkabı sattı :D o adam nike alsa daha ucuz a alırdı yemın ederım :D turlara gitmeyi dene pazar günleri yaparlar tekne turu 8 ytl sadece 6 saat yemek felan da var yemek okadar güzel olmasada alabalık işte :P

• Turkiyede her sey para ile.Arabayla bir yerde dursan hemen birisi para istemeye geliyor.Avrupada yok böyle bir sey.Müzeye girerken para verirsin ama park etmek için degil!Türkiyede arabanla bir manzaraya bakmana bile para istiyorlar.Bence kötû oluyor.Zira avrupa ile kazanç farkida fazla kalmadi.Pahaliya gelmeye basladigi an avrupali gelmez!!Zira alternatif çok!
    manavgat selalesi 35 sene evvel gôrmustum/Sahane idi.Suyun ustunde balik yemistim.5 sene evvel gittim.Her taraf beton olmus.Hiç bir özelligi kalmamis!Nerdeyse hiç bir sey yok.Selale bile yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 6 Temmuz 2009; 23:29:36 >
  • Türkiye'de turistik yerler, yerli turisti soymak için fırsat olmuş. Yabancı turiste koymuyor zaten fiyatlar, takır takır alıyorlar.
  • Maalesef.
  • quote:

Maalesef.

Fırtınam... gelmemiş daha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.