Şimdi Ara

Burdur-Fethiye-Saklıkent-Dalyan-Kuşadası-Efes-İzmir-Ürgüp-Göreme Tatil notları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
3
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar belki başkalarına da yardımcı olur diye size bu hat boyunca yaptığım geziyle ilgili ayrıntılı bilgi vereceğim.

    Öncelikle Ordu’dan yola çıktık ve ilk durak olarak Burdur’da konakladık. Burdur’da konaklamamın nedeni Salda Gölünü görmek ve yüzmekti. Burdur’da öğretmenevinde konakladık ancak size tavsiye etmiyorum. Geç saatte şehre gelmemiş olsaydım kesinlikle başka bir konaklama yeri bulurdum. Sabah salda gölüne gittik. Milli parklara ait bir tesis var kesinlikle hafta içi gitmenizi tavsiye ederim haftasonları çok kalabalık oluyor. Araç girişi yanlış hatırlamıyorsam 7.5 tl içeride duş-wc –soyunma kabini ve restorant mevcut. Kumsalda şemsiye ve şezlong yok yanınızda şemsiye götürmenizi tavsiye ederim çünkü çok güneşli oluyor. Haftaiçi giderseniz ağaçların altında oturabilirsiniz haftasonu ise çok erkenden gelip kapılıyor. Restorantta fiyatlar gayet makul. Araç/bisiklet ile veya yaya olarak salda gölünün çevresini mutlaka gezip keyfini çıkarmalısınız. Gölün rengi açık mavi ve çok güzel ama zemini tamamen balçık bu nedenle iyi yüzme bilmiyorsanız çok fazla açılmayın ayrıca belirlenen alanlar dışında kesinlikle yüzmeyin.arabada semaver ve sandalyelerimiz olduğu için biz salda manzarasında çayımızı demleyip güneşi batırdık keyifli bir şekilde size de imkanınız varsa yapmanızı öneririm.

    Akşam burdur’a geri dönüp Özsarı Kebap Salonunda akşam yemeğimizi yedik size de Burdur şiş ve Kadayıf yemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

    Sabah Fethiye çalış bölgesine çıktık. Otelimiz Jiva Beach Resort’tu. 1 hafta konakladık ve otel tam bir hizmet oteli kesinlikle ödediğinizin karşılığını alıyorsunuz. Fethiyeye tatile gitmeyi düşünüyorsanız kesinlikle bu oteli tavsiye ediyorum. Havuz manzaralı odaları tercih edin. Yemekleri ve özellikle pastanesi çok başarılı. 24 saat açık pastanesi var. İçinde doğal göl bulunmakta ve gölde bulunan balıkları ve ördekleri beslemek oldukça eğlenceli. Çalışanlar çok ilgili ve güler yüzlü. Her akşam güzel gösteriler vardı. Denizi söylendiği gibi dalgalı değil tüm tatilde havuzu hiç kullanmadık hep denizdeydik.hem bekarlar hemde aileler için gerçekten uygun bir otel. 2-3 senede bir gitmek isteyeceğim bir yer.

    Jiva beach’ten çıktıktan sonra yaklaşık 50km mesafede Saklıkent ve gizlikente geçtik. Saklıkent’e giriş 6 tl’ydi galiba giriş kısmında otopark mevcut. mutlaka kanyonun sonuna kadar gidin çünkü belirli bir mesafeden sonra kanyonun keyfini çıkarmaya başlıyorsunuz. Ayağınızda deniz ayakkabısı olsun sandalet veya terlikle çok zorlayıcı olur sizin için. Soğuk suya ayağınız sokup o yolculuğu yapmanın keyfini anlatamam. Çıkışında yemek yemek için 2 restorant var suların içine kurulu masalarda balık yemenizi tavsiye ederim. Hediyelik eşya alacaksınız otoparkın yanında satış kioskları var oradan alabilirsiniz fiyatları normal ve özgün ürünler bulmak mümkün.

    Saklıkentin yaklaşık 1 km gerisinde gizlikent tabelasını görürsünüz kesinlikle orayı da gezmenizi tavsiye ediyorum. Merdivenlerden ilerleyip Dere boyunca ilerleyip sonrasında şelaleyle baş başa kalıyorsunuz. gizlikente giriş ücreti alınmıyor.
    Saklıkent ve gizlikentten sonra fethiyede kayaköyü gezmek istedik yola koyulduk ancak fethiyenin içinden gittiğimiz için yol ayrımına geldiğimizde yolda çalışma olması nedeniyle yolun kapalı olduğunu öğrendik. yol ayrımına kadar bununla ilgili herhangi bir uyarı yok. yöre halkına sorduğumda diğer yol için ölüdenizden gitmem gerektiği söylendiğinden ve daha gidecek yolum olduğundan birazda yorgunluk nedeniyle kayaköyü gezmeden yola devam ettik ve dalyanda mola verdik. Alinda hotel’de konakladık. Tam bir f/p oteli. Aile işletmesi ve çok yardımcılar. Odalar temiz ve klimalı. Dalyana yürüme mesafesinde. Çiğdemin ev yemekleri diye bir restorant var ev yemekleri yapıyor ve gayet lezzetli. İşletmecileri gayet ilgili aile işletmesi olduğu için temiz bir restorant. Kişi başı 15-20 tl’ye çipura dahil her şeyi yiyebilirsiniz. Sonrasında dalyano ice diye dondurmacı var el yapımı dondurma yapılıyor yemenizi tavsiye ederim. 1 topu 3 tl. limon, portakal, damla sakızlı ve naneli dondurmaları gayet başarılıydı.

    Sonrasında tekne turuna katıldık. Sabah 10 da başlıyor akşam 6 gibi bitiyor. Kişi başı 50 tl öğle yemeği içinde. Çamur banyosu, kral mezarları, mavi yengeç ve iztuzu gezilerini içeriyor tur. Çamur banyosu kişi başı 6 tl’di galiba.en son iz tuzu plajına uğruyor tekne denizi güzel ama çok sığ. Duşlarda da deniz suyu var aklınızda olsun. Denizden çıkıp deniz suyuyla duş alıyorsunuz
    Akşamında dalyanda Kaunos kral bahçesinde oturup yorgunluk kahvesi içtik göle nazır bir şekilde. Belediyenin işletmecisi olduğu bir yer fiyatlar makul ama en güzel yanı manzarası. Dalyanda yanınızda mutlaka off sivrisinek kovucu olsun çok fazla sivrisinek var çünkü.

    Sabahında kleoptra plajına gittik. Arabayı park edip 1km yolu traktörlerle ulaşıyorsunuz. Başka şekilde gidilmesine izin vermiyorlar. Giriş ücreti kişi başı 12 tl, içeride şezlong 10 tl kişi başı. Denizi ise tam yaşamalık o kadar güzel ki anlatamam mutlaka yüzmelisiniz. Denizin dibinden balıkların size eşlik etmesini izleyebiliyorsunuz.

    Oradan çıkıp kuşadasına doğru yola çıktık. Yolda çine de yol üstünde köfteci Soner ustada durduk ve çine köftelerinden yedik gerçekten çok güzel ve doyurucu fiyatlarını hatırlamıyorum ama gayet makuldü. Kuşadasında mr happys liman otelde konakladık. Otel tam kuşadasının merkezinde odaları gayet temiz ve yeni. Çatı katında kahvaltınızı Kuşadası manzarasına karşı yapıyorsunuz. Kuşadasında 24 saat otopark bulmak sıkıntılı size tavsiyem belediyeye ait kapalı otoparka gitmeniz. Kuşadası çarşısı çok hareketli ve güzel içinde kaybolmanızı öneririm. Kuşadası marinayı gezmeyi de unutmayın. Marinada ketchup diye bir mekan var çok elit ve güzel bir mekan burada soluklanmanızı tavsiye ederim.

    Sabah erkenden çıkıp efes harabelerini gezmek için yola koyulduk. Efes te açık otopak mevcut ve 10 tl fiyatı var bilet fiyatları da kişi başı 40 tl işbankası kredi kartı olanlara ücretsiz. Yanınıza mutlaka şapka ve su alın ihtiyacınız olacak. Gerçekten tarihi mekanları gezmek çok güzel ancak keşke yalın anlatımla birlikte mitolojik bilgilerde bilgi levhalarında olsa. Ayrıca içinde teras evler diye bir yer var orayı gezmek için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.

    Oradan çıktıktan sonra yaklaşık 2-3 km mesafede yediuyuyanlar mağarası var ancak ücretsiz olduğu için ne bir bilgi ne de bakım var kendi haline bırakılmış atıl durumda bir yer ama yinede gezip görmenizde fayda var. Yediuyuyanlar mağarasını da gezdikten sonra rotamız İzmir. Öğleye denk geldiği için meydanda mis gibi ızgarada yemeğizi yedik yediğimiz atıştırmalıklar gayet güzeldi. İzmirde kemeraltı çarşısını gezmek tüm günümüzü aldı Allahtan gezmişiz midye dolma yemeyi özlemiştim. Büyük boy midyeler 50 kuruştan satılıyor. Müdavimleri için bulunmaz fırsat en azından benim açımdan. sonrasında kordonu gezip mado da yorgunluğumuzu attık. Mado da denize nazır gün batımını izlemenizi tavsiye ederim.

    Ertesi gün konyaya mevlanaya doğru yola çıktık. Mevlana türbesini ziyaret ettik gerçekten o atmosferi hissetmek güzeldi. Mevlananın oğlu için yaptığı efsunlu gömlek çok güzeldi. Sonrasında yıldız restorantta etli ekmek yedik gayet güzel ve doyurucuydu. 1 porsiyon 15 tl’ydi.sonrasında tarihi çarşısını gezdik ancak Konya Mevlana türbesi haricinde hiç beklediğim gibi çıkmadı. Meram daha güzel diyorlar ama gitme fırsatım olmadı.

    Sabah Ürgüp-göreme için yola çıktık. Göremede göreme açık hava müzesini gezdik. Giriş ücreti kişi başı 30 tl. yanınızda yine mutlaka şapka ve su olsun çünkü bunalıyorsunuz. Burada kilise ve yerleşim yerleri var ancak burada keşke müze müdürlüğü cansız mankenlerle o dönemki durumu yansıtsaydı en azından sadece bir kilise ve evde ama maalesef bazı şeyleri kendiniz çıkarımla buluyorsunuz. Sonrasında ürgüpe doğru yola çıktık zaten çok yakınlar birbirlerine öncesinde güvercinlik vadisinde meşhur nazar boncuklu ağaç ile fotoğraf çektirmemek olmaz  paşabağı gezip sonrasında orduya doğru yolculuğumuzu sonlandırmak üzere yola çıktık.

    Toplamda 3400 km yol yaptık ve gerçekten çok keyifli bir yolculuk oldu bizim için. Umarım bu bölgeleri gezmek isteyenler için otel, restorant ve gezilecek yerlerle ilgili önerilerim yardımcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasmania -- 24 Temmuz 2017; 23:34:40 >







  • Merhabalar
    Yazınız için çok teşekkür ederim.Gerçekten de keyifle 2 kez okudum.Yorucu olmuştur.3400 km.. jiva beach i biraz daha açabilirmisiniz?beğenmediğiniz ya da eksikti dediğiniz bir şeyleri varmıydı? ücreti neydi? çocuklu bir aile rahatlıkla kalabilir mi?
    jİVA BEACH de sivrisinek durumu varmıydı? neticede göl e hizalı...
    birde fotoğraflar da yüklerseniz çok daha güzel bir yazı olucağına eminim.
    cevaplar için teşekkürler..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • serkanertekin kullanıcısına yanıt
    jiva beach otelde beğenmediğim hiçbirşey yoktu gerçekten zor beğenen biri olarak bunu söyleyebilirim (daha iyi olabilir diyebileceğim bir iki öneri vardı sadece onu da otel yetkilisine ilettim). odalarda terlik yok yalnız kendi terliğinizi götürmenizi tavsiye ederim ki ben otel terliklerini kullanmaktan imtina eden biri olarak bu konuda sıkıntı yaşamadım. havuzu gören odalardan birini almanızı tavsiye ederim. diğer odalar yola bakıyor ve benim hoşuma gitmedi. havuzlu odalar var ancak bana göre bir mantığı olmadığı için çünkü 5 m2 kendinize ait bir havuzun olmasını anlamsız buluyorum. özellikle denizde yüzmek varken. toplam 5 adet havuzu var yanlış hatırlamıyorsam. bir tanesi sadece ayrı bir yerde küçük çocuklar için su parkı da aynı şekilde daha çok çocuklar için diğer 3 havuzdan 2 tanesine de yine çocuklu aileler çocukları için kullanıyorlar genelde büyük havuzu yetişkinler kullanıyor. çocuğumuz olmadığı için animasyon ekibinin çocuklarla ilgili kısmına yorum yapamayacağım. yemekleri lezzetli ve her akşam başka bir dünya mutfağından yemek yedik. tatlıları güzel sadece meyvelerinin tadı yok. içindeki gölden kaynaklı sivrisinek hiç yoktu. büyük ihtimalle ilaçlıyorlar. göl içinde balıkları beslemek çocuklar için ayrı bir zevkti gözlemlediğim kadarıyla. balıkları tutmaya çalışanlar bile vardı. aile odasında kaldık yeterince büyük. 24 saat açık pastanesi favorimdi lüks bir pastaneden ne tat ne de dekorasyon olarak bir farkı yok. kumsalı güzel belirli bir yere kadar kum ve sonrasında yaklaşık 2m çakıldan sonra denize giriyorsunuz. denizi çok güzeldi özellikle sabahları. öğleden sonra bazen rüzgar olduğunda dalga oluyordu ancak yüzmeye engel olacak kadar değil. saat 11 ve saat 4 te plajda aktivite oluyor. havuzda da aktiviteler oluyor ama hiç gitmediğim için yorum yapamayacağım.2 kişi 6 gece 7 gün fiyatı 3600 tl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasmania -- 25 Temmuz 2017; 15:30:22 >




  • İzmir de hangi halk plaji guzel arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyuphanfirat E kullanıcısına yanıt
    Çeşme Ilıca, Çeşme Altınkum, Urla ve Özdere.

    Kum plaj, sığ ve temiz deniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.