Şimdi Ara

MAKİNEDEN ENDÜSTRİYE YATAY GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mantıklı bi seçim midir? Endüstri mühendisliği ana bi mühendislik değil diyor herkes ama lys döneminde endüstriyi öne yazmıştım ve gelmediğinden üzülmüştüm şuan %99 ihtimalle aynı ünide endüstriye geçebilirim ama çok kararsızım artı ve eksi yönleri nelerdir sizce?

• endüstriye geç.
  • Geç bence.
    İleride içinde hep ukde kalacak eğer geçmezsen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç

• quote:

Orijinalden alıntı: Lauren Cohan

Geç bence.
    İleride içinde hep ukde kalacak eğer geçmezsen

Kazanamadigimda baya kafama takılmıştı zaten ama simdi yeni arkadas ortamı olsun yeni hocalar falan acaba zorlanir miyim diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 1tiger1

Geç

Gec deme sebebiniz ne hocam?

• QuattroFR kullanıcısına yanıt
    Yine aynı üniversitedesin çok zorlanacağını düşünmüyorum.
    Mesela ben üniversiteyi değiştirmek istiyorum ytü içimde kaldı.
    Yatay geçiş abanıcam bu sene.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YTÜ MAKİNEDEN GEÇİŞ
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lauren Cohan kullanıcısına yanıt
    Umarim sizde gecebilirsiniz ytüye calisinca olur hersey,ytü geçişte ingilizce sinavini da gecmenizi istiyor diye biliyorum ingilizceyi de boşlamayin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: QuattroFR

quote:

Orijinalden alıntı: 1tiger1

Geç

Gec deme sebebiniz ne hocam?

Kulağa hoş geliyor

Eğerki gerçekten hedefin endüstri ise geçmelisin hocam.Ayrıca puanı daha yüksek bir bölüm.

• QuattroFR kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bu sene hazırlık okudum zaten ingilizceyi iyi bi seviyede tutmak şart.

Umarım siz de mutlu olursunuz eğer geçerseniz endüstri mühendisliğine

• bu konu bu foruma akademik anlamda soru sorulmaz arkadaşım, şşans eseri ben denk geldim de hayatını yanlışlıkla mahvetmekten kurtarmak için biri yollamış olmalı beni.

endüstri tamamen kolpa tamamen boş bir bölümdür.
    makine gibi bir bölüm varken, boğaziçi odtü bilkent dahi olsa seçilmemesi gereken bir bölümdür.
    "ne iş yaptığımız sorulmaz :pp" gibi esprilerle ne kadar durumu komikleştirmeye çalışsalar da kendileri de ne iş yaptıklarını bilmezler çünkü hiçbir şey yapamazlar.

bu ülkenin bu durumunda okunacak 3-4 tane temel mühendislik vardır, EE makine bilgisayar inşaat vb.

inan bana ben zamanında lys'de derece yaptım ve türkiye'de giremediğim endüstri bölümü yoktu.o zamanlar çaylaklık yapıp ismine ve havasına kanıp endüstri yazacaktım fakat amcam beni zamanında 90 küsur mezunu bir endüstri mühendisiyle tanıştırdı.adam türkiye'ye hardalı ilk getiren adam (Calvé'ye toz olarak hardal satardı, onlar da suyla karıştırıp şişelerdi) ama hala okuduğu bölüme söver.

okurken endüstriciler bölümlerini çok sever, EE'ciler sevmez ama mezun olduğunda EE'ciler piyasadaki bilgisayar,elektrik,makine gibi şeyleri yaparken endüstriciler izler.

ben EE okuyorum ve ekonomi yan dal yapıyorum.ekonomi alanında bile daha kalifiye bir mezun olacağım endüstricilere kıyasla.

özet: bence seçmeyin,seçtirmeyin.

no offense, IE ciler alıntılayıp hakaret etmesin veya liseliler hayali akrabalarından falan örnek vermesin veya kimse istinsa insanların cvlerini paylaşmasın lütfen.

• Arkadaşlar öncelikle sa. Ben makije yazdim biraz kendi istegimle ve birazda babamın baskısıyla. Sonra bolumde mat fizik agir dersler var dediler babamda da surekli bi şekilde bitirirsin o kolay sen yeterki kazan dedi. Bende iyi tamam dedim ama icim rahat değildi. Neyse gelelim şimdiye üni başlayalı 3 gün oldu ve dersler şimdiden bile zor bu da beni endişelendirdi yani bölümü bitirebilecegime pek inanmıyorum tamam çalışırım çabalarım ederim de herkesin bi kapasitesi var mat dersine hayvan gibi calisirsam ancak anlayabiliyorum fizik desen hiç ilgim yok kimya da öyle ve bende bir karar verdim endüstri mühendisliğine geçiş yapmayı düşünüyorum fakat ben yabancı uyruklu öğrenciyim bundan dolayı merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapamıyormuşum. Tek yol 1 sene makine de okuyup ortalamamı yüksek tutmak mış bu da benu umutsuzluğa karamsarlığa götürdü eğer yüksek tutamazsam bölümü bırakıp ortada kalma korkusu vs vs. Gel gelelim şu konuya asil sorum şu ; Makine mühendisliğinin ilk senesi nekadar zor ? İlk sene not ortalamasını yüksek tutmak icin ne gibi bir çaba gostermem gerek sonuçta ilk sene ilk sene çok zor olmaz diye düşünmek istiyorum ama sonra buranın makine olduğu aklıma geliyor. Çıkmaz bir yola girdim gibi hissediyorum lutfen bilgisi olanlar yazsın çözüm yolu arıyorum...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Siiuuuuu S kullanıcısına yanıt

hocam mezun olmak üzereyim,hangi okuldasın bilmiyorum ama ilk sene en kolay senesidir makinenin havuz derslerinden dolayı.ilk sene ort yüksek tutup ikinci sene endüstriye geçen arkadaşım vardı yapılıyor,ama daha şimdiden zor geldi yapamam diyorsan yol yakınken dön

• FlowMotion kullanıcısına yanıt
    Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesindeyim bi makine mezunu ile konuştum baya 35 yaşlarında felan diyor işte gözünde büyütme çalışacaksın vesaire ama bilmiyorum bu arada yol yakınken dön derken neyi kastettin yatay geçiş mi yoksa baska bisey mi. Dönüşün icin sağol kral

yok yani aklında böyle türlü sorular varsa yatay en mantıklısı,sevmeden okunmayan bir bölüm bizimkisi malesef.mezun olunca seçeneğin çok kendini nasıl yetiştirdiğine bağlı olarak.sana tavsiyem otur düşün hayatında napmak istediğini ve kararını ver kolay bir şey değil ama geleceğin söz konusu.

• FlowMotion kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun da ilk sene notları yüksek tutmam gerekiyormuş ygs için. Mat fizik çok ağır bölümde ve geçmişim de çok yok o derslerle meslek lisesk mezunuyum ama üni kazandık şükür İlk senede olsa yüksek tutabilirmiyim sence ve bunun icin napmaliyim

Hocam ne yaptınız? Ben de makine mühendisliği ile endüstri arasında kaldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.