Şimdi Ara

MAKINE ÖGRENCISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar,ben yeni sayilirim bu forumda
    Bir arkadas Mekatroni ge yeni baslamis ,ne güzel,cok güzel yardimci olunuyor burada.
    Ben de makine müh. okuyorum.Ama o kadar zor geliyor ki..Bana da öneride bulunabilir misiniz?
    Nasil baslamam gerekiyor,neler yapmam gerekiyor,...
    Ayrica Adana da yasiyorum.Olanaklar buna göre siralanabilirse

Önerileriniz benim icin cok önemli...

simdiden tesekkür ederim.

• off off hiç sorma aynı dert
  • Evet haklisin .Kendimi Cad-Cam de gelistirmem gerekiyor.
    Auto Cad biliyorum,pek sorunum yok onunla
    Ama Pro-Engineer diye bi program var.Onu okulda ders olarak vermiyorlar
    Nerede ögrenebilirim? Ya da Autocad e benziyorsa kullanimi, demo sunu nereden bulabilirim ya da kalici programi
    Tabiki ögrencilerin daha cok kullandigi crack li vb.

• valla bulması zor
    ist.deysen kadıköy yazıcıoğlunun yanındaki iş hanı

prg mı bul kur sen ..
    bi kitap alırsın yada.. bir iki e-book
    halledersin
    quote:

Orjinalden alıntı: elec

Evet haklisin .Kendimi Cad-Cam de gelistirmem gerekiyor.
    Auto Cad biliyorum,pek sorunum yok onunla
    Ama Pro-Engineer diye bi program var.Onu okulda ders olarak vermiyorlar
    Nerede ögrenebilirim? Ya da Autocad e benziyorsa kullanimi, demo sunu nereden bulabilirim ya da kalici programi
    Tabiki ögrencilerin daha cok kullandigi crack li vb.

• ne yazik ki Istanbul da degilim

Adana dayim,ama yine de bulamaz miyim?

ne yazik ki Istanbul da degilim

Adana dayim,ama yine de bulamaz miyim?

Sana şöyle söyleyeyim: Ben Yıldız Teknik Üni. makina mühendisliği mezunuyum. Orda ilgilendiğim dal enerji üretimiydi ve hayatımda sadece 1 kez AutoCAD kullanmam gerekti (bitirme tezinde kazan projesi yaptığımda), o da başına oturdum mu öğrendiğim kadarıyla yeterli oldu. Ama konstrüksiyon dalı öğrencilerinin işi gücü AutoCAD ve Solidworks'tü. Daha doğrusu okulda bunları kullanmalarını zorunlu kılan bişey yoktu ama öğrenmeleri gerektiğini bildikleri için, öğrenmek için uğraşıyolardı.

Şu an Boğaziçi Üni.'de otomotiv müh. yüksek lisansı yapıyorum ve orda kullanmam gereken programlar, bilmem gereken bilgiler apayrı. Örneğin otomatik kontrolle ilgileneceksen en temelinden MATLAB bilmen şart. Dizayn ile uğraşacaksan en az bir analiz programı öğrenmelisin (örneğin ansys). Ya da enerjiyle ilgileneceksen bu konuda yeni teknolojileri takip etmen, genel kültür edinmen, hatta Türkiye'nin enerji politikaları gibi siyasi konular hakkında bile bilgi sahibi olman gerekir. Malzeme ve üretimle ilgileneceksen bütün olayın kitap karıştırmak ve yeni teknolojileri takip etmek, vs.

Bence "ne yapmam gerekiyor" sorusundan önce hangi konuların ilgini çektiğini belirle ve ona göre çizgini oturtmaya başla. Bunu belirledikten sonra ne yapman gerektiğini zaten kendin görmeye başlayacaksın.

Kolay gelsin müstakbel meslektaş

Barbara Bush

• slm hasbı, acaba fluent ı bılıyormusun ?

Orjinalden alıntı: notorious

www.wekatronik.com &www.wekatronik.com/forum --> buraları tavsiye ederim
    makine müh. olucaksan CAD/CAM konusunda kendini geliştir

heryerde reklamını yapmasan ölürmüsün

• quote:

Orjinalden alıntı: RSS_02

slm hasbı, acaba fluent ı bılıyormusun ?

Yok be hocam. Yanlış bilmiyosam akışkan analiz programıydı o değil mi? Bizde master öğrencilerinden ısı-akışkan dalında olanlar mutlaka az buçuk biliyodur. Bi sorun varsa ileteyim istersen. Gerçi programı bilen iki kişinin arasında programı hiç bilmeyen bir aracı olunca ne derece sağlıklı bilgi akışı olur bilmiyorum.

Orda bahsettiğim programlardan da sadece az buçuk matlab, autocad ve solidworks biliyorum şimdilik. Ama aslında hepsinden önce bi ara Katia'ya adım atmam lazım. Bakalım...

Barbara Bush
  • Dogru söylüyorsun,önce hedef belirlemek gerekir.
    Kültürel seylerle ilgilenmek ve ya durmadan sadece teorik seyleri okumak bana göre degil

Ben hedefimi otomatik kontrol yönünde belirledim
    Yani kendimi bu konuda gelistirmek istiyorum
  • O zaman bence ilk işin MATLAB öğrenmek olsun. Ve de matlab'ın altında çalışan SIMULINK diye bir eklenti var, sıra ona da gelecek. Ama kültürel şeylerle ilgilenmeden, hele hele teorik şeyler okumadan bu işler olmaz Kültürden kastım, kendi alanınla ilgili yenilikleri takip etmek, genel kültür sahibi olmak. Ve kontrol gibi yeniliklere bu kadar açık bir dalda bunlarla ilgilenmemek olmaz. Teori ise maalesef benim de uğraşmaktan çok hoşlanmadığım birşey ama sana şunu söyleyeyim: kontrol mühendislerinin neredeyse bütün işi teoriktir.

Otomatik kontrolle ilgili bir işe başladığında patronun sana "al bu çelik kolları, şu pnömatik pistonları bağla, sürücü devrelerini kur, bilgisayardan kontrol et" demeyecek. Bu tip şeyler ancak evde hobi olarak uğraşacağın şeyler. Senin yapacağın iş (gerçekten mühendislik yaptığını, gidip kotrol ünitesi satan bir firmada pazarlamacılık yapmayacağını varsayıyorum) muhtemelen bir sistemin dinamik analizini yapıp, orda bulduğun denklemleri kullanarak işlemler yapmak ve bulduğun bu teorik sonuçlara göre bir kontrol sistemi tasarlamak olacak.

Sana bu dönem almakta olduğum "otomotiv mühendislğinde kontrol sistemleri" dersinde hocamızın söylediği bir cümleyi ileteyim:

Bu denklemlerin fiziksel anlamlarını, onları çözerken aslında ne yaptığınızı çok da fazla kurcalamayın. Çünkü fiziksel anlamına göre işlem yapmaya çalışınca işin içine kafanızda canlandıramayacağınız birçok parametre girer ve hata yaparsınız. Siz sadece işin matematiğini kafanızda oturtun ve sonuca ulaşın! Zaten gerçek hayatta yapılan da bu.

Umarım bu sözler teori hakkındaki fikirlerini değiştirmene yardımcı olur. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 12 Mart 2005, 23:11:23 >

Barbara Bush

• KATIA hakkinda bilgisi olan var mi?

Site adreside olur.

bir sürü soum oluyor ve direk sormak istiyorum.

Sahsen bu forum elektronikciler icin harika.Imreniyorum dogrusu
    bizim neden böyle bir forumumuz yok

• Valla benim bildiğim biyer yok bea... Mail grupları falan var ama onlar da daha çok duyuru amaçlı kullanılan şeyler. "Şu gün şurda bilmemne semineri var" gibi.

Ama özellikle mekatronik üzerine, benim bi arkadaşımın üye olduğu bir mail grubu vardı. Orda senin istediğin tipte soru-cevap türü bilgiler de dolanıyodu. Sana baya faydası olabilir diye düşünüyorum. Yarın arkadaşla görüşecem, akşama grubun adresini sana iletirim

Barbara Bush
  • quote:

Hasbi 81 abi,sen makinaci olduguna göre bilirsin.Bu forum gibi,makinacilarin bulundugu bir forum varmi.Burada hep elektronik bilgisayar konusuluyor.

Site adreside olur.

bir sürü soum oluyor ve direk sormak istiyorum.

Sahsen bu forum elektronikciler icin harika.Imreniyorum dogrusu
    bizim neden böyle bir forumumuz yok

Bir tane adres var.http://www.makinamuhendisi.com/ bu adreste birçok bilgi mevcut. Aslında burada bir forum açılsa çok daha iyi olurdu

• quote:

Orjinalden alıntı: CsNiPeR

Bir tane adres var.http://www.makinamuhendisi.com/ bu adreste birçok bilgi mevcut. Aslında burada bir forum açılsa çok daha iyi olurdu

Hocam, ayrıntısına bakmadım ama ilk bakışta çok güzel bi siteye benziyo. Sağolasın

Barbara Bush

• meslek önemli değil işi her zaman öğrenirsin meslek konusunda diploma önemli diplomayı aldınmı tamam iş piyasası senin artılaarına bakacaktır.bunlar
    çok iyi ingilizce
    çok iyi bilgisayar kullanıcısı(cad/cam)
    gerisi koyabileceğin tüm artılar

Hasbi abi,yarini iple cekiyorum,saol sende...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.