< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
" Ama ben kendimi gelistiricem" Bu cümleden nefret ediyorum. Söyleyenin ağzına kürekle vurasım geliyor
|
Top okullarımız bile dünyadaki diğer üniversitelerle kıyaslanınca bir hiç olarak kalırken insanlar neye güvenip taşraya gidiyor aklım almıyor.
|
Bu devirde ekmek aslanın ağzında değil başka bir yerinde artık. Bu adamları geçmek için en az 2-3 kat fazla çalışmak gerekiyor onlardan. Yazın derece tayfa tatil yaparken benim gibilerin şirketlerde (bulabilirsem tabi) maaşsız staj yapmam gerekecek
|
Yakında benzer şeyler tıp için de yazılıp çizilecek. Plansız bir şekilde her bulunan boşluğa tıp açtıkları için yakın zamanda açık kapanacak ve tıp tıptır moruk deyip 6 senesini bir köyde okumaya gidenler ortada kalacak
![]() |
Aynen öyle bu arkadaş mezuna bırakacağını anladığı an saçmalamaya başladı seneye yine yapamayinca bu seferde odtü itü her sey degildir diye baslik acmaya baslar ahahah
|
İstanbulda metrobüse binerseniz yaklaşık 5-6 tane apartman tıp fakültesi görebilirsiniz. Bildiğin apartmanı kiralayıp tıp fakültesi tabelası koymuşlar doktor yetiştiriyorlar
![]() ahh ahh eskinin hacettepe çapa profesörlerinin kemikleri sızlıyordur tıpı ne hale getirdiler |
1 sene daha çalışabilmeyi, o potansiyeli kendinde görebilen mezuna bırakıp daha iyi okullara gidebilir belki fakat bahsettiğiniz kendini geliştirme mevzusu aslında boş bir şey değil. İTÜ ye giden HER adam İngilizce biliyor mu mesela? Bilmiyor. Hazırlık var işte öğrensin diyeceksiniz belki ama o seneyi de genelde dinlenme senesi gördükleri için pek umursamıyorlar öğrenciler. E şimdi ben taşrada okuyorum fakat günlük konuşma seviyem neredeyse bir ana dil gibi ise ve de akademik anlamda da güçlü dile sahipsem, aradaki etiket farkını bir nebze de olsa kapatamaz mıyım?
2- Staj. Elbette diğer Top üniversitelerdeki öğrenciler de staj yapacak fakat ne derece fayda getirir bilinmez. Eğer bu stajdan bireysel olarak maksimum faydayı alır ve işlerin piyasada nasıl yürüdüğünü diğerlerinden önce kavrarsan, bir nebze öne geçemez misin değerli Taşralı? 3- Çevre. Bak burda büyük eksiğimiz var. Bu konuda o adam her türlü önde olacak. Mezunlar derneği bile iş bulmaya yetebiliyor Top üniversitelerde. Burası hakkında diyeceğim bir şey yok, haklısınız. 4- Son olarak da internet. Eğer gerçekten-altını çizerek belirtmeliyim ki mesleğe ve alana ilgimiz varsa- seviyorsak ve araştırıyorsak artık 5 dakika içerisinde Harvard’ın derslerini izleyebilir, projelerini ödev olarak deneyebiliriz. Bunun da getireceği vizyon bambaşka olur tabii. Örnekleri geliştirmek size kalmış. Gücü, sabrı ve azmi yeterler tabii ki de top unilere gitmeli fakat olmuyorsa da dünyanın sonu değil diye düşünüyorum. |
dostum hayir iyi bir sekilde ogrenip ustune proje vs gelistirmeniz gerekecek ve cvniza bunu yazacaksiniz mit open courses vs bunu saglar
|
silinsin
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-97D83CB43 -- 8 Ağustos 2020; 14:49:51 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |