Şimdi Ara

MAKINE ÖGRENCISI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Rica ederim yaw, ne demek. Forum ortamının amacı bu

Bu arada Yahoogroups'ta bi arama yaptım. Yanlış hatırlamıyosam grup şuydu:
    Robotics-Automation@yahoogroups.com

Yarın arkadaşla görüştüğümüzde sorarım, eğer bu değilse doğru adresi tekrar yollarım, ok? Hadi kolay gelsin...

Barbara Bush
  • Bu arada ahokom kardes,benim ingilizcem var ama cok iyi degil.Bunun yaninda Almancam var.

Dogrusu Almancamin ingilizcemden daha iyi oldugunu söyleyebilirim.

Ama sanirim,bunun pek bi önemi yok.

Gerekli olan dil ingilizce...
    içi oto. müh. de Yük . Lis. yapmak için Les haricinde iyi bir not ortlaması yetiyormu .. ya da dal farkediyor mu. Mülakatta bu dal olayına girip sorularla eleme yapıyorlarmı . Ben de orda Y.L düşünyorum da (kısmetse) .ne dersin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MecHANic©

Ya Hasbi 81 ,ben de YTü mak. da okuyorum İmalat dalındayım, bilinçli seçtim bu dalı. sana şunu danışmak istiyorum boğaz
    içi oto. müh. de Yük . Lis. yapmak için Les haricinde iyi bir not ortlaması yetiyormu .. ya da dal farkediyor mu. Mülakatta bu dal olayına girip sorularla eleme yapıyorlarmı . Ben de orda Y.L düşünyorum da (kısmetse) .ne dersin?

Otomotiv mühendisliğine başvururken benim durumum senden biraz farklıydı ama yine de başvuruda olanları yazayım.

Ben burda eğitime başlamadan önce Boğaziçi'nde 2 dönem makina yük. lis. okudum. Ama inan Yıldız'da öğretilenlerin üzerine orda böyle bişeye kalkışmak çok zor. Yıldız mezunu olup da Boğaziçi'nde makina yük.lis. yapan arkadaşlardan benim tanıdığım 3 kişi okulu bıraktı (ben hariç), 1 kişi şu anda başarılı bir şekilde teziyle uğraşıyo.

Sonra baktım, burada olacak gibi değil. "Ben otomotive geçeyim, hem ilgilendiğim bir dal, hem de ikinci öğretim programı olduğu için aynı zamanda çalışmaya imkan tanır" diye düşündüm. Gittim, başvurumu yaptım. Ama zaten bölüm başkanını önceki dönemden tanıyordum ve Günay beyin bana söylediği şuydu: seni zaten iki dönem önce makinaya kabul etmiştik. Oraya kabul koşullarını sağladıysan, buraya da kabul edilmemen için bir sebep yok.

Ama sonradan duyduğuma göre bu tavır sadece bana karşı takınılan bir tavır değilmiş. Ne derece doğrudur bilmiyorum ama millet telefon açarak kaydoluyo gibi söylentiler bile var Sonuçta paralı bir bölüm ve okul için iyi bir gelir kaynağı.

Ancak makinaya kabul olurken harbi kastırıyolar, haberin olsun. Gerçi benim hem okul ortalamam iyiydi (3.37) hem de LES fena sayılmazdı (69), o yüzden pek zorluk çekmedim. Ordaki mülakatta dalını da soruyolar, projelerde neler yaptığını da, ailenle veya yalnız kalıp kalmadığını da, askerlik durumunu da, vs.

Sonuç olarak, dediğim gibi otomotive kabul edilmek öyle abartılacak kadar zor bir olay değil. Okul ortalamanı 2.7'nin altına indirme, LES'ten 65 gibi bişey al, işi garantiye al. Bu arada bölümün reklamını yapmak gibi olacak ama Boğaziçi'nin Ford'la bağlantıları sağlam. Yani mezun olduktan sonra Ford'a başvururken baya bi artı puan kazanırsın Başarılar.

Barbara Bush

• Abi benim LES le ilgili sorum var.

Nasil oluyor Makine Mühendisleri icin bu sinav?Özellikle bölüm sorularimi soruluyor yoksa nedir?

simdiden tesekkürler
  • Hayır. LES her bölüm için ortak olan bir sınav. Sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümü var. Soru tipileri de bazı bakımlardan ÖSS'ye benziyo ama sayısal kısımda fen soruları yok mesela. Kısacası, hiçbir bilgi gerektirmeyen, sadece sayısal ve sözel alanlardaki yeteği ölçen bir sınav.

Eğer bir mühendislik dalına başvuru yapacaksan, bu sınavdaki sayısal soruların puanlamada ağırlıklı olduğu sayısal puanına bakılıyor. Bu puanlama da şöyle yapılıyo: sayısal netlerin 0,7 katsayısı ile, sözel netlerin de 0,3 katsayısı ile çarpılıyo. Yani bir sayısal sorusu 2 sözel sorusundan daha değerli.

Ayrıca bir LES deneme sınavı çözmeye niyetlenirsen aklında bulunsun: bu sınavda hızlı olmak çok önemli. Özellikle sayısal kısmındaki sorular yeterli vakit verildiği takdirde herkesin çözebileceği şeyler. Ama önemli olan o soruları ortalama 1 dk. zamanla çözmek.

Başarılar.

Barbara Bush

• Saol

Hasbi 81,beni aydinlattigin icin..,

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.