Şimdi Ara

Makine mühendisliğinin Geleceği-Bitiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
4.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makine mühendlsiğinin durumu nasıl arkadaşlar genel olarak bitme gibi bir durumu söz konusu mu? ee ve makine gibi aşırı köklü bölümler niçin bu kadar geriye gidiyor. Özellikle makine adına konuşuyorum. İnşaat gibi ölebilecek bir meslek mi? Savunma sanayii harici başka ne vaad ediyor bu iki bölüm merak ediyorum.

• tercihleri 17 yaşında çocuklar yapıyor, ne kadar bilinçli tercih yapabilirler? makine gibi sağlam mühendisliklerin sıralamalarını öldürdüler. belki tanıdığım 20 tane hayatında bilgisayara youtube video izlemek dışında işi düşmemiş bu yazilim tutkusu peşine takıldı. youtubedeki urfa isotu andaval bile çoluk çocuğa yazılım öneriyor. köy tavukları bile kafasına yazılımı koymuşsa, bu iş için sıralama da yakılmaz zaman da yakılmaz.

-otomotiv
    Ford,Tofaş,toyota,hyundai, turktraktor…

-otomotiv yan sanayi
    Toyotetsu, çoskunöz, farplast , inci akü , mutlu akü cms jant

-demir çelik
    Erdemir, isdemir, Karademir, has cevher

-enerji
    Tüpraş, Socar , Petkim , habaş

-çimento

Çimsa, akçansa , votarantim..

-Havacılık
    Thy, Turkish technic, dhl , mng Havacılık

Şişecam başlı başına Derya deniz

Sav san

Eti maden

Teknokent şirketleri

Gemi makineleri inşaat şirketleri

Arçelik Vestel Bosch bsh Samsung teknik hoover gibi dayanıklı tüketimler

Yine hayat kimya sasa polyester şirketleri tekstil şirketleri Sanko

Borusan holding

Gıda şirketleri
    Eti Ülker Efes Kavaklıdere sütaş pınar yabancı sermayeli şirketler

Yine Enka , tav büyük inşaat şirketleri

Buralarda başlayacak mühendisler ve buraları yönetecek eleman lazım, çoğu şirketin direktörü yönetim kurulu üyeler mühendislerdir

başlığa cevap : yo.

detaylı cevap : m*kina mühendisliği elektronik, malzeme ve kimya müh ile birlikte önü en açık mühendisliktir. bitmesi imkansızdır çünkü mekanik ve termal tasarım dediğiniz şey hiçbir zaman bitmeyecektir. hatta ciddi fikrimi soracak olursanız bilgisayar mühendisliği biter, m*kina mühendisliği bitmez. kim bilir kaç yüzyıldır aynı konunun tartışması yapılıyodur.

ha m*kina yazmayın bu ayrı bi konu.

• Makine çok çok genel iklimlendirmesi var otomasyonu var otomotivi var istediğini yaparsın. Türkiyedeki sıralamalar hiçbir şey ifade etmiyor bence. Böyle genel üst alanlar bitmez. Çok spesifik alanlar biter sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine mühendisliği gerileme sebeplerinden biri zor olması. Müfredatı bir çok alanda çalışmaya uygun. Zorluğu önemli değil dersen iyi okullarda seçmemek için bir neden yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Makine mühendislerinin istihdam alanı gerçekten devasa asla ölmeyecek tüm mühendisliklerin babası sıralamalarının gerileme nedeni Türkiye'ye özgü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

zorluğu önemli değil. Okurken zorlanmalısın ki sonrasında ekmeğini yiyebilesin. O konuda herhangi bir sorunum yok şükür.

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    hocam ytü makine tatmin eder mi?

• Asd987123 A kullanıcısına yanıt

anladım hocam teşekkür ederim. Büyük ihtimal gazi makine ingilizceyi tercih edeceğim. Bilginiz var mıdır? savunma sanayii de eli neredeyse odtü kadar güçlü onu biliyorum gidip firmalarda çalışan mühendisler ile görüştüm. tai de falan özellikle resmen ele geçirmişler. Diğer otomotiv sanayii de nasıllar onu merak ediyorum yani savunma sanayii harici de iyi bir tercih olacak mıdır? Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • moonknightmetal kullanıcısına yanıt

Eder etmez olur mu ? sıralaman yetiyorsa hiç düşünme bile direkt yaz geç bence :D

• -otomotiv
    Ford,Tofaş,toyota,hyundai, turktraktor…

-otomotiv yan sanayi
    Toyotetsu, çoskunöz, farplast , inci akü , mutlu akü cms jant

-demir çelik
    Erdemir, isdemir, Karademir, has cevher

-enerji
    Tüpraş, Socar , Petkim , habaş

-çimento

Çimsa, akçansa , votarantim..

-Havacılık
    Thy, Turkish technic, dhl , mng Havacılık

Şişecam başlı başına Derya deniz

Sav san

Eti maden

Teknokent şirketleri

Gemi makineleri inşaat şirketleri

Arçelik Vestel Bosch bsh Samsung teknik hoover gibi dayanıklı tüketimler

Yine hayat kimya sasa polyester şirketleri tekstil şirketleri Sanko

Borusan holding

Gıda şirketleri
    Eti Ülker Efes Kavaklıdere sütaş pınar yabancı sermayeli şirketler

Yine Enka , tav büyük inşaat şirketleri

Buralarda başlayacak mühendisler ve buraları yönetecek eleman lazım, çoğu şirketin direktörü yönetim kurulu üyeler mühendislerdir

• tercihleri 17 yaşında çocuklar yapıyor, ne kadar bilinçli tercih yapabilirler? makine gibi sağlam mühendisliklerin sıralamalarını öldürdüler. belki tanıdığım 20 tane hayatında bilgisayara youtube video izlemek dışında işi düşmemiş bu yazilim tutkusu peşine takıldı. youtubedeki urfa isotu andaval bile çoluk çocuğa yazılım öneriyor. köy tavukları bile kafasına yazılımı koymuşsa, bu iş için sıralama da yakılmaz zaman da yakılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katiller de Ağlar -- 26 Haziran 2023; 17:43:9 >
  • Ritalin06 kullanıcısına yanıt

Sanırım gazi makine ingilizcedesiniz. Büyük ihtimalle ben de orayı yazacağım.

• Katiller de Ağlar kullanıcısına yanıt

Kesinlikle insanlar çok kaliteli müh fakültelerinde makine gibi köklü bir mühendisliği bırakıp, gidiyorlar 5-6k dan gebze teknik de pc yazıyorlar aklım fikrim hayalim almıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AA5BCF592

Kesinlikle insanlar çok kaliteli müh fakültelerinde makine gibi köklü bir mühendisliği bırakıp, gidiyorlar 5-6k dan gebze teknik de pc yazıyorlar aklım fikrim hayalim almıyor.

hocam bu işin artık cılkı çıktı, oturup senelere yazık edilmez. sağlam bi üniversiteye kendini atarsın, alacağın temel mühendislik dersleriyle istediğin her alana yönelirsin. adam 2k-3k sıralamalara hacettepe cs yazıyor, 5kya gebze yazıyor. bu çocuklar karanlık odalarda mı sınava hazırlanıyor anlamıyorum.

• siz boşverin hocam milleti. itü, odtü ve ytü'de bu bölüm bal gibi de okunur. böyle köklü bölüm bitmez insanlar zorluğundan korkuyor ve makine mühendisliğinin alt dalları veya yüksek lisans konuları başka bölümler şeklinde sunuluyor artık ondan sıralaması geriliyor.

En iyi makine bölümlerinden biri. Ama canını okur :)

• Katiller de Ağlar kullanıcısına yanıt

Gerçekten ben de anlam veremiyorum. 2k sıralamaya ODTÜ de eem falan yazılabilirdi. Daha zordur evet ama ODTÜ eem den bahsediyoruz, mezun olunca bildiğim üzere çoğu 30+ paraya aselsan da iş başı yapıyor ki çoğu pc mühendisi hangi zaman mezun olur olmaz 30+ maaş ile işe başlamış. Çok nadirdir. Hayır donanım olmadan yazılım ile nereye kadar gideceksin ki? Onu da anlamıyorum hiçbir şeyi anlamamaya başladım artık.

türkiye'nin en iyi makina bölümü seçilmişti diye hatırlıyorum. sıralaman yetiyorsa seviyorsan bölümü tabiki eder.

• Bence de ben de aynı sizler gibi düşünüyorum. Ankara dışına çıkamayacağım gazinin ingilizce kısmı ile hacettepenin ingilizce kısmını yazmayı düşünüyorum.

• Hocam millet sürekli kulaktan dolma bilgiyle hareket ediyor

Kıraathanedeki adam bile bana niye yazılım yazmadın para yazılımda diyor

Gerisini siz düşünün

Adama savunma sanayiden bahsetsem o ne diyecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 20-30k arasi gelecek

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.