Makine mühendlsiğinin durumu nasıl arkadaşlar genel olarak bitme gibi bir durumu söz konusu mu? ee ve makine gibi aşırı köklü bölümler niçin bu kadar geriye gidiyor. Özellikle makine adına konuşuyorum. İnşaat gibi ölebilecek bir meslek mi? Savunma sanayii harici başka ne vaad ediyor bu iki bölüm merak ediyorum. |
Makine mühendisliğinin Geleceği-Bitiyor mu?

-
-
Makine çok çok genel iklimlendirmesi var otomasyonu var otomotivi var istediğini yaparsın. Türkiyedeki sıralamalar hiçbir şey ifade etmiyor bence. Böyle genel üst alanlar bitmez. Çok spesifik alanlar biter sadece
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Makine mühendisliği gerileme sebeplerinden biri zor olması. Müfredatı bir çok alanda çalışmaya uygun. Zorluğu önemli değil dersen iyi okullarda seçmemek için bir neden yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Makine mühendislerinin istihdam alanı gerçekten devasa asla ölmeyecek tüm mühendisliklerin babası sıralamalarının gerileme nedeni Türkiye'ye özgü
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
zorluğu önemli değil. Okurken zorlanmalısın ki sonrasında ekmeğini yiyebilesin. O konuda herhangi bir sorunum yok şükür.
-
hocam ytü makine tatmin eder mi?
anladım hocam teşekkür ederim. Büyük ihtimal gazi makine ingilizceyi tercih edeceğim. Bilginiz var mıdır? savunma sanayii de eli neredeyse odtü kadar güçlü onu biliyorum gidip firmalarda çalışan mühendisler ile görüştüm. tai de falan özellikle resmen ele geçirmişler. Diğer otomotiv sanayii de nasıllar onu merak ediyorum yani savunma sanayii harici de iyi bir tercih olacak mıdır? Teşekkürler.
-
Eder etmez olur mu ? sıralaman yetiyorsa hiç düşünme bile direkt yaz geç bence :D
-
-otomotiv
Ford,Tofaş,toyota,hyundai, turktraktor…
-otomotiv yan sanayi
Toyotetsu, çoskunöz, farplast , inci akü , mutlu akü cms jant
-demir çelik
Erdemir, isdemir, Karademir, has cevher
-enerji
Tüpraş, Socar , Petkim , habaş
-çimento
Çimsa, akçansa , votarantim..
-Havacılık
Thy, Turkish technic, dhl , mng Havacılık
Şişecam başlı başına Derya deniz
Sav san
Eti maden
Teknokent şirketleri
Gemi makineleri inşaat şirketleri
Arçelik Vestel Bosch bsh Samsung teknik hoover gibi dayanıklı tüketimler
Yine hayat kimya sasa polyester şirketleri tekstil şirketleri Sanko
Borusan holding
Gıda şirketleri
Eti Ülker Efes Kavaklıdere sütaş pınar yabancı sermayeli şirketler
Yine Enka , tav büyük inşaat şirketleri
Buralarda başlayacak mühendisler ve buraları yönetecek eleman lazım, çoğu şirketin direktörü yönetim kurulu üyeler mühendislerdir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
tercihleri 17 yaşında çocuklar yapıyor, ne kadar bilinçli tercih yapabilirler? makine gibi sağlam mühendisliklerin sıralamalarını öldürdüler. belki tanıdığım 20 tane hayatında bilgisayara youtube video izlemek dışında işi düşmemiş bu yazilim tutkusu peşine takıldı. youtubedeki urfa isotu andaval bile çoluk çocuğa yazılım öneriyor. köy tavukları bile kafasına yazılımı koymuşsa, bu iş için sıralama da yakılmaz zaman da yakılmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katiller de Ağlar -- 26 Haziran 2023; 17:43:9 > -
Sanırım gazi makine ingilizcedesiniz. Büyük ihtimalle ben de orayı yazacağım.
-
Kesinlikle insanlar çok kaliteli müh fakültelerinde makine gibi köklü bir mühendisliği bırakıp, gidiyorlar 5-6k dan gebze teknik de pc yazıyorlar aklım fikrim hayalim almıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-AA5BCF592Kesinlikle insanlar çok kaliteli müh fakültelerinde makine gibi köklü bir mühendisliği bırakıp, gidiyorlar 5-6k dan gebze teknik de pc yazıyorlar aklım fikrim hayalim almıyor.
hocam bu işin artık cılkı çıktı, oturup senelere yazık edilmez. sağlam bi üniversiteye kendini atarsın, alacağın temel mühendislik dersleriyle istediğin her alana yönelirsin. adam 2k-3k sıralamalara hacettepe cs yazıyor, 5kya gebze yazıyor. bu çocuklar karanlık odalarda mı sınava hazırlanıyor anlamıyorum.
-
siz boşverin hocam milleti. itü, odtü ve ytü'de bu bölüm bal gibi de okunur. böyle köklü bölüm bitmez insanlar zorluğundan korkuyor ve makine mühendisliğinin alt dalları veya yüksek lisans konuları başka bölümler şeklinde sunuluyor artık ondan sıralaması geriliyor.
En iyi makine bölümlerinden biri. Ama canını okur :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gerçekten ben de anlam veremiyorum. 2k sıralamaya ODTÜ de eem falan yazılabilirdi. Daha zordur evet ama ODTÜ eem den bahsediyoruz, mezun olunca bildiğim üzere çoğu 30+ paraya aselsan da iş başı yapıyor ki çoğu pc mühendisi hangi zaman mezun olur olmaz 30+ maaş ile işe başlamış. Çok nadirdir. Hayır donanım olmadan yazılım ile nereye kadar gideceksin ki? Onu da anlamıyorum hiçbir şeyi anlamamaya başladım artık.
-
türkiye'nin en iyi makina bölümü seçilmişti diye hatırlıyorum. sıralaman yetiyorsa seviyorsan bölümü tabiki eder.
Bence de ben de aynı sizler gibi düşünüyorum. Ankara dışına çıkamayacağım gazinin ingilizce kısmı ile hacettepenin ingilizce kısmını yazmayı düşünüyorum.
-
Hocam millet sürekli kulaktan dolma bilgiyle hareket ediyor
Kıraathanedeki adam bile bana niye yazılım yazmadın para yazılımda diyor
Gerisini siz düşünün
Adama savunma sanayiden bahsetsem o ne diyecek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam 20-30k arasi gelecek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
tercihleri 17 yaşında çocuklar yapıyor, ne kadar bilinçli tercih yapabilirler? makine gibi sağlam mühendisliklerin sıralamalarını öldürdüler. belki tanıdığım 20 tane hayatında bilgisayara youtube video izlemek dışında işi düşmemiş bu yazilim tutkusu peşine takıldı. youtubedeki urfa isotu andaval bile çoluk çocuğa yazılım öneriyor. köy tavukları bile kafasına yazılımı koymuşsa, bu iş için sıralama da yakılmaz zaman da yakılmaz. |
-otomotiv
Ford,Tofaş,toyota,hyundai, turktraktor… -otomotiv yan sanayi Toyotetsu, çoskunöz, farplast , inci akü , mutlu akü cms jant -demir çelik Erdemir, isdemir, Karademir, has cevher -enerji Tüpraş, Socar , Petkim , habaş -çimento Çimsa, akçansa , votarantim.. -Havacılık Thy, Turkish technic, dhl , mng Havacılık Şişecam başlı başına Derya deniz Sav san Eti maden Teknokent şirketleri Gemi makineleri inşaat şirketleri Arçelik Vestel Bosch bsh Samsung teknik hoover gibi dayanıklı tüketimler Yine hayat kimya sasa polyester şirketleri tekstil şirketleri Sanko Borusan holding Gıda şirketleri Eti Ülker Efes Kavaklıdere sütaş pınar yabancı sermayeli şirketler Yine Enka , tav büyük inşaat şirketleri Buralarda başlayacak mühendisler ve buraları yönetecek eleman lazım, çoğu şirketin direktörü yönetim kurulu üyeler mühendislerdir |
Kesinlikle insanlar çok kaliteli müh fakültelerinde makine gibi köklü bir mühendisliği bırakıp, gidiyorlar 5-6k dan gebze teknik de pc yazıyorlar aklım fikrim hayalim almıyor. |
Makine çok çok genel iklimlendirmesi var otomasyonu var otomotivi var istediğini yaparsın. Türkiyedeki sıralamalar hiçbir şey ifade etmiyor bence. Böyle genel üst alanlar bitmez. Çok spesifik alanlar biter sadece |
Makine mühendisliği gerileme sebeplerinden biri zor olması. Müfredatı bir çok alanda çalışmaya uygun. Zorluğu önemli değil dersen iyi okullarda seçmemek için bir neden yok
|
başlığa cevap : yo. detaylı cevap : m*kina mühendisliği elektronik, malzeme ve kimya müh ile birlikte önü en açık mühendisliktir. bitmesi imkansızdır çünkü mekanik ve termal tasarım dediğiniz şey hiçbir zaman bitmeyecektir. hatta ciddi fikrimi soracak olursanız bilgisayar mühendisliği biter, m*kina mühendisliği bitmez. kim bilir kaç yüzyıldır aynı konunun tartışması yapılıyodur. ha m*kina yazmayın bu ayrı bi konu. |
Benzer içerikler
- tyt kaç günde biter
- tıp okumak zor mu
- endüstri mühendisliği okunur mu
- kayseri dershaneler
- sayısalda 200 bine girmek için kaç net
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X