Şimdi Ara

Makine,İnşaat ve Elektrik Mühendislikleri??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
4.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba beyler ben kendime uygun meslekleri araştırıyorum da sonunda 3lü'ye kadar eleyebildim meslekleri..

makine'de ve inşaat'ta mezun çok ama iş olanakları da buna paralel olarak geniş..

elekrik desen özel sektörde elektrik elektronikçilerde elektrik üzerine çalışabiliyor yine elektrik sektörü de geniş.. elektriğin diğerlerine göre avantajı devlette atanma garantisi olması..

bu şartlarda elektrik daha iyi gibi gözüküyor ancak devlet kurumları özelleştiriliyor sürekli..ve ileri de elektrikte bu kadar alım yapılmayacak diyorlar doğru mudur?

makine mühendislerinin ve inşaat müh.lerinin işsizlik yüzdeleri nedir?yani yüzde kaçı işsizdir?>>http://www.politeknik.org.tr/site/indir/iskur.pdf

şunu buldum ama bundan da hiç birşey anlamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combat-ant -- 14 Aralık 2010; 21:07:33 >

• arkadaşım öncelikle güzel meslekler seçmişsin tebrik ederim. kendim mak. müh. okuyorum(sözde 3. sınıfım ama çaktırma sınıfta kaldım (: )
    sunduğun mühendislikler arasında işsiz kalacağını düşünmüyorum, çünkü her zaman ihtiyaç duyulacak 3 mühendislik. bence sen şu anda çıkıştan önce okulda nasıl bir hayat geçirirsin ona bak. çıktıktan sonra işini bilirsen, stajlarını iyi değerlendirirsen birazda sosyalsen çok rahat iş bulursun kanımca. zaten çoğu kişi staj yaptığı yerde işe bir şekilde başlıyor.

ancak iş okumaya gelince işler biraz değişiyor. bana girmeden önce makina zor, derlerdi. bende hep kendime dedim ki "ulen ne kadar zor olabilir". lafı uzatmayacağım "gerçekten zor" artık ne anlarsan anla. (: ben düzenli olarak çalışırım, disiplinli bir insanım, karıyla-kızla işim olmaz diyorsan buyur gel.
  • hmm.. genelde kime sorsam 3ü'de iyidir diyor en iyisi heralde 3ünden de tercih yapmak..

aslında şuan(lisede) pek başarılı bir öğrenci değilim ama fizikle matematikle aram iyidir..
  • Bunları geç, mühendislik dışarıdan bakılınca iyidir güzeldir baba bölümdür, mezun olunca tadından yenmez ortalama bir mühendissen iyi kötü mutlaka iş bulursun buralar iyi. Ama okuyabilir misin ? Okurken sıkılır mısın ? Eğlenir misin ? Kendini geliştirmek ister misin ? Makine , İnşaat fizik tabanlı bir mühendistir her şeyin fizik olacak, her şeyin diyorum bak Fiziğin olmadığı hiç bir şey olmayacak. Sadece vektörlerle ilgili ders göreceksin ve alan dersin olacak, bu zamana kadar gördüğün fizik konularını ders olarak göreceksin ve ben ne öğrenmişim ki diyeceksin. Seni korkutmak için falan demiyorum.

Makine mühendisliği okuyorum 2. sınıfım daha, ama ortalık Makine mühendisinden geçilmiyor, Kontenjanların içine ettiler lanet olasıcalar. İnan bir süre sonra yapamasan okuyasın gelmiyor kime sorsan mühendis nereye sorsan iş muhabbeti. İçine ettiler mühendisliklerin genel olarak. Ben yaparım diyorsan yap ama hayallere kapılma çok ciddiyim.

• mühendis kontenjanlarını çok arttırdılar
  • en iyi derslerim fizik matematik zaten,okuyabilirim diye düşünüyorum inşallah yanılmam..
  • bana kalirsa mühendislik kadar zevkli bölüm yok..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • makineyi ele bikere 1. sınıfım piskolojim bozuldu bozulacak az kaldı 30dan yukarı notum yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: lllVENDETTAlll
    makineyi ele bikere 1. sınıfım piskolojim bozuldu bozulacak az kaldı 30dan yukarı notum yok

1. sınıf hicbisey 2 ve 3 de termodinamik, ısı transferi, makina dinamigi derslerinde 01 ler 02 ler havada ucuscak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 14 Aralık 2010; 22:00:06 >
  • yukarııı
  • makina son sinif ogrencisiyim. Eger makina okumak istiyosan ustte de belirtildigi uzere fizik ozellikle kinematik, matematik ( turev, integral), isi transferi, termodinamik, akiskanlar mekanigiyle ugrasacaksin. Kolay midir? diger bolumlere nazaran zordur bilmen gereken cok sey vardir cunku alan cok genis, Makina konusunda spesifik sorularin olursa pmle sorabilirsin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim...
  • İnşaat mühendisleri bildiğin Akademik amelelik yapıyor.Şantiye deneyimin olması gerekiyor.Ama sonunda şef ve Proje müdürü olma olasılığın var.

Elk ve mak. mühendislikleri birazdaha farklı.Daha deiğik ve çeşitli bölümleri var.
    3 bölümde iyidir.Kendine yakın hissettiğini seç.
  • Akıllı olun makinaya gelmeyin.Ben ettim siz etmeyin
  • Elektrik iyi diğerlerine göre sadece 3 ünide var (İTÜ - yıldız - kocaeli) diğer ünilerdeki elektrik - elektronik mezunları aynı imza yetkilerine sahip değil bu 3 ünideki elektrik mezunları ile. ayrıca dediğin gibi kamuda atanması garanti bir bölüm hatta kontanjanlar bile dolmuyor sadece 3 ünide olduğu için.

İTÜ - ODTÜ - Bilkent - Boğaziçi gibi ünilerde Elektronik kazanamazsan ki bence İTÜ Elektronik ve Haberleşme Müh. en kralı içlerinde, İTÜ - Yıldız Elektrik diğer birçok ünideki elektrik - elektronikten daha iyidir

makina-inşaat mezunu çok fazla zaten inşaat şantiye işi falan pek hoş değil bence .makine okuyan birçok arkadaşın da psikolojisi pek iyi değil

Ben de bu sene gireceğim sınava İTÜ Elektronik ve Haberleşme olmazsa da İTÜ Elektrik düşünüyorum

• Mühendislikte ne işin var gardaş? Yol yakınken geri dön, yakma başını.
  • ben inşaat okudum bitirdim
    denildiği kadar zor değil.
    zor dersler var tabii
    ama bi şekilde bitiyor.4 yılda bitmez 5 yılda biter.ama biter.helede sayısal zeka varsa sende inan en kral okulu yatarak bitirirsin.herşey sayısal mantığı kaptın mı olay biter zaten.
    iş hayatında ise öğrendiklerin çok işine yaramıyor.iş işte öğreniliyor.
    sokuldayken adam gibi staj yap.çakma staj yapma.
    hatta git karın tokluğuna yazın 3 ay çalış.mezun olunca çok işine yarar.
    hem çevre yaparsın hemde iş öğrenirsin.
  • 3 ude gelecegi her zaman parlak meslekler, fizigin elektrik kismimi yoksa mekanik kismindami daha iyisin, mekanikte daha iyisen beynin basiyo demektir, makine yada insaat oneririm, makine biraz daha zorudr insaata gore ama cizimleri falanda biraz sorunlu, insaattada makinedede 3 boyutlu dusunebilmek +dir

@uchihaitachi, hocama katilyiorum ben suan 3. sinifim, acikcasi mekanik olan cogu dersi calismadan yapabiliyorum, olay tamamen birazda kabiliyet meselesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 15 Aralık 2010; 1:08:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: combat-ant

hmm.. genelde kime sorsam 3ü'de iyidir diyor en iyisi heralde 3ünden de tercih yapmak..

aslında şuan(lisede) pek başarılı bir öğrenci değilim ama fizikle matematikle aram iyidir..

Yani ömrün boyunca icra edeceğin mesleği "3'ünden rastgele hangisi gelirse" diyerek mi belirliceksin...
    Bana kalırsa hangi mesleği istediğine karar ver, sonrasında hangi üniversiteyi istediğine...
    Haa bu arada ben de Makine Mühendisliği'nde okuyorum, yani okumaya çalışıyorum. Ama sen şimdi zorluğuna filan takılma, bunlar sonraki mevzular. Öncelikle kendini 10 sene sonra nasıl görmek istediğini düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: Scott Storch

quote:

Orijinalden alıntı: combat-ant

hmm.. genelde kime sorsam 3ü'de iyidir diyor en iyisi heralde 3ünden de tercih yapmak..

Yani ömrün boyunca icra edeceğin mesleği "3'ünden rastgele hangisi gelirse" diyerek mi belirliceksin...
    Bana kalırsa hangi mesleği istediğine karar ver, sonrasında hangi üniversiteyi istediğine...
    Haa bu arada ben de Makine Mühendisliği'nde okuyorum, yani okumaya çalışıyorum. Ama sen şimdi zorluğuna filan takılma, bunlar sonraki mevzular. Öncelikle kendini 10 sene sonra nasıl görmek istediğini düşün

+1
    önce meslek seç.sonra okul
    ben seçim yaparken sırf itü de okumak için uzay müh. yazacaktım.ne iş yaptığını bile bilmediğim okuması çok zor bir bölüm.
    vazgeçtim yıldız inşaat yazdım.10 yıl geçti aradan ve iyiki bu tercihi yapmışım diyorum.

• makine 1. sınıfım ben. dersler zor ama işsiz kalmak için aptal olmak lazım...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.