Şimdi Ara

Makinanım Yüksek Fan Sesinden Kurtuldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 yıldır yüksek fan sesi ile oyun oynuyordum ve malum kafa kalmıyordu ve çekilmez bir durumdu. Makinayı teknik servise götürdüm komple söküp kompresör ile her yerine hava tuttum. Fanın içinden pamuk şeklinde yumaklaşmış tozlar çıktı. Ardından macunlarını yeniledik ve makina tertemiz oldu.

Önceden 5 dakika sonra makina uçak moduna geçiyordu ve kafa şişiriyordu şimdi ise 2-3 saat oynuyorum fan sesinden eser yok şimdilik bu şekilde devam ediyor bakalım ilerde ne olacak. Makinam 4 yıl 2 ay oldu alalı. 60 GB Pal makina.

Sizlere tavsiye eğer fan sesinden şikayetçi iseniz benim yaptıklarımı yapın , olmaz demeyin denemenizde fayda var.

• Bu geçici bi çözüm hocam bende makinaya aynı işlemi yaptırmıştım bir müddet sonra tekrar başladı umarım senin makina daha uzun süre idare eder.
    forumda birol özsoy arkadas farklı yöntemler pesinde onun ne yapıcagını merakla bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximum54

Bu geçici bi çözüm hocam bende makinaya aynı işlemi yaptırmıştım bir müddet sonra tekrar başladı umarım senin makina daha uzun süre idare eder.
    forumda birol özsoy arkadas farklı yöntemler pesinde onun ne yapıcagını merakla bekliyorum

o kesin makinayı delik deşik edecek :))
  • Zack nerede yaptırdın kanka ?
  • zack hatırlarsan kompresör olayını sana yaklaşık 1-2 ay önce söylemiştim.Ama havalar ısınmaya başlayınca benim cihazda tekrar uçmaya başladı.Durum böyle olunca bu sefer makineyi açıp temizlemeye başladık.Daha önceden kompresör uyguladığımız için toz çıkmadı desem yeridir.Macunları yeniledik ve cihazı topladık.Fan sesi aynen devam etti Fakat ne olduysa artık bu hafta hiç fan sesi yükselmedi (havalar ısınmasına rağmen) Hatta bugün 4-5 saat kadar GT5 çalıştı, bişey olmadı.
  • bu laptoplar icinde gecerli. ben 20. ayda filan artik dayanamadim actim icini direk tozlarini filan aldim sonra hicbirsey kalmadi. ps3 de kapali kutu oldugundan 1 senede bir temizlemekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekerchelsea

Zack nerede yaptırdın kanka ?

kızılay şanlı han 5. kat
    gama iş merkezinin yukarısında karanfil girişinin sağında ki kuyumcunun yanında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

quote:

kızılay şanlı han 5. kat

Eyvallah Kanka çok sağol , Memnun kaldıysan bende yaptırmayı düşünüyorum. Evde yapayım diyorum ama bir türlü vaktim olmuyor
  • Ben de haftaya Kadıköy Yazıcıoğlunda bir yere yaptıracağım.İçini açıp temizleyecekler.Eğer başka bir sorunlu parça varsa değişmesi için soracaklarmış.40 tlye yapıyorlar. Alet cidden çekilmez oluyor öbür türlü.Kulaklıkla oynanıyo anca Benim makina da FAT 40GBlıklardan.
  • Toruk Macto T kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo199 -- 17 Kasım 2023; 19:43:33 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zack06

quote:

kızılay şanlı han 5. kat

Eyvallah Kanka çok sağol , Memnun kaldıysan bende yaptırmayı düşünüyorum. Evde yapayım diyorum ama bir türlü vaktim olmuyor

Ankarada güvenebileceğin tek adrs diyebilirim 14 yıldır kendisini tanıyorum ve sadece ona giderim her türlü teknik servis olayında

• zack06
    aynen makinayı delik deşik ettim 5 fan yerleştirdim arkadan buz gibi hava çıkıyor am genede elektrik süpürgesi mübarek.
    işlemcilerin koruyucu levhalarını çıkarttırdım macunlar yenilendi soğutucu panellerin macunları yenilendi ama gene uçuşta makina, ps3 verdiğim yer yurt dışından yeni edindiği bilgilere göre fanı yöneten bir devre varmış onu değişince sorun hallolmuş. bende müsait bi ara götürüp kobay yaptıracam makinamı artık ordansa çözülür değilsede ps3 ölene kadar devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

zack hatırlarsan kompresör olayını sana yaklaşık 1-2 ay önce söylemiştim.Ama havalar ısınmaya başlayınca benim cihazda tekrar uçmaya başladı.Durum böyle olunca bu sefer makineyi açıp temizlemeye başladık.Daha önceden kompresör uyguladığımız için toz çıkmadı desem yeridir.Macunları yeniledik ve cihazı topladık.Fan sesi aynen devam etti Fakat ne olduysa artık bu hafta hiç fan sesi yükselmedi (havalar ısınmasına rağmen) Hatta bugün 4-5 saat kadar GT5 çalıştı, bişey olmadı.

Evet komprosör olayını sen demiştin ordan aklıma geldi sağolasın

hadi bakalım birol baba hayırlısı ne ise makinan hakkında o olsun ben kurtuldum sesten artık rahatım

• Az önce 3.defa makinayı dagıtıp temizledim macunları yeniledim yarım saatte bitirdim prof olduk artık fan sesi devam ediyor

• quote:

Az önce 3.defa makinayı dagıtıp temizledim macunları yeniledim yarım saatte bitirdim prof olduk artık fan sesi devam ediyor

komprosör ile fanın peteklerine hava tutmada fayda var
    aralarına sıkışık oluyor tozlar
    bende normal temizlediğim zaman halen devam ediyordu
    kompresör işi çözdü
  • Zaten komprosorle temizliyorum kardeşim 1. temizligimde ses baya kesilmişti ama 2.ve 3.temizlik pek işe yaramıyo benden söylemesi
    ben artık kulaklık almayı düşünüyorum çekilecek dert degil

• quote:

Zaten komprosorle temizliyorum kardeşim 1. temizligimde ses baya kesilmişti ama 2.ve 3.temizlik pek işe yaramıyo benden söylemesi
    ben artık kulaklık almayı düşünüyorum çekilecek dert degil

Babam, ps3 açıldığında uçak çalıştı uçuşa mı geçiyoruz diyor

o derece ses çıkıyor ya içini açsam şimdi bir şey olur babamda yaza alırız falan der

napıcam bilmiyorum
  • Yaza kadar daya gitsin
  • Bu aralar neyse benim makinada fena ses çıkartmaya başladı odayı bol bol havalandırıyorum arada bir süpürge ile havalandırma deliklerine tuttuyorum ama nafile düzelmiyor.
  • Fat Kasalarda hep oluyor bu sorun sanırım hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.