Şimdi Ara

makinada 2 saat yıkanan nokia e50...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • telefonumu cebimde unutup çamaşır makinasına atma becerisini gösteren insanlar arsına girdim. doğal olarak telefon çalışmıyor, şu anda kurumuş durumda ama hala çalışmıyor, yapılabilecek bir şey var mı? en azından servise giderse orada bir şey yapabilirler mi? renkli çamaşırlarla yıkandığı için sıcaklıktan dolayı bir bozulma olacağını düşünmüyorum, en azından tüm kart yanmamıştır... içinde bi dünya numara da vardı -zaten onları gözden çıkardım, kimseyi arayamıyorum- en azından makinesi az para değil, ucuz bir hatayla kaybetmek istemem...

yardımlarınız için teşekkür ederim...

daha önce böyle bir hadiseyi philips telefonda yaşamıştık, ama o 15 dk yıkandı, farketmemiz çok zaman almadı, iyice kuruttuktan sonra hala çalışıyor...

• dostum şimdiden geçmiş olsun.. sanırım yapılacak pek bişey yok.. iç donanımı tamamen dağıtmışsındır.. sudan olmasa bile dönerken aldığı darbeler yetmiştir ona..
  • quote:

dostum şimdiden geçmiş olsun.. sanırım yapılacak pek bişey yok.. iç donanımı tamamen dağıtmışsındır.. sudan olmasa bile dönerken aldığı darbeler yetmiştir ona..

cebinde unuttuğum için fazla darbe gördüğünü düşünmüyorum ama bi ara makineden hafifçe takır tukur sesler geliyordu, ama hiç de şüphelenmemiştim böyle bir şeyden...
  • çalışır haldeyken su ile temas ettiği için kısa devre yapmıştır. servis board değiştirelim diyecek muhtemelen. sen o aleti unut arkadaşım. geçmiş olsun.
  • Dostum geçmiş olsun.Kuruttum demişsin ama nasıl kuruttuğunu bilmediğim için bi anlatayım dedim... sıvı teması olan telefonlar kurusa bile çalışmayabilir. Çünkü içerisine giren su direk oksitlenme yapar ve kurusa bile cihazın calışmasına engel olur.Benim başıma bir kaç defa geldi suya düşürmüştüm telimi içini açtım her parcasını ayrı ayrı kuruttum (saç kurutma makinasıyla) sonra bi diş fırcasıyla güzelce heryerini temizledim.Kormana gerek yok fırça zarar vermez temizle ve birleştirip bir daha tak.çalışabilir.
  • kardeş kireç çözücü kullansaydın keşke iyi gelirdi. :) geçmiş olsun benim bildiğim benim bir kere başıma gelmişi havuza düşmüştü iyice kuruttuktan sonra çalıştırmıştım.
  • yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.

daha önce bizim başımıza 2 defa geldi toplamda bu olay ama hiçbiri 2 saat boyunca yıkanmamıştı (ericsson gh688, philips 650). genelde sonradan çalışmamasının sebebi pil oluyor, o da uzun bir kuruma sürecinden (1 haftadan fazla) sonra çalışabiliyor. ancak sorun şu anda pilde değil cihazda diye tahmin ediyorum. telefonun içini açmadık, belki içinde hala nem kalmıştır (hala açmadıysak deterjanla birlikte korozyon da yapmış olabilir)
  • Bütün tuş ve anakart vs. parçaları sıvı temasından dolayı oksitlenmiştir... oksitlenme durumunda da çok acil temizlenmesi yada servise götürülmesi gerekir... geç kalındığından yapıcak bişi olmuyo... ama konuyu bugün açtığın şiçin servise götürüp bi an önce teli devreye almalarını ve müdahale etmelerini gerektiği söyleyebilirsin... nette bi yerde nemini alsın diye parçalayıp pirinç dolu kaba koyulduğunu bile okumuştum ama büyük ihtimal hayata dönmez gibi geliyo bana o tel... geçmiş olsun... parçalayıp çalışan parçaları satabilirsin... sim kartda ise noların.. onlar duruyo olabilir... Sim karta kolay kolay bişi olkacağını zannetmişyorum ...
  • Dostum sana yaşadıgım bir tecrube ile bilgi vermek istedim bir arkadaşımla iddaa üzerine zamanında 3310 daha yeni çıkmışken bana su altında kalan cihazın çalışmayacagını iddaa etti bende cihazı kople acıp yıkayacagımı ve tekrar çalıştıracagımı iddaa ettim önce cok güldü sonra iddaa şartlarını söyledim kabul etti cihazın pilini çıkardım ve cihazı telefon tornavidasıyla komple acıp tüm parcalarını suyun altında yıkadım ve bu işlem bitene kadar arkadaşım yanımda durdu 5 dakika kadar yıkadıktan sonra cihazı sac kurutma makinesi ile 5 dakika boyunca kuruttum tamen topladım vidaladım ve hattı takıp arama yaptık arkadaşım çok şaşırmıştı cihaz aynen ilk zamanki gibi çalıştı konusma yaptık ve hiç bir sorun olmadı arkadaşımdan 30 ytl kazandım ertesi gün 3310'um ses problemi göstermeye ve 25 ytl vererek höparlörünü değiştirmek zorunda kalmıştım 5 ytl kar ettim açılmış bir 3310'um kaldı elimde bunu paylaşmak istedim cihazın içinde pil olmasaydı büyük ihtimal bir şey olmayacaktı ama pilin olması malesef bir şeyleri kısa devre yaptırmıştır geçmiş olsun.

• sen bi servise gotur en yakın zamanda...olanları da anlat... kullanıcı hatası oldugu icin garantiden tamir gormeyeccektir ama en azından hasarın ne kadar buyuk oldugunu ogrenirsin...servise gotur ama garantiye girmeyecekse fiyatını ogren ondan sonra yaptır cihazı...malum yok yuksek paralar istiyorlar... 7610 uma tamir için 120 euro istemislerdi de ben de dedim alın sizin olsun biyerinize sokarsınız cebinize...
  • eskiden çalıştığım bi tekdtil fabrikasında bi abi vardı 3310 u zırt pırt suya düşürürdü. tinere batırıp çıkarırdı (ya da onun gibi bi sıvıya) hiç bi sorun olmadan çalışırdı telefon bi dene istersen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: jaythewalker

eskiden çalıştığım bi tekdtil fabrikasında bi abi vardı 3310 u zırt pırt suya düşürürdü. tinere batırıp çıkarırdı (ya da onun gibi bi sıvıya) hiç bi sorun olmadan çalışırdı telefon bi dene istersen...

battı balık yan gider diyosun he
  • Tamirciye götür bence. geçmiş olsun.
  • Telefon açık durumda suyla temas ettiyse söylenecek tek söz: geçmiş olsun...
  • gecmis olsun
  • bi tanıdık n95i bir haftalıkken suya düşürdü ve hali ile telefon mort oldu. kvk servisi yapılamaz boardı değişecek raporu verdi. ancak benım tanıdıgım ve ölü telefonu diriltebilecek bir arkadaşım var yılladır bu işi yapıyor ve telefonu 3 gün içinde yaptı ve halen telefon sorunsuz calısıyor. istersen yolla baktırayım. karar sana kalmış. pm den ulaşabilirsin bana
  • arkadaşlar suya düşen telfonunuza yapacağınız ilk işlem hemen bataryasını çıkartmak,bunu herkes bilir sonra telfonu sökün daha iyi olur TİNERE telefonu olduğu gibi batırın hiç korkmayın bir şey olmaz,bu işlem tlf nu oksitlenmekten tamamen korur,ve çok çabuk kurur çünkü tiner uçucu,fırçaya saç kurutma mak. gerek yok, bekleyin biraz sonra çıkartıp montaj edebilirsiniz.büyük ihtimal çalışacaktır,çalşır ama bir iki arıza vere bilir,bende 6600 tlf ile birlikte havuza atladım daha doğrusu müşteriler attılar ,ben bizzat yaptım tlf çalıştı ama ses gitti 10 ytl yaptırdım
  • diş fırçası aracılığı ile tiner ile temizlemeni tavsiye ediyorum geçmiş olsun
  • arkadaşlar 7610 tuvalet gazisi oldu, telefon çalışlıyo ne ekranda ne de seste sorun yok, 112-911 acil aramalarını yapıyo ama denediğim onlarca sim kartın hiç birisini okumadı her seferinde sim kartı takın uyarısı veriyo. Tinere minere sokmadım, suyun içindeyken pilini çıkarttım ve susuyun içinde söktüm cihazı sudan çıkartır çıkartmaz da kurutma işlemine başladım. Bulunduğum yerde tel. tamircisi yok sizce ne yapmama lazım ? 1-2 gün beklesem sim kartı okumaya tekrar başlar mı ? ( askerim fazla zamanım yok en hızlı ve kesin cevaba ihtiyacım var)
  • Gecmis olsun. Benim 3310'nun icine Portakal Suyu dökülmüstü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.