Şimdi Ara

Makina mühendisliğine büyük hakaret.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Secretcv.com internet sitesinde VİCİMAS firmasının yayınlamış olduğu ilana karşı desteğinizi beklemekteyiz. Lütfen siz de üniversite mezunu bir bireyseniz, bu çağdışılığa firmanın ziyaretçi defterine bir yorum yazarak katkıda bulununuz.

İlan:

Makina Mühendisi
    Tanım
    Firmamızın imalat bölümünde, çok istasyonlu soğuk şekillendirme makinalarında operatör olarak yetiştirilmek üzere makina mühendisleri alınacaktır. Soğuk şekillendirme makinaları operatörlüğü, makinaların çalıştırılması ve kalıplarının kontrolu ile üretim ve üretim sonrası aşamalarda görsel ve ölçüsel kontrollerin yapılmasını kapsamaktadır. Gerekli eğitimin alınması ve tecrübe kazanılmasından sonra makina kalıplarının montajı ve makinaların istenilen ürüne göre ayarlanması işlemlerinin yapılması söz konusudur. Başlangıç ücreti, adayın nitelik ve becerilerine göre 1000 - 1200 TL arasında olacaktr.
    Aranan Nitelikler
    Askerlik görevini tamamlamış, İstanbul / Bayrampaşa veya yakın bölgelerde ikamet eden, soğuk şekillendirme ile üretim konusunda meraklı ve kendini yetiştirmek isteyen adaylar aranmaktadır. Askerlik görevini tamamlamamış ve İstanbul Anadolu yakasında ikamet eden adayların baºvuruları dikkate alınmayacaktır.

Tepkilerinizi firmanın ziyaretçi defterine yazarak ortaya koyabilirsiniz.

Link:http://www.vicimas.com/page6.php

Lütfen bu konuda hassas davranınız. Bugün üniversite mezunu pek çok değerimiz hiç haketmediği pozisyonlarda hiç haketmedikleri ücretlere çalıştırılmakta ve hayatları karartılmaktadır.

Unutmayın; gösterdiğiniz bir tepki, çok şeyi değiştirebilir.

• bu ne böyle ya yuh ulan mesleğimiz bu kadar mı ayağa düştü yazıklar olsun.. mesaj yazdım bu arada..
  • Mezun çok. Burası mak mühendisi kaynıyor. Yer Denizli.
  • ortalık makine mühendisi mıçıyor arkadasım ne bekliyorsun ki ? 5milyar maaş mı

hadi onu geçtim

güya "sosyal hukuk" sistemimiz özel sektörde çalışanların ezilmesine izin veriyor

bu ne biçim sosyal düzendir anlamadım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: orionsguard

ortalık makine mühendisi mıçıyor arkadasım ne bekliyorsun ki ? 5milyar maaş mı

hadi onu geçtim

güya "sosyal hukuk" sistemimiz özel sektörde çalışanların ezilmesine izin veriyor

Önemli olan maaş mevzu değildir. Herkes hak ettiği değerin karşılığını bir şekilde alır.

Önemli olan, makina mühendisliğine yapılan hakarettir. Mühendislik ve operatörlük çok farklı branşlardır.

Elma ile armutun birbirine karıştırılması, ve çok mantıklıymış gibi ortaya sunulmasıdır önemli olan.

Duyarlılığınızı göstermeniz ricasıyla...
  • bu ilanda yanlış birşey göremedim.maaş da yeni başlayan birisi için bence gayet tatminkar. Makine müh. Nin masa başında mi çalışacağını düşünerek bu konuyu açtınız?
  • ne bekliyordunuz yav
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nüfus çok olay mühendis olayı değil ki zaten arkadan gelen nüfus mühendiste olur işletmecide benim ondan yana bir kuşkum yok artık herkes bi şekilde okuyor durum tehlikeli hala gülüp geçiyoruz.
  • http://www.vicimas.com/page6.php

Ben yazdım üstelik acı birşeyler yazdım hemen yayınlandı
  • eee enayi gibi okudunuz dedik o kadar millet hayatını yaşarken siz bir üniversite uğruna elinizde defter kitap sabahlara kadar çalıştınız sonuç

KOCA BİR SIFIR

altkomşu ilkokul mezunu 3.600 tl maaş alıyor
  • En az 50 makine mühendisi başvurmuştur bu ilana. Adamlar haklı ortalık makina mühendisi kaynıyor hal böyleyken üniversitede konteyjanlar düşürüleceğine daha da arttırılıyor. Bu da işverenin işine geliyor istediği maaşı dikta ettiriyor ve istediği gibi misyon yükleyebiliyor mühendislere. Zaten mezun olan mühendislerin çok büyük bölümü de mühendis mantalitesinden bihaber şekilde mezun oluyor.

Not: Makine mühendisiyim, rahat denilebilecek bir işte çalışıyorum.
  • ajdardan sonra makina mühendislerinden umudumu kestim
  • Gerçek bir makine mühendisi için güzel şartlar yok. Hatta vasatın altı.

Ancak şöyle bir şey var arkadaşlar da değinmiş. Gerçekten çok mühendis var ve bu mezunların çoğu sadece diploma mühendisi. Yeterli bilgisi yok, merakı yok, kendini geliştirme dürtüsü yok. Sanıyorum bu durumdan ötürü mühendislik mesleği şu zamanda pek ciddiye alınmıyor. Mühendisten çok teknik eleman gibi bakılıyor, çoğu mühendis te tasarım yapma ve çözüm üretme için değil, konu ile ilgili tecrübesi olan bir teknik elemanın rahatlıkla yapabileceği teknik kontrol işlerinde çalıştırılıyor. Yani teknik eleman statüsünde...
  • Bu arada şunu da eklemek gerekir. Makine mühendisliği temel mühendisliklerden biridir hatta mühendisliğin babasıdır. Çok aşırı iş alanları vardır bu nedenle 2 makine mühendisi arasında dağlar kadar fark olabilir. Önemli olan kişinin üniversiteye niye girdiğini ve sonunda ne olacağını bilmesidir. Yani bir kişi kafasında mühendis olacağını yerleştirmişse ve mezun olduktan sonra kendini bu yönde geliştiriyorsa mühendis olur ve Türkiye'de olsa mühendisliğin getirdiği yaşam standartlarına ulaşır bir şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helisel

quote:

hadi onu geçtim

Önemli olan maaş mevzu değildir. Herkes hak ettiği değerin karşılığını bir şekilde alır.

Önemli olan, makina mühendisliğine yapılan hakarettir. Mühendislik ve operatörlük çok farklı branşlardır.

Elma ile armutun birbirine karıştırılması, ve çok mantıklıymış gibi ortaya sunulmasıdır önemli olan.

Ne yapsalardı?Adam operatör istiyor mak müh. alıp bunu yetiştirecek hemde ayda 1000 lira maaş verecek.Sen üniversite okudun diye mesleğine saygı bekliyorsan çok yanılırsın.Senin okuduğun bölüm,diploman adamın umrunda değil yapacağın işe bakıyorlar.Makine mühendisi bulunmaz birşey değil her yıl 5000 mezun veren bir bölümden ne bekliyorsun?

• ne varki ilanda ben hiç bir gariplik göremedim. ne okursan oku hiç bir işin başına şak diye oturmazsın ki... deneyim önemli bıu konularda sonucta operatör veyahut başka şey olarak girersin tecrübe ile yükselirsin.
  • Bilip bilmeden konuşmayın, ben makine mühendisiyim, bir sürü arkadaşım var makine mühendisi, okuldan da görüştüklerim var hiçbiri işsiz değil. Kimi özel firmada, kimi devlette, kimisi de kendi işinde çalışıyor.
    Verilen ilan, o ilanı verenin eğitim seviyesi ve beyin kapasitesi ile ilgili.
    Bir ilana ve bir Ajdar'a yedirilmeyecek kadar büyük bir meslektir MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

quote:

hadi onu geçtim

Ne yapsalardı?Adam operatör istiyor mak müh. alıp bunu yetiştirecek hemde ayda 1000 lira maaş verecek.Sen üniversite okudun diye mesleğine saygı bekliyorsan çok yanılırsın.Senin okuduğun bölüm,diploman adamın umrunda değil yapacağın işe bakıyorlar.Makine mühendisi bulunmaz birşey değil her yıl 5000 mezun veren bir bölümden ne bekliyorsun?

Makina mühendisi, makina mühendisi olarak yetiştirilir. Makina operatörü olarak değil.
    Ve makina mühendisi olarak yetiştiğinde bir makina operatörünün bildiğinden 2 kat fazlasını bilecektir.

Bakın ben burada maaş konusuna hiç değimnek istemiyorum. Önemli bir kriter değil benim için ama çoğu kişi 1000 lira maaşa göre yorum yapıyor maalesef. Parayı bir kenara koyun.

İsterse 5000 tl teklif etsin bu iş veren ancak, bir makina mühendisliğine makina operatörlüğü teklif etmek, keskin bıçağı metale sürtüp körletmeye çalışmaktan başka şey değildir.

• Sitesini inceledim bildiğin atölye'den farklı bir yer değil birde fabrika yazmış. Daha kurumsal bir şirket bile olamamış bir yakınımın istanbul bereç'teki kalıp ve kapsül imalathanesi bile buranın 2 - 3 katı büyüklüğünde bence böyle birisinden farklı bir ilan beklenemez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

quote:

hadi onu geçtim

Makina mühendisi, makina mühendisi olarak yetiştirilir. Makina operatörü olarak değil.
    Ve makina mühendisi olarak yetiştiğinde bir makina operatörünün bildiğinden 2 kat fazlasını bilecektir.

Bakın ben burada maaş konusuna hiç değimnek istemiyorum. Önemli bir kriter değil benim için ama çoğu kişi 1000 lira maaşa göre yorum yapıyor maalesef. Parayı bir kenara koyun.

İsterse 5000 tl teklif etsin bu iş veren ancak, bir makina mühendisliğine makina operatörlüğü teklif etmek, keskin bıçağı metale sürtüp körletmeye çalışmaktan başka şey değildir.

Sen öyle düşünmeye devam et.Türkiye'de üniversite okuyan adamı aslan kaplan diye gazlayıp duruyorlar okul bitince gerçekleri görüyorsun.Makine operatörünü beğenmeyebilirsin ama operatörün uygulama bilgisi senden fazladır.Senin bilgin teorik olarak fazladır.İlanı veren adam almışken mühendis olsun demiş yetiştirmek için ilan vermiş bu işsizlikte aradığını bulur diye düşünüyorum.Onlar patron herşeyi isteme hakları var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.