Şimdi Ara

MAKET(RC) UÇAK KULÜBÜ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
6
Favori
6.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abilerim ben başlangıç uçağı ya da planör bakıyorum.Şuan yurtdışından almayı planlıyorum.Bütçem 100 lira.Sizce bu fiyata arf alıp ileride parçalar mı olsam yoksa rtf mi alsam ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moofy

Abilerim ben başlangıç uçağı ya da planör bakıyorum.Şuan yurtdışından almayı planlıyorum.Bütçem 100 lira.Sizce bu fiyata arf alıp ileride parçalar mı olsam yoksa rtf mi alsam ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Planörü bilmem ama RTF bir ucagi 100 liraya edilebileceğini sanmam. Zamanın varsa kendin yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagBaBa

quote:

Abilerim ben başlangıç uçağı ya da planör bakıyorum.Şuan yurtdışından almayı planlıyorum.Bütçem 100 lira.Sizce bu fiyata arf alıp ileride parçalar mı olsam yoksa rtf mi alsam ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Planörü bilmem ama RTF bir ucagi 100 liraya edilebileceğini sanmam. Zamanın varsa kendin yap.

Hocam o zaman arf alayım .Ayrıca şunu beğendim.Zamanla parçalarını alsam nasıl olur ?

http://hobbyking.com/hobbyking/store/__11611__DHC_2_Beaver_Bush_Plane_STOL_EP_ARF.html

Ya da bunu mu alsam biraz daha para biriktirip ?http://hobbyking.com/hobbyking/store/__35924__Discovery_Red_Balsa_Hi_Wing_Trainer_Glow_EP_1620mm_ARF_.html

Yoksa direk bunu mu alsam ?http://hobbyking.com/hobbyking/store/__36651__Phoenix_2000_EPO_Composite_R_C_Glider_ARF_EU_warehouse_.html

Ayrıca başlangıç için planör sıkıntı yapar mı uçuşu yaklaşık 4-5 kadar simülasyon kumandası kullandıktan sonra yapacağım.O zamana kadar da toplayacağım.

Simülasyon kumandası alırım sıkıntı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcomposer -- 24 Ekim 2013; 6:59:10 >

• Hobbyking den alirsan kargonun ne kadar tutacagini da düşün. Ve o kargonun gumruge takilma olasiligi nedir araştır.
    Şimdi ben bildiğimi söylerim ama ne kadar doğrudur.

• quote:

Hobbyking den alirsan kargonun ne kadar tutacagini da düşün. Ve o kargonun gumruge takilma olasiligi nedir araştır.
    Şimdi ben bildiğimi söylerim ama ne kadar doğrudur.

Neden ? Çok mu tutuyor ? Vergisini de ödeyebilirim.
  • Koskoca uçağın kargosu da masraflı olur.
    Gümrüğe takulmaması için benim bildiğim kargonun ağırlığı 1-1.5 kiloyu geçmemeli. Ve kargoyla aldığın ürünün fiyatı 75€ yu geçmemeli. Hobbyrc adlı sitenin forumunda görmüştüm sanırım.
    Bu arada uçaklar ile ilgili her türlü bilgiyi Hobbyrc forumundan edinebilirsin.

• Hocam siz beni de yazın .Şu uçakla simülasyon kumandası sipariş vereceğim.Sadece deneme amaçlı alacağım o uçağı.Sonradan wing-tiger gibi uçak alacağım.Ya da 30 dolara kadar uçak tavsiyelerinizi alabilirim.Alma demeyin.Hevesimi söndürme amaçlı.

http://www.aliexpress.com/item/NEW-2-CH-RC-Airplane-WL801-rc-plane-Helicopter-Free-shipping-by-DHL-Mail-Promotion/534448371.html

https://thkmodelucak.com/store/product/1206-similator-6-kanal-0139041#.Umv1JnDxqY4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcomposer -- 26 Ekim 2013; 20:41:40 >

• quote:

Hocam siz beni de yazın .Şu uçakla simülasyon kumandası sipariş vereceğim.Sadece deneme amaçlı alacağım o uçağı.Sonradan wing-tiger gibi uçak alacağım.Ya da 30 dolara kadar uçak tavsiyelerinizi alabilirim.Alma demeyin.Hevesimi söndürme amaçlı.

http://www.aliexpress.com/item/NEW-2-CH-RC-Airplane-WL801-rc-plane-Helicopter-Free-shipping-by-DHL-Mail-Promotion/534448371.html

https://thkmodelucak.com/store/product/1206-similator-6-kanal-0139041#.Umv1JnDxqY4

Ekliyorum.Ama siz bana sormasanız bu tür şeyleri daha iyi olur.Çünkü inanın bana ben de sizin gibiyim,şuan için pek bir bilgim yok,ki hazır modellerle ilgili hiç yok.

Ben de bu hevesimi devam ettirmeye çalışıyorum.Maket uçak hobisiyle uğraşan kişilerle buluşmaya çalışıyorum.Ayarlayabilirsem kurs veyahut ders almaya çalışacağım.Ders dediysem sohbet havasında olacak.Sonra da kendi uçağımı yapmayı düşünüyorum.Durum bu.Yani size söylediğim sitelerden araştırma yaparsınız daha net-sağlıklı bilgilere ulaşırsınız.Tanıdıklarınızdan varsa bu hobiyle uğraşan,onlarla yüzyüze görüşmenin,bilgi almanın çok büyük yararı olur.

• hobbykingden kredi kartiyla alisveris yapan var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulübümüze hoşgeldin hocam.
    Kanadı kırık ama uçabilen bir uçağım var demiştin bahsetsene biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BTopbas

hobbykingden kredi kartiyla alisveris yapan var mi?

Hk den hiç alışveriş yapmadım ama yine de sorunu söyleyebilirsiniz belki çözüm buluruz.

Her ne kadar geç olsa da. Kusura bakmayın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BTopbas

hobbykingden kredi kartiyla alisveris yapan var mi?

Hk den hiç alışveriş yapmadım ama yine de sorunu söyleyebilirsiniz belki çözüm buluruz.

Her ne kadar geç olsa da. Kusura bakmayın.

Onemi yok acelesi yoktu zaten 3d secure var mi diyecektim. Enparanin 100tl iade olayi varya onun icin sey etmistim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu görünce dikkatimi çekti daha önce model uçak işiyle bir yıl kadar uğraşmıştım hatta halen evimde alıcı kumanda serverler bataryalar pervaneler mevcut belki bir gün yeniden başlarım. :) bu işe yeni başlayan arkadaşlara ilk tavsiyem rc forumlarını takip etmeleridir o forumlarda detaylı bilgiler bulabilirsiniz. uçak yaparken çok pahalı malzemeler kullanmanıza gerek yok mesela balsa ağacı yerine inşaat malzemesi olan kapron kullanıyordum 0,5mm kumanda alırken eğer heli işine girmeyi düşünmüyorsanız ki bu işe girenler ilerde mutlaka düşünüyor. 4 kanallı bir kumanda yeterli olur. uçağın tekerleğini oyuncak arabaların artık tekerinden teker bağlantı yerlerini demir askılıktan yapıyordum :) rc işi gerçekten eğlenceli ancak bir o kadar masraflı bir uğraş özellikle heli işi oldukça pahalı bi oyuncak. o zamanki çalışmaların resimlerini şu linkten görebilirsiniz sorunuz olursa yardımcı olmayada çalışırım.

https://www.facebook.com/pages/I%C4%9EDIR-MODEL-U%C3%87AK-SEVDALILARI/387955457651?id=387955457651&sk=photos_stream

• hocam bende bu isle ugrasicam daha dogrusu direk rc ucak alip ucurma pesindeyim
    http://www.nitroplanes.com/sibmi5271mut.html

bunu alsam haci abi yanindaki seylerle vb kaca gelir veya genel bilgi edincegim biyer var mi
  • gmfaruk kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadara gelir bilemiyorum ama o uçağı almasanız daha iyi. İlk olarak simülatörde çalışarak pilotluğunuzu geliştirin sonra uçağınızı seçer ve alırsınız sonra da uçurmaya başlarsınız. Üstten kanatlı trainer modellerinden seçmeniz daha iyi olur bu tür birebir modelleri çok kullanan görmedim açıkçası. En azından ilk modeliniz böyle bir model olmamalı. Hobbyrc adlı siteyi incelerseniz(forumunu) çok daha aktif bir ortam var oradan daha sağlıklı bilgiler alırsınız.

• quote:

Hocam ne kadara gelir bilemiyorum ama o uçağı almasanız daha iyi. İlk olarak simülatörde çalışarak pilotluğunuzu geliştirin sonra uçağınızı seçer ve alırsınız sonra da uçurmaya başlarsınız. Üstten kanatlı trainer modellerinden seçmeniz daha iyi olur bu tür birebir modelleri çok kullanan görmedim açıkçası. En azından ilk modeliniz böyle bir model olmamalı. Hobbyrc adlı siteyi incelerseniz(forumunu) çok daha aktif bir ortam var oradan daha sağlıklı bilgiler alırsınız.

hocam cok sorum var hobby rc ye baktim ama orada maalesef fazla bisey anlayamadim siz nasil basladiniz sizce bu ucak kaliteli mi bu tarz dev bi ucak almada kararliyim altina termal kamera vb takmayi dusunuyorum ve bbenim icin menzili vb cok onemli ormanda vb tavsan avina ciktigimizda termal camer. ucakla etrafi gozetleyip hedev bulma amacli vb kullanacam yani aktif bi iste kullanmak istedimden boyle biseye merak sardim sizce 70 usd lik bi kumandayla ne kadar gider

• gmfaruk kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin sorularınızı cevaplayacak kapasitede değilim maalesef.
    Dediğim gibi hobbyrc'de araştırma yapmanız daha iyi. Kendi ilinizdeki buluşmalara gidebilirsiniz. Istanbul'a özellikle çok aktif bir grup var.

• 10. Olayim. Yazin benide :)

• Ekledim hocam.
    Biraz bahsedin neler yaptıklarınızdan belki bize, arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz veya biz size.

• quote:

Ekledim hocam.
    Biraz bahsedin neler yaptıklarınızdan belki bize, arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz veya biz size.

Yakinda basliyorum insallah

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.