Şimdi Ara

MAKET(RC) UÇAK KULÜBÜ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
6
Favori
6.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kullanabilirsin ama pilini daha güçlüsünü al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendiniz mi yaptınız uçağı hocam?Daha önce hangi modelleri kullandınız?

Uçurmadan önce simülasyon çalışmış mıydınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CagBaBa

Kendiniz mi yaptınız uçağı hocam?Daha önce hangi modelleri kullandınız?

Uçurmadan önce simülasyon çalışmış mıydınız?

Dostum öncellikle evet kendim yaptım planları çıkarıp boyutuna göre DEPRON Adlı malzemeyi kullandık.... birleştrmesi ve parçalar hobbykingden.....

Simulasyonla çalıştım faydası çok hala dağa yağmurlu günlerde simulasyonla kullanırım...
  • Daha önce başka uçaklar kullandınız mı yoksa direk 330 ile mi başladınız?Yanlış bilmiyorsam akrobasi uçağı da modeliniz.

Tamam hocam uçağın yapımında size de danışırız müsait olursanız.Ben de simülasyon indiriyorum,bayramdan sonra alırsam kumandayla başlıyacağım antrenmanlara.
  • Uçakçıyız ekle

• Buyur hocam bir çay al.O sırada ekliyim ben de seni.Biraz da neler yaptığından bahset,hangi modeller var mesela?

MAKET(RC) UÇAK KULÜBÜ
  • 2 tane uçak yaptım şu ana kadar ilki üstten kanatlı köpükten ve elektrikli bir modeldi kısa bir uçuşun ardından havada kuyruğu gövdeden ayrıldı ve atomlarına ayrıldı model şu sıralar 2. modelimi tamamlıyorum alttan kanatlı forex-köpük melezi bir model kanatlarda az miktarda köpük kullandım geriye kalan malzeme forexten pervanelerim ve servo uzatma kablolarım geldiğinde ilk uçuşunu yapıcam çay için teşekkürler

@CagBaBa
  • Hocam siz bizden tecrübelisiniz,ben de köpükten üstten kanatlı eğitim modeli yapmayı düşünüyorum.Birkaç arkadaş beraber yapacağız.

Size de danışırız takıldığımız yerleri müsait olursanız.İlk modeli kendiniz mi tasarladınız hocam?Ben Hobbyrc forumundaki modellerden birini yapmayı düşünüyorum.
  • quote:

Hocam siz bizden tecrübelisiniz,ben de köpükten üstten kanatlı eğitim modeli yapmayı düşünüyorum.Birkaç arkadaş beraber yapacağız.

Size de danışırız takıldığımız yerleri müsait olursanız.İlk modeli kendiniz mi tasarladınız hocam?Ben Hobbyrc forumundaki modellerden birini yapmayı düşünüyorum.

ilk modelim hobbyrc deki efsane34 tü o konuya bakarsanız planda var 2. uçağım kendi tasarımım buradan sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
  • Ben de efsane34 yapmayı düşünüyordum hocam.Sizin model neden parçalandı ki hocam?Kolay gelsin bu arada uçak yapımında.
  • quote:

Ben de efsane34 yapmayı düşünüyordum hocam.Sizin model neden parçalandı ki hocam?Kolay gelsin bu arada uçak yapımında.

yerden kaldırmaya çalıştım önce kalktı bi çalıya takıldı kuyruğu hasar gördü orada onardım hemen sonra elden attım 1.5 tur sonra havada kuyruk gitti
    sana tavsiye sakın yerden kaldırmaya çalışma acemi isen elden at birde dayanıklı bir malzeme seç köpükle felan olmuyor bu iş reklamcılarda forex diye bi malzeme buldum onu tavsiye ederim hafif ve sağlam ayrıca gövdeyi pili koymak için benim gibi dayanıksızlaştırma şöyle bir işlem yap ben yeni uçağımda bunu uyguladım
    http://flitetest.com/articles/ft-swappable-connecting-electronics
    site yararlı bilgilerle dolu kolay gelsin sana da

• Evet Hobbyrc de de duymuştum forexi.Ama ne kadardır bunun fiyatı bir bilginiz var mı?

Siteye de müsait olduğum vakit bakacağım teşekkür ederim.
  • quote:

Evet Hobbyrc de de duymuştum forexi.Ama ne kadardır bunun fiyatı bir bilginiz var mı?

Siteye de müsait olduğum vakit bakacağım teşekkür ederim.

Ben 100x60 50x30 boyutlarda 2 plaka almıştım 15 lira tutmuştu malzeme araken öğrenci olduğunu amacını felan anlat fiyatta her zaman kolaylık sağlarlar

• İyi fikir aslında
  • Hocam efsane34 ün planını değil de bluebaby modelinin planını bulabildim konuda. Siz neye göre hazırladınız?

Siz gördünüz mü bilmiyorum ama hamsitürkv3 isimli bir model daha var, bana o daha basit geldi. Kararsızım şuan. Ama gerekli malzemeyi ve zamanı bulursam 9 günlük tatilin bayram sonrasındaki kısmında en azından gövde üzerinde uğraşmak istiyorum.

Bu arada beni hamsitürk e iten şey gövdede elektronik yerleşiminin daha basit görünmesi. Konusuna bakarsanız görebilirsiniz zaten ilk 2 sayfada.

• quote:

Hocam efsane34 ün planını değil de bluebaby modelinin planını bulabildim konuda. Siz neye göre hazırladınız?

Siz gördünüz mü bilmiyorum ama hamsitürkv3 isimli bir model daha var, bana o daha basit geldi. Kararsızım şuan. Ama gerekli malzemeyi ve zamanı bulursam 9 günlük tatilin bayram sonrasındaki kısmında en azından gövde üzerinde uğraşmak istiyorum.

Bu arada beni hamsitürk e iten şey gövdede elektronik yerleşiminin daha basit görünmesi. Konusuna bakarsanız görebilirsiniz zaten ilk 2 sayfada.

MAKET(RC) UÇAK KULÜBÜ

tam olarak plan sayılmaz ama ben bu ölçülere göre yapmıştım
     MAKET(RC) UÇAK KULÜBÜ

bu da benim rahmetli ,ilk uçak olduğu için aceleyle yapmıştım sonu hüsran oldu ağır ağır özenle çalış boyama işlemi bittiğinde yenisini de koyarım buraya
    edit: hamsitürk e de baktım o da güzel bir model biraz daha hafif gibi ve ince bu yüzden sağlam malzeme kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacobıan -- 8 Ekim 2013; 23:27:31 >

• Bekliyoruz yeni uçağınızı. Inşallah uzun ömürlü bir model olur.

Hocam bir de bir video paylaşmıştınız, elektroniklerin nasıl birleştirileceğini anlatıyordu. Videonun gövdeyle ne alakası vardı? Videoyu izledim ama parçaların nasıl birleşeceği, receiverin kumandayla nasıl eşleştirileceği falan anlatılıyordu.

• quote:

Bekliyoruz yeni uçağınızı. Inşallah uzun ömürlü bir model olur.

Hocam bir de bir video paylaşmıştınız, elektroniklerin nasıl birleştirileceğini anlatıyordu. Videonun gövdeyle ne alakası vardı? Videoyu izledim ama parçaların nasıl birleşeceği, receiverin kumandayla nasıl eşleştirileceği falan anlatılıyordu.

elektroniği birleştirdikten sonra gerisini yaparsın zaten servolardan biri elevator a birini rudder a diğerini kanattaki kanatçıklara bağlıycaksın kumandaya verdiği tepkiye göre servoyu konumlandır sonra yapıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talk2MyHand

quote:

Ben de efsane34 yapmayı düşünüyordum hocam.Sizin model neden parçalandı ki hocam?Kolay gelsin bu arada uçak yapımında.

yerden kaldırmaya çalıştım önce kalktı bi çalıya takıldı kuyruğu hasar gördü orada onardım hemen sonra elden attım 1.5 tur sonra havada kuyruk gitti
    sana tavsiye sakın yerden kaldırmaya çalışma acemi isen elden at birde dayanıklı bir malzeme seç köpükle felan olmuyor bu iş reklamcılarda forex diye bi malzeme buldum onu tavsiye ederim hafif ve sağlam ayrıca gövdeyi pili koymak için benim gibi dayanıksızlaştırma şöyle bir işlem yap ben yeni uçağımda bunu uyguladım
    http://flitetest.com/articles/ft-swappable-connecting-electronics
    site yararlı bilgilerle dolu kolay gelsin sana da

Yukarıda söylediğiniz işlem ne onu anlayamadım? Yeni videoda normal elektronikleri birleştiriyor adam. Elektroniği üstüne yerleştirdiği sistemi mi kastediyorsunuz? Öyleyse neden böyle daha dayanıklı oluyor ve eski yöntemin dayanıksızlaştırmasının sebebi ne?

Siz söyleyince aklıma geldi. Rudder kullanmayı düşünmüyordum ilk model için. Siz ne dersiniz? Rudder gerekli mi yeni başlayanlar için?

• ben ortasını boşaltmıştım modelin ön tarafı çok dayanıksız oluyor en küçük çarpmada ön tampon paramparça oluyor adamların yaptığı sistem daha güzel kutu içine elektroniği koyuyorsun sonra sadece esc nin kablosunu bağlayıp uçuşa hazır hale getiriyorsun bu sayede gövdenin etrafını daha dayanıklı malzemeyle kaplayabilirsin ya da direk dayanıklı malzemeden yapabilirsin elektronik için ayrı bir bölüm açmana gerek kalmıyor
    edit: rudder sız uçak mı olur
    @CagBaBa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacobıan -- 9 Ekim 2013; 23:13:03 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.