Şimdi Ara

makarna mı alırsınız ekmek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • spor salonlarına gidenler bilirler. sporcuların haricinde yağ fıçısı halini almış insanlar özellikle bayanlar çeşitli yağ yakıcı ilaçlar eşliğinde kan ter içerisinde yağlarını eritmeye çalışırlar. ama beyaz un mamullerini tüketmekten de geri durmazlar.

biz millet olarak beyaz un tüketmeyi severiz. ekmek, olmazsa olmaz yiyeceklerimizdendir ve asla iyice doymadan sofradan kalkmayız. dışarıda yediklerimiz de çoğunlukla beyaz undan müteşekkil besinler.

makarnayı fazla tanımayız. bir çok insan makarnayı hamur zanneder halbuki değildir.
    piyale'nin sitesindeki şu bilgilere göz atalım;

1991 yılında ABD Tarım Bakanlığı tarafından yayımlanan ve günümüzde tüm beslenme uzmanlarının sağlıklı beslenmenin ana kuralı olarak kabul ettiği "Beslenme Piramidi"nin en alt sırasında yer alan (en çok tüketilmesi gereken karbonhidratlar grubu) bölümün içine ekmek, tahıl, pirinç ve makarna girer.

Besleyici özelliğinin yüksek olması nedeni ile, makarnanın öğünlerimizde ayrı bir önemi bulunur. Makarna, kompleks karbonhidratlar yani kalori içermesinin yanı sıra, vücudumuzun ihtiyacı olan lif, vitamin ve mineralleri de sağlayan karbonhidratlar grubuna girer. Makarnada A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum bulunur. Protein yönünden de bir hayli zengindir. Yağ ve sodyum oranı düşük olduğu için, kolesterol riski bulunmaz. Hatta çok az minör yağ bileşenleri ve yüksek oranda lineolik yağ asidi içerdiğinden, kolesterolü düşürücü etkisi bile vardır.

Metabolizmada kolay parçalandığından hemen enerjiye dönüşen makarna kolay hazmedilir. Makarna uzun süre tok tuttuğu içinde genel kanının aksine şişmanlatmaz. Spor gibi çok enerji gerektiren faaliyetlerde bulunan kişiler için makarna, özellikle tüketilmesi gereken bir besindir.

Makarnayla ilgili olan yaygın fakat yanlış bir düşünce de, sofralarımızda etin veya sebzenin yanında yenen yan yemek olduğudur. Oysa ki hafif bir sosla zenginleştirilmiş makarna, ana yemek olarak hem doyurucu hem de çok besleyicidir.
    piyale.com.tr
    ----------

sağlıklı yaşam için ekmeği az, makarnayı çok tüketelim

• Reklam kokan hareket bunlar Mike!

C4 abimizin en çok tükettiği besini de bu yazıdan anlayabiliyoruz!

Bizim yörenin mi desem belki başka yerlerde de bilinir ve tüketilir,tatar vardır.Böle papyon gibi neydi onun adı heh fiyonk makarna işte onu aluminyum tepsiye dökerler.Üstüne bol sarımsaklı yoğurt ve bir miktarda tavaa pişirilmiş kıyma.Gerçekten lezzetli bir yemek olur.Hatta babam çoğu yemeğin önünde tutar bu tatarı.Ağız tadı işte.Benimde makarna ile pek aram yoktur.Hani 1 sene yemesem(ev makarnası hariç) aramam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gücdevani -- 26 Mayıs 2006; 1:17:17 >
  • Bizim evde makarna nadiren yan yemek olarak tüketilir.
    Tavsiye edilen tüketim şekli ton balıklı veya ev yapımı salça sosludur.

ev yapımı salça: Domates, kırmızı biber ve patlıcanlar kabuklarından arındırılıp kıyılır ve kaynatılır. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edilir. Kavanoz kavanoz kışa hazırlanır. Yemeklerde kullanılmayacak kadar değerlidir. Ya doğrudan ekmeğin üstüne sürülür veya makarnada sos olarak kullanılır. Afiyet olsun.
  • mantı makarna mıdır arkadaşlar?

hatta bi de erişte var? o ne?
  • Makarnanın beyaz ekmek, pirinç ve patatesten daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Bir besinin kilo aldırmasındaki ana etken, kalori değeri değil, kan şekerini yükseltme oranı yani glisemik endekstir. Makarnanın glisemik endeksi düşüktür dolayısıyla kan şekerini fazla yükseltmez. Bir besin kan şekerini yükselttiği zaman insülin hormonu devreye girerek kandaki şekeri dokulara dağıtmaya çalışır bu da insanın kilo almasına sebep olur. Ayrıca makarnayı (aşırı olmamak şartıyla) şeker hastlaları da tüketebilir. Ekmeğe gelince, son yüzyılda moda olan rafine edilmiş undan yapılan beyaz ekmek sevdası yüzünden insanlar kilo almaktadırlar. Oysa insanlar yüzyıllardır rafine edilmemiş kepekli undan yapılan ekmekleri tüketmekte idiler. Bu ekmekler kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olmadıkları için eskiden insanların bu kadar kilo problemleri yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 26 Mayıs 2006; 9:14:47 >
  • makarnayı yersin,,tabakta kalanda sosunu bi güzel ekmekle sıyırırsın....
    mutlu son
  • quote:

Orjinalden alıntı: vakitolmadi

mantı makarna mıdır arkadaşlar?

hatta bi de erişte var? o ne?

mantı makarna değildir erişte de hamurdan yapılır

birde ekmekle makarna yiyenler var.
    hatta işi daha da ilerletip ekmek arası ekmek dahi yiyenler çıkacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekmek yemeyenler nasıl doyuyor ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet toplumumuz çok ekmek tüketen bir ülke günlük 120 milyon ekmek tüketimi var asagı yukarı..

birde ekmekle makarna yiyenler var.
    hatta işi daha da ilerletip ekmek arası ekmek dahi yiyenler çıkacaktır.

birde makarna ve ekmek offofof evet çokta iştahla yiyen insanlar var ikisini birarada
    bence fark etmez @c4 makarna ekmekte..ekmek arası ekmek gibi bişe zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öyküm_mü -- 26 Mayıs 2006; 12:53:46 >
  • peki ya şuna ne dersiniz kısırla ekmek yiyenlerde var kısır bulgurdan yapılıyor
  • Ben besinlerin Glisemik endeks değerlerinin zayıflamada şöyle bir etkisini olduğunu biliyordum:Uzun süre tokluk hissi yüzünden.
    Hatta bu konuda Radikal'de şöyle bir link var:http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=156179&tarih=18/06/2005
    Bu yazıda da şöyle bir bölüm var: " Glisemik endeksi düşük olan besinler daha yavaş çözüldükleri için kan şekerini belirli bir oranda tutuyor. Böylece kişi kendini uzun süre tok hissediyor. Buradaki anahtar, ensülin. Düşük GI diyetleri ile ensülin seviyesi de düşmüş oluyor. Fazla ensülin salınması daha çok acıktırıp obezite riskini artırdığı gibi, diyabet ve yüksek tansiyon riskini de yükseltiyor."

Gerçi senin dediğin paralel olarak Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun bu link(Hürriyet / 15.04.2004)teki yazısında şu bölüm var :
    " Sadece düşük kalorili besinler tüketerek, sabahtan akşama kadar kalorileri sayarak ne kilo verebilir, ne de verdiğiniz kiloları uzun süre koruyabilirsiniz."

Yani demek istediğim yada anladığım glisemik indeksi ne kadar düşük olursa olsun bir besinden yüksek miktarda tüketildiğinde bu yüksek kaloriler eder ve yağa dönüşür.

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Makarnanın beyaz ekmek, pirinç ve patatesten daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Bir besinin kilo aldırmasındaki ana etken, kalori değeri değil, kan şekerini yükseltme oranı yani glisemik endekstir. Makarnanın glisemik endeksi düşüktür dolayısıyla kan şekerini fazla yükseltmez. Bir besin kan şekerini yükselttiği zaman insülin hormonu devreye girerek kandaki şekeri dokulara dağıtmaya çalışır bu da insanın kilo almasına sebep olur. Ayrıca makarnayı (aşırı olmamak şartıyla) şeker hastlaları da tüketebilir. Ekmeğe gelince, son yüzyılda moda olan rafine edilmiş undan yapılan beyaz ekmek sevdası yüzünden insanlar kilo almaktadırlar. Oysa insanlar yüzyıllardır rafine edilmemiş kepekli undan yapılan ekmekleri tüketmekte idiler. Bu ekmekler kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olmadıkları için eskiden insanların bu kadar kilo problemleri yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D31AEED02 -- 26 Mayıs 2006; 17:00:58 >

• Makarna kısaca mükemmel bir buluş. Bence başlı başına bir yemektir makarna.

Bir paket makarna kaç lira bilmiyorum ama bir ara hesaplamıştım; çok cüz-i bir geliri olan insan bile makarna sayesinde hiç aç kalmıyor. Zaten ülkemizde de dar gelirlilerin kurtarıcısıdır makarna. Ekmekten bile daha ucuza geliyor.

Bir kere pişirmesi de kolay , lezzeti de çok iyi. Mesela ben en çok kıymalı dometes sosu ve yoğurtla birlikte yemeyi çok seviyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: neverlate

Bir paket makarna kaç lira

0,6 ytl
    yani bedava
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gücdevani

Reklam kokan hareket bunlar Mike!

reklam yok Spike
    ben piyale değil filiz makarna kullanırım her zaman. hamurlaşmaz
  • Ayrıca makarna küçümsenmeyecek ölçüde protein kaynağıdır. Ancak tahıldan yapıldığı için lisin denen aminoasit yetersiz oranda bulunabilir. Ancak çok iyi bir tamamlayıcı protein kaynağı olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Ayrıca makarna küçümsenmeyecek ölçüde protein kaynağıdır. Ancak tahıldan yapıldığı için lisin denen aminoasit yetersiz oranda bulunabilir. Ancak çok iyi bir tamamlayıcı protein kaynağı olabilir.

çok doğru. %11 protein ihtiva eden makarnanın yanında diğer besinlerden aldığımız proteinlerle günlük protein ihtiyacımızı rahatlıkla karşılayabiliriz.
    bir de dikkatimi çeken, yemeğe gidersiniz önce çorba, sonra yemek, peşinden makarna verilir ki bu yanlıştır. makarna daima sofrada bulunmalı, diğer yemekler makarna ile birlikte yenmelidir. bu esnada ekmek sofrada tadımlık bulunmalıdır.
  • Kardeşler ben yıllardır kilo almaya çalışıyorum ama nafile bence suç besinlerde değil vücüut yapısında benim yediklerimi o şişmanlar bi yesin bi haftada 10 kilo almazlarsa, günde nerdeyse bi paket prinç makarna ve 4 ekmek yiyorum nafile banamısın demiyor 73 hala
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül
    günde nerdeyse bi paket prinç makarna ve 4 ekmek yiyorum

sen bu hızla tahıl ambarlarını bile kurutursun
    halsizlik var mı? varsa bağırsak parazitleri olabilir. bir tahlil yaptır bakalım. hatta yaptırmana da gerek yok al eczaneden bir şişe kontil şurup, tek dozda işleri tamamdır. 15 gün sonra bir doz daha gerekir. ama diğer büyük parazitler için tahlil yaptırmak iyi olur.

bağırsak parazitleri herkes için bir tehlike ve bunların larvalarını almak çok kolay. iyi yıkanmayan ellerle yemek yemek, az pişmiş dana-sığır etleri ve sucuklarda sayısız parazit larvası bulunur. tavuk ve koyun etinde ise kılkurdu larvaları bulunmaz. gene iyi yıkanmamış sebze meyveden de insana geçerler. her 6 ayda bir ailece tedaviden geçmek gerekir. tedavisi ise basittir.

• Ne diyorsun C4 abim yaa, ne paraziti ben çok sağlıklıyımdır hemde bir çok kişiden çok daha sağlıklıyımdır, son 6 yıldır bir kez bile doktora gitmedim,
    Ben sporcuyum, 73 kiloyum ama ne göbek var nede yağ, zaten gören kimse 73 olduğuma inanmıyor en az 90 varsın diyor, ee vücut geliştirme yapıyoruz,

quote:

Orjinalden alıntı: C4

quote:

günde nerdeyse bi paket prinç makarna ve 4 ekmek yiyorum

sen bu hızla tahıl ambarlarını bile kurutursun
    halsizlik var mı? varsa bağırsak parazitleri olabilir. bir tahlil yaptır bakalım. hatta yaptırmana da gerek yok al eczaneden bir şişe kontil şurup, tek dozda işleri tamamdır. 15 gün sonra bir doz daha gerekir. ama diğer büyük parazitler için tahlil yaptırmak iyi olur.

bağırsak parazitleri herkes için bir tehlike ve bunların larvalarını almak çok kolay. iyi yıkanmayan ellerle yemek yemek, az pişmiş dana-sığır etleri ve sucuklarda sayısız parazit larvası bulunur. tavuk ve koyun etinde ise kılkurdu larvaları bulunmaz. gene iyi yıkanmamış sebze meyveden de insana geçerler. her 6 ayda bir ailece tedaviden geçmek gerekir. tedavisi ise basittir.

• quote:

Ne diyorsun C4 abim yaa, ne paraziti ben çok sağlıklıyımdır hemde bir çok kişiden çok daha sağlıklıyımdır, son 6 yıldır bir kez bile doktora gitmedim,
    Ben sporcuyum, 73 kiloyum ama ne göbek var nede yağ, zaten gören kimse 73 olduğuma inanmıyor en az 90 varsın diyor, ee vücut geliştirme yapıyoruz,

haa demek ki sen badici tabiriyle "ölçü almak" istiyorsun. o zaman bas testosteronu anabolizanı ne duruyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 27 Mayıs 2006; 1:17:36 >

• Ya sonuç olarak makarna acayip vitaminli proteinli süper yararlı bişi :) Acıktım yawsss.makarnaaaaaaaaaaaaaaaa.........
    YİYİN GARİ!!!!!!!!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.